Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Господарят на Хороскопа


Recommended Posts

Господар на Хороскопа - това е планетата, която е Управител на знака на Асцендента.

Според положението му знак и дом, той се проявава по определен начин в дадена област.

Имате ли наблюдения върху това, доколко е силно и определящото неговото положение, заслужава ли прозвището Господар на Хороскопа?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Да, според мен има голямо влияние. Особено ако се намира в 1-ви или 12-ти дом. В близост до Асцендента, оказва влияние на външния вид, и придава на индивида типичните качества на знака в който е разположен.

Обаче по-голям процент е възможността, Господаря на Хороскоп да се намира в друг знак, далеч от АС. Тогава за да се определи неговото влияние, се наблюдава знака, дома и аспектите които сключва.

Ключовите думи са си същите които важат за 12 дома, но в случай, че планета е в екзалтация, на трон, в падение, заточение, това ще даден още един фин поглед през който правилно да фокусираме влиянието на АС вътре в енергийния кръг на натала. :):yinyang:

Ради, а ти какво мислиш за Господаря на хороскопа? :king: Къде се намира в твоята карта и как го усещаш?

Link to comment
Share on other sites

Привет :)

В пети дом, е страшно вълнуващо място :o Как работи при теб, дали оказва по-голямо влияние от Слънцето? Ако си спомняш темата за Асцендента, там се получи мнение, че АС влияе до определена възраст, след което надделява Слънцето, но ако човек вече е избрал своя път в живота, може ли тази промяна на енергийно влияние, да промени нещата,

така- :thumb down: или така- :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Здравей :) ,

влияе като подтик за творчество, романтика. В Близнаци дава голямо влечение към четене, учене, писане, комуникация...

Слънчевия ни знак не противоречи на Пътя, който сме избрали, той е част от Него.

Слънцето ни показва как и накъде да продължим, как да се развиваме. Асцендента сме ние, нашето минало и капитал.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте :)

Спорен е въпросът, дали Господарят на хороскопа е доминантен над дадена карта. Моите наблюдения са, че безспорно въпросната планета оказва влияние, както всяка друга планета, но не мисля, че "господства" над цялата карта. В едно експериментално поле може да се изследва влиянието тогава, когато тази планета не е акцентирана по друг начин в картата. В противен случай резултатът няма да е еднозначен и трудно бихме определили доколко е следствие от "господстване" върху картата и доколко от акцентирането и по друг начин :hmmmmm:

Това, разбира се, е чисто научен подход към изследване, не го ползвам особено... :P затова и не бих могла да изкажа крайно мнение, просто не считам това за определящо повече, отколкото му позволим...

Поздрави :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Още за господаря на хороскопа...

Малко инфо из: "Астрология, карма, трансформация - вътрешни измерения на рождения хороскоп" от Стивън Аройо.

Тук се споменава, че за да се изследва в пълнота влиянието на Асцандента е абсолютно задължително са се разглежда планетата управител по дом и знак. Според него, когато това са Уран, Нептун и Плутон е по-важна домовата позиция и обратното - знаковата за другите. Моите наблюдения не са точно такива, но това е посочено там.

Също е много важно да се изследват транзитите към тази планета, тъй като се счита, че индивида е много по-чуствителен именно към този транзит, отколкото всички останали хора, имащи такава конфигурация в картата, когато планетата не управлява Асцендента.

Любопитно е влиянието й и в синастрия. Много е важен аспектът между управителите на Асцендента в хороскопите на двама. Когато този аспект е близък и благоприятен, то съществува особена близост между тях, често кармично определена. Дава неизменна връзка, която дори прекъсната, винаги ще остане в съзнанието им.

Link to comment
Share on other sites

Моя господар е в 6ти дом. Значи ли това, че например съм работохолик? 

Иво, пропуснал си знака. Подозирам, че е Луна в стрелец :)

Надежда много добре го е казала. Аз също много харесвам Стивън Аройо.

:thumbsup2:

Link to comment
Share on other sites

Моя господар е в 6ти дом. Значи ли това, че например съм работохолик? :)

Определено значи ;) . Че то е повече от очевидно :P че си...

Да видим дали наистина е толкова важен знака, когато господар е Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн или дома, когато е Уран, Нептун и Плутон? :hmmmmm:

Предлагам да се поизследваме. Например Диляна още не се е показала :harhar: ...

Стивън Аройо ми е много по-любим от Бернадет Брейди например...От нейната Предсказателна астрология още мигам разногледо :blink:

И Жан Спилър е номер едно!

:harhar: Поздрави!

Link to comment
Share on other sites

Според мен има значение в кой дом и кой знак е, това прави фокусната точка на Асцендета насочена към същността на човека.

Моя господар е в 4-ти дом :rolleyes:

И какво се получи, 4-ти, Ради е 5-ти , а Иво 6-ти. Надето с господар в 8-ми дом :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

:) Незнам дали е така. При мен Юпитер е в края на 5 дом, но точно на ръба на началото на Близнаци. По-силно влияят Близнаците при мен отколкото 5 дом, но коя е причината не съм сигурен. Близостта на Планетата със вурха на Зодията също е много важно.
Link to comment
Share on other sites

Приятели всички сме прави, но изпускаме най-важното самата планета. В кой дом, в кой знак- добре, но коя е планетата. Ако е Меркурий или Венера ще има различно звучене, нали?

Защото когато някой ми каже имам Господар на хороскопа в 10-ти дом, не ми говори кой знае колко, но ако каже Господаря на Хороскопа Юпитер се намира в 10-ти, нещата се променят. :)

Луната е Господар на моя хороскоп, в 4-ти дом :)

Link to comment
Share on other sites

Иво, пропуснал си знака. Подозирам, че е Луна в стрелец :)

Струва ми се си пропуснала твоя :P

Нещо като Луна във Везни.

При мен е Слънце в осми дом, в Овен.

Много си права в това. Да пропуснем да споменем планетата е направо грехота. Все едно да изучаваме вкуса, цвета и аромата на даден плод, без да го назовем :king: - мисията невъможна...

Колкото до Луната господар на хороскопа в четвърти дом...

Тук някой обичаше да готви, и сякаш не бях аз :harhar:

Link to comment
Share on other sites

Ох, спирам с готвенето, само си изпочупих маникюра с тия орехи :P

Обаче Луна в 4-ти и Везни, дава един патриотизъм! Едно родолюбие! :P Имам родословно дърво, Плутон ме и карал винаги да питам и разпитвам за историческите събития в моето семейство. Освен това предците ни са станали свидетели на събития за което ние имаме само бегли представи. Например как се е възприемал пътя на една комета, или Слънчевото затъмнение :)

А и войните, политиката, икономиката. И какво са мислили, как са живяли? Всичко е история, а всеки човек е една вселена. Не съм открила аз топлата вода, интересен ми е техния опит и съм щастлива, че за миг поне съм успявала да погледна през техните очи. Аз никога не съм била в Америка, затова пък от разказите все едно съм била там. Война- как са се били, какво се изпитвали, какво е това родолюбие. Как и защо са загинали, къде са били погребани? Какви са тези медали, кой ги е дал, за какви заслуги? Пушили ли са цигари, обичали ли са? Знаят ли какво любов? И т.н. приятно ми е да се запознаем Луна в 4-ти във Везни. Освен всичко друго понякога се бавя доста в реализирането на това което съм замислила, но се стремя не към скорост, а към добър резултат. И както наскоро споделих с един човек: Като се развълнува Рака на изгрева, а Луната във Везни се начуди, идва ред на Меркурий в Стрелец на който никой не може да му затвори устата. :harhar:

А Неде, без да искам :rolleyes: погледнах в картата ти, можеш ли да разкажеш как се чувстваш с три управителя- Марс, Слънце и Венера? И определено астрологията е много важна за теб. А и Слънцето е много силно особено в 8-ми дом. :sorcerer:

Link to comment
Share on other sites

Иво, пропуснал си знака. Подозирам, че е Луна в стрелец :)

Луна в стрелец - 6ти дом. :P

Там се намира и Нептун.

Link to comment
Share on other sites

:) Незнам дали е така. При мен Юпитер е в края на 5 дом, но точно на ръба на началото на Близнаци. По-силно влияят Близнаците при мен отколкото 5 дом, но коя  е причината не съм сигурен. Близостта на Планетата със вурха на Зодията също  е много важно.

Ради, много си прав. Когато планетата е раположена в близост до началото на знака, определено се оцветява повече от него. Може би затова усещаш Близнаците по-силно. От друга страна ако в действителност е към края на дома, то може да е в съвпад с върха на шести, което неизменно придава друг нюанс. С други думи е възможно да си под влиянието и на двата дома, но фактът, че се смесват да е по-труден за дефиниране, отколкото Близнаците, например :) ?

Забелязвам, поне при себе си, тенденцията господарят на хороскопа да се изявява външно някак повече чрез дома, отколкото чрез знака. Но когато се има предвид влиянието в дълбочина, не точно това, което показваме, а което наистина сме, сякаш знака е по-определящ. Например при мен домът определено натежава повече от знака. Не че не съм овца, това си е доживотна присъда :1eye: , но изразявам (ето и връзката с Асцендента) повече черти на Слънце в осми дом. Така поставен въпросът може малко да е едностранчив, понеже за Слънцето говорим все пак, при вас забелязвате ли такава тенденция :hmmmmm: ?

Иначе за светата троица в Овен и в осми дом какво да кажа. Дават жажда да знаеш всичко, да проучиш всичко до най-малката подробност, да изследваш, проникваш, дълбаеш в душите на хората до най-затънтените им кътчета. Може да последвам някой ден един съвет и току виж да се запиша в ЦРУ :thumbsup1: . Мен случайно да надникнеш в нечия карта ми се струва малко...хм :hmmmmm: ...но хайде на не дълбаем чак толкова. :harhar:

Link to comment
Share on other sites

Луна в стрелец - 6ти дом. 

Там се намира и Нептун.

Иво, влагаш цялата си душа в работата. :thumbsup: Чудесно е, че комбинираш физическите упражнения с работата, така се постига баланса иначе работата ще ти вреди на здравето и най-вече на психиката. Ти си го знаеш :) А за висши цели можеш да говориш, много и дълго. И мотото на портала го потвърждава :) Път към съзнателен живот.Тук някой ме закачи за готвенето :thumbsup2:

Наде, на мен това ми е хоби :dancing yes: да се ровя в картите и програмите. :) Много ми хареса определението "Светата троица". :harhar:

Link to comment
Share on other sites

Според мен дома показва при какви услови яи дейности ще се прояви Управителят на Асц, а Знака в който попада - по какав начин.

И всичко това е амалгама с планетната природа на Управителя.

Link to comment
Share on other sites

Иво,

Луната, като господар на хопоскопа в шести дом може да означава една свръхчуствителност по отношение на собствените телесни функции. Ще те интересуват сфери като рационално хранене, режим, диета. В съчетание с Луна в Стрелец, даващ любов към животните, си класически вегетарианец :) .

Дава желание да откриваш нови и непознати светове в своята работа, също ще влагаш почти релегиозна съсредоточеност в това, което вършиш. Чудесно се описа като работохолик :P . Освен това ще пътуваш надалеч, по повод на работата си, което ще предизвиква опледелено безспокойство в тази насока :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Като става въпрос за управителя на хороскопа, се сетих и за моя. Асцендентът ми е Телец. Ако следвам класическото право управител ми е Венера във Рак намираща се в 4 дом. Но ако включа планетата Земя - управляващ Телеца-АСЦ., :) се намира във Риби 11-дом(връх Водолей) :blink: съвсем се обърках. Е поне ще имам поле за изследване и проучване :angel: 27.08.1969 гр.Попово 21:23 ч.

Link to comment
Share on other sites

Като става въпрос за управителя на хороскопа, се сетих и за моя. Асцендентът ми е Телец. Ако следвам класическото право управител ми е Венера във Рак намираща се в 4 дом. Но ако включа планетата Земя - управляващ Телеца-АСЦ.,  :)  се намира във Риби 11-дом(връх Водолей)  :blink:  съвсем се обърках. Е поне ще имам поле за изследване и проучване  :angel:  27.08.1969 гр.Попово 21:23 ч.

4ти и 11ти домове са доста различни положения за управителят на Асц-та :) .

Понеже нямам особени наблюдения върху Земята като фактор в астрологичната карта, ти можеш ли да определиш за себе си кое е по-вярно :) ? Дали си повече домошар - по Венерата в Рак, 4ти или сред приятели, навън, във група - Земя - 11ти дом??? :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

При мен излиза, че господар ми е Луната! Ах, тази сантиментална приятелка! При това е в 4-ти дом, който между другото ми е доста натъпкан с разни там Слънца, Плутон, нептун,Меркурий /под крилото на Везната/, добре поне, че Луната е в Дева....Май никога няма да се измъкна от домашното огнище.И да готвя обичам, определено:) Раче -осмокраче иска да пъпли напред, а все назад се движи , или по-точно - върви гърбом напред, осланяйки се на интуицията :)

Нептун от по-горе да се чете Уран ! разсеях се....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...