Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Били ли сте жертва на негативни внушения?


Негативни внушения  

8 гласа

  1. 1. Били ли сте жертва на негативни внушения

    • да
    • не
      0


Recommended Posts

Негативни внушения могат да дойдат отвсякъде - реклама,колеги,приятели,близки и т.н.Някои от тх са умишлени,други не,но и при двата случая влияят зле върху нас.

Аз съм ставала жертва на такива внушения и то от хора, на които съм имала пълно доверие.

Имам далечна роднина,която непрекъснато забелзваше в мен я здравословно неразположение,я проблеми в семейството ми или с някои мои приятели...В резултат на тези "доброжелателни" подмятания аз боледувах,създавах без да искам конфликтни ситуации и страдах.Мина доста време докато се усетя какво прави тази жена и защо.Прекъснах връзката си с нея без да давам обяснения и постепенно възстанових вътрешната си хармония.

Вие имали ли сте подобни случаи и как сте постъпвали?

Редактирано от Пламъче
Линк към коментар
Share on other sites

Едва ли има човек на земята, който да не е бил под негативни внушения. Достатъчно е да гледаш новините по телевизията и си в списъка. :thumb down:

Линк към коментар
Share on other sites

Най-често съм жертва на собствените си негативни внушения.

Някои типове хора имат по-силна мисъл, например тези, които често се молят. Понякога една тяхна отрицателна мисъл, дори изпусната неволно, може да има голяма сила, защото по навик се казва с вяра. Още звучат в главата ми думите на един мой шеф, иначе много добър човек, който ми каза по повод на дребен пропуск: "За нищо не ставаш!"

Злобни, завистливи, безскрупулни хора, които са приспали съвестта си и са дръзновени от чувство на "справедливост" /тяхната/, си позволяват много неща. Отрицателното мислене по адрес на някого е най-малкото, което правят, но съвсем не безобидно нещо. Няма да забравя преди време една жена, която ме обиждаше във всяко отношение /до ден днешен го прави/. Беше казала по телефона освен всичко друго, че съм мърлява и одърпана. Същия ден пътувах. Бързайки, минах напряко през едно място с храсти, откъдето излязох точно мърлява и одърпана.

Многократно съм преживявала ситуации, в които нечие отрицателно мислене и отношение изсмуква силите ми или предизвиква поредица от събития и обстановка, също съответно отношение от близкото ми обкръжение, сякаш всички ги хващат едни и същи дяволи.

Енергийните вампири често "изсмукват" енергията от жертвата си и после победоносно я обвиняват в липса на енергия, по-грубо казано в мързел, липса на достатъчно отговорност и т.н. Също така са склонни да прибягват до "съдействие" от по-тренирани и силни от тях, за да постигат целите си, ходейки при разни вещи хора да въдворяват "справедливост".

Линк към коментар
Share on other sites

Да. :mellow:

Въздействието на тези негативни внушения е много силно. Особено когато са казани от човек на който държиш, уважаваш, имаш доверие, приятел, .... Тогава „ударът” е най-силен. Но това е и урок. Чрез подобни енергийни атаки, Провидението вдига маската на някои хора.

Енергийните вампири често "изсмукват" енергията от жертвата си и после победоносно я обвиняват в липса на енергия, по-грубо казано в мързел, липса на достатъчно отговорност и т.н.

За съжаление в четвъртък имах такава опитност... :(

Линк към коментар
Share on other sites

Има съзнателни и несъзнателни енергийни вампири.

Някои хора просто са си черногледи, мрънкащи. Те не разбират, че по този начин тровят всички около себе си. Но и не знаят, какво е обич, защото не са я получавали. Но има и хора, които съвсем съзнателно и целенасочено манипулират, убиват светлината. Хранят се от нея.

Такъв пример е т. нар. месмеризъм /Е. Блаватска-" Индийските магьосници от сините планини"/

Само и единствано прошката и любовта вътре в нас ги неутрализират.:feel happy::hypocrite::sorcerer:

Линк към коментар
Share on other sites

Случвало ми се е да споделям за своя радост на неподходящи хора.Ведрото ми настроение мигом е помръквало от изявления от типа: "То и...се радваше,ама беше напразно,защото го излъгаха."

Човек без да усети става жертва на негативни внушения,които го помрачават и най-хубавите моменти в живота му.

Учителя е съветвал своите ученици да споделят само с хора които ги обичат,защото само те могат да съпреживеят болката или радостта.

Линк към коментар
Share on other sites

Всеки е бил. Нека направим все пак разграничение между „жертва на негативни внушения“ и „обект на негативни внушения“. Защото, що се отнася до последното, то не само, че сме били, но и винаги ще бъдем. Да бъдем жертви обаче, не е задължително. Жертви ставаме, когато се поддадем на внушението, а негативното в света, дори и само относително, съществува и ще съществува.

Линк към коментар
Share on other sites

Негативните внушения са част от живота ни.Имала съм моменти да бъда жертва, учила съм си уроците и съм го трансформирала това въздействие в обект, след това е идвал момента на позитивизма.Жертва е човек, на когото не е будно съзнанието.Най- жалкото е, че живота е пълен с такива хора и малко или много ни въздействат.Избягвам такива моменти да ме правят на жертва.Мисля, че човек трябва да е изключително търпелив, да отсява истината.Да умеем да направим от лимона лимонада.Да не се вживяваме в ролята на жертва, а на съзидател.Да помним, че винаги имаме избор, да живеем с мисълта, че най- хубавото тепърва предстои.

Жертва ставаш, когато си неуверен в нещо.Може да станеш обект на негативни внушения по простата причина, че мислиш независимо и добре.Околните, които не им е приятно от това се мъчат да имат някакво влияние върху теб.Те се плашат от факта, че си осъзнаваш силата и не можеш да бъдеш контролиран.Но това е техен проблем.Безкрайни са методите, на тези които отстъпват около теб.Затова и от безсилие действат с негативни внушения.Мисля, че трябва енергийна защита и силно позитивно мислене!:3d_146:

Линк към коментар
Share on other sites

През 2006 – 07 година бях поставен на много сериозно изпитание – произнесоха се и злостни, и възхваляващи слова по мой адрес. В началото ги вземах много навътре. Хулните слова нараняваха моето его и го караха да се чувства некомфортно и омаловажено. Страхуваше се, че ще му падне цената в хорските очи. Когато пък дойде потокът от възторжени и хвалебствени слова, изведнъж му стана драго и много приятно, защото се усети оценено и някак важно. Неусетно в мен започна да се промъква измамно самомнение, самовъзхищение, което водеше до едно фино (и затова трудно забележимо) усещане за самовлюбеност. Беше ми необходима цяла година, за да осъзная, че не трябва да допускам хорското мнение (положителните и отрицателните внушения) да ми влияе, защото то е нещо относително (зависещо от нивото на съзнание на оценяващия) и променливо (зависещо от обстоятелствата) – този, който днес те възхвалява пламенно, утре може да се обърне срещу теб и пак така пламенно да започне да те хули. Освен това осъзнах, че нито хвалебствените слова могат да прибавят нещо към твоята стойност, нито пък хулните слова могат да отнемат нещо от нея. И изобщо забелязах - колкото по – малка е действителната стойност на човека, толкова в по – голяма степен се нуждае той от мнението на хората и търси тяхното одобрение и възхита.

Затова от моя гледна точка, ние трябва да бъдем бдителни и да се пазим както от негативни внушения, така и от позитивни такива, изразяващи се в хвалебствени слова по наш адрес. Дори от личния си опит мога да твърдя, че вторите са по – опасни!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...