Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лекция "Биологично програмиране" - София, Варна, Пловдив


Recommended Posts

Биологично програмиране

Лекция върху смисъла на заболяванията, емоционалните травми,

проблеми в поведението, дискомфорти в нашия живот

Лектор:

Мари-Жинет Рено

/Канада-Франция/

СОФИЯ

12 май, четвъртък -18:30 ч.

Братския център, ул. "Ген. Щерю Атанасов" 2

ВАРНА

16 май, понеделник - 18:30 ч

център Същина

ул."Райко Жинзифов” № 40

(50м. под Македонски дом и вечерната гимназия в посока ж.п.гара)

ПЛОВДИВ

18 май, сряда - 18 ч.

Делови център Пловдив, ул. Хан Крум 1 (зад площад "Съединение")

Вход - свободен

Редактирано от Светлата
Линк към коментар
Share on other sites

БИОЛОГИЧНО ПРЕПРОГРАМИРАНЕ

Кратко резюме на лекцията на Мари-Жинет Рено

Какво ни показват нашите дискомфорти, болести, травми, наранявания, недостатъци, проблеми в поведението ни?

Болестта има свой смисъл. Нашите неразположения, заболявания и особени душевни състояния са отражения на биологично равнище на онези сигнали, които не сме осъзнали, не сме взели предвид, на които не сме успели да дадем словесен израз.

„Всичко онова, което не се издигне до нашето съзнание, се връща към нас под формата на съдба.“

Карл Густав Юнг

Определянето и осъзнаването на дадена емоционална травма, която е предизвикала заболяване или особено поведение, е основен етап от лечебния процес. Това ни позволява да достигнем до “истината” и да осмислим логиката на функционалните нарушения, които, след като бъдат изяснени, губят смисъла и причината за своето съществуване, изчезват и човек оздравява.

За да се открият причините, поради които дадено поведение или заболяване са се оказали изход за автоматичната мозъчна дейност, трябва да бъдат разгледани следните моменти:

събитията от живота, както и циклите, на които те се подчиняват;

родовата памет, на която сме носители;

и преживяванията от пренаталния период и ранната детска възраст.

Докато човек не осъзнава онова, което му се случва, той ще възпроизвежда несъзнателно, т. е. автоматично, всичко което е било адресирано към него: онова в което може или не може да успее, болестта, която ще има или не, това, което ще смята за приятно или не, избора на професия, на любовни връзки и т. н.

Терапевтичният талант е изкуството да се формират съответните връзки в съзнанието.

Разбирайки смисъла на нашите болезнени състояния, на поведенческите ни отклонения и на механизмите, които са ги предизвикали, ние бихме могли да се освободим от тях и сами да разгърнем по-успешно нашия живот.

Биологичното препрограмиране е динамична концепция, плод от анализ и широк синтез на данни, интерпретации, изследвания и клинични наблюдения, отразени в трудовете на д-р Сабах, д-р Хамър, на Гриндер и Бандлер и на множество реномирани изследователи в сферата на науката и психофизиологията. Биологичното препрограмиране не е панацея (или универсално лекарство), но със своята оригинална гледна точка относно смисъла на болестта и практическите си приложения, то се вписва в новаторските течения на съвременния живот.

Познанието освобождава, а любовта лекува.

Като консултант по личностно израстване, канадката Мари-Жинет Рено практикува в Швейцария, Франция и Полша. В качеството си на психотерапевт и специалист по акупунктура вече от 20 години нейните изследвания я водят към по-широко разбиране за изумителното богатство на човешката природа. Като преподавател и възпитател на бъдещи специалисти в тази област, тя се стреми да разкрие нови хоризонти за еволюция на човешката природа. Нейният откривателски дух, потенциалът на вътрешните й търсения и стремежът към самоусъвършенстване я мотивират да работи за освобождаване на вътрешната светлина, за разширяване на човешкото съзнание и за отместване границите на възможното.

* * *

Линк към коментар
Share on other sites

Ха, интересно! "Случайно" познавам Жилбер Рено, главният лектор на "тотална биология" (школата на Клод Саба) за щатите и някъде имам сертификат от него. Скоро си писахме във фейсбук. Тази школа взаимства от "новата медицина" на д-р Хамър. Ползва и нлп и хипноза при опитите си за препрограмиране. Тази школа ме насочи към психотерапията всъщност, за което БЛАГОДАРЯ.... Няма кой знае колко ново в нея (което не означава, че не е добра). Който си има някаква представа от психоанализа, вижда веднага, че зад собствената и терминология се ползват най-старите принципи на психоанализата, от преди буквално сто години... Няма лошо... Моята практика показа, че откриването на травмата или сериите от травми много, много рядко само по себе си премахва самия проблем, както се твърди в "biologie totale"...Добро разкопаващо начало е, но е само начало! Но, както и да е, дълга тема... Най-сърдечни пожелания за успехи на школата в България! :)

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Току що получих писмо от Жилбер Рено, с шест много добри схеми-визуализации в пдф на някои от принципите на тоталната биология. Много добър метод е за хора с интереси в езотериката - по един почти научен начин се обяснява как четирите генерации преди нас залагат автоматични програми в ума ни. Как деветте месеца преди зачеването, самото зачеване, деветте месеца бременност и девет мес.-една година след това са от ядрено значение за програмата на живота на индивида. В психоаналитичен стил се твърди, че това, което не се осъзнава, става твоя съдба и бива автоматично преживявано, а когато бъде осъзнато и вербализирано, се обезсилва. Тоталната биология нарича например психоаналитичното 'изтласкване" мини макси шизофрения - автоматичното потискане на травмиращи спомени, което невротизира или соматизира болести. След осъзнаването и вербализирането се ползва и нлп/ внушение за препрограмирането...Това са само леки загатки за школата, разбира се. Имам книга на Жилбер в електронен вариант, както и сън слушал доста лекции на Клод Саба в център 'Идеал". Извън специфичната терминология на школата, характерно з анея е, че се фокусира в широк кръг чисто соматични заболявания като МС, онкологии и какво ли не... Доколко има реална успеваемост, не знам, но принципно аз съм съгласен с идеите на Хамър, Саба, Жилбер. В началото на практиката си всъщност работих изцяло по тази школа... Практиката ми показа известни разминавания с теорията на школата, както писах в предния си пост... Но, като цяло, вложените идеи са изключително резонни и обхващат цялостта на човека! Ще се постарая да се освободя за лекцията!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...