Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
марсин

Генно модифицирана соя или месо. Кое е по-вредно?

Recommended Posts

Хриско, и аз а и много други начинаещи вегетарианци са имали подобни затруднения. Понеже все още си свикнал с месни ястия, може просто да си купуваш месни растителни заместители, каквито за щастие вече има по по-големите магазини както и по диетичните магазини.

Произвеждат се от соя, пшеничен протеин, конопен протеин и др. (добре е да пише на тя хче не са генетично манипулирани).

А ако са? Кое е по-вредно ГМ соя или месото?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Вредни са по различен начин.

По мое скромно мнение ( а то не е безпочвено) може все пак да се каже, че месото е значително по-нежелателно.

Генните модификации не са големи и могат да е чистят пранично или чрез молитва.

В плодовете и зеленчуците не винаги става въпрос за генна модификация с прибавен ген от животно. Често промяната, колкото и да е голяма, е постигната само чрез селекция.

Редактирано от късметче

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Според мен месото - животните ги тъпчат с хормони и антибиотици,а месото им след клането се инжектира с разни химикали за да изглежда свежо по-дълго време.В храната на животните присъстват и генномодифицирани зърнени храни.Представете си какво се крие в крехката пържола или вкусното кюфте!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×