Jump to content
Порталът към съзнателен живот

отслабване с ябълков оцет


Recommended Posts

Ябълковият оцет е станал популярен като " горелка за мазнини" и като естествено подтискащ апетита. Всъщност, има една диета с ябълков оцет, която включва поемане на 1-3 супени лъжици ябълков оцет преди всяко хранене.

Най-ранните поддръжници ...на ябълковия оцет за отслабване е Джарвис, който пише, че хората, които консумират ябълков оцет редовно горят мазнини, вместо да ги съхраняват. Някои казват, че пектина, ензимите, витамините или калият помогат за загубата на тегло

Едно малко проучване през 2005 г. установи, че тези, които ядат парче хляб с малко количество ябълков оцет се чувстват по-сити и доволни от тези, които ядат само хляб. Възможно е този с оцета да повлияе на ситостта чрез намаляване на гликемичния индекс на въглехидратите по време на хранене. Необходими са още изследвания.

Пийте по 2-3 с.л. органичен ябълков оцет разреден в 200мл.вода непосредствено преди хранене.източник

Линк към коментар
Share on other sites

Аз съм човек, силно фиксиран в темата за храненето, диетите, отслабването и добрата фигура като цяло. От гледна точка на опита всяка подобна "сигурна" и "изпитана" рецепта за бързо отслабване всъщност е абсолютно безполезна. Както и всякакви "магически" хапчета, сиропчета, кафенца и тем подобни.

Ако човек е мотивиран да поддържа добра форма, начинът е само един - спортувайки и следейки за своето хранене. Никой оцет не може да изгори мазнините от тлъстите манджи и сладкиши, погълнати пред телевизора. Това е безумно. Науката е напреднала и е създала уникални фетбърнъри, които въпреки силните си формули пак могат да помогнат само при активно спортуващите.

Генната предразположеност към симетрично оформено тяло също е до време и също изисква грижи. Който желае може да положи усилия за себе си, но не със оцет.

Редактирано от Lifetime
Линк към коментар
Share on other sites

Не съм много съгласна,с теб.Дълго време спазвах какви ли не диети и хранителни режими и нищо не се получаваше,от известно време пия натурален ябълков оцет и има ефект,в смисъл,че наистина подтиска апетита.За един месец свалих 5 кг,без да се лишавам от храна,много е важно какъв оцет пиеш,радвам се,че си намерих натурален.Ползвам го и за косата,става мека и лъскава.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...