Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Голямата ми дъщеря е на 3 г. и 6 м. и от 1 година и половина я лекуваме само с хомеопатия. Водихме я на преглед при специалист уши нос и гърло и той откри огромна трета сливица. Така разбрахме, че постоянните боледувания, нощното хъркане и т.н. се дължат на третата сливица. Предложи оперативна намеса.

Знам, че е ужасно вредно за духовното здраве на детето и т.н. не ми се иска да мисля за това вообще.

Въпросите ми:

1. Какво представлява това заболяване?

2. Как се лекува вкл. и на духовно ниво?

3. Алтернативни методи, които бихте ми препоръчали?

4. Как да я закрепя физически?

5. Може ли да се намали третата сливица и как?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не съм лекар, но това за мен не е заболяване.

Имам чувството,че доста деца имат кога по-леки, кога по-тежки проблеми с тази т.нар. трета сливица. По принцип това най-често означава, че детето би искало, а не може (или не му е позволено) да изрази открито себе си, своите чувства (особено негативните), своите творчески способности (например ако околните ги считат за неподходящи и създаващи проблеми - шум, цапане и т.н.)...

Точно поради тази причина, когато детето поотрасне, укрепне като личност и успее да преодолее гореспоменатите неща, третата сливица започва обратно развитие - т.е започва да се смалява (това ще ви го кажат и конвенционалните лекари). И обратно - ако тези предпоставки не отпаднат, дори и да се извади третата сливица, след известно време тя пак се появява и нараства.

Не зная колко ужасно вредно за духовното развитие на детето е изваждането на сливицата, обаче ако наистина е огромна, може би все пак по-добре е да има оперативна намеса, като същевременно се работи за минимизиране на предпоставките в чисто психологически план.

Едно хомеопатично средство за сливиците е тонзилотрен.

Ако поради този проблем детето често боледува, нужно е общо укрепване на имунната система например със сиропчето "For Kids" на една английска фирма, а има и по-евтини билкови препарати, колоидно сребро и т.н.

Дано съм била полезна. В този форум пишат и няколко много уважавани от мен лекари, нека и те се изкажат по въпроса - със сигурност ще дадат по-точни и компетентни отговори от мен!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

По 2. и 4. въпрос бих добавила:

В езотеричен план третата сливица е знак, че детето ви има повече нужда от внимание и ежедневен пример за това как да се радва на живота, пълноценно да се наслади на вкусовите и обонятелни усещания. Дайте си време да готвите и хапвате заедно, с много смях и забава, разходки сред природата и цветята, градинарство (макар и една лична саксия),други подобни занимания, които й доставят удоволствие.

Освен това ще кажа, че грижите и усилията за възпитанието на първото дете се изплащат двойно чрез второто. Възпитавайки първото, родителите слагат здрава основа за второто, защото децата много повече се впечатляват и вярват на каката/баткото, отколкото на по-отдалечения авторитет на възрастните.

Така че тази особеност на детето може да се окаже повод за едно щастливо родителство и незаменимо детство, изпълнени с мили общи спомени.

За подкрепа цитирам Луиз Хей"Излекувай тялото си", която разглежда гърлото като "Магистрала на себеизразяването " и "канал на съзидателността". Тя предлага нов мисловен модел:"Разтварям сърцето си и възпявам радостта на любовта", който на едно дете може да бъде даден само индиректно - чрез личен пример и начин на живот.

Търсих усърдно нещо конкретно за 3.сливица в "Книга за здравето" от Учителя, но има по-общи неща за гърло, дишане, храносмилат. с-ма, които е най-добре родителите сами да прочетат и осмислят, както и цялата книга.

П.Димков дава в "Българска народна медицина" т.2, изд. 1992г. съгласие за евентуална оперативна намеса, като набляга на засилване на организма с билки и правилен начин на живот - конкретни и много полезни рецепти.

Така аз се опитвам да се справям с проблемите, надявам се да помогне и на други.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

... По принцип това най-често означава, че детето би искало, а не може (или не му е позволено) да изрази открито себе си, своите чувства (особено негативните), своите творчески способности (например ако околните ги считат за неподходящи и създаващи проблеми - шум, цапане и т.н.)...

Какво точно да я науча да може и как да открия?

Тя е родена на 05.08 и е истинска лъвица. Властна, командори всички възрастни, а на по малката си сестра се налага със сила твърде често. Рядко изпълнява това което и кажеш, ако не е поднесено във формата на молба да помощ или нещо което съм измислила. Изключително будна и емоционална.

Например направи ни луди всички у дома, докато не научи азбуката. Всяка вечер след като се прибере у дома, вади си буквите и почва да пита, коя е тази буква и т.н.

Хомеопатката и провежда лечение, но исках и аз да помогна освен с молитви и с нещо допълнително.

Относно имуностимулаторите пие коластра и зелена енергия. От форума тук разбрах за среброто и прополиса. Мисля, че след като свършат к. и з.е. ще взема среброто, а после прополиса.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кристиян

Година и половина е прекалено дълго време за чести боледувания и наличие на трета сливица. Трета сливица всъщност няма- разрастването на аденоидни вегетации в назофаринкса, около т.нар. Евстахиеви тръби- това е трета сливица. Разрастванвето на тези аденоидни вегетации (лимфоидна тъкан) е причина за затруднение в носното дишане, създаване на идеална среда за развитие на различни бактериални и/или вирусни инфекции. В анатомичен план, при наличие на аденоидни вегетации-т.нар. трета сливица, се нарушава дишането през носа, т.е. функцията на носа се смущава, детето диша през устата, назолабиалната гънка се задълбочава, и постепенно се оформя т.нар. аденоиден фациес; поради това, че аденоидните вегетации разрастват в съседство до Евстахиевите тръби, често пъти тези лимфоидни разраствания нарушават проходимостта на Евстахиевата тръба от едната или другата страна- рядко и от двете страни, вследстие на което се раздвиват упорити възпалителни процеси на средното ухо, които могат да хронифицират, да се развие хроничен мастоидит.Дишането през носа е основния стимул за растеж на неподвижния горночелюстен масив, изграден от дветполовини на горната челюст,вомера и палатиналната кост, вследстие на което видимо се създава впечатление, че долната челюст е по-голяма- в зависимост от степента на изоставане на растежа на горната челюст, може да се стигне до различно проявена псевдопрогения- обратна захапка. Честите инфекции на горните дихателни пътища причиняват хронична интоксикация, с възможност за развитие на сенсибилизация спрямо бактерии, вируси, прах, влага, и мн. други...

Третата сливица има значение за духовното развитие на детето- спъва го...Операцията представлява отстраняване на тези аденоидни вегетации- има си инструмент- аденотом, и по същество операцията не представлява "рязане" и "шиене".

Енергийните причини, свързани с развитието на аденоидните вегетации- третата сливица са гняв и повишено въздействие на огнения елемент върху 5-та чакра...а това е като да си играете с огъня в съседство с кислородни бутилки...взривоопасна комбинация...

Буен темперамент, повишена активност, налагане на своето мнение, липса на търпение, проблеми със съня- такива деца не спят много, лягат късно, стават рано...

А основното, което според мен е причина за развитието на третата сливица е гняв поради чувство за изоставяне и липса на родителско внимание.- Често трета сливица се установява при по-големите деца в семейството, които приемат появата на по-малките си братя и сестри като заплаха, и се съпротивляват срещу това, родителите им да отделят време и за друго дете- преди цялото време е било на разположение..но когато има братче или сестричка, особено когато характера на детето е с повечко огнени качества- огнен слънчев зодиакален знак и много други параметри...

Когато се засяга средното ухо, енергийната причина е свързана с нежелание или съпротива да "слуша" неща, които не желае да слуша, или с неща, които когато ти ги кажат и ги чуеш, трябва да се съобразяваш с тях, или пък да ги пазиш в тайна...

При такъв тип характер, гласът най-често е силен, детето докато говори жестикулира, мимиката е активна, интонацията е променлива, често пъти такива деца са по-емоционални и лесно могат да се разсърдят, да се разгневят, да обидят, рядко- и да опитат физически да изразят агресия спрямо другите или спрямо себе си...

Когато заучават нещо, ако не стане от раз, при това- от раз, и да е съвършено, са склонни да се откажат, и да си повтарят "тъп съм, тъп съм"...

Това е само една малка част от всички фактори, които извън гледището на т.нар. официална медицина, според моя опит и като лекар, и като родител, са сред най-важните за развиването на трета сливица.

Така че, оперативното лечение тук е благословия- решава проблема и предотратява усложненията- самата трета сливица не е страшна, но с появата си и присъствието си, тя нарушава дишането през носа, запушва слуховата тръба, самите аденоидни вегетации са "шведска маса" за всички познати пратогенни, и условно патогенни микроорганизми, освен това, нарушения нощен сън- детето хърка, не спи пълноценно, може да развие обструктивен тип сънна апнея, а това води до психически промени- раздразнителност, нарушено внимание и концентрация през деня, а за едно дете подобни явления причиняват проблеми с учението, общуването, отчуждаване и затваряне в себ еси или обратното- навиране навсякъде с повод и без повод...

Поради това, засега оперативното лечение е основно- За да изчезне подобно аденоидно разрастване, е нужно човек да вложи съзнателно усилие,и целенасочено да работи върху себе си, така че желанието, намерението и волята да доведат до съответно развитие на нещата..

Третата сливица е следствие на причини, които отчасти са от страна на детето- темперамент, огнени качества в характера, проявата на описантите по-горе неща, но проявата на тези качества от страна на детето са реакция- реакция спрямо други хора- родители, братя и сестри, връстници, по-големи деца, и т.н.

Така че, за духовното развитие на децата до около 7-9 годишна възраст, водещио значение има духовтото развитие на родителите- ако те се развиват духовно, детето или децата им също ще се развиват духовно, ако духовността е проява на егоистичен стремеж, то и в децата рефлектира същия стремеж и т.н. Децата са огледало- при това както децата на 3-5-7 годинки, така и децата на по 30-50-70 лазарника за това, какво наследство са получили от родителите си....Грешките ни като родители, водят до разклащане на собствения ни вътрешен център- всеки от нас е център на Вселената, чийто умален модел представлява като човек, и всички други се "въртят" около този Център....А когато преместим центъра на нашата Вселена в друга посока- най-често в посока към децата, изместваме го най-често с благородно-пожертвователни мотиви "заради детето"...то с това изместваме и проблемите си от нашия център и ги стоварваме на новото място...но тогава...нашите проблеми не ни се струват наши- приемаме ги като проблем на децата ни....

Ако бях в подобно положение, щях да избера оперативното лечение, и от там нататък, бая работа върху мен самия като родител щеше да падне, за да не създавам условия за подобна кумулация на това енергийно ниво- гърления център.

това е от мен, приятна вечер, и успешно разрешаване на проблемите :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Енергийните причини, свързани с развитието на аденоидните вегетации- третата сливица са гняв и повишено въздействие на огнения елемент върху 5-та чакра...а това е като да си играете с огъня в съседство с кислородни бутилки...взривоопасна комбинация...

Буен темперамент, повишена активност, налагане на своето мнение, липса на търпение, проблеми със съня- такива деца не спят много, лягат късно, стават рано...

А основното, което според мен е причина за развитието на третата сливица е гняв поради чувство за изоставяне и липса на родителско внимание.- Често трета сливица се установява при по-големите деца в семейството, които приемат появата на по-малките си братя и сестри като заплаха, и се съпротивляват срещу това, родителите им да отделят време и за друго дете- преди цялото време е било на разположение..но когато има братче или сестричка, особено когато характера на детето е с повечко огнени качества- огнен слънчев зодиакален знак и много други параметри...

Когато се засяга средното ухо, енергийната причина е свързана с нежелание или съпротива да "слуша" неща, които не желае да слуша, или с неща, които когато ти ги кажат и ги чуеш, трябва да се съобразяваш с тях, или пък да ги пазиш в тайна...

При такъв тип характер, гласът най-често е силен, детето докато говори жестикулира, мимиката е активна, интонацията е променлива, често пъти такива деца са по-емоционални и лесно могат да се разсърдят, да се разгневят, да обидят, рядко- и да опитат физически да изразят агресия спрямо другите или спрямо себе си...

Когато заучават нещо, ако не стане от раз, при това- от раз, и да е съвършено, са склонни да се откажат, и да си повтарят "тъп съм, тъп съм"...

Кристиян,

приемете моите горещи благодарности, за написаното и отделеното време.

Имам чувството, че познавате детето ми от раждането.Написаното напълно съответства на действителност.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кристиян

Надявам се, да предприемете нужните мерки- сега идва пролетта, и този сезон като цяло е благоприятен за хирургично лечение на третата сливица.

Като майка Вие Пела вероятно съзнателно или без да го съзнавате, проектирате върху себе си вината относно това състояние при по-голямата Ви дъщеря, и поради, търсейки оправдателно поведение, с което да спестите една- вероятно според Вас болезнена хирургична интервенция, сте склонна да "забъркате" духовно развитие и т.н. неща- и това има място, но не към този момент- този момент е просто "жътва" на неща посяти преди време. Разрешете проблема така, както към тозиш момент е подходящо- имайте предвид изминалото време от година и половина- то не е малко, и каквото и да сте опитвали през това време, проблемът вместо да се разреши вероятно прогресира- спестете на детето стреса и натоварването от "боледуването"- да, когато е болна може да й отделяте повече време, да не посещава детските ясли или градина, но защо да следва този модел, след като вие като родители можете просто да отделите за децата си нужното време когато са здрави, и да им създадете навици, които да оформят у тях позитивни модели в общуването и самопреценката за самите себе си- сега е възрастта, в която най-лесно биха се създали и оформили трайно такива модели- защото така или иначе емоционални модели на поведение се създават щем не щем- проблемът със сливицата е физическото изражение на единият от тях- реакцията на застрашеното дете е да "запуши уши" и да "заглши" останалите като се опита да ги надвика.-Гърлената чакрав този период от развитието все още не е на приоритетно място- от 1,0-1,5 годишна възраст докъм 3р5-4,0 годишна възраст основнтите центрове които се развиват са втората и третата чакри- децата се научават да се придвижват, да контролират движенията си и да ги усъвършенстват, да се хранят сами, да контролират тазовите си резервоари- повечето деца в тази възраст се приучават сами да ходят по малка и голяма нужда самостоятелно, да оказват волеви контрол и да "стискат" когато е нужно, а също така се развив и изявява емоционалната природа на характера- в тази възраст често запазваме спомени от много емоционални прояви на дсецата ни- независимо дали положителни или отрицателно изразени емоции- освен това, децата в тази възраст за първи път могат за първи път да действат волево поради свой вътрешен стимул от емоционално естество. Емоционалните по природа и експресивни деца претоварват втората си чакра, а втората и петата чакри са като скачени съдове- излишъка от втората чакра си намира път, пролука и т.н., за да се "излее" през петата- преминавайки нагоре, енергията на втората чакра преминава в друго агрегатно състояние- знаете предполагам, че втората чакра се асоциира с водата като елемент- да се превъзбуди и да има излишък в тази чакра е като да оставите кафеварка на котлона, която започва да кипи и "къркори"- водата завира отдолу, изпарява се, и се издига нагоре до мястото където всъщност нормално навлиза въздух, който е приятно охладен и овлажнен при вдиишването през носа- съприкосновението му с "извиращата" пара създава бързаз кондензация, и втечняване на част от парата на втората чакра, и всъщност, организмът се стреми да компенсира излишната влага чрез хипертрофия на лимфоидната тъкан от т.нар. пръстен на Пирогов- двете небцови сливици, езиковата сливица, и лимфоидната тъкан в назофаринкса- Така всъщност енергията за да се изрази, няма друг избор, освен под формата на възпаление, а то пък за да облекчи този енергиен приток, е стимул за задълбочаване на хипертрофията- и така в случая третата сливица е порочен "отдушник" за емоционалния излишък, който е достигнал до това ниво на принципа на кипналата кафеварка.

Не се страхумайте от операцията- става въбро, детето го изписват бързо, възстановяването е за ден-два, а след това просто насочете детето към дейности, в които да влага енергията си и да не "прескача" толкова нива, за да "избие" толкова нависоко- в тази възраст повечето от талантливите деца, проявяващи афинитет към различни спортове, изкуства, науки и т.н., ако започнат да се занимават с неща, които стимулират позитивните емоции у тях, създават точно тези позитивни модели, които им дават възможност да изразят дори гнева си в нещо положително- да го ползват като стимул, който да вложат в спорт, изкуство и т.н., да не го задържат в себе си, но и да не го "изливат" спрямо другите- както към по-малките от тях, така и към връстниците, по-големите и възрастните- родители, роднини, или преподаващите им хора в яслата или градината.

Радвам се, че приехте мнението ми с разбиране, и се надявам след като предприемете нужните мерки, след това да споделите какви са резултатите и как се развиват нещата.

Имате си у дома "огнена кака", която със сигурност е и доста артистично дете- предполагам, че и прекрасно и вярно пее, рецитира, има доста физическа енергия, и ако зависеше от нея, би живяла доволна на детската площадка...

В бъдеще е добре да внесете както чрез храната, така и като дрешки, или пък като спално бельо, прибори като чашки, чинийки и т.н., които детето ползва синия цвят. Синия цвят в нюанс "бебешко син" или "небесно син", или тюркоазено синьо- ще осигури и по-продължителен, по-дълбок и пълноценен сън, ще внесе спокойствие, повече активно внимание и концентрация, ще помогне за това, детето да може повечко време да слуша и възприема информация от другите, вместо да "седи на тръни" или сякаш има "шило в гащите", така че да си намира повод да се разсейва...Търпението, спокойствието и най-вече позитивното усещане за себе си, което не създава страх и вина, които детенцето да проектира върху себе си (да речем ако такива страх и вина е имало възможност да се прокраднат в случай че се е отнесла към по-малката си сестричка грубо- с обида или пък с физическа агресивност), а вместо това да развие другата "лъвска" страна- да се грижи и защитава по-малките и по-слабите, но за това трябва да има мотив, да има "тръпка", да има смисъл и нещо, което да предизвика емоционално удовлетворение- това всъщност вие като родители най-добре можете да забележите и да използвате за да стимурита и подкрепяте подобно поведение.

Това е от мен. Пожелавам Ви приятен ден, и успех :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

СЛИВИЦИ (възпалени) – Взема се от билката разгонче, която расте във вода и е най-лечебна към средата на месец март. Счуква се добре, размесва се със свинска мас и след като се намаже сместа на парче памучен плат, се прави компрес на гърлото.

СЛИВИЦИ (възпалени) - Изсушени коренчета от кукуряк (хората от Петричкия край го наричат „спреж'') се стриват на прах. Омесва се малко тесто от вода и брашно и от него се прави лента - дълга и широка, колкото е необходимо, за да обвие врата на болния. Лентата се поръсва със счукана билка и с нея се обвиват вратът и гърлото така, че добре да обхване сливиците. Особено добре действа при подути сливици, защото ги свива и премахва възпалението. При децата времетраенето на компреса е не повече от половин час. Прави се 2-3 пъти до премахване на възпалението. Възрастните могат да преспят с компреса 1 нощ.

СЛИВИЦИ (Възпалени + трета сливица) - Прави се лента от меко тесто така, че да увие шията и врата на болно-то. Счуква се на ситно изсушен корен от билката спреж (кукуряк) и се наръсва обилно на тестената лента. Завива се добре гърлото на болното, като се внимава да се покрият и сливиците. Отгоре се прави превръзка от бинт или памучно платно. За малките деца лечението е от 30 минути до 1 час, един-два пъти, за по-големите деца превръзката да стои 2-3 часа, а за възрастните - цяла нощ.

Това го взех от сайта на баба Ванга. Някой да е пробвал нещо подобно?

Една баба ми препоръча следната рецепта: един белтък се разбива с миксера много добре и към него се прибавят 2 суп. лъжици пудра захар. Намазва се добре вратлето на детето и се покрива с кърпа и бинт. Така преспива цела нощ. Процедурата протича мин. 20 дни. Тя лично го е правила на внучето си (сага на 13 години) и сливицата се е прибрала и детето не е било оперирано. Започнах да го правя от първи май, тъй като Али е цял месец у дома. Искара шарка, а след това кашлица и ужасна хрема. Три седмици подред е на хомеопатични, но от 01 05.2008 спомогнахме оздравителният процес със тези превръзки с белтък. Забелязвам, че спи по спокойно и хъркането намаля значително!

А някой чувал ли е за Германска нова медицина?

Там се твърди това, за трета сливица:

Възпаление на сливиците- тонзилит(ангина)

Конфликтен шок: тип”Невъзможност да преглътна залък ( тъй като не мога, или също, тъй като не искам, т.е. трябва (или искам)да изплюя залъка, но не бива.)

Пример: Жилище, което бих желал/а да наема, вече е дадено на друг; дете, което иска да изплюе спанака, но трябва да го преглътне.

Активна фаза на конфликта: уголемени, нацепени сливици (увеличени сливици, хипертрофия на сливиците)

Лечебна фаза: възпаление на сливиците, гнойни сливици

Редактирано от Пела

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Година и половина е прекалено дълго време за чести боледувания и наличие на трета сливица. Трета сливица всъщност няма- разрастването на аденоидни вегетации в назофаринкса, около т.нар. Евстахиеви тръби- това е трета сливица. Разрастванвето на тези аденоидни вегетации (лимфоидна тъкан) е причина за затруднение в носното дишане, създаване на идеална среда за развитие на различни бактериални и/или вирусни инфекции. В анатомичен план, при наличие на аденоидни вегетации-т.нар. трета сливица, се нарушава дишането през носа, т.е. функцията на носа се смущава, детето диша през устата, назолабиалната гънка се задълбочава, и постепенно се оформя т.нар. аденоиден фациес; поради това, че аденоидните вегетации разрастват в съседство до Евстахиевите тръби, често пъти тези лимфоидни разраствания нарушават проходимостта на Евстахиевата тръба от едната или другата страна- рядко и от двете страни, вследстие на което се раздвиват упорити възпалителни процеси на средното ухо, които могат да хронифицират, да се развие хроничен мастоидит.Дишането през носа е основния стимул за растеж на неподвижния горночелюстен масив, изграден от дветполовини на горната челюст,вомера и палатиналната кост, вследстие на което видимо се създава впечатление, че долната челюст е по-голяма- в зависимост от степента на изоставане на растежа на горната челюст, може да се стигне до различно проявена псевдопрогения- обратна захапка. Честите инфекции на горните дихателни пътища причиняват хронична интоксикация, с възможност за развитие на сенсибилизация спрямо бактерии, вируси, прах, влага, и мн. други...

Третата сливица има значение за духовното развитие на детето- спъва го...Операцията представлява отстраняване на тези аденоидни вегетации- има си инструмент- аденотом, и по същество операцията не представлява "рязане" и "шиене".

Енергийните причини, свързани с развитието на аденоидните вегетации- третата сливица са гняв и повишено въздействие на огнения елемент върху 5-та чакра...а това е като да си играете с огъня в съседство с кислородни бутилки...взривоопасна комбинация...

Буен темперамент, повишена активност, налагане на своето мнение, липса на търпение, проблеми със съня- такива деца не спят много, лягат късно, стават рано...

А основното, което според мен е причина за развитието на третата сливица е гняв поради чувство за изоставяне и липса на родителско внимание.- Често трета сливица се установява при по-големите деца в семейството, които приемат появата на по-малките си братя и сестри като заплаха, и се съпротивляват срещу това, родителите им да отделят време и за друго дете- преди цялото време е било на разположение..но когато има братче или сестричка, особено когато характера на детето е с повечко огнени качества- огнен слънчев зодиакален знак и много други параметри...

Когато се засяга средното ухо, енергийната причина е свързана с нежелание или съпротива да "слуша" неща, които не желае да слуша, или с неща, които когато ти ги кажат и ги чуеш, трябва да се съобразяваш с тях, или пък да ги пазиш в тайна...

При такъв тип характер, гласът най-често е силен, детето докато говори жестикулира, мимиката е активна, интонацията е променлива, често пъти такива деца са по-емоционални и лесно могат да се разсърдят, да се разгневят, да обидят, рядко- и да опитат физически да изразят агресия спрямо другите или спрямо себе си...

Когато заучават нещо, ако не стане от раз, при това- от раз, и да е съвършено, са склонни да се откажат, и да си повтарят "тъп съм, тъп съм"...

Това е само една малка част от всички фактори, които извън гледището на т.нар. официална медицина, според моя опит и като лекар, и като родител, са сред най-важните за развиването на трета сливица.

Така че, оперативното лечение тук е благословия- решава проблема и предотратява усложненията- самата трета сливица не е страшна, но с появата си и присъствието си, тя нарушава дишането през носа, запушва слуховата тръба, самите аденоидни вегетации са "шведска маса" за всички познати пратогенни, и условно патогенни микроорганизми, освен това, нарушения нощен сън- детето хърка, не спи пълноценно, може да развие обструктивен тип сънна апнея, а това води до психически промени- раздразнителност, нарушено внимание и концентрация през деня, а за едно дете подобни явления причиняват проблеми с учението, общуването, отчуждаване и затваряне в себ еси или обратното- навиране навсякъде с повод и без повод...

Поради това, засега оперативното лечение е основно- За да изчезне подобно аденоидно разрастване, е нужно човек да вложи съзнателно усилие,и целенасочено да работи върху себе си, така че желанието, намерението и волята да доведат до съответно развитие на нещата..

Третата сливица е следствие на причини, които отчасти са от страна на детето- темперамент, огнени качества в характера, проявата на описантите по-горе неща, но проявата на тези качества от страна на детето са реакция- реакция спрямо други хора- родители, братя и сестри, връстници, по-големи деца, и т.н.

Така че, за духовното развитие на децата до около 7-9 годишна възраст, водещио значение има духовтото развитие на родителите- ако те се развиват духовно, детето или децата им също ще се развиват духовно, ако духовността е проява на егоистичен стремеж, то и в децата рефлектира същия стремеж и т.н. Децата са огледало- при това както децата на 3-5-7 годинки, така и децата на по 30-50-70 лазарника за това, какво наследство са получили от родителите си....Грешките ни като родители, водят до разклащане на собствения ни вътрешен център- всеки от нас е център на Вселената, чийто умален модел представлява като човек, и всички други се "въртят" около този Център....А когато преместим центъра на нашата Вселена в друга посока- най-често в посока към децата, изместваме го най-често с благородно-пожертвователни мотиви "заради детето"...то с това изместваме и проблемите си от нашия център и ги стоварваме на новото място...но тогава...нашите проблеми не ни се струват наши- приемаме ги като проблем на децата ни....

Ако бях в подобно положение, щях да избера оперативното лечение, и от там нататък, бая работа върху мен самия като родител щеше да падне, за да не създавам условия за подобна кумулация на това енергийно ниво- гърления център.

това е от мен, приятна вечер, и успешно разрешаване на проблемите :)

Kриси , ти какъв доктор си? Обикновените не се интересуват от менталното състояние. Моето детенце е на подобно положение. Докторката не ни пита за странични неща.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Психосоматиката си едоста вярна наука, единственият, но много сериозен проблемпри нея е, че малко хора могат да се променят достатъчно в обозримо време, та това да даде трайно отражение и върху физическото здраве. Поощрявам всякаква работа в тази насока, но междувременно препоръчвам комплексно природолечение (храненето е много важно, често пъти има скрита хранителна алергия, без отчитането на която след операцията аденоидите могат да порастнат пак или да се получи друг проблем с повишено слузообразуване; могат да се предпишат билкови и минерални продукти, инхалации с етерични масла и т.н.). Много деца са се оправили без операция, но ако нещата много са напреднали, тогава същата програма следва да се изпълнява дългосрочно след операцията - за предотвратяване на рецидиви.

Редактирано от Добромир

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Най-обикновен хирург съм.

Днес ще ходи за 3-ти път да й направят диаграма на ушното налягане.И ще решат.Но искат да я махнат (третата сливица ).Тя изпи 5 антибиотика 1 след друг...Дали ще е за по- добре?...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Най-обикновен хирург съм.

Днес ще ходи за 3-ти път да й направят диаграма на ушното налягане.И ще решат.Но искат да я махнат (третата сливица ).Тя изпи 5 антибиотика 1 след друг...Дали ще е за по- добре?...

По-добре операция отколкото много антибиотици, които после могат да дадат по-тежки последици от самото заболяване. Още по-добре комплексно природолечение - без или след операцията. УНГ специалистите няма да ви го препоръчат, но от опит знам, че е най-доброто. Вие си решете все пак.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кристиян

Най-обикновен хирург съм.

Днес ще ходи за 3-ти път да й направят диаграма на ушното налягане.И ще решат.Но искат да я махнат (третата сливица ).Тя изпи 5 антибиотика 1 след друг...Дали ще е за по- добре?...

Оперативното лечение е за предпочитане, след което и антибиотиците стават излищни.

Третата сливица колкото повече време стои, толкова повече причинява лицева деформация предимно нва средния лицев етаж- изостава растежа на горната челюст (стимулира се до голяма част от носното дишане), изкривява се носната преграда,задълбочават се гънките между устните и ноздрите, лицето придобива типичен вид- аденоиден фациес, ако възрастта на детето е по-голяма и вече са оформени максиларните синуси, третата сливица като механична пречка на носното дишане и като огнище на инфекция може да причини и пансинуити, и полипоза на синусите...

Със сигурност 5 антибиотика един след друг не е на добре- тъкмо напротив...А антибиотиците пък нямат отношение само към третата сливица- помилат черен дроб, бъбреци, вредите от антибиотиците винаги са много повече отколкото ползите, и следва да се прилагат само след доказана бактериална инфекция, и след изготвяне на антибиограма.- Избира се препарата, спрямо който бактериите са най-чувствителни..и това е- ако с един антибиотик не отзвучи, и втори и трети да се ползва- подобрениео винаги е временно.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте на всички.Прочетох цялата тема и разбрах ,че най добре е сливицата да се отстрани но все пак бих искала да попитам когато детето е на 8 години не е ли по добре да се изчака.Дъщеричката ни започна да образува 3сливица когато беше на 4г.от честата хрема и до ден днещен не се решихме на операция а ясно ви е че често се прибягва до антибиотици -и в момента отново сме на въпросните......Проблемите с хъркането и отворената уста при нея са чести но тя освен това и скърца със зъби.Носим апаратче (нощно време)гумичка -изписано от ортодонт поради малката челюст в която няма място за новите големи зъби и за да се повлияе на захапката.Та въпроса ми е ще сбъркаме ли ако изчакваме още ?А също да спомена ,че е едричка-35кг.което не знам има ли връзка с третата сливица и не би ли следвало да е слаба и с намален разтеж .......... :rolleyes: или аз нещо не съм разбрала правилно?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте на всички.Прочетох цялата тема и разбрах ,че най добре е сливицата да се отстрани но все пак бих искала да попитам когато детето е на 8 години не е ли по добре да се изчака.Дъщеричката ни започна да образува 3сливица когато беше на 4г.от честата хрема и до ден днещен не се решихме на операция а ясно ви е че често се прибягва до антибиотици -и в момента отново сме на въпросните......Проблемите с хъркането и отворената уста при нея са чести но тя освен това и скърца със зъби.Носим апаратче (нощно време)гумичка -изписано от ортодонт поради малката челюст в която няма място за новите големи зъби и за да се повлияе на захапката.Та въпроса ми е ще сбъркаме ли ако изчакваме още ?А също да спомена ,че е едричка-35кг.което не знам има ли връзка с третата сливица и не би ли следвало да е слаба и с намален разтеж .......... :rolleyes: или аз нещо не съм разбрала правилно?

То това зависи от много неща; ако има леки хормонални нарушения също става илиако сте я прехранвали, което между впрочем лесно може да е и една от причините за самото заболяване. Вижте да няма алергии към мляко или глутен и ако може да спазнате съответна диета плюс други природолечебни методи - може да се оправи за няколко месеца и без операция. Но тъй като повечето родители не могат да спазват повече неща (в случая отделни и плахи мерки няма да помогнат, а само преустройство на начина на живот плюс 2-3 допълващи метода като фитотерапия, физиотерапия и китайска медицина)... тогава ще се стигне до операция, защото, както казва и Кристиан, изчакването с години, влошаване, антибиотици, пак влошаване и т.н. - не води до добри последствия...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кристиян

Здравейте на всички.Прочетох цялата тема и разбрах ,че най добре е сливицата да се отстрани но все пак бих искала да попитам когато детето е на 8 години не е ли по добре да се изчака.Дъщеричката ни започна да образува 3сливица когато беше на 4г.от честата хрема и до ден днещен не се решихме на операция а ясно ви е че често се прибягва до антибиотици -и в момента отново сме на въпросните......Проблемите с хъркането и отворената уста при нея са чести но тя освен това и скърца със зъби.Носим апаратче (нощно време)гумичка -изписано от ортодонт поради малката челюст в която няма място за новите големи зъби и за да се повлияе на захапката.Та въпроса ми е ще сбъркаме ли ако изчакваме още ?А също да спомена ,че е едричка-35кг.което не знам има ли връзка с третата сливица и не би ли следвало да е слаба и с намален разтеж .......... :rolleyes: или аз нещо не съм разбрала правилно?

Една от причините за изоставане на растежа на челюстите е наличието на трета сливица...за пореден път го споменавам

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговорите.Ще се вслушам и още тази седмица ще направим иследвания за алергии.Аз също се съмнявах ,че млякото и млечните продукти не са много полезни тъй като от тях се образува много слуз но детето ни много ги предпочита.Относно хормоните-поисках такова иследване но личната ни лекарка ми обясни ,че тя все още няма развити такива и нямало какво да иследва.Не е прехранвано детето -дори обратното и сега се чудя каква ли е причината за напълняването то започна около 6 година а проблема със сливицата на 4 .Сега се занимаваме упорито с йога и на нея много и харесва -надявам се да и повлияе положително .Надявам се и някоя от майките преборили се с проблема трета сливица да се включат и да споделят опита си.

Приятен ден :) !

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз също се съмнявах ,че млякото и млечните продукти не са много полезни тъй като от тях се образува много слуз но детето ни много ги предпочита.

Това натежава окончателно везните в полза на диагнозата - алергия от краве мляко! И всъщност малко по-различно от алергия, тъй като се дължи на недоброто му усвояване, по-точно на казеина. Практически винаги, когато някой силно желае определено нещо, то или му е много необходсимо, или силно му вреди, като за съжаление в днешното объркано време много по-често е второто (както е и с наркотиците). Така че дали ще се справи или не с третата сливица без операция, това е нещото което много ви вълнува, защото е проблемът в момента, но проблемът за по-нататък ще е дали ще пожелаете да промените радикално нещата, или ще се задоволите с някаква стабилизиране, което, особено след операция, е възможно, но не гарантира здраве и след това. Като се махне проблемният орган, но не се отстранят причините, организмът реагира с нови възпаления - на гърло, бронхи, апендикс.... Ту ще давате лекарства, ту ще оперирате, но след като причината си остава... нали ме разбирате? Уточнете проблема, макар че аз вече съм убеден че е това, и после решете какво ще правите, поне ограничете прясното мляко, сиренето и кашкавала, които са най-слузообразуващи. Може по малко кисело мляко и суроватка или цвиг (от течната фаза на киселото мляко), но най-доБре се огледайте за продукти от козе мляко, при него е много по-рядка тази непоносимост.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ту ще давате лекарства, ту ще оперирате, но след като причината си остава... нали ме разбирате? Уточнете проблема, макар че аз вече съм убеден че е това, и после решете какво ще правите, поне ограничете прясното мляко, сиренето и кашкавала, които са най-слузообразуващи. Може по малко кисело мляко и суроватка или цвиг (от течната фаза на киселото мляко), но най-доБре се огледайте за продукти от козе мляко, при него е много по-рядка тази непоносимост.

Абсолютно съм съгласна.Много ти благодаря Добромир че ми обърна внимание .Ще пиша отново скоро за да ви държа в течение на нашето лекуване.Относно млечните продукти тя най много консумира-айрян -ежедневно.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Хора, какви са тези безумни глупости, които пишете. Реших да пиша тук, основно поради възмущение от нещата, които прочетох.

Нека ви разкажа малко личен опит - като дете имах трета сливица и много си напатих от нея.

Това нещо трябва да се премахне оперативно - преди операцията постоянно боледувах, губех слуха си (не чувах нищо с едното ухо), имах затруднения с дишането и всяка настинка беше бедствие.

След операцията, вече повече от 15 години не съм боледувал тежко. Нито веднъж! Направо се преродих откакто го махнаха това проклето нещо от гърлото ми.

Тук не са намесени никакви духовни причини - проблемът с третата сливица се решава изключително ефективно с премахването й. Здравето на детето ще се подобри значително. Знам, защото съм минал през всичко това. Ще му направите огромна услуга на малкия ако го махнете туй чудо. Другите 2 сливици може да си останат - моите си седят и нямам проблеми с тях.

Не губете време с глупави духовни дискусии, ами вземете мерки докато не се е стигнало до постоянни увреждания... :angry:

Диана Илиева, много грешиш - веднъж премахната, третата сливица не може да се появи повече. И не виждам причина да мъчите детето, докато го чакате да "укрепне като личност". Как можеш да укрепнеш като личност докато се бориш отчаяно за глътка въздух?

Редактирано от Faithresentment

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кристиян

Хора, какви са тези безумни глупости, които пишете. Реших да пиша тук, основно поради възмущение от нещата, които прочетох.

Нека ви разкажа малко личен опит - като дете имах трета сливица и много си напатих от нея.

Това нещо трябва да се премахне оперативно - преди операцията постоянно боледувах, губех слуха си (не чувах нищо с едното ухо), имах затруднения с дишането и всяка настинка беше бедствие.

След операцията, вече повече от 15 години не съм боледувал тежко. Нито веднъж! Направо се преродих откакто го махнаха това проклето нещо от гърлото ми.

Тук не са намесени никакви духовни причини - проблемът с третата сливица се решава изключително ефективно с премахването й. Здравето на детето ще се подобри значително. Знам, защото съм минал през всичко това. Ще му направите огромна услуга на малкия ако го махнете туй чудо. Другите 2 сливици може да си останат - моите си седят и нямам проблеми с тях.

Не губете време с глупави духовни дискусии, ами вземете мерки докато не се е стигнало до постоянни увреждания... :angry:

Диана Илиева, много грешиш - веднъж премахната, третата сливица не може да се появи повече. И не виждам причина да мъчите детето, докато го чакате да "укрепне като личност". Как можеш да укрепнеш като личност докато се бориш отчаяно за глътка въздух?

Ето един разумен поглед върху един чисто хирургичен проблем.

Когато има трета сливица- т.нар. аденоидни вегетации, състоянието се решава хирургично- Нека да не бъркаме аденоидни вегетации (т.нар. трета сливица) с палатиналните (небцови) сливици, при които хирургията не винаги е решение при патология, и духовни причини за патологията на палатиналните сливици със сигурност има, но те са обособени структури с определена функция...докато функцията на третата сливица е една единствена- да причинява възпаления, лицеви деформации и проблеми със слуха...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

...

Не губете време с глупави духовни дискусии, ами вземете мерки докато не се е стигнало до постоянни увреждания... :angry:

Диана Илиева, много грешиш - веднъж премахната, третата сливица не може да се появи повече. И не виждам причина да мъчите детето, докато го чакате да "укрепне като личност". Как можеш да укрепнеш като личност докато се бориш отчаяно за глътка въздух?

Мисля, че излишно се палиш :) . Още повече, че всички сме препоръчали хирургичната намеса, ако третата сливица е прекалено голяма и причинява страдания на детето. А духовни причини си има за всичко, независимо от нашето виждане по въпроса.

Това, което съм писала, не е някакво чисто теоретично разсъждение - лимфоидната тъкан, за която говори Кристиян, наистина е твърде вероятно след известно време пак да се разрастне - наблюдавала съм го лично!

При теб не се е получило - чудесно!

А причината за това? - ами ако се замислиш, току виж се окаже, че наистина си "укрепнал като личност" няколко години след операцията. ;)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Вярно, малко се поразпалих, може би защото имам доста лични впечатления по темата. Помня добре какво ми причини сливицата, помня и ужасните изследвания и процедури, през които трябваше да минавам.

Важното е да се реши проблема на време :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×