Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Таро и работа

Recommended Posts

Щом е начинаещ в работата и сега се учи, логично по 10-ет меча да му се стори трудно в началото или да няма достатъчно увереност, че ще се справи с ангажиментите си на работното място. 

Но ти питаш за заплата и ако примем, че 8 пентакли е неговото старание на работното място, както и изпълняването на ангажиментите, то 10 меча е може би забавяне на заплата. Оттам вероятно идва неудовлетворението, че се е постарал, а не са му платили навреме. 

Но не съм сигурна и честно да ти кажа колкото повече ги мисля картите ти толкова повече сценарии ми минават през главата. :)

Редактирано от Деяна
Линк към коментар

• Отговори 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

В 26.06.2014 г. at 21:49, Лиула каза:

Ще доживеем да видим 10-та меча последна.

Дано. 

На мен ми се струва, че по-добре щеше да е, ако 10 меча беше последна.

Засега се бави само подписването на договора.

Аз също имам няколко сценария за тия карти, както казва Деяна, може и да не е случайно.

Споделям казаното от Таня по отношение на разочарованието и неголямата сума.

А иначе в момента ми се струва, че започва игра на нерви и опъването им до краен предел, въпреки че липсва 10 жезли :) .

Благодаря Ви!

Линк към коментар

В 26.06.2014 г. at 11:45, Лора Витанова каза:

Доволен ли ще е един човек от заплащането си, визирам работна заплата - 8 пентакли, 10 меча, 2 пентакли

По 8 пентакли се вижда, че това е ново за човека като работа, не го е вършел до сега и може да му се е видяло като игра /2 пентакли/, но в един момент излизат много неща на повърхността /10 меча/. И всъщност работата излиза сложна.

Като видях картите си помислих, че са позитивни, но на втори план има нещо не дотам приятно като ситуация.

Тази работа си мисля, че е трябвало да е преход /2 пентакли/, но 10 меча пречат на това.

Как мислите Вие?

Освен всичко останало, бих добавила и това, че човекът отхвърля варианта да започне от по-ниско стъпало в йерархията и да израства постепенно. Но, това е действителността. Картите са слаби, не показват бляскаво начало.

Редактирано от _Маги_
Линк към коментар

В 27.06.2014 г. at 12:30, _Маги_ каза:

Доволен ли ще е един човек от заплащането си, визирам работна заплата - 8 пентакли, 10 меча, 2 пентакли

По 8 пентакли се вижда, че това е ново за човека като работа, не го е вършел до сега и може да му се е видяло като игра /2 пентакли/, но в един момент излизат много неща на повърхността /10 меча/. И всъщност работата излиза сложна.

Като видях картите си помислих, че са позитивни, но на втори план има нещо не дотам приятно като ситуация.

Тази работа си мисля, че е трябвало да е преход /2 пентакли/, но 10 меча пречат на това.

Как мислите Вие?

Освен всичко останало, бих добавила и това, че човекът отхвърля варианта да започне от по-ниско стъпало в йерархията и да израства постепенно. Но, това е действителността. Картите са слаби, не показват бляскаво начало.

Напротив, започва от най-ниското стъпало :) .

Линк към коментар

В 27.06.2014 г. at 13:46, Лора Витанова каза:

В 27.06.2014 г. at 12:30, _Маги_ каза:

Как мислите Вие?

Напротив, започва от най-ниското стъпало :) .

Явно не се изразих разбираемо. Именно, започва от най-ниското стъпало, и това е действителността, както казах, но у него има вътрешни съпротиви към това. Няма такова нещо като висока заплата за ниска длъжност.

Редактирано от _Маги_
Линк към коментар

В 24.06.2014 г. at 10:15, Inatari каза:

Теглих карти за това, дали ще успея да свърша дадена работа в срок. Срокът ми е 30 юни. Паднаха се 3пентакли, Императорът, 2 чаши.

И втората комбинация: Ще успея ли на време да си предам дисертацията: 3пентакли, 6 пентакли, 8жезли.

И последният ще ми предложат и работа след това в университета: Рицар Чаши, 4 пентали, Магът

Времето за задаване на тези въпроси настъпи, имам 3 месеца, за да си довърша научния труд и развитие по тези карти ще има септември.

Не знам доколко тези карти не са проективни, тъйкато не разсъждавам в момента трезво, имам предвид, че в мен има голямо желание всичко това да се случи и е възможно да съм проектирала емоциите си. Ще се радвам на малко помощ от ваша страна. Благодаря предварително!

По повод първата комбинация, искам да пусна фийдбак, 3 пентакли, Император, 2 чаши. Успях да спазя сроковете и ще участвам в конференцията през октомври.  

Линк към коментар

Как мислите Вие?

Давам обратна връзка по картите.

Човекът е доволен от заплащането, което ще получава. Колкото е обещано, толкова ще е :) .

Линк към коментар

В 4.07.2014 г. at 13:09, Лора Витанова каза:

Как мислите Вие?

Давам обратна връзка по картите.

Човекът е доволен от заплащането, което ще получава. Колкото е обещано, толкова ще е :) .

Ами след като всички сгрешихме в предположенията си, остава да видим, защо така се получи  :) .

Линк към коментар

Защото няма как, при централна карта 10 меча да става дума за въпроса - ще бъде ли доволен някой от заплащане, комбинацията не се отнася до въпроса за заплащането, а до ситуацията в която се намира питащият - неговата история дотук, неговото отношение към нещата, свързани отново с тази ситуация по 10 меча, има ескалация. Съседните ниски карти, нищо че са пентакли, не разказват защо, говорят как питащият реагира. 

И неслучайно споменах 10 меча в по-горен пост. 

Би трябвало, след като тази конструкция не отговаря на въпроса за заплащането, да се измисли адекватен въпрос, който Таро да възприеме.

И за да е средна 10 меча, означава само едно - процесът продължава и тепърва ще има развитие. Отново и отново. Докато 10 стане последна и свърши своята катарзисна роля. 

Редактирано от Лиула
Линк към коментар

В 3.07.2014 г. at 10:17, Inatari каза:

В 24.06.2014 г. at 10:15, Inatari каза:

Теглих карти за това, дали ще успея да свърша дадена работа в срок. Срокът ми е 30 юни. Паднаха се 3пентакли, Императорът, 2 чаши.

И втората комбинация: Ще успея ли на време да си предам дисертацията: 3пентакли, 6 пентакли, 8жезли.

И последният ще ми предложат и работа след това в университета: Рицар Чаши, 4 пентали, Магът

Времето за задаване на тези въпроси настъпи, имам 3 месеца, за да си довърша научния труд и развитие по тези карти ще има септември.

Не знам доколко тези карти не са проективни, тъйкато не разсъждавам в момента трезво, имам предвид, че в мен има голямо желание всичко това да се случи и е възможно да съм проектирала емоциите си. Ще се радвам на малко помощ от ваша страна. Благодаря предварително!

По повод първата комбинация, искам да пусна фийдбак, 3 пентакли, Император, 2 чаши. Успях да спазя сроковете и ще участвам в конференцията през октомври.  

Връщам се и на тази комбинация. Никой не говорИ за времето в Таро, при условие, че въпросът касаеше време. 

Всички знаем, че времето в Таро, сроковете са изключително фина материя за анализ и прогностика. От гореспоменатата конструкция, единствено 2 чаши говори за време.

Другите 3 пентакли и Императорът са карти, касаещи .. психиката на човека, неговата устойчивост - дори бих казала, че въпросът е бил излишен, но премного са били съмненията у себе си, но най-вече как ще бъдат възприети от другите (в лицето на Императора, той има двоен образ - на собствения си Азов цензор и на цензора на обществото, оценката на другите, която е особено важна за питащия.) Оттук следват и други изводи, които няма да анализирам. 

Бих казала на питащият, че питанките му са излишни и ненужно упражнение с Таро, защото прекрасно си знае отговорите. 

Ниски карти с базови карти от Големите Аркани, като архетипния образ на Императора ни връщат винаги в друго поле на анализ. Както и карти, започващи с Рицар чаши, са несъстоятелни за въпроси, свързани с работа. Което доказва и третата Магът. Особено през сграбчващият мост на 4 пентакли. По, който не трябва да се преминава. 

Редактирано от Лиула
Линк към коментар

Здравей, Ивета.

Благодаря за анализа. Наистина основното в първия въпрос беше свързан с време, дали ще успея да се концентрирам и предам на време като спазя всички изисквания, защото имаше необичайно много технически параметри, които са наложени от академичното жури.

Но проявих воля и го написах този доклад. Имах преводи и разработки на лекции готови по темата, готова конструкция, трябваше само да открия още източници и да включа още книги и статии по темата. 2 чаши за първи път ми се пада на въпрос, свързан с време. А и наистина знаех, че ще успея, просто машинално посегнах към картите. Аз съм на периоди, много отдавна не бях задавала въпроси.

А за другите въпроси, имам толкова работа, че е глупаво изобщо да ги задавам, но ми се сториха интересни и реших да ги публикувам.

Просто всичко стана на автопилот. Може би чак на есен трябва да питам за другите 2 въпроса, в момента има условности, които зависят от самата мен и просто няма смисъл да питам Таро за това. Мерси на всички, които се включиха.

Редактирано от Inatari
Линк към коментар

Коментирах картите ти и тези на Лора в контекста на идеята за обратна връзка, която никак не работи добре, защото не се прави структурален анализ на картите, а се анализират представите на човека за ситуацията в която се намира (според него), не и според картите. 

Ако един погрешен анализ не води до изводи за методиката за работа с Таро, то и обратната връзка (така наречена), не изяснява по никакъв начин откъде идват същите тези грешки при тълкуването. 

Линк към коментар

В 4.07.2014 г. at 16:25, Лиула каза:

Защото няма как, при централна карта 10 меча да става дума за въпроса - ще бъде ли доволен някой от заплащане, комбинацията не се отнася до въпроса за заплащането, а до ситуацията в която се намира питащият - неговата история дотук, неговото отношение към нещата, свързани отново с тази ситуация по 10 меча, има ескалация. Съседните ниски карти, нищо че са пентакли, не разказват защо, говорят как питащият реагира. 

И неслучайно споменах 10 меча в по-горен пост. 

Би трябвало, след като тази конструкция не отговаря на въпроса за заплащането, да се измисли адекватен въпрос, който Таро да възприеме.

И за да е средна 10 меча, означава само едно - процесът продължава и тепърва ще има развитие. Отново и отново. Докато 10 стане последна и свърши своята катарзисна роля. 

Признавам си, че когато видях картите ми се сториха несъвместими с въпроса, но не обърнах внимание, а е трябвало.

Мисля, че това ще се окаже най-трудното в Таро.

Конкретно за тези карти, излиза, че въпроса за работата е неважен за човека , а е важна ситуацията, в която той самия се намира от известно време, а работата е част от цялото.

Линк към коментар

• Добави...