Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Извънземни в Библията?


Guest Христо

Recommended Posts

Говори ли се в Библията за полови сношения между извънземни мъже и човешки жени, и за създаването на потомци в резултат на тези сношения? Ето едни интересни цитати :

Библия, кн. Битие, гл.6 :

"1 Като почнаха човеците да се размножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери,

2 Божите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха.

4 В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже.

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята."

------------------------------------------------------

Кои са тези дето са създали човека ? Извънземни ли са,Бог ли е? Защо Бог говори в множествено число. Някой ще каже, че това е заради неговата ТРОичност(според християнството Бог е един, но с три лица - Отец, Син, Свети Дух; тоест нещо като един човек с три маски, един човек с три роли).

И все пак Бог си е Бог ( единствено число). Не виждам смисъл на себе си да говори в множествено число, да не е шизофреник ? Може би е ползвал помощта на ангели? Да не би причината за множественото число да е свързана с превода на Библията на български език ? Пък и идеята за светата троица е възникнала след написването на кн. Битие, която цитирам.

Тези божи синове, да не би да са извънземни някакви ? Или ангели? Кои хора са техни потомци ? Ако извънземни са имали деца от човешки жени, каква е била целта на това да се появят потомци с такъв смесен извънземно-земен произход, какъв е бил смисълът според вас ?

Цялата глава от Библията ето тук :

http://biblia.duh-i-istina.net/

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Говори ли се в Библията за полови сношения между извънземни мъже и човешки жени, и за създаването на потомци в резултат на тези сношения?

НИКЪДЕ не се говори за полови сношения (просто някои хора с първично подсъзнание си го интерпретират както им се иска). А и предвид различните полови белези на двата вида - сексуален акт на практика би бил невъзможен.

За сметка на това пък, в мого по-древни от Библията писания, свитъци, рисунки и изображения – се описва как е ставало възпроизводството. Можем да го сравним по-скоро с изкуствено оплождане, чрез внедряване на техен генетичен материал в човешки яйцеклетки. Това е аналогично на съвременните експерименти за кръстоска между хора и животни. Само, че днешните опити все още не са довели до поява на жив хибрид, докато пришълците са достигнали до този стадий. Това обяснява и артефактите с изображения на полухора-полуживотни (каквито са били и първите езически богове).

Впоследствие, след множество експерименти (чието подробно описание ни е спестено), се е усъвършенствала формулата и е създаден така познатият ни днес хомо-сапиенс.

Линк към коментар
Share on other sites

И какво друго да се мисли, като се казва, че са си ги вземали за жени и са влизали при тях

(т.е. в тях, или в общ дом). :lol: Дори в един документален филм показаха такъв сюжет. Защо си мислиш, че половите им белези са били прекалено различни ? Все пак е било възможно създаването на общи деца. С каква цел са създавали тези деца ?

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Ха, нещо форума беше забил, дано този път да ми покаже коментара->

Говори се за, хм, пак могат да се нарекат "извънземни", само че ако искаш да ти стане по-ясно, виж славянската версия на апокрифната "Книга на Енох", би трябвало да я намериш из нета. Аха, ти всъщност си го написал накрая;) Съвсем отделно нещо са исполините, принадлежащи на една отминала епоха, и хората. В Библията е доста объркващо, защото тази информация за исполини например не може да се съпостави на времевото развитие на историята, цели етапи от развитието на Земята (известни на достатъчно езотерични течения) са зачеркнати.

Цитата за Бог е малко даден извън контекст и трябва да се прочете цялото, но пък и не е ясно в оригинал как е - дали не става въпрос за Яхве например. Оттук пък може да направиш връзката с легендите на богомилите за създаването на света - как той е творба на Лукавия и т.н., което пък да навържеш с Божиите синове (за множественото число). Всъщност това ще го видиш и при Енох, а какво значение има кои са потомците на тези паднали ангели? Ако визираш конкретен народ - едва ли има такова нещо.

Троичността е късно въведение и изменение в Христовото учение. На мен ми е известна поне една причина за въвеждане на троичността – за да се очертае Божествен, нечовешки произход на Христос. Изначално става въпрос за подобносъщност, а не за равенство между Христос и Бог. В тази насока, ранните последователи на Христовото учение би трябвало да са приемали Христос като много напреднала душа със специална мисия на Земята, като велик Учител и пратеник на Бога.

Според мен точно в библейския смисъл са се "познавали" и са ги вземали за жени. Ирина, стана ми интересно това за древните свитъци - може ли линк или инфо?

Редактирано от Teemu
Линк към коментар
Share on other sites

а какво значение има кои са потомците на тези паднали ангели? Ако визираш конкретен народ - едва ли има такова нещо.

Няма значение. Питам от любопитство. Аз като пишех темата, не съм мислил за това, че тези ангели са паднали, въпреки, че съм го чел в една книга.После си спомних, че това са паднали ангели. Промених темата и махнах ангелите от там, където става дума за общи деца на хора и НЕхора. За по - конкретна формулировка махнах ангелите от въпроса за сношенията и оставих само извънземните. Бях обсъждал тази тема и в друг сайт. Сега се сещам, че тогава бях посочил като възможен вариант това тези божи синове, всъщност да са представители на по - древна човешка цивилизация(да са атланти). Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Ирина, стана ми интересно това за древните свитъци - може ли линк или инфо?

Че то навсякъде гъмжи от артефакти - в епосите на шумерите, акадите, египтяните, маите, индийците.. Не само в текстовете и устните предания, но и в рисунките.

Лесно ще намериш по търсачките. wink.gif

Аз съм само скромен познавач предимно на египетските мистерии (моля, да не се бърка с "истерии" biggrin.gif ! ) и в галерията тук се опитвам да разкажа туй-онуй в катринки и текст 60.gif

Линк към коментар
Share on other sites

На много икони са изобразени космически тела,което може да се приеме за свидетелство,че извънземни са посещавали Земята.

Виж това

Линк към коментар
Share on other sites

Из_вън_земни?

:3d_146:

Нещо да не е свързано с първоелемента "Земя"?

Преображение Господне?

Матей 17

1 И след шест дни взе Исус Петра, и Якова и Иоана брата му, и възведе ги на гора висока насаме,

2 И преобрази се пред тех; и светна лицето му като слънце, а дрехите му станаха бели като светлината.

http://www.google.bg...iw=1024&bih=578

Шам_Ба_Ла

Shambhala.jpg

shambhala2.jpg

350px-KalachakraSera.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=o11aYUygJcM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=9lHtMxErBSc

Мер_Ка_Ба

Филипяни 3:21

Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

merkaba.jpg

Ezekiel-Vision-Merkaba.jpg

merkaba1_exp.jpg

Ба означава тяло, носител, изградената от духа структура, която използваме, за да трупаме опит и познание. Ба е съвкупност от всички физически параметри на живота ни - всичко е физическо до 6то измерение, не само това, което е материално. Ка е духът, който оживява и се изразява, целият божествен потенциал, вложен в нас. Мер е особено движение от светлина, чрез което реалността е сътворена - или нейните физически измерения.

МерКаБа полето се активира чрез движение в срещуположни посоки на еднотипни електромагнитни полета около една и съща ос. Например Звездните тетраедри, емоционалните/магнетични в посока на часовника, менталните/електрически в посока обратна на часовника.

Активирането на Звездните тетраедри започва да привлича нашето космическо съзнание в полетата около тялото. В началото връзката е слаба, но все по-големи фрагменти от Висшия Аз/Висшата Душа започват да се интегрират в нашия живот. Образно казано Звездните тетраедри свързват Небето и Земята, октавата в 6тото измерение, на което съществуваме като чист дух/пространство от светлина и земните ни изражения.

МерКаба може да се активира само ако електромагнитните полета около нас се въртят хармонично, т.е. в съотношението, което използва духът, за да твори, в отношение на Златното сечение.

На сегашния етап Земята преминава през етапа, който съответства на сърдечната чакра и за да бъдем в синхрон с нейната еволюция би трябвало нашите собствени полета да се движат в отношение 34/21, т.е. ако менталните звездни тетраедри се завъртат 34 пъти, то емоционалните се завъртат 21 пъти. Електромагнитните полета на емоционалното и менталното тяло се въртят в комплект, това е възможността на духа да се освободи от материята. Има друг тип въртене на МерКаБа, при което горната част на етерните звездни тетраедри, пирамидата, насочена нагоре, се върти за 34, а долната част на етерните звездни тетраедри, насочена надолу, се върти за 21. Това е известно като Първата МерКаБа, Втората МерКаБа, която преминаваме като етап в еволюцията си в момента, остава с неподвижни етерни звездни тетраедри, а около тях се въртят емоционалните и менталните в срещуположни посоки. При Първата МерКаБа не се получава МерКаБа поле, което служи за преминаване през измеренията, защото скоростта на въртене не може да надмине 2/3 от скоростта на светлината, нужна, за да се появи полето около тялото. Независимо от желанието, претенцията, твърденията. При това движение фините тела се настройват просто на определен обертон от това измерение, който дава свободен достъп до различни техники на лечение, астрални битки, шамански практики и тн. Втората МерКаБа изтрелва съзнанието в съвсем непознати области, при които всички човешки творения, използвани досега, изглеждат като детски играчки, а при първата - духът остава затворен в познатите води на третото измерение, спокоен да повтаря стереотипите на миналото.

merkaba_leonardo.jpg

merkaba.gif

Merkaba-channel.jpeg

Редактирано от Ники_
Линк към коментар
Share on other sites

Нещо да не е свързано с първоелемента "Земя"?
Имам предвид същества родени на други планети, пришълци. Знаеш какво визирам. Защо не говориш по темата.
Линк към коментар
Share on other sites

Добре, как трябва да се разбират съответните цитати ? Пък и в случая може да иде реч за истински извънземни, истински потомци. Виж темата НЛО и ако имаш мнение, сподели. :)

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Ами да започнем от :

1 Като почнаха човеците да се размножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери,

Защо мислиш е писано "дъщери", а не "синове" или "синове и дъщери"? :rolleyes:

Хайде, другото сам. :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Защото в случая става дума за човешките жени и не е било нужно да се споменава "синове". Човешките синове в случая нямат отношение. Да не би дъщерите да са животните, а синовете да са по - напреднали души. :lol:

Линк към коментар
Share on other sites

Под "исполините" може да се имат предвид и лемурийците,те са по-древна раса от атлантите.Техният ръст е бил между 3 и 5 метра.Има съмнения,че пирамидите са строени именно от тях в много по-ранен период,отколкото се предполага.Статуите на великденските острови също.

Линк към коментар
Share on other sites

Говори ли се в Библията за полови сношения между извънземни мъже и човешки жени, и за създаването на потомци в резултат на тези сношения? Ето едни интересни цитати :

Библия, кн. Битие, гл.6 :

"1 Като почнаха човеците да се размножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери,

2 Божите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха.

4 В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже.

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята."

------------------------------------------------------

Кои са тези дето са създали човека ? Извънземни ли са,Бог ли е? Защо Бог говори в множествено число. Някой ще каже, че това е заради неговата ТРОичност(според християнството Бог е един, но с три лица - Отец, Син, Свети Дух; тоест нещо като един човек с три маски, един човек с три роли).

И все пак Бог си е Бог ( единствено число). Не виждам смисъл на себе си да говори в множествено число, да не е шизофреник ? Може би е ползвал помощта на ангели? Да не би причината за множественото число да е свързана с превода на Библията на български език ? Пък и идеята за светата троица е възникнала след написването на кн. Битие, която цитирам.

Тези божи синове, да не би да са извънземни някакви ? Или ангели? Кои хора са техни потомци ? Ако извънземни са имали деца от човешки жени, каква е била целта на това да се появят потомци с такъв смесен извънземно-земен произход, какъв е бил смисълът според вас ?

Цялата глава от Библията ето тук :

http://biblia.duh-i-istina.net/

Христо, можеш спокойно да вярваш на Библията. Бих казала, че хич не е иносказателна даже.

Знаем, че на земята са съществували няколко човешки раси преди нас - Атланти, Лемурийци и т.н., като ние сме 5-тата подред коренна раса. Всяка коренна раса пък има 7 последователни във времето да ги наречем подраси.

Как мислите, дали едната раса или подраса е била изчезвала до крак и след това, ей така от нищото се появява следващата?

По-логично е, да не е така, а има много източници, вкл. и Библията, че на Земята са съществували в преходните периоди същества и от една, и от друга раса.

Илен съвсем на място ти е напомнила, че представителите на предишните раси са били по-едри - това са ти исполините. В някои отношения са били по-напреднали от по-различните от тях и току-що появяващите се човеци, затова и такива коментари има относно тях в Библията.

Ето сега също се заговори, че паралелно с нас, започнаха вече да се появяват представители на 6-тата подраса, с леко изменнено ДНК и други способности/възможности, т.нар кристални деца. Е, ако ние изчезнем, преди те да започнат да се раждат и преди да ги отгледаме дори - как ще стане?!? А дори и в периодите на смяна на коренните раси е имало дълги интервали, в които са същестували и такива, и онакива ...

П.П. Атлантите са имали летателни апарати по-различни от сегашните и може би тях наричаме НЛО :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

Библията носи многопластова информация. Може да се възприема символно, иносказателно, но има и намек според мен за исторически факти, взаимствани от по-стари източници.

Дали са били извънземни или от друг произход, как е станало появяването на междинното поколение - синовете на ангели и хора - нефилимите е трудно да се каже. Не е ясно и защо Бог се е разгневил на това и е пратил потопа...?

Ето нещо за нефилимите.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

"Давид и Голиат

Библейската история 1 Царств. гл. 16-31 ) разказва за поредната битка между израилтяни и филистимци и отделя такова значение, че може да бъде сметната за решаваща. В редиците на филистимците бил Голиат – гигант, потомък на свръхчовеци от по-старо време, смятан за непобедим в битка."

Из Уикипедия.

Възможно ли е, божият гняв, който се е изсипал над Содом и Гомор, да е бил проява на извънземен геноцид с атомни бомби ?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 weeks later...

"Сътворението на Адам", Микеланджело Боунароти. Дали пък богът от картината не е капитан на космически кораб, а това, в което се намират той и ангелите не е космически кораб, а ангелите не са всъщност екипаж на кораба...? Оп, оп, оп...сега забелязвам, че Бог е гушнал жена русолява, разголена...Хмм ? И друг път съм гледал тази картина, но в повечето случаи не цялата.

image0072144151.jpg

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Тази тема ми напомни за един цитат на баба Ванга, от който става невероятно ясно, че всички висши раси работят за Бог (създават от негово име) И след определен момент, дори им се дава право да се слеят с него:

На всички планети от нашата вселена има разумен живот. И на Марс, и на Сатурн, и на всички, на всички. Водата е насекъде. Дезинформира ни, самият Разум, защото сме в най-ниско ниво на развитие. Страхуват се да не ги стъпкаме в невежеството си. Те са много фини. Много.

Ние, тук на Земята, сме в трето ниво от развитието. На най-високо ниво в Слънчевата ни система са съществата от така наречената Черна планета. Платоновата планета, сине. Десетата планета, открита от Платон. Мъдреца Платон. Посветеният. Те са в седмото ниво на развитието. Седмо ниво. Нема да ти казвам другите вселени, къде, къде, са стигнали чак. В безпредела са. В безпредела, да знаеш. Чу.

От двайсе и шесто ниво се дава право, за прек контакт със Създате­ля. Със Силата, Пеше. А от трийсе и третото ниво, вече може, ако искаш да се слееш с Него. Да станеш Него. Да си Богадуша. Така, Създателят, кол­кото по-старее, толкова по-млад става, Пеше, леля. Най-млад. Всемлад. Вечен...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...