Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Житен режим 2011


solej
 Share

Recommended Posts

Кога,според вас, трябва да започне основният Житен режим през 2011 г./Някои го наричат февруарски/. Разгледах лунния календар за януари и февруари и май ситуацията за определяне на начална дата не е много лека,Поне за мен.

Ако посочите някаква дата и ден ,моля да се обосновете.

Администраторска бележка: По информация от вестник Братски живот, обявената дата за начало на режима тази година е 21 февруари.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

За 2011 година имаме три дати ;кандидати за начало на житния режим.

19 януари, 26 януари и 23 февруари.

Няма проблеми всеки да си избере коя му е най-присърце,но идеята е да го правим заедно.

19 януари ми се вижда прекалено Божествена,а Бог не обича да се пости под Негов покров.

23 февруари е прекалено земна дата,а и влизаме в зодия риби.

Остава ни 26 януари, тази дата е в златната среда, числото е ангелско, зодията е Водолей, Луната е в разпад без последния ден, когато ще се захранваме с ангелска супа.

Мисля, че 26 януари 2011год. е най-подходяща за начало на житния режим.

Link to comment
Share on other sites

Ще се опитам да обоснова мнението си относно началото на Житния режим.За мен избраната дата беше предвидима.Такава е тенденцията през последните години.Житният режим се прави през февруари.Без значение дали е в Риби или Водолей.Независимо, че често говорим и пишем за епохата на Водолея, ние понякога си правим режима в Риби.Може би защото още не сме доизградили нещо в себе от този период. Затова официалната дата за начало остава 21 февруари.Аз не съм я видял някъде написана..Така ми казаха приятели Открили я във вестник ''Братски живот''.

За мен началото на режима трябва да бъде 24 януари.Може би знаете ,че когато последната част от него е в новолуние ,то той много по-трудно се завършва./осми-десети ден/. Неподходящо е да се започва и във фаза пълнолуние или един ден по-рано или по- късно /общо три дни/. Пълнолунието е на 19 януари/сряда/. Но другата сряда/26 януари/ е много далеч във времето /след пълнолунието на 19 януари./ Затова трябва да отпадне като вариант за начало.

Ше има и група ,която ще прави режима от 24 януари .Както и през следващите месеци.Участниците в нея може и да не споделят тук ,но упорито ще се стремят да достигнат десетия ден ,а след това -да направят и едно правилно захранване.

Много е добре ,че вече има хора ,които правят Житния режим почти през цялата година.

Това бяха само мои размисли ,които се базират на принципи и опит на правещи Житния режим/някоиот тях- по четири -пет пъти в годината/.Всеки е свободен да избере кога да го прави.А и целите могат да бъдат различни.

Edited by solej
Link to comment
Share on other sites

Томи ,ако започнеш на 26 януари, ''неблагоприятните ''дни ще са ти два-3.02 /новолунието е около 4 часа сутринта/ и 4.02. И аз съм малко консервативен по отношение на началото на Житния режим и започването му в сряда,,но не е много лесно да ''преминеш'' през деветия и десетия ден и да ''влезеш'' в захранването през такава фаза на Луната/3-4 февруари/.

Фазите на Луната в началото на 2011 г. не са много благоприятни за ''класически'' Житни режими. Затова понякога се налага да ползваме резервния вариант -начало в понеделник.А и нали и той има връзка с Луната.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest devashaktika

Мисля, че обявената дата 21 февруари, понеделник съответства на казаното от сестра Йорданка, готвачката на Учителя, като се има предвид, че пълнолунието се пада на 18 февруари, петък (режимът трябва да се започне до 2-3 дни след него), а новолунието е на 4 март (отпостването трябва да бъде преди него, а ако се започне в сряда 23 февруари, отпостването ще дойде точно в петък, 4 март).

"Житният режим ЗАПОЧ­ВА ВИНАГИ през м. февруа­ри (никога през друг месец) 1-3 дни след пълнолуние. Тъй като то всяка година се пада на различни дати, затова и началото на режима не е от една и съща дата и понякога, когато пълнолунието е по в края на месеца, режи­мът може да продължи и през м. март. Трябва ведна­га да отбележим, че житният режим през м. февруари ня­ма пряка връзка със зодиа­калните знаци и не е задъл­жително да бъде провеждан само в зодиакален знак Во­долей, а може и в зодиакален знак Риби. Когато пълнолуни­ето през м. февруари се пад­не в крайните дати на месе­ца (например 27-28 февруари) и тогава ако вземем за начало на режима три дни след пълнолуние би означавало режима да започне през м. март. Това не би било правилно, защото противоречи на основното правило режи­мът да започва през месец февруари. В такива крайни случаи се взима пълнолуни­ето в крайните дати на м. яну­ари, като режимът трябва да започне в началото на м. февруари.

Като отчитаме дневната цикличност през седмицата, най-благо приятно (но не за­дължително) е режимът да започне в сряда, за да се отпости на десетия ден в петък. Задължително обаче е, отпостването да стане все още на разсип на Луната, т. е. пре­ди датата на новолунието."

източник

Link to comment
Share on other sites

Интерпретации има много, гледни точки - различни.

Да, обявената дата е 21 февруари. Мисля, че е чудесно да го правим заедно. :)

Link to comment
Share on other sites

Да, обявената дата е 21 февруари. Мисля, че е чудесно да го правим заедно. :)

Иво,благодаря за уточнението.:3d_137:

Link to comment
Share on other sites

Ако Житният режим започне в понеделник, човек ще се свърже с развитието на своята душа, ще възприеме любовта в сърцето си и ще пречисти всичко около себе си. Ще завърши в сряда - денят на Природата, с която човек трябва да се свърже.
Източник

Ето към какво ще се стремим, ако започнем житния режим в понеделник, на 21 февруари. :hypocrite:

Link to comment
Share on other sites

Един път вече бях започнал една тема за изключението ,което се превръща в правило.Този разговор със сестра Йорданка се превърна в източник на различни правила.Най-вече за груханото жито и за правенето на режима през месец февруари.

Няма значение, че са минали поне 70 г.от правенето на първия режим /може би и повече/ и че сме на прага или в нова епоха/на Водолея/.Без значение е и фактът ,че ние не знаем дали сестра Йорданка е имала проблеми със зъбите или стомаха .

Ще споделя опит ,който е въз основа на правени житни режими от различни хора в рамките на около година /Харесвам много препоръката на Иво да се споделя опит./.

Някои го правиха с грухано жито, други с покълнало ,трети дори го варяха/най-вече поради незнание/,четвърти -използваха жито за покълване/без да е покълнало/..Последните се чустваха след режима най-добре.Такива са фактите.Всеки може да си направи избода какво жито да ползва.

Днес четем книги за новата епоха на Водолея..Дори някои се гордеят ,че живеят в това време.А правим режима в Риби.Наистина той може да се прави и тогава.Но целите са други.Поне да бъдат обявени.

Има хора ,които мислят като мен.Но си траят.Нали трябва да има братство и единство.За мен не е проблем дали някой е съгласен с моите разсъждения..Аз нямам претенциите да бъда 'духовния капацитет'' за някого.Но въпросите остават.

Група на 24.01 ще има .Много от нейните членовете правят режима по няколко пъти през годината.Може би някои от тях ще направят и февруарския режим.И ще могат да сравнят.

.

Edited by solej
Link to comment
Share on other sites

Група на 24.01 ще има .Много от нейните членовете правят режима по няколко пъти през годината.Може би някои от тях ще направят и февруарския режим.И ще могат да сравнят.

Солей,

интересна идея за сравнението.:thumbsup1:

Аз и без това правя режим всеки месец,рядко пропускам.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

И на мен много ми допадна идеята за сравнението. От малкото ми опити вече забелязвам различно протичане и различен ефект. Засега съм решила да правя житния режим през месец, но този път ще се постарая да го направя и след януарското, и след февруарското пълнолуние. Успех на всички!

Link to comment
Share on other sites

От днес започва физическата и духовната подготовка за Житния режим за тези ,които ще започнат да го правят от 24.1.2011 г. Тя включва алкално-киселинно балансиране, молитви, формули , песни...Според мен /а и спред други, с опит/ режимът продължава 30 дни/ подготовка-10 дни,режим-10 дни и захранване-10 дни /. По този начин се извлича максимална полза от Житния режим и се намалява възможността да има някои здравословни проблеми като: отпадналост, мазна или суха кожа, главоболие, проблеми с храносмилането...

Edited by solej
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

''Първата вълна''на Житния режим 2011 г.започна от понеделник /23.1.2011г/. Който желае ,може да споделя впечатления,проблеми,радости,вдъхновения...

Link to comment
Share on other sites

Здравейте, приятели cm_wm_sun3.gif

Аз започнах своя първи за тази година режим онзи ден.

Ако има и други от вас, които са го направили - ще се радвам да започнем споделянето.

Желая ви Светлина и Хармония!

Link to comment
Share on other sites

Голяма част от бургаското братство започнахме Житния режим в понеделник, 24 януари. Аз тази година реших да мина без добавките от медец, орехчета и ябълчици. Усещам осезателно по-интензивното пречистване. Вчера и днес бих могла сутрин с дъха си да зашеметя и слон:3d_003:. Налага се да си мия зъбите по няколко пъти на ден (пиенето на големи количества топла вода явно не е достатъчно да оправи дъха)60.gif . Иначе се чувствам прекрасно, бодра и пъргава:3d_097: . Четвъртък и петък се явяват за мен едно малко изпитание - ще бъда в София на съвещание, ще преспя в хотел. Ще си нося житцето и термоса, а топла вода все ще намирам.

Link to comment
Share on other sites

мхм,сега като Ви чета и аз желая да се пробвам с тая житна диета, явно ще да е от 21 ф-ри,само че идея си нямам как...как е прилагате Вие,моля пояснете ми.благодарско!

Link to comment
Share on other sites

Прегледай темите във форум Житен режим и ще разбереш какво да правиш. Ако имаш конкретни въпроси, питай в съответните теми.

Ето още малко информация и гледни точки относно датата на започване.

Из вестник Братски Живот, бр. 1, 2011 г.

Статия за житния режим от Йордан Стоянов

"Относно датата на започване на режима, всеки трябва да знае за себе си от каква отправна точка изхожда. Ако за приоритетни критерии се вземат 30-дневното преминаване на Слънцето през знака Водолей и пречистващото действие на намаляващата Луна, означава, че тази година житният режим е добре да започне или на 19.01.2011 г. - сряда, или в първите дни след тази дата - ако началото в ден сряда не е доминиращ критерий.

Слънцето „влиза” в знака Водолей на 20.01.2011г. в 12:07 часа за координатите на София и ще пребивава там до 02:14 часа на 19.02.2011г. Ако приоритети за започване на режима са месец февруари и намаляващата Луна, най-подходящото време е два-три дена след пълнолунието, което е на 18.02.2011г. в 10:35 часа. Всеки е свободен да избере времето за започване както на житния режим, така и на всяка една работа, било според идейната си мотивация, било според планетните конфигурации, било според вътрешните си убеждения, знания и интуиция. Да не забравяме и колективната - регионална и национална интеграция с всички останали братя и сестри - може би това да е и най-важният приоритет!?"

Link to comment
Share on other sites

Сърдечни поздрави на Бургаската братска група/ за Житния режим ,който правите;;за паневритмията ,която играете малко след изгрева на Слънцето ; за представянето в братския вестник.../!

Edited by solej
Link to comment
Share on other sites

Здравейте ,има ли някой който може да каже за тази година от кога се почва житният пост?60.gif

Здравей и добре дошла nelita.Тук има цял форум с тематика за житния режим.

Link to comment
Share on other sites

Част от физическите проблеми ,свързани със същинската фаза на Житния режим ,се дължат на липса на предварителна подготовка за режима/поне десет дни/.Тя е свързана както с храненето/ вид на храната и калории/,така и с алкално -киселинния баланс .При повишена киселинност има доста проблеми.

Необходима е и психологическа ,и духовна подготовка.

Въз основа на правилно проведена подготовка в началото на тази година /преди 24 януари/ ,много от правещите режима през този период се чувстват добре/по информация от тях/

Но нищо не пречи ,който иска да опита да се настрои и подготви от 11.2.2011 г.

Една малка групичка от съмишленици сме решили утре да бъде Ден на Житния режим и житното зърно.Може да пиете по една гореща/топла /вода или чай във връзка с този ден.Ако искате ,можете да се замислите и върху жертвата ,която прави житното зрънце ,за да се роди нещо ново.

Успех на всички ,които ще правят Житния режим през февруари !

Edited by solej
Link to comment
Share on other sites

Поздрав на всички /ако има такива/,които са приели идеята ми днес да бъде Ден на Житния режим/ без значение дали го правят в момента или не/.Нека се замислим върху смисъла на жертвата на малкото житено зрънце ,за да се роди нещо ново и добро .И да ''пренесем'' този смисъл в живота си

.

Link to comment
Share on other sites

Прекрасна е идеята днес да празнуваме:thumbsup2:! Хрумна ми, покрай размишленията за житното зрънце, дали в бъдеще, когато ние еволюираме в по-висша раса, и житното зрънце не би могло да се трансформира в своята първоначална форма, както го уписва Учителят - голямо колкото ябълка и изключително вкусно...Може и да се случи - нали всичко е едно :hypocrite:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...