Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Господар на Хороскопа - това е планетата, която е Управител на знака на Асцендента.

Според положението му знак и дом, той се проявава по определен начин в дадена област.

Имате ли наблюдения върху това, доколко е силно и определящото неговото положение, заслужава ли прозвището Господар на Хороскопа?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да, според мен има голямо влияние. Особено ако се намира в 1-ви или 12-ти дом. В близост до Асцендента, оказва влияние на външния вид, и придава на индивида типичните качества на знака в който е разположен.

Обаче по-голям процент е възможността, Господаря на Хороскоп да се намира в друг знак, далеч от АС. Тогава за да се определи неговото влияние, се наблюдава знака, дома и аспектите които сключва.

Ключовите думи са си същите които важат за 12 дома, но в случай, че планета е в екзалтация, на трон, в падение, заточение, това ще даден още един фин поглед през който правилно да фокусираме влиянието на АС вътре в енергийния кръг на натала. :):yinyang:

Ради, а ти какво мислиш за Господаря на хороскопа? :king: Къде се намира в твоята карта и как го усещаш?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Привет :)

В пети дом, е страшно вълнуващо място :o Как работи при теб, дали оказва по-голямо влияние от Слънцето? Ако си спомняш темата за Асцендента, там се получи мнение, че АС влияе до определена възраст, след което надделява Слънцето, но ако човек вече е избрал своя път в живота, може ли тази промяна на енергийно влияние, да промени нещата,

така- :thumb down: или така- :thumbsup:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей :) ,

влияе като подтик за творчество, романтика. В Близнаци дава голямо влечение към четене, учене, писане, комуникация...

Слънчевия ни знак не противоречи на Пътя, който сме избрали, той е част от Него.

Слънцето ни показва как и накъде да продължим, как да се развиваме. Асцендента сме ние, нашето минало и капитал.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте :)

Спорен е въпросът, дали Господарят на хороскопа е доминантен над дадена карта. Моите наблюдения са, че безспорно въпросната планета оказва влияние, както всяка друга планета, но не мисля, че "господства" над цялата карта. В едно експериментално поле може да се изследва влиянието тогава, когато тази планета не е акцентирана по друг начин в картата. В противен случай резултатът няма да е еднозначен и трудно бихме определили доколко е следствие от "господстване" върху картата и доколко от акцентирането и по друг начин :hmmmmm:

Това, разбира се, е чисто научен подход към изследване, не го ползвам особено... :P затова и не бих могла да изкажа крайно мнение, просто не считам това за определящо повече, отколкото му позволим...

Поздрави :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Още за господаря на хороскопа...

Малко инфо из: "Астрология, карма, трансформация - вътрешни измерения на рождения хороскоп" от Стивън Аройо.

Тук се споменава, че за да се изследва в пълнота влиянието на Асцандента е абсолютно задължително са се разглежда планетата управител по дом и знак. Според него, когато това са Уран, Нептун и Плутон е по-важна домовата позиция и обратното - знаковата за другите. Моите наблюдения не са точно такива, но това е посочено там.

Също е много важно да се изследват транзитите към тази планета, тъй като се счита, че индивида е много по-чуствителен именно към този транзит, отколкото всички останали хора, имащи такава конфигурация в картата, когато планетата не управлява Асцендента.

Любопитно е влиянието й и в синастрия. Много е важен аспектът между управителите на Асцендента в хороскопите на двама. Когато този аспект е близък и благоприятен, то съществува особена близост между тях, често кармично определена. Дава неизменна връзка, която дори прекъсната, винаги ще остане в съзнанието им.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моя господар е в 6ти дом. Значи ли това, че например съм работохолик? 

Иво, пропуснал си знака. Подозирам, че е Луна в стрелец :)

Надежда много добре го е казала. Аз също много харесвам Стивън Аройо.

:thumbsup2:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моя господар е в 6ти дом. Значи ли това, че например съм работохолик? :)

Определено значи ;) . Че то е повече от очевидно :P че си...

Да видим дали наистина е толкова важен знака, когато господар е Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн или дома, когато е Уран, Нептун и Плутон? :hmmmmm:

Предлагам да се поизследваме. Например Диляна още не се е показала :harhar: ...

Стивън Аройо ми е много по-любим от Бернадет Брейди например...От нейната Предсказателна астрология още мигам разногледо :blink:

И Жан Спилър е номер едно!

:harhar: Поздрави!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Според мен има значение в кой дом и кой знак е, това прави фокусната точка на Асцендета насочена към същността на човека.

Моя господар е в 4-ти дом :rolleyes:

И какво се получи, 4-ти, Ради е 5-ти , а Иво 6-ти. Надето с господар в 8-ми дом :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
:) Незнам дали е така. При мен Юпитер е в края на 5 дом, но точно на ръба на началото на Близнаци. По-силно влияят Близнаците при мен отколкото 5 дом, но коя е причината не съм сигурен. Близостта на Планетата със вурха на Зодията също е много важно.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Приятели всички сме прави, но изпускаме най-важното самата планета. В кой дом, в кой знак- добре, но коя е планетата. Ако е Меркурий или Венера ще има различно звучене, нали?

Защото когато някой ми каже имам Господар на хороскопа в 10-ти дом, не ми говори кой знае колко, но ако каже Господаря на Хороскопа Юпитер се намира в 10-ти, нещата се променят. :)

Луната е Господар на моя хороскоп, в 4-ти дом :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Иво, пропуснал си знака. Подозирам, че е Луна в стрелец :)

Струва ми се си пропуснала твоя :P

Нещо като Луна във Везни.

При мен е Слънце в осми дом, в Овен.

Много си права в това. Да пропуснем да споменем планетата е направо грехота. Все едно да изучаваме вкуса, цвета и аромата на даден плод, без да го назовем :king: - мисията невъможна...

Колкото до Луната господар на хороскопа в четвърти дом...

Тук някой обичаше да готви, и сякаш не бях аз :harhar:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ох, спирам с готвенето, само си изпочупих маникюра с тия орехи :P

Обаче Луна в 4-ти и Везни, дава един патриотизъм! Едно родолюбие! :P Имам родословно дърво, Плутон ме и карал винаги да питам и разпитвам за историческите събития в моето семейство. Освен това предците ни са станали свидетели на събития за което ние имаме само бегли представи. Например как се е възприемал пътя на една комета, или Слънчевото затъмнение :)

А и войните, политиката, икономиката. И какво са мислили, как са живяли? Всичко е история, а всеки човек е една вселена. Не съм открила аз топлата вода, интересен ми е техния опит и съм щастлива, че за миг поне съм успявала да погледна през техните очи. Аз никога не съм била в Америка, затова пък от разказите все едно съм била там. Война- как са се били, какво се изпитвали, какво е това родолюбие. Как и защо са загинали, къде са били погребани? Какви са тези медали, кой ги е дал, за какви заслуги? Пушили ли са цигари, обичали ли са? Знаят ли какво любов? И т.н. приятно ми е да се запознаем Луна в 4-ти във Везни. Освен всичко друго понякога се бавя доста в реализирането на това което съм замислила, но се стремя не към скорост, а към добър резултат. И както наскоро споделих с един човек: Като се развълнува Рака на изгрева, а Луната във Везни се начуди, идва ред на Меркурий в Стрелец на който никой не може да му затвори устата. :harhar:

А Неде, без да искам :rolleyes: погледнах в картата ти, можеш ли да разкажеш как се чувстваш с три управителя- Марс, Слънце и Венера? И определено астрологията е много важна за теб. А и Слънцето е много силно особено в 8-ми дом. :sorcerer:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:) Незнам дали е така. При мен Юпитер е в края на 5 дом, но точно на ръба на началото на Близнаци. По-силно влияят Близнаците при мен отколкото 5 дом, но коя  е причината не съм сигурен. Близостта на Планетата със вурха на Зодията също  е много важно.

Ради, много си прав. Когато планетата е раположена в близост до началото на знака, определено се оцветява повече от него. Може би затова усещаш Близнаците по-силно. От друга страна ако в действителност е към края на дома, то може да е в съвпад с върха на шести, което неизменно придава друг нюанс. С други думи е възможно да си под влиянието и на двата дома, но фактът, че се смесват да е по-труден за дефиниране, отколкото Близнаците, например :) ?

Забелязвам, поне при себе си, тенденцията господарят на хороскопа да се изявява външно някак повече чрез дома, отколкото чрез знака. Но когато се има предвид влиянието в дълбочина, не точно това, което показваме, а което наистина сме, сякаш знака е по-определящ. Например при мен домът определено натежава повече от знака. Не че не съм овца, това си е доживотна присъда :1eye: , но изразявам (ето и връзката с Асцендента) повече черти на Слънце в осми дом. Така поставен въпросът може малко да е едностранчив, понеже за Слънцето говорим все пак, при вас забелязвате ли такава тенденция :hmmmmm: ?

Иначе за светата троица в Овен и в осми дом какво да кажа. Дават жажда да знаеш всичко, да проучиш всичко до най-малката подробност, да изследваш, проникваш, дълбаеш в душите на хората до най-затънтените им кътчета. Може да последвам някой ден един съвет и току виж да се запиша в ЦРУ :thumbsup1: . Мен случайно да надникнеш в нечия карта ми се струва малко...хм :hmmmmm: ...но хайде на не дълбаем чак толкова. :harhar:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Луна в стрелец - 6ти дом. 

Там се намира и Нептун.

Иво, влагаш цялата си душа в работата. :thumbsup: Чудесно е, че комбинираш физическите упражнения с работата, така се постига баланса иначе работата ще ти вреди на здравето и най-вече на психиката. Ти си го знаеш :) А за висши цели можеш да говориш, много и дълго. И мотото на портала го потвърждава :) Път към съзнателен живот.Тук някой ме закачи за готвенето :thumbsup2:

Наде, на мен това ми е хоби :dancing yes: да се ровя в картите и програмите. :) Много ми хареса определението "Светата троица". :harhar:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Според мен дома показва при какви услови яи дейности ще се прояви Управителят на Асц, а Знака в който попада - по какав начин.

И всичко това е амалгама с планетната природа на Управителя.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Иво,

Луната, като господар на хопоскопа в шести дом може да означава една свръхчуствителност по отношение на собствените телесни функции. Ще те интересуват сфери като рационално хранене, режим, диета. В съчетание с Луна в Стрелец, даващ любов към животните, си класически вегетарианец :) .

Дава желание да откриваш нови и непознати светове в своята работа, също ще влагаш почти релегиозна съсредоточеност в това, което вършиш. Чудесно се описа като работохолик :P . Освен това ще пътуваш надалеч, по повод на работата си, което ще предизвиква опледелено безспокойство в тази насока :thumbsup:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Като става въпрос за управителя на хороскопа, се сетих и за моя. Асцендентът ми е Телец. Ако следвам класическото право управител ми е Венера във Рак намираща се в 4 дом. Но ако включа планетата Земя - управляващ Телеца-АСЦ., :) се намира във Риби 11-дом(връх Водолей) :blink: съвсем се обърках. Е поне ще имам поле за изследване и проучване :angel: 27.08.1969 гр.Попово 21:23 ч.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Като става въпрос за управителя на хороскопа, се сетих и за моя. Асцендентът ми е Телец. Ако следвам класическото право управител ми е Венера във Рак намираща се в 4 дом. Но ако включа планетата Земя - управляващ Телеца-АСЦ.,  :)  се намира във Риби 11-дом(връх Водолей)  :blink:  съвсем се обърках. Е поне ще имам поле за изследване и проучване  :angel:  27.08.1969 гр.Попово 21:23 ч.

4ти и 11ти домове са доста различни положения за управителят на Асц-та :) .

Понеже нямам особени наблюдения върху Земята като фактор в астрологичната карта, ти можеш ли да определиш за себе си кое е по-вярно :) ? Дали си повече домошар - по Венерата в Рак, 4ти или сред приятели, навън, във група - Земя - 11ти дом??? :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

При мен излиза, че господар ми е Луната! Ах, тази сантиментална приятелка! При това е в 4-ти дом, който между другото ми е доста натъпкан с разни там Слънца, Плутон, нептун,Меркурий /под крилото на Везната/, добре поне, че Луната е в Дева....Май никога няма да се измъкна от домашното огнище.И да готвя обичам, определено:) Раче -осмокраче иска да пъпли напред, а все назад се движи , или по-точно - върви гърбом напред, осланяйки се на интуицията :)

Нептун от по-горе да се чете Уран ! разсеях се....

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×