Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Невъзможност за концентрация


Recommended Posts

Здравейте :) Пиша ви във връзка със започването на новата учебна година, т.е семестриална година и по-точно невъзможността да се концентрирам върху ученето. :) Преди не беше така, в училище имаше определени задачи, които изпълнявах, защото бяха кратки и имах мотив, защото бяха за следващия ден!След завършването се полутах известно време и явно този навик за четене е изчезнал :( Тук всичко се дава наведнъж, не на малки части и губя мотив, започнах да оставям и да отлагам изпити и стигнах до ликвидации, но не поради неразбиране а поради това, че вече не мога да седна да чета :( Не знам какво ми стана изведнъж, но чувствам някакъв огромен прилив на енергия и постоянно обикалям вкъщи :( Решавам да хапна нещо, но хапвам 2-3 хапки и после включвам компютъра, слушам музика, обикалям и не мога да седна на едно място, а за четене изобщо не може да се говори, защото прочитам едно изречение и пак започвам да правя хиляда неща и то едновременно, постоянно щракам върху мишката на компютара, ако играя с някого игра на компютара издържам 5 минути и отивам да правя други, като гледам филм пак е така, издържам най- много 5 минути и то правя неща постоянно докато го гледам :( Едва ли е хиперактивност, защото в детството са ме определяли като не живо дете,не ми се чуваше гласчето, а сега не знам изведнъж какво ми стана, но този прилив от енергия ме побърква, пробвах със спорт, но пак е същото, просто не мога!!!Моля ви се дайте съвет какво да опитам, защото по време на сесия полудявам от цялото това нещо :)

Линк към коментар
Share on other sites

Това, което ти се случва, е напълно нормално. Аз също съм го изпитвал. Ума, както и тялото привиква към натоварванията. След ваканции концентрацията и ученето са най-трудни. Това е като да се събудиш от кома и да хукнеш да бягаш, не става така.

1. Бъди сигурен, че не страдаш от липса на витамини.

2. Натоварвай се физически, но по малко, това дори помага на ученето.

3. Когато алтернативите на ученето са такива приятни неща, като изброените от теб (работа с компютър и музика) нещата опират до воля.

Оглупял си, не е страшно. Зависи си от теб, неправилно е да търсиш мотивация извън себе си.

Линк към коментар
Share on other sites

Както бе казано, трябва да търсиш мотивацията едиствено в себе си. Трябва да си наясно как да определиш дали искаш нещо или не. Трябва да си наясно какъв е твоят начин за вземане на решение.

Вече като стане ясно, че наистина искаш да учиш, а нещо друго ти пречи, то състоянието, което описваш би се повлияло благотворно от някои есенции на д=р Бах.

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...