Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Представяне - "Петър Дънов - За Христос и Новото Човечество"


Recommended Posts

Вчера, 21.04. 2011, точно на Велики Четвъртък, в Пловдив се състоя представянето на книгата - "Петър Дънов - за Христос и Новото Човечество" под съставителството на Д-р Светла Балтова.

Присъстваха Д-р Светла Балтова - съставител, Вера Янчелова - отговорен редактор на Издателска къща "Хермес", Стойо Вартоломеев - управител на Издателска къща "Хермес", много съмишленици на Учението и граждани.

Кой е Христос според Учителя Петър Дънов и какво очакваме, когато говорим за Второто му Пришествие? Кои са истински християни - онези, които спазват всички църковни обреди, кланят се на всички икони или онези, които наричат себе си атеисти, но във всеки миг са готови да се притекат на помощ? Отделно ли съществуват духовният и материалният свят или пълноценният ни живот се измерва с умението ни да ги хармонизираме? Защо все повече науката обръща погледа си към религията и вярата? Върху тези и още много въпроси, вълнуващо и достъпно за масовата публика, се спря Д-р Балтова, представяйки новата си книга.

В. Янчелова и Ст. Вартоломеев изразиха удоволствието си от съвместната им работа със Св. Балтова и лично за себе си от запознаването им с Учението. Ст. Вартоломеев нарече П. Дънов "една от националните духовни икони на България" и изрази убеждението си, че с издаването на тази книга в навечерието на Великден дава своя принос за развитието на позитивното мислене у хората, така необходимо за спасяването на човечеството в наши дни.

Редактирано от Надеждна
Линк към коментар
Share on other sites

Ето и малко снимки от мястото на събитието благодарение на Живко Стоилов:

gallery_1499_227_201183.jpg

gallery_1499_227_153115.jpg

gallery_1499_227_96820.jpg

Редактирано от Надеждна
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...