Jump to content
Порталът към съзнателен живот
dilyana882

Детето ми не може да се концентрира

Recommended Posts

Здравейте

Дъщеря ми е на почти 9 години но не може да се концентрира да учи и да помни повечето неща,когато и кажа да седне да учи  и направи една -две грешки тя започва да плаче и казва че не може.Не може да преразказва приказки и уроци.Забелязах и че последно време приятелките и не си играят с нея защото тя се държи като по-малка от възрастта си.Не знам дали това е проблем или просто си въобразявам.Предварителни благодаря за отделеното време

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Всички сме различни .Правят ни по един начин и в един калъп но съдържанието ни е различно . Някой деца искат повече търпение , за да проявят съдържанието си . Откакто сме се разделили с животните , обучението на един човек става все по трудно . Предполагам в бъдеще , ще се полагат още повече усилия за възпитание на човек .

посъветвайте се с психолог .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ваксините са вредни, но не можем да ги обвиняваме за всичко. Много лесно е да се каже, че ваксините водят до всичко...

Консултация със психолог. Така и вие ще се успокоите

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте Диляна :) и добре дошла в нашия форум! 

Първо, не бих реагирала толкова болезнено, както приятелите ми по-горе. Вашето дете е все пак ДЕТЕ!  Ученето НЕ Е  характерната дейност за едно 9 г. момиченце. Играта е все още водеща и определяща дейност и още дълго време ще е такава - просто ще се сменят игрите. "Ученето" следва да е само една от сменящите се игри. Преди да дам професионален съвет, бих искала да науча малко повече за детето:

- Коя е любимата му игра в момента и кои бяха преди нея? Любими книжки, герои, филми, предавания, комп. игри....?

- Контактува ли по някакъв начин с по-малки от нея деца? Ако да - в какво се изразява общуването и с тях? (има ли по-малко братче/ сестриче?)

- Какви са предпочитаните занимания на момиченцата, които не желаят да я приемат в групата си? А тя самата има ли интерес към тези занимания и желание да играе с тях? 

- Досега играли ли сте заедно с нея специални игри, които стимулират развитието на уменията за концентрация, както и паметта. 

- По какъв начин мотивирате желанието си да ви разкаже (преразкаже) нещо? Каква е вашата реакция на нейния неуспех или отказ?

- Занимавал ли се е с нея индивидуално добър педагог? Понякога подобно поведение се дължи на твърде бързо увеличаване на сложността на задачата и липса на предварителна подготовка... 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Изобщо не се притеснявай, всичко е наред. Аз колко бях разсеяна. Помня как дори тръгнах веднъж като студентка за чужда държава на някакъв студентски семинар и изобщо забравих да проверя къде отивам. Стигнах на гарата и се сетих, че не зная нито къде, нито как се казва точно събитието, а нямаше мобилни телефони с интернет, че да проверя.

Станах учителка по английски и забелязвам как децата си искат играта... дори да учим английски, ами нека да порисуват. Да попеят, да поиграят.

Ето, дори математика да вземем - дала съм си сметка, че много добре децата разбират къде им е грешката в задачата, ако си визуализират, представят какво е условието и го нарисуват. Губи се време, но така се работи върху правилното решение.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Напоследък това явление се забелязва все по-често сред децата от предучилищна и начална училищна възраст. Иначе са умни, но някак инфантилно умни - няма я самостоятелността, заместена е от "лиготене", когато от тях се очаква да я проявят. Искат да изпъкнат, да спечелят вниманието (не е задължително да е одобрение), харесва им да събарят с трясък (не да строят), да влизат в схватка, която някак смятат за нормално общуване, разговарят като крещят и ръкомахат неадекватно в повечето случаи. Изненадват се, когато някой започне да пее и те самите не пеят заедно със записите, защото това е за слушане, не за пеене.... Не всички са така и ако се разрвои човек установява, че децата с инфантилно поведение прекаляват с телевизията и виртуалните игри.... 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега

×