Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Кон Круз

Душата - безсмъртна или смъртна?

Recommended Posts

Нашата духовна индивидуалност, която надживява смъртта на физическите ни обвивки - смъртна ли е или безсмъртна? Може ли да бъде унищожена (например рециклирана като негоден материал, поради огромен духовен упадък и стабилна непроменливост към по - добро) или тя е неродена и неумираща (без значение какво вършим и в колко живота)?

Какво схващане е изразявал Учителя по въпроса? Струва ми се, че според него душата може да...умре. Ако не ме лъже паметта е казал, че ако човек се опитва да разбере какво е Бог (което не може да схване и за милиарди години живот), ще бъде разкъсан на множество парченца, тоест унищожен (в такъв дух мисля беше текстът, просто преразказвам). Чел съм го преди време в сборника "Свобода на духа" на Мария Кисова.

Безгранично ли е търпението на Небето?

В част 4 на "Диагностика на кармата" на С.Н.Лазарев в главата "Любовта и моралът" се казва: "Човешката душа живее 1000-1100 живота. После се разрушава и се възсъздава отново. В края на краищата всички души загубват своето лично и индивидуално, връщат се при Бога и стават Бог, който едновременно е и висшата личност и висшето безличие."

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ако са безсмъртни как се създават нови души? Наскоро се бе пръкнала една интерестна теория че душите имат лимит и огромния бум на популацията ни през последния век е довело до голяма част от населението да се ражда като NPC-та. За доказателство са предоставени данните от изследвания за вътрешен диалог в което около 20% от участниците живеят без да са изпитвали някога вътрешен диалог. :o

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×