Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Баенето


Recommended Posts

Баенето

моля ви кажете си мненията за това,аз го имам като наследство от баба си...мога да го ползвам,но има не6та о6те които не съм нау4ила моля ви ако има някои с такова наследство и има опит нека да ме посъветва,за6тото има моменти когато се 4увствам в задънена улица... :angel:

Моля пишете на кирилица! Мнението е "преведено" на кирилица от модераторския екип.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Баенето е това което другаде се нарича Шаманизъм, или магьосничество. Предполага се че баячът има връзка с отвъдното, ккато и че всички болести се причиняват от зъл дух. Баячът има умението да изтласка духът извън тялото на жертвата. Дали така премахва причината за болестта, респективно за наличието на такъв дух?

Много бих искал да общувам с баяч - като малък са ми лели олово, восък. Искам да науча повече з методите на тези лечители. Сигурен съм че зад привидно "народните" методи стои научна основа. :)

Link to comment
Share on other sites

Венци, пишеш като Дзен Мастер - в коани... :) ! Има Шамани които са свързани с Шамбала и са достойни хора! Шаман е много древна дума. Произлиза от същия корен шам, шем, както и Шамбала. Означава космически човек... :)

Link to comment
Share on other sites

Тъй да бъде, но реален критерий липсва... Да речем, че съм съгласен за тяхното наличие, но човеци като нас не могат да го индицират, щото те са далеч от всяка показност, че дори и бягат от всички задържащи вибрации на света... и не мога да приема Човекът за баяч.

Link to comment
Share on other sites

Орлине,аз съм новачка в това, и аз не си ги обяснявам...,добре

изкарвам злия дух от тялото,а защо тези които не желаят да им побая-защото не вярват-ги предизвиквам по някакъв начин(ядосвам ги...)за да изкарат яда си върху мене и после като говорим вси4ко е наред и главоболието или неразположението е преминало?какво правя и аз не зная...само знам че помагам.... :huh::hmmmmm:

Link to comment
Share on other sites

Pagaina, мисля, че ти всъщност притежаваш много способности и знание, които още не са се изявили докрай съзнателно. Случвало ми се да имам подобен опит при освобождаване от отрицателна енергия да речем, някак отвътре ми е идело какво да правя. Защо ли не опитам пак, че напоследък лошите доста си полудуваха, явно много им харесва и са се въодушевили, направо са се настървили, съвсем са се самозабравили. Да ги плесна по дупетата и да бегат! Ама ха! И Господ да ми е на помощ!

Спирам да се шегувам и казвам: Да бъде Божията воля! Професионалистите в тази работа казват: Ако е от Бога, да си остане, ако е от човек, да си иде!

Забравих да кажа, че истинският източник на опита и способностите, които споменах, е вътре в теб и чрез теб. Външните източници могат да служат като стимул за откриването им или за обогатяването им. Знай, че това, което ти е нужно, вече го притежаваш. Трябва да си спокойна и утихнала, за да го откриеш. А сега се изнасям да последвам собствения си съвет... Знам, че действа, но отдавна не бях опитвала. Благодаря, че ми напомни да поработя в това отношение!

Link to comment
Share on other sites

Привет, Пагайна - аз само съм чувал за баене, не съм виждал на живо... Пиша каквото мисля че е баенето: то е подобно на биоенергетичното въздействие с ръце и очи, олюс прибавянето на думи, кзвани тихичко и разбираемо само за баяча. Ако лекуващият е чист и силен енергийно, ако усеща енергетичният поток, въздействието може да е успешно. Обаче такова действие не стига до причината на заболяването, не изкоренява болестта в източника и! Причината винаги е някакъв забравен емоционален шок или злоупотреба със силите на Любовта и безкористието! Истинският баяч е ясновидец който стига до причината, обяснява я на болния и го насочва към цялостна промяна в мисленето и живота му! Ако се лекува само следствието и симптомите, болестта винаги се връща в една или друга форма, но усилена. И тъй като баячът вече е влязъл в причинно следствената верига на пациента, болестта може да нападне и него. Затова единственият истински начин на лечение е търсенето на причините на симптомите - интелектуално(психоанализа) или директно(ясновидство)! Препоръчвам ти книгите на Лазарев "Диагностика на Кармата"! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

:angel: орлине аз чета лазарев от доста време и то точно диагностика на кармата...,

но трудно го разбирам и когато ми хрумне пак почвам да го чета :dancing yes:

Link to comment
Share on other sites

Да, Лазарев е направо изключителен, макар че и той се учи. Просто е невероятен!

МНого бих се радвал да ни разкажеш за баба си - как е баела - спомняш ли си нещо по-подробно от думите, движенията и с ръце, практиките и? Аз съм чувал че извежданата негативна енергия трябва да се вкара в нещо - например разтопен восък или олово - ето го и нашето българско баене(леене) на куршум. Тя правеше ли такива неща? А ти самата как баеш? Наистина ми е много интересно!!! Чакам отговора ти с нетърпение! :thumbsup2:

Link to comment
Share on other sites

:) И на мене ми е интересно за баенето :D Нали има и фамилия такава - Баеви, сигурно имат нещо от предците си :1eye:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

моята тайна се крие в ръцете ми,много са чувствителни на допир...,а и без да докосвам също усещам негативните вибрации,а за думичките-не ги казвам,имаме поверие,че баячка,която си каже думичките си губи силата:)))).

Баба ми това го е наследила от нейната баба,така през поколения...,но всички жени по майчина линия имаме едно наследство-и аз,и мама,и баба,та чак до незнам коя прабаба имаме на лявата гръд червена бенка,казвали са ми че майка,която не кърми детето си,прекъсва връзката и наследството на баенето изчезва...Много често когато усетя,че някой е урочасан,започвам да се прозявам и ми текат сълзи,някои си мислят че плача...хахахаха :P , аз често използвам баена вода-над малка чашка с вода правя със запалени клечки кибрит кръст,клечките са три,с една клечка по три пъти правя кръста...,после мажа с тази вода очите-да не го гледат с лоши очи,бузите-да не го целуват лоши устни,устата-да не излизат скверни думи от нея чрез лошите,брадичката и челото са накрая-брадата за да не я вири гордо че е спасен,а челото заради третото око:))),това е засега,че кучето ми ме моли да го изведа на разходка:)))).Чао,до ножи срещи :angel:

Link to comment
Share on other sites

Здравейте!!!

Много интересна тема сте отворили! На мен самата са ми баели - баба ми :) И в нашето семейство е нещо като дарба, предавана в поколенията, но май мен ме е пропуснала, въпреки че са ми казвали, че доста помагам с ръцете си, когато правя едни кръгови движения около лицето на дадения човек. Но определено усещам потоците от енергия(отрицателна), които се "изцеждат" от мен, когато баба ми започне да ми бае! Забелязала съм, че и тя като теб, pagaina, започва да се прозява учестено, но не съм я чувала до сега да нарежда нещо. Тя самата е казвала, че нищо не говори. Но е факт, че действията й определено имат ефект.

Link to comment
Share on other sites

Мерси Пагайна и Начюръл - милите ми българчета - знаете ли колко сте надарени и какви сили носите само? България е много енергийно наситена и в нея броят на хората със свръхсетивни способности процентно е най-висок в сравнение с всички други страни по света!

Една съвременна японска система за баене според мен е Рейки - нищо ново, просто нова систематизация - не съм много запознат, но не ми и трябва - истинската сила не идва от техниките а от дълбочината на чувствознанието и виждането. Лазарев в началото също е лекувал по този начин, но по-късно е разбрал че той е само едно начало.

Начюръл, ще разкажеш ли повече за методите и същността на действията на баба си? СТрашно ми е интересно - направо сте велики ... :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

:)

истинската сила не идва от техниките а от дълбочината на чувствознанието и виждането.

Орлине, според мен способност да баят имат само добрите баби, които природно са си чисти, притежаващи всички добродетели:и Божията Любов, и Божията Мъдрост, и Божията Истина, и Божията Правда и Божията Добродетел, още от самото си раждане.

Не случайно това се предава от баба на внучка. Внучките са много силно енергийно свързани със своите баби.

Може и да има изключения, но навярно внучката нещо се е позаблудила по Пътя, но според мен тя също има шанс навреме да "прогледне" и да стъпи отново на Него... :)

Link to comment
Share on other sites

Привет - според мен "баене" е българската народна дума за енергетичното въздействие чрез молитва, мисъл, очи, ръце - всякакъв вид на това което се нарича магия, и което не винаги е лошо, а по-скоро зависи от извършителя си. Не мисля че може да го ограничим до женския пол и до бабите. Жените са по-стабилни енергийно -говорейки общо - затова пък въздействието им е обикновено на по-ниско ниво. Мъжете за да постигнат същите резултати трябва да си наложат много по-сурова самодисциплина и ограничения, но затова пък стигат по-надалеч. Общо взето баенето, тоест лечителската магия е част от мъдростта на Езотеричната наука при условие че не се ограничава само с въздействие на низше ниво и се изпълнява с безкористие. Е, това е само лично мнение на базата на разсъждения ... макар че се догаждам че е вярно :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Орлине, няма специален метод на баене (конкретно при баба ми). Просто сядам между коленете й и тя започва да извършва кръгови движения около главата ми. От време на време тези движения обхващат и лицето. Изклиучително силно усещам протичащата енергия, когато баейки на лицето ми, тя минава към горната част на главата ми и някрая по дължината на косата ми, обхващайки я цялата. Чувстовото е неуписуемо - сякаш от косата ти се изсмукват абсолиутно всички негативни емоции, които си бил насъбрал преди това...

Относно България - да, и аз съм чувала ( и то наскоро ми го каза една астроложка), че дори се смята, че страната ни ще е следващия световен духовен център след Индия. Определено съм съгласна, че тук, хората, с по-особени умения са много и то доста повече, в сравнение с която и да е друга Европейска страна. Дай Боже тези хора да могат да развиват дарбите си - може би след време те ще бъдат най-важните хора за България :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Здравейте от София съм и се налага да си лея коршум, а не знам баба дето да го прави. Ако знаете някоя моля да ми дадете някакви координати.

Благодаря

Моля пишете на кирилица! Мнението е "преведено" на кирилица от модераторския екип.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ах книгите на Лазарев са страхотни. Интересно,че ги четях точно когато се бях "вкопчила" в няколко неща наведнъж и се чудех защо точно в тези мои "стремежи" всичко се обръща срещу мен :D . Книгите ми помогнаха да осъзная много неща.

А иначе веднъж една жена ми бая, а преди да я видя я бях сънувала точно такава каквато я видях. Повода да съм там беше, че бях в нещо като депресия, нямах желание за нищо и не знаех защо. Тя много точно описа как се чувствам, каза, че аурата ми е като замръсена и нещо като нарушена и други неща. Като ми баеше говореше на друг език. По някое време взе едно яице и го държеше над главата ми, накрая го счупи и ми го показа в един буркан с вода и каза "виж как ти се свари яицето " :D . И то наистина стоеше доста странно в буркана. После ми каза да отивам да спя и аз се очудих обаче като се прибрах само за малко седнах на дивана и веднага съм заспала и то за доста време. А беше преди обяд. Мисля, че жената тогава ми помогна :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

:) Като стана дума в друга тема за баенето... защо да не събудим тая..? :)

Възникна интересен въпрос. Кой отива при баячките?

Дали суеверие и невежество ни води там?

Дали неверие в собствените си способности да се справим с проблема си?

Дали хората отиват при баячката с надеждата друг да "отнесе" или да ги спаси от лоша карма или влияние, вместо сами да си я отработят и да се научт да се защитават?

А може би наистина изкуството им е необходимо на хората, изпаднали в беда?

Надеждата, че баячката ще ни помогне дали е самозаблуда или напротив - вътрешният ни глас, който знае къде да ни изпрати в тежък за нас момент?

Ще съм благодарна тези от вас, които казаха, че се занимават с баене и тези, които са ходили при баячка, споделят впечатленията и мненията си. :)

Link to comment
Share on other sites

Според мен "ролята" на баячи или шамани е по-скоро да успокоят /нещо като плацебо ефект/. Т. е. да мобилизират психиката на човека след изгонването на злия дух, за да преодолее сам страха.

Когато съм била на 5-6г. съм се уплашила от прасе. Една баба в селото на баба ми ми е пребаяла. Спомням си смътно, че хвърли брашно на стената и се "залепи" прасе. По-късно на 7-8г. ми ляха куршум. Пак една баба, която искаше да ме научи,

но майка ми не разреши.

А за Лазарев, супер е, има начини за самолечение. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Баенето е по-научно и по-действено при много болести от докторските химикали(хапчета). Защото баенето не свежда човека до тяло. Баенето знае, че човек е енергийно тяло, знае, че това тяло е свързано с цял един свят енергия със същества в него. Знае, че има енергийни взаимодействия между хората. Баенето си е наука. Смешно е, наистина, че е оставено в ръцете на бабки, които правят нещо в тази посока абсолютно невежо. Това не значи, че не е успешно...но самата им култура и разбирания карат разумните хора да приемат тях и метода като суеверие. Баенето е разпространено в цял свят. Един нашумял метод напоследък е рейки.

А, като направихме връзка с Лазарев - той казва, че и да се изгони духът, или програмата - пак ще се върне, ако не се осъзнае и преодолее съзнателно! Същото казва исъвременната психология, с различни думи, разбира се!

Link to comment
Share on other sites

Познаването на фините енергии чрез самонаблюдение е много полезно. Най-добре е всеки сам да осъзнава с какво може да си бъде полезен. Наистина има много методи / и рейки също/. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Съгласна съм с Орлин.

Но за бабичките че са невежи - не съм сигурна съвсем. Макар и полуграмотни, някои от тях имат разбиране и познаване на човешката душа и характер и на живота, за които биха им завидели психолози с научни степени.

Моите впечатления показват, че "пациенти" на баячките ообикновено са уплашени деца или възрастни, които не могат да се съвземат от силен стрес и да го осмислят. При възрастните баячката помага колкото със самото баене, толкова и със разговор, който да насочи пациента как да преосмисли положението си и да промени позициите си, да прости на себе си и на другите и на живота, да намери доброто в злото....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...