Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Търся сродни души


Krasi-11

Recommended Posts

Здравейте! Нова съм,регистрирах се няколко минути след полунощ днес. От доста време се чувствам,като извънземно, защото всички около мен не ме разбират. Много съм щастлива,че открих този сайт. Прекланям се пред Учителя Петър Дънов и много харесвам неговото творчество. Аз съм жена на 33 години с 2 кошмарни връзки зад гърба си.От 3 години и половина съм вегетарианка,не пуша,консумирам алкохол рядко и с мярка.От няколко години чета езотерична литература,защото ме вълнуват теми,като карма,съдба,справедливост,духовния път начовека.А в момента най-много ме вълнува въпроса: Защо на добрите хора се случват лоши неща? Преживявам неща, за които повечето хора дори не подозират. Това,което ме сполетя доста нарани вярата ми в хората.Надявамсе,че тук ще срещна разбиране и морална подкрепа. Поздрави на всички!

Линк към коментар
Share on other sites

Добре дошла!rolleyes.gif

Понякога се налага да ни очука живота,за да потърсим Пътя на Светлината,

да разберем,че всичко е за добро и щастието не е във временните неща,а

във Божествената Любов.

3d_043.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Krasi-11 user_popup.png, какво очакваш от сродните души?

Разбиране със сигурност ще получиш, но ще ти трябва и сила да понесеш мненията на другите, понякога много тежат. Може би ще има сблъсквания, ....можеш ли да носиш истината? Да не се обиждаш? Не очаквай че тук са събрани ангели. Ние сме същите като теб, най-много с една крачка разлика. Добре дошла страдаща душа! "Микрофонът" е твой!

Линк към коментар
Share on other sites

И не само, че може да има най-много една крачка разлика между теб и нас, а много често тази крачка не е напред, а е встрани...

Що им се случват лоши работи на добрите хора? Ми щото божествената тесла работи много бързо и безотказно - прас-прас и излезеш човек.

Пък иначе с добри постъпки има да се тоооочи целия този процес на очовечаване...

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,Krasi - 11!:)

Първото нещо,което си помислих,прочитайки постовете ти е :"Очите на страха са големи!"

Най-добре ще е да разкажеш спокойно и подробно какво ти се е случило.

Не оставяй всичко на нашите фантазии,защото не са толкова бедни...;)

Линк към коментар
Share on other sites

Едва ли ще ни изненадаш, тук всички сме добре смлени и опечени, и още ни горят в огън. Въпросът е дали ще издържиш нашите съвети?

Как ти звучи "Възлюбете страданията си, За всичко благодарете, Бог обръща злото на добро, но в края, не в началото......"

Линк към коментар
Share on other sites

Да не мислите,че е лесно да се сподели такова нещо? Още е много рано. Изведнъж се изтърсва някаква и и ви казва,че не сте и сънували такива мъки.Знам,че няма да ми повярвате толкова лесно.А и да ми повярвате с нищо не можете да ми помогнете. Проблемът е огромен и глобален, а аз съм най-меко казано потърпевша. Моля ви не ми пишете: На страха очите са големи и тем подобни. Бедна ви е фантазията колко ужасна и зловеща е реалнотта.За съжаление човек може да го разбере само от личен опит,но тогава е твърде късно...

Линк към коментар
Share on other sites

Там е работата,че не можете да ми помогнете. За мен е твърде късно. Правя това не за себе си. Искам да вдигна черната мантия на невежеството от човешките умове.Но,не може да стане изведнъж. На мен нищо не ми коства да ви изтърся ей така проблема. На вас много ще ви коства да ми повярвате. Целта е да повярват колкото се може повече хора. Това касае тяхната лична безопасност,не моята. Тя моята песен е изпята...

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Krasi-11!

Влезе с гръм и трясък, че и фантазията разбута, а не са толкова бедни, както каза Пламъче. Напълно възможно е да те е сполетяла голяма беда, но някак от известно време не харесвам израза: "Защо на добрите хора, все лоши неща се случват!". Защото мисля, че не е така. Всичко, което ни се случва сме си го заслужили по-един или друг начин, просто не виждаме причините в нас, които са го предизвикали. Не искам да омаловажам страданията ти, защото лесно се дава мнение, но ако не си готово да споделиш, не е много хубаво да всяваш смут. Преди време се питах - Защо живота не откликва на очакванията ми? Така, че когато си готова - сподели. А сега те приветствам с добре дошла и ти пожелавам да откриеш това, което търсиш.

Линк към коментар
Share on other sites

„Търся нови души“ – според мен търсиш нещо друго. Не съм сигурен точно какво, но честно-казано се надявам да не го намериш.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Краси!

Разгледай нашия форум, има доста теми и доста споделени проблеми. Може да намериш нещичко за себе си. Знай едно, всеки има страдание, проблеми. И за всеки неговите са си най-големи. Но решението, промяната се оказват винаги вътре в нас. Отвън има само насоки, споделяне и съчувствие.

:feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Регисрирах се тук,за да общувам с вегетарианци.Има ли такива? А, вие директно искате да разберете каква ми е болката. Засега прекратявам тази тема,защото погрешно тълкувате думите ми. В този форум само вегетарианци ли пишат? Ако,е така много ще се радвам.Аз не познавам истински вегетарианци. Такава е уж приятелката на братовчед ми, но малко ме съмнява. Живея с родителите си,които са месояци и материалисти и въобще не ме разбират за някои неща. Моля,споделете как е при вас! Познавате ли лично много вегетарианци? Как реагират околните ,като разберат ,че не консумирате месо. Например,като ви поканят на гости гледат ли ви като извънземни на които не знаят какво да предложат? Като говорите с някои хора за живота,чувствате ли се неразбрани?

Линк към коментар
Share on other sites

Не бе, не са само вегетарианци в тоя форум. Мен не са ме изритали поне, нито са ми поставяли условия. Не ми е странно, че някои хора имат определени хранителни предпочитания различни от моите. Изобщо не е странно, че има хора които мислят различно, постъпват различно и още много различности. Когато усетя, че не съм разбрана просто сменям темата или се оттеглям. Въпрос на адаптивност е да общуваш с различно мислещи от теб, въпрос на личен избор е да търсиш подобно мислещи.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз имам достатъчно дълъг стаж по вегетарианство. Да точно така, хората те гледат като извънземен, тревопасно .... и тем подобни.... после почват да ти правят номера, за те откажат от това което ядеш, да те съблазнят, после ти разнасят най скъпи, невиждани до преди да почнеш блюда.... Мен три пъти ме отказаха така, .....но това вече е доста отдавна..

Нормално е! Хората така си правят. Отлъчват те от стадото си..Няма нищо, тук в този форум има хора с широко мислене, дори тия които не са още вегетарианци, мисля че по дух вече са, остава да го направят и физически...

В такъв смисъл имаш вече сродни души...

Линк към коментар
Share on other sites

Краси е отворила нова тема за историята си:

http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=11376&pid=140642&st=0&#entry140642

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...