Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Защитните мерки - привличат ли проблеми ?


Guest Христо

Recommended Posts

Преди около 2г., в сайта ми беше обяснено, че ако дадена държава се въоръжава, то тя ще привлече агресия към себе си. Не ставаше дума за въоръжаване с цел да бъде нападнат някого, а просто въоръжаване с цел по - голяма отбранителна способност в случай на външно нападение. И ми се казваше, че оръжията ще искат да бъдат използвани и това може да привлече поводи за използването им. Тогава зададох въпроси, на които не получих отговори. Няма да споря вярно ли е това дето са ми казвали или не - нямам установено мнение, пък и няма значение в случая. Та попитах неща от типа на : защо тогава по сайтовете има опции за контрол и наказание (включително в този), ти заключваш ли си дома и ако да - защо. Сега се сещам за още въпроси. Значи ли, че ако дадена сграда е охранявана и има аларма, това привлима към нея крадци ? Ако е без охрана, по - защитена ли ще е ? Ако ходиш на курсове по самоотбрана, шансът да те нападне някой на улицата, по - голям ли е ?

Или логиката е, че все от някъде трябва да се почне (например разоръжаване на дадена държава; но пък ако другите около нея не се разоръжават...хммм...няма лошо човек да може да се защити, но да - все от някъде трябва де се почне, но по принцип съм с впечатление,че трябва да се почне от малкото и да се върви към голямото, а не обратното - например като ратуваш за разоръжаване ще си оставяш дума отключен, колата ти няма да има аларма, ще отказваш всякакво съдействие от страна на полицията). Като стана дума за полицията - значи ли, че нейното съществуване увеличава престъпността, и нея ли трябва да разоръжим с цел мир ? После - щом се ратува за разоръжаване, редно е ако имаш някаква власт в някакъв сайт, да направиш така, че (или поне да агитираш) да се премахнат всички опции за триене на мнения, наказания на потребители и да има пълна свобода на съвестта и действията.

Ами Закона за движение по пътищата, катаджиите, глобите - те помагат ли за увеличаване на катастрофите и по - добре ли ще е да бъдат махнати ?

А да държиш пожарогасител у дома или в багажника на автомобила, или пък да държиш аптечка за първа помощ - значи ли, че ще привлечеш пожари и травми, ако изходим от представената ми преди време окултна идея ?И ще ли намалее трафика на наркотици, проститутки и органи, ако се премахне контрола по границите?

Иначе съм съгласен да няма полиции, армии, оръжия и хората да си живеят в мир и любов, по братски и щастливо.

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Аз не съм експерт (още :) ), а и не си спомням каква е била тази тема за разискване, но ми се струва, че нещо не си доразбрал от обяснението. което си получил преди години. Добре е да го намериш и цитираш.

Линк към коментар
Share on other sites

Всъщност, намерих постовете. Нещата не са казани в такъв прав текст, в какъвто аз ги изкарах. Дори и да е имало подобно нещо, не е било във форумите явно...Разговорът се въртеше около военно обучение, по - силна армия с идеята не да бъде нападан някого или да се търси спречкване с някого, а страната да е по - добре защитена.

Ще цитирам някои неща, без да посочвам чуждите никове (не е нужно). Чуждите мнения, ще ги означа с въпросителен знак.

Тогава бях изразил подкрепа към въвеждането на военно обучение в училищата (помня, че и премиерът го споменаваше като вариант). Не споменавам никове, защото не желая да се съживява този спор, който сме имали тогава.

? :

Ти имал ли си, Хриско, в училище "военна подготовка и на уроци по самоотбрана" ?? Защото аз и оценки съм имала и дори и в университета имахме такъв предмет. С каква цел ще подготвяш военни умения? От кого ще се отбраняваш? А за една простичка утринна зарядка с музика в училище не се сещаш - е тя не е патриотична, т..е патриотарска.

? :

Или ще се пъчим с чифте пищови на гол корем - въпрос на глупост. Има дна много мъдра руска пословица: "Что имеем, не храним, потерявши плачем".

Мои стари постове :

За какво пъчене става въпрос?! Говорим да си имаш сили за отбрана, та да може ако ти се наложи да се отбраняваш, елементарна защита. Много ясно, че не можеш на гол корем да се пъчиш с чифте пищови, и защо да се пъчиш ?

?, ти имаш ли двор ? Ако имаш, заключваш ли му вратата ? Ако да, защо ? На твоя дом имаш ли врата, сигурно имаш...Заключваш ли я, ако я заключваш, защо го правиш ? Защо в много сгради има пожарогасители ?

?, защо екипът на сайта има "оръжия" : модерация, бан, триене ? От кого се пази ?wink.gif

? :

То, докато все си проектираме заплахи и страхове, /това в световен мащаб/, все и оръжия ще има. Ама Любовта и Мирът са заедно. А войната и оръжията вървят ръка за ръка...

Христо, днес : Може от това да съм си направил извода, че купиш/произведеш ли оръжия, ще се появят поводи да ги ползваш.

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

На лс бях помолен да формулирам конкретен въпрос. В заглавието съм посочил въпроси, но ок - ще формулирам.

Купуването/произвеждането на оръжия, военното обучение/курсовете по самоотбрана, увеличават ли вероятността някой да те нападне и по - малка ли ще да е тя, ако си напълно необучен и невъоръжен ? Важат и въпросите ми за модераторските мерки в сайтовете, пожарогасителите, аптечката за първа помощ, полицията, заключването на домовете, алармите.

П.п.: Тук не става дума за или против нещо си, а дали е вярно това, че посочените от мен мерки водят до привличане на проблеми.

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Сбереженного и Бог бережет :)

на български

Запазеният и Господ го пази.

Редактирано от Валентин Петров
Линк към коментар
Share on other sites

Не разбирам смисъла на написаното, въпреки че ползвах и гугъл преводач.Да не би да е "Пазещият се и Бог го пази" ?

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

Светът в момeнта е пълен с проблеми. Насилието също не е рядкост.

Разумните мерки за защита = мъдрост.

Необходимостта от свръхмерки за сигурност е сигнал за проблеми (Студената война, Сирия, Израел).

Ако проблемите не се разрешават в тяхната същина, силната военно-полицейска машина е патология.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...