Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Десислава


Recommended Posts

Здравейте , казвам се Десислава и съм на 24 години. От 1 година живея в Англия с приятеля ми. Проблемът ми е , че съм страшно срамежлива и затворена в себе си. Имам и страх от общуването с хората. Когато някой ме заговори бързам да приключа разговорът с една дума и да изчезна. Страх ме е да заприказвам първа някого и дори не мога да си обясня защо. Изпаднах в депресия , нямам желание за нищо ... единственното което ми се прави е да си лежа на леглото вкъщи. Чувствам се ужасно тъжна и подтисната. Не ми се говори с никого , не ми се излиза. А ако изляза на сила пак не се чувствам добре. Страх ме е от всичко и от всеки. Дори да чуя малък шум и подскачам и сърцето ми се обръща. Искам да не съществувам , да заспя и никога да не се събудя отново. Мразя се а не мога да се променя. Държа се странно с всички покрай мен. А и ме измъчват мисли "колко съм тъпа" "как не ставам за нищо" "колко много проблеми имам и не мога и не мога да ги реша" " колко много ме е страх" от тези мисли не мога да се концентрирам в нищо , в разговор , в музика и дори не мога да изгледам един филм без да мисля за тези неща. На всичкото от горе съм и страшно ревнива. Постоянно тормозя приятеля си. Мисля си че ще ми изневери. Представям си го постоянно , първият ми въпрос след като се прибере от работа е " свали ли някоя днес" веднага се заяждам. Отвратително е и не мога да спра. Можете ли да ми помогнете?

Линк към коментар
Share on other sites

Не миля, че тук можем истински да ти помогнем. Имаш нужда от психотерапия, в която да работиш по характеровите убеждения, подлежащи социофобията ти. Това става стъпка по стъпка в процес, който можем и да опишем и да говорим за него, но е нужно да го вървиш в психотерапия. Ще ти е полезно да почетеш в блога ми за социалната тревожност, за работата със страха въобще от другите бутони пак там. Така можеш да се мотивираш да започнеш психотерапия. В Лондон има доста българи и вероятно и български психотерапевти, работещи на по-приемливи цени. 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ви ще прочета това което ми препоръчахте. Проблема е  , че не живея в Лондон. В този град няма български психолози. Края на този месец ще се прибирам за една седмица в България , зсписала съм си час при психолог. Съмнява ме , че ще успее да ми помогне за седмица , но ще пробвам , защото иначе ще се побъркам...

Линк към коментар
Share on other sites

Ще ти помогне ако се ангажира да работи след това по скайп с теб, иначе е безсмислено, с една среща нищо няма да стане.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...