Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
mecholari

Сине Мой, дай Ми сърцето си!

Recommended Posts

Притчи 23:26
Сине мой, дай сърцето си на мене, И очите ти нека внимават в моите пътища,

Лука 2:19
А Мария спазваше всички тия думи, и размишляваше за тях в сърцето си.

Лука 2:51
И Той слезе с тях, и дойде в Назарет, и там им се покоряваше. А майка Му спазваше всички тия думи в сърцето си.

 

УПРАЖНЕНИЕ 1: Дишане на Любовта
Това е специално разработена техника, която позволява да се настроим на Канала на Божествената Любов, източник на Храната на Боговете. Аз наричам този метод "Медитация на Дишането На Любовта" Изучете схема 4 и следващите
указания.
Упражнявайте се всяко утро и всяка вечер не по-малко от 5-10 минути, до тогава, докато не усетите, че целите сте пропити с любов, и всичките ваши действия изхождат от любовта. Отначало изпълнявайте долната медитация всяко утро, след това в течение на деня (винаги когато имате възможност), и след месец (или малко повече) ще усетите резултат.
1 Първа стъпка: Представете си в себе си лъч от чиста любов, влизащ от сърцето на Божествената Майка във вашата сърдечна чакра.
2 Втора стъпка: Дълбоко вдишайте тази любов повтаряйки "Аз съм Любов"- продължавайте да повтаряте тази мантра искрено.
3 Трета стъпка: Издишайте тази любов от своето тяло, повтаряйки искрено "Аз Обичам", и си преставете, че всяка ваша клетка се напълва с тази любов и се излива от вашето аурично поле във външния свят.

Едновременно се обръщайте към себе си с думите "Аз те Обичам, Аз те Обичам, Аз те Обичам" до тогава, докато не почувствате леки убождания по цялото тяло.
Това упражнение ще направи вашите клетки и атоми по-възприемчиви към чистата любов на Божествената Майка, а също усилва вашето Божествено Сърце и вашата способност да привличате и излъчвате любов. Едновременно с това то ще изведе модела на вибрациите на вашия мозък от зона Бета- Алфа в зона Тета- Делта.
Тази техника е великолепна още и за това, че помага да усетим състраданието към хората, към които изпитваме неприязън и които осъждаме. Тя също ни помага да свалим всичките свои маски и прикрития и да видим какви сме в действителност.
Безусловно вие можете да се убедите в ефективността на този метод само от собствен опит. Както вече се е говорило в много книги, при повечето прости дихателни техники се използва мантрата "Аз съм Любов" или "Аз Обичам", което помага да се успокои, според изразяването на индийските йоги, нашия подскачащ ум - маймуна. Подобни техники ни помагат да станем по-събрани и съсредоточени. На много хора не им се отдава да се съсредоточат на своето дишане за повече от минута или две, след което те се улавят за мисли за работата, за покупките или за още нещо. Но, ако не се научите да контролирате вашият ум, вие няма да можете да се настроите на Канала на Божественото Хранене. Това е необходимо предварително условие за достигане на вътрешното и външното поле. Особено това касае до жителите на запада, не привикнали към покой и тишина.
Джасмукин

Въпреки, че вече засегнахме тази програма в другите книги, повтарям я отново, защото тя играе важна роля в поддържането на потока на Божественото Хранене. Този код на програмиране се използва за стабилизиране на нашето тегло, след като сме се отказали от употребата на физическа храна, а също и за поддържане на тялото в хармония на всички нива. И независимо от това, храним ли се с твърда храна или не, този код неутрализира клетъчната ни памет за миналите животи. Той също помага да се преодолее ограничеността на нашето възприятие за обкръжаващия ни свят.
Това кодиране трябва да се извършва всеки ден, и то включва искреното повтаряне на следващата мантра: "Съвършено Здраве, Съвършено Равновесие, Идеално Тегло, Идеален Облик - СЕГА" По време на повторението събирайте пръстите в мудри, съединявайки поред всеки от пръстите с палеца.

Храна на Боговете
fen_pr.jpg
Джасмухин
Редактирано от mecholari

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Жените трябва да спасят света и ще го спасят. Само майките могат да спасят света. Който мисли, че светът може да се спаси и подобри вън от майката, той се самоизлъгва, той е на крив път. Всички свещеници, проповедници, учители, управници трябва да се обединят около майката. Най-възвишената, най-силната дума в свита е „майка." Думите „Бог”, „Господ” подразбират Божествената майка.

https://beinsa.bg/beseda.php?id=162

 

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Казва се в стиха: „И ангелът рече на жените“. – Защо рече на жените, а не на мъжете? Бог говори първо на сърцето. Той казва: „Сине мой, дай си сърцето!“ – Жената сърце ли е? Всеки мъж и жена имат сърце. – Значи, най-напред невидимото, вечното почва да говори на сърцето. Него търсите вие – проявената Божия Любов.

..…………………………………..

Сърцето е пулсът на целия космос. Във висшата математика има изчисления, които ние не знаем. Има известни таблици, в които са направени изчисления за пулсирането на сърцата на всички хора. Няма двама души, на които сърцата да бият еднакво. У някои хора сърцето, като направи 10 удара, явява се един малък промеждутък. У други след 20 удара се явява един малък промеждутък; у трети – след 30 удара; у четвърти – след 100 удара и т.н. А знаете ли какво са тези промеждутъци? – Свързване с други светове. В тези промеждутъци сърцето като че ли моментално спира и всичко остава в момент на покой, за да можеш да чуеш една Божествена мисъл, която се предава на душата ти. Щом я чуеш, движението на сърцето пак започва. Значи всичкият шум трябва да престане, за да чуеш Божествената мисъл. Следователно според съотношението на ритъма тази междина показва с какви светове си свързан – с Млечния път или с други съзвездия. В този момент тия светове внасят в душата ти различни добродетели. Някой път сърцето на едного престава за повече и той казва изплашен: „Сърцето ми спря!“ – Не бой се, промеждутък е това, няма нищо. Какво се плашиш? Едно време сърцето ти не е туптяло. Има много начини, по които човек може да живее. Това е хубостта на живота! Бог може да създаде това сърце и по друг начин, да го преустрои. Ние едва сме започнали живота на сърцето.
…………………………………………………...

Чисти по сърце трябва да бъдем всички! Да не се съмняваме в Бога!

https://beinsa.bg/beseda.php?id=626

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Който прави хубавите плодове. Той е. Тия плодове са Негови. Те са излезли от Неговото сърце, от Неговата душа. Той ги е направил. Казваме, това дърво ги роди. Дървото е само проводник. Всички хора са проводници на ония хубавите мисли и желания, които идат от Него. Всичко онова хубаво е от Него. То е навсякъде. Казваме: Къде е Господ? В хубавите плодове. Къде е Господ? В онзи хубавия, честния поглед. В онова благородно сърце, Бог е в светлия ум, в онази благородна душа, в онзи благороден помисъл. Всеки човек, който ви приема добре, там е Господ.

..………………………………..

А пък онзи човек, който има знанието, той би си направил една дреха от слънчеви лъчи. Вълна има доста, която иде от слънцето. Онзи човек, който има знания, ще събере своята храна от слънцето и въглища няма да ходи както сега да чака, да му дадат. Ще събере доста гориво от слънцето. Тя ще бъде енергия без дим. Туй е бъдещето, дим няма да има, караница няма да има. Дългове няма да има. Смърт няма да има.

https://beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=plus&id=3627&status=1&high=Слънце храна#result_1671029

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

„Енергията, която нашето Слънце получава от Централното Слънце на нашата видима вселена, първоначално е положителна, но после се поляризира на положителна и отрицателна. По голямата част от енергията, която нашето Слънце приема от централното Слънце, се консумира от нашето Слънце и сравнително малка част от нея отива на планетите. Енергиите, които Земята приема от Слънцето, значително се преобразяват. Като проникват в земните пластове, последните поглъщат от тях всички хранителни елементи и остава само това, което не може да ползва. Така преобразени, тези енергии вече не са полезни за развитието, и затова се изпращат от Земята в космическото пространство, и оттам, по известни пътища, се връщат пак на Слънцето. Последното, от своя страна, ги препраща към Централното Слънце за по-нататъшна преработка, за да добият своя първоначален ритъм. В организма стават процеси, аналогични на процесите в Слънчевата система. Слънчевата енергия, като дойде в мозъка, претърпява такива видоизменения, каквито претърпява, като дойде на Слънцето от Централното Слънце. Нашето Слънце играе ролята на сърце, а още по-добре играе тази роля Централното Слънце. Както нечистата кръв от тъканите трябва да се върне към сърцето и от там в дробовете, за да се пречисти, така също и енергиите на Земята се възвръщат към Слънцето, за да добият първоначалния ритъм. ”(В Царството на Живата Природа › „Влиянието на слънчевата енергия”)

 

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

„Бялото Братство ще вземе надмощие в света.

Главното ядро на Шестата раса ще се състои именно от тези Бели Братя, които ще дойдат отгоре. Разбира се, ще има и от сегашните хора, които са по-готови.

Избраните от всички народи ще преминат в Шестата раса. Тогава ще се говори за Братство и Любов. Сега бялата раса е на силата, на параходи, самолети и пр. Никога светът е нямал такива разрушителни сили, както бялата раса. А Шестата раса е на сърцето. Тя е започнала, но докато израсне ще има време. Шестата раса постепенно приготвя условията за побратимяване. Сега се полагат основите, гради се.“

(из „Разговори с Учителя“)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Във всеки човек има зачатък на усещането на Висшия свят – точка в сърцето, която неотстъпно привлича и подтиква човека. Тя се събужда при такива обстоятелства, че е трудно да се повярва, как изобщо това е могло да се случи?

Работата е в това, че ние се намираме в духовното поле, в Твореца. Няма материя, този свят го няма, но има духовно поле, в което се намират всички души. В безсъзнателно, спящо състояние. И ето, че в някои от тях се пробужда стремеж да се събудят, да разкрият истинското си състояние.

Когато човекът започва да вижда света чрез точката на душата, той стига до друго възприемане на реалността. Това е нов орган на усещане, допълнителен към петте телесни (зрение, слух, вкус, обоняние, осезание). В този нов орган на усещане аз възприемам образ, който наричам „Висш свят”, друго измерение. И себе си, и този свят аз възприемам в друго, ново усещане.

Кабалиста Михаел Лайтман

 

Редактирано от mecholari

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Път със Сърце. 

Учението на древните толтеки, представено от Теун Марес. Линковете са от spiralata. net. Ще пускам книгите една по една, в отделни коментари за да могат да се теглят директно от тук с кликане върку книжката.

Толтекските учения - том 1
no.jpg
Марес, Теун

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

На 8 февруари 1917г. Учителя започва поредицата беседи пред сестрите от цикъла „Великата майка“. Пет години преди да отвори вратите на Школата през 1922г., той дава напътствия и методи за духовна практика на жената и майката. Чрез майката говори Разумната Природа, чрез нея говори сърцето на света! Майката е израз на Разумната Природа – великата Световна Майка. И ако Природата е несъкрушима в своите цели и планове, такава е и любовта на майката.

Съществуването на майчината любов е гаранция за красивото бъдеще на човечеството. Любовта на майката не е от света – тя иде от небесните сфери, за да покаже, че Любовта управлява света. Любовта на майката е онова слънце, което дава живот, топлина и светлина на всички в дома.

Още в първата беседа от цикъла, Учителя дава ключ за духовна работа – „Мога!“

„Започнете с най-малкото – с думата мога. Дойде ви голяма скръб – кажете в себе си мога, страдате – мога, трудите се – мога. Кажете си: „Всичко мога чрез Христа!” Ако не разберете думата мога, не можете разбра и Христа. В Христовото учение винаги има думата мога…. Спрягайте глагола мога. Ако не можете да решите някой въпрос, казвайте мога. Ако е за добро, думата е като ключ, но ако я употребявате за лошо, няма да ви послужи. Употребете я за повдигането на човечеството, за просвета на ума и сърцето."

Първата беседа – „Хигиена на човешката душа"

https://petardanov.com/…/88-1917-02-08-%D1%85%D0%B8%D0%B3%…/

Всички беседи от цикъла:

http://beinsaduno.bg/index.php…

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Христо Вътев, ръководител на ББ Варна:

"Тук ще направя кратък конспект на нещата, по които сме работили през 2019г.

Новите сайтове и възможности:
1. Основният сайт, който продължаваме да развиваме https://petardanov.com/
2. Сайта, който сме направили, за да може да се търси в Словото и всички други книги е https://beinsa.bg/
3. Продължаваме да публикуваме беседите в стар правопис, така както са издадени в първите издания, в сайта - http://beinsadouno.bg/
4. Сайта, в който сме подредили всички известни ни събития в братството в хронологичен ред, като се започва от 1830г. до 2000 година - http://beinsaduno.bg/
5. В този сайт публикуваме беседи, преведени на чужди езици - http://www.beinsaduno.net/
6. Този сайт съм го направил, за да могат да се подредят полезни линкове за изтегляне на по-големи пакети с книги и други - http://beinsaduno.org/
7. Този сайт е посветен на музиката на Учителя и е като голям плейлист с много братска музика за слушане - http://beinsamusic.com/
8. Варненският братки сайт - http://bratstvo-varna.com/
9. Немската версия на основния сайт - http://de-petardanov.com/
10. Английската версия на основния сайт - http://en-petardanov.com/
11. Руската версия - http://ru-petardanov.com/
12. Италианската версия - https://it.beinsaduno.net/
13. Испанската версия - https://es.beinsaduno.net/
14. Френската версия – https://fr.beinsaduno.net/
15. Сайт, посветен на Завета на цветните лъчи на светлината - https://zaveta.info/
16. Голяма хронология на братството - http://beinsadouno.bg/chronologia.html
17. Списък с всички аудио беседи - http://xn--80abkcp4acixw.com/index.php?/topic/2-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA/
18. Сайт, от който можете да си поръчате фототипни книги с беседи - http://fototipni.com
19. Нов сайт на Лили Димкова, който направихме - http://lilidimkova.com/
20. Сайт за хора с увреждания – Национална мрежжа за хора с увреждания- https://network-hv.com/
21. Сайт, който служи като полезни линкове към сайтовете като портфолио- http://petardanov.info/
22. Сайт, посветен на „Призвание към народа ми български“ http://prizvanie.bg/
23. Сайт с извадки от беседите, посветен на окултните методи в школата- http://xn--b1abgge4c.com/
24. Сайт, посветен на четирите основни проекта, по които се работи - http://www.uchitelia.com/
25. Радио с аудио беседите на Учителя - https://radiobeinsa.com/
26. Сайт, посветен на Рудолф Щайнер. В сайта са публикувани около 2017 лекции, в които може да се търси по ключови думи - http://rudolfsteinerbg.com/
27. Сайт с много стари книги, който правим сега. В сайта има около 3000 стари книги.
28. Сайт, посветен на Сведенборг – http://svedenborg.com/
29. Сайт, на който се качват всички аудио беседи, както и музика –
- Аудио беседи- https://soundcloud.com/hristo-vatev/sets
30.
31. Сайт, който е като социална мрежа за братството - https://verigata.com/
32. Форма, от която всеки може да се абонира за получаване на ежедневен имейл с беседите, четени за деня, както и други събития от братството - https://beinsa.bg/subscribe.php
34. Сайт, от който могат да се изтеглят файловете, събрани до сега https://vatevs.com/
41. Направили сме страница на която са сравнени всички беседи които са в два варианта. https://beinsa.bg/list_twice_side.php
 
  •  

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×