Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Реалности и заблуди относно края на 2012 г.


Recommended Posts

Темата е по материали на варненския астролог Филип Филипов,публикувани във ФБ:

 

Филип Филипов е създател на приложението за айфон ASTROLOGY 2012. Чрез него и чрез публични прогнози, телевизионни интервюта и публикации във фейсбук (http://www.facebook.com/filipfilipov.astrolog) успява да прогнозира точно терористичния акт в Бургас, земетресенията във Фокушима, Северна Италия, Перник, включително и последното сравнително силно земетресение в Черно море, опита за покушение срещу чешкия президент и редица други катастрофични и сеизмично активни периоди, месеци преди те да се случат. Филип Филипов е завършил Математическата гимназия във Варна. След това става бакалавър по физика и химия, а през 2007 г. защитава магистърска степен по Философия на съзнанието и езика в Софийския университет "Климент Охридски". Издава един от първите учебници по научна астрология в посткомунистическа България – "Астрология от А до Я". Създател е на астрологичния софтуерeн продукт СИРИУС, включващ т.нар. ТРИИЗМЕРЕН МОДЕЛ НА ХОРОСКОПА – иновационна астрологична методика в световен мащаб. Изнася лекции във Виена и Париж в областта на Теоретичните и научни основи на Астрологията. Издава книгата "Бодхисатвата в XX век. В търсене на Словото на Бодхисатва Майтрея - Граала на XX век" в съавторство с Димитър Калев и Преслав Павлов. В момента работи по докторската си дисертация.

 

 

ФИЛИП ФИЛИПОВ:

 

РЕАЛНОСТИ И ЗАБЛУДИ ОТНОСНО КРАЯ НА 2012 (Встъпление, публикувано на 1.12.2012)Чрез този пост започвам частично и поетапно публикуване на важна и полезна информация за 21.12.2012. Една част от информацията (визуална и текстуална) ще излезе в Списание 8, на 8.12. На всеки два-три дни ще публикувам част от информацията в нов пост. Темата за финала на 2012 година нашумя твърде много в медийното пространство вече няколко години и е необходимо нейното сериозно и задълбочено изследване. Тя има своите историчен, психологичен, конспиративен, астрономичен, астрологичен и езотеричен ракурс и ще се постарая да анализирам всички тях достатъчно задълбочено и конкретно. Всички самостоятелни и отделни ракурси ще започват с изречение само от главни букви и като нови постове.

 

КАКВО ЗНАЕМ ЗА КАЛЕНДАРА НА МАИТЕ ОТ ИСТОРИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА.

 

Цивилизациите и културното развитие на маите, ацтеките, толтеките, инките, хопите и др. са били с твърде различни прояви спрямо познатите цивилизации. Като цяло тези народи са имали изключителен интерес към процесите на небето и са създали различни календарни системи, пророчества и астрологични концепции. Най-общо казано ако нашите култури са базирани преди всичко на цикличните процеси свързани със Слънцето и Луната, то културата на двете Америки са позиционирали своите календарни и астрологични идеи относно цикъла на зенитна кулминация на Слънцето(пряко свързан с цикъла, основан на продължителността на бременността при жената и цикъла на развитието на царевицата), Венериния хелиакален цикъл, Слънчево-лунния цикъл, прецесионния цикъл спрямо центъра на Галактиката и др. Ако нашата визия за времето може да се представи с метафората „реката на времето”, то тяхната гледна точка по тази тема може да се опише като сложна динамична структура, съставена от голям брой циклични процеси, които са се измервали, наблюдавали и тълкували на базата на емпирично и систематично записване на фактите относно даден цикъл, ден или сегмент от календарните им системи.

 

За съжаление маите преживяват голяма демографска катастрофа благодарение на климатични, епидемични, политически, социално-културни и военни причини. Милиони буквално измират от болести, глад и унищожителни войни. Езотеричните причини за този сложен процес ще разгледаме по-късно в този пост. Същественото тук е, че ние практически нямаме ясна и пълна представа за това как точно се е използвала календарната им система в житейски и духовен смисъл, защото тяхната оригинална традиция не е запазена цялостно и автентично, поради систематичното унищожение на културните ценности от страна на европейските завоеватели на тези региони.Наличен е и друг проблем – изключително трудно е да се намери точната синхронизация между календара на маите и нашия съвременен календар и то не поради несъвършенства на техния метод за измерване на времето, а заради големите промени, прекъсвания и проблеми с точното астрономично начало на нашия собствен календар. Поради тази причина, моментът, който са визирали древните мезоамерикански астролози в техния календар като свършека на един голям прецесионен цикъл и започването на нов, не може прецизно да се отнесе към нашата стандартна календарна система. Ето защо фиксирането на масовото съзнание около датата 21.12.2012 г. е доста неоснователно и почива на цяла верига от неясни предположения и смътни хипотези, които са по-известни като корелациите на Гудман-Мартинез-Томсън относно синхронизацията между календара на маите и нашата сложна система от календари. В резюме: главният проблем се състои в това, че началото на нашия съвременен календар не е поставено достатъчно точно и прецизно и за около 2000 години са се натрупали сложни последователни корекции и това значително затруднява точната синхронизация с календара на маите.Ето защо, няма смисъл човек да разсъждава за края на света относно датата 21.12.2012 и това е така, по простата причина, че синхрона между двата календара е доста съмнителен и не прецизен. А да не говорим, че в последно време излизат и много артефакти, които показва, че краят на този голям календарен цикъл погрешно се интерпретира не само по време, но и по смисъл, защото древни новооткрити факти напълно променят перспективата по темата. 

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

Астрономическа гледна точка към 21.12.2012

В поредица от прекалено експресивни телевизионни предавания, интернет видео лекции, блог статии и фалшиви бестселъри на книжния пазар се изтъкна преди всичко от западни автори, че бил наличен Парад на планети и някакво галактично изравняване на много светила и планети спрямо галактичния център и точката на зимното слънцестоене. 

Ако се подходи от строга научна гледна точка, такова подравняване на планети или парад на светила и обекти от Слънчевата система не е налично на датата 21.12.2012 г. . Не е налично дори през целия декември месец на същата година. За парад на планети в по-прецизен смисъл може да се говори когато поне 5 планети и светила от нашата Слънчева система застанат твърде близо една до друга в рамките на 10-20, максимум 30 градуса от зодиака. Обикновено, ако съчетанието включва някои планети от Меркурий до Сатурн и не включва Слънцето, то тогава космическите обекти се виждат ярко и силно и това прави впечатление на всеки, погледнал небесните простори. 

Казано конкретно, такава конфигурация не е налична през декември месец и поради това не може да е насочена към центъра на галактиката. 

За последен път на 28.09.2011 г. Слънцето, Луната, Меркурий, Венера и Сатурн са били в рамките на 20 градуса в зодиакалния знак Везни, а на 10-11.02.2013 Слънцето, Луната, Меркурий, Венера и Плутон са в област от около 20 градуса в зодиакалния знак Козирог – сравнително близко до Млечния път. Други по-съществени паради на планети са били на 4.05.2000 г. когато Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн (общо 7 фактора) са се намирали в рамките на 27 градуса; а през далечната дата 9.11.1662 г. отново Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн са били в област от 24 градуса и то по посока на центъра на галактиката.

Всеки може да провери тези факти чрез свободно достъпните астрономически и астрологични компютърни програми, които достатъчно точно и прецизно симулират процесите в Слънчевата система, и после да сравни с реалността данните, наблюдавайки самото небе. Като казвам всеки, разбирам наистина всеки: препоръчвам сайта: http://www.solarsystemscope.com/ – експериментирайте с него и ще се уверите сами.

И така, нека изясним – на 21.12.2012 и от астрономическа, и от астрологическа гледна точка няма никакъв парад на планети, камо ли парад на планети, насочен към центъра на галактиката ни.

Подравняването в една линия на 21.12.2012 – има ли го или го няма - астрономическа гледна точка

Ако разгледаме точното преминаване на точката на зимното слънцестоене през централното струпване от звезди в нашата галактика Млечен път, то този процес е започнал приблизително през далечната 800 година сл.н.е. и ще приключи в далечното бъдеще – през 3200 година сл.н.е. Точното изравняване в една линия на точката на пресичане на Галактичния екватор с Еклиптиката(която точка е много близо до центъра на галактиката ни) с точката на зимното слънцестоене и съответно Слънцето и Земята е станало на 22.12.1998 г. и няма да се случи на 21.12.2012 г.

Тук има и друга важна допълнителна информация.

I. Ако изберем за основа галактичната перспектива, ТОЧНОТО ПРЕМИНАВАНЕ НА СЛЪНЦЕТО през точката на зимното слънцестоене, която съвпада максимално прецизно с точката на пресичане на Галактичния екватор с Еклиптиката(която има други имена – „зодиак” или „път на Слънцето”), се е случило на 22.12.1998 г. Подобен, но не толкова прецизен процес ще се случи на 21.12.2012, защото тогава точката на зимното слънцестоене вече не е точно върху галактичния екватор.

II. Обаче, ако изберем не галактичната перспектива, а вземем равнината на Слънчевата система и еклиптичния измервателен метод за отправна координатна система, то тогава Слънцето, гледано от Земята, се намира максимално близо до галактичния център на 18.12.1998, когато едновременно с това имаме съвпад на точката на зимното слънцестоене с галактичния екватор. Подобен, но не толкова прецизен процес имаме всяка година след 1998 г. на 18-19.12.

Ако първата гледна точка визира преминаването на Слънцето през галактичния екватор и точката на зимното слънцестоене, наблюдавано от земна гледна точка, то дата 18.12 –показва кога между Галактичния център и Слънцето, отново гледано от Земята има най-малко разстояние.

Извод: Точното преминаване на Слънцето през точката на зимното слънцестоене и точката на пресичане на галактичния екватор с пътя на Слънцето е станало на 22.12.1998, и няма да се случи толкова точно на 21.12.2012. Всяка година в рамките на векове и десетилетия Слънцето преминава през тази област на 20-21.12.

 
Link to comment
Share on other sites

ПРЕМИНАВАНЕТО ПРЕЗ ГРАВИТАЦИОННАТА РАВНИНА НА ГАЛАКТИКАТА – ИМА ЛИ ГО ИЛИ ГО НЯМА - АСТРОНОМИЧЕСКА ГЛЕДНА ТОЧКА

 

Някои специфични теории относно годината 2012 намекват, че през тази година ще стане преминаването на цялата Слънчева система през общата галактична равнина на Млечния път. Ако това се случи, то Слънчевата система ще е силно повлияна от гравитацията на галактиката ни и в рамките на няколко хиляди години може да се реализира астероидна бомбардировка на вътрешните области на планетната ни система. Такива процеси със сигурност е имало в миналото на Земята и вероятно такъв процес е причината за ликвидацията на динозаврите.

 

От научна гледна точка, позицията, че това ще се случи точно на 21.12.2012 е доста глупава и неадекватна, защото човечеството трябва да има странична гледна точка спрямо цялата ни галактика, че да прецени, кога точно ще стане цикличното преминаване на Слънчевата система през равнината на Млечния път. Ние нямаме такава гледна точка на този етап и това не може да се прецени прецизно. От друга страна, това преминаване не може да се случи само за една определена дата на дадена година, защото глобалния цикъл на синусоидално движение на Слънчевата система спрямо галактичната равнина се измерва с десетки милиони години(а периода на ротация на Слънцето около галактичния център е от порядъка на 240 милиона години) и поради тази причина едно конкретно преминаване на цялата ни звездна система през равнината на галактиката трае стотици хиляди земни години, а не един единствен календарен ден. Ето защо, всеки разумно мислещ човек, притежаващ достатъчно задълбочени познания както в астрологията, така и в астрономията игнорира фалшивите медийни изяви на редица „пророци” на свършека на света.

 

И АКО ОТНОВО ИЗЯСНИМ, ПРЕМИНАВАНЕТО НА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА ПРЕЗ ГРАВИТАЦИОННАТА РАВНИНА НА ГАЛАКТИКАТА НА ТОЗИ ЕТАП НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ТОЧНО ПРЕЦИЗИРАНО ПО ВРЕМЕ ЧРЕЗ СЪВРЕМЕННИТЕ НАУЧНИ ПОДХОДИ. САМО БОГ ИЛИ АНГЕЛСКИТЕ ЙЕРАРХИИ (ДУХОВНИТЕ ТВОРЦИ НА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА) ИЛИ ДУХОВНИТЕ УЧИТЕЛИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ИЛИ СВРЪХНАДАРЕНИ ЯСНОВИДЦИ С ГАЛАКТИЧНА ВИЗИЯ ЗА ПРОЦЕСИТЕ В КОСМОСА ИЛИ ИЗВЪНЗЕМНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ, ОПЕРИРАЩИ В ЦЯЛАТА ГАЛАКТИКА МОГАТ ДА ДАДАТ ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ КОГА ТОЧНО ГРАВИТАЦИОННОТО ПОЛЕ НА ГАЛАКТИКАТА МОЖЕ ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА. НА ТОЗИ ЕТАП НЯМА СЕРИОЗНА ИНФОРМАЦИЯ ПО ТЕМАТА И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА Е БЕЗСМИСЛЕНО ХОРАТА ДА СЕ СТРАХУВАТ ОТ ТОВА. И ДОРИ ДА ИМА ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ, СЪС СИГУРНОСТ, ТЯ НЯМА ДА ЗВУЧИ ПО СЛЕДНИЯ НАЧИН: „ПРЕМИНАВАНЕТО ПРЕЗ ГРАВИТАЦИОННАТА РАВНИНА НА МЛЕЧНИЯ ПЪТ ЩЕ СЕ СЛУЧИ НА 13.II.2013 ПЕТЪК И ТОГАВА ЩЕ ДОЙДЕ АСТЕРОИД, КОЙТО ЩЕ УНИЩОЖИ ЗЕМЯТА....” А ЩЕ ЗВУЧИ ТАКА: СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА НАВЛИЗА ЗА НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ В СИТУАЦИЯ НА АСТЕРОИДНА И МЕТЕОРИТНА БОМБАРДИРОВКА ОТ 10-ТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ ДО 110 ХИЛЯДОЛЕТИЕ...

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

СМЯНА НА МАГНИТНИТЕ ПОЛЮСИ НА 21.12.2012

 

В интернет пространството често се говори за смяна на магнитните полюси на Земята, за изключително мощно Слънчево изригване или пък за навлизане в Слънчевата система на планетата с нестандартна траектория – Нибиру, избухването на свръхнова звезда, мощно гама избухване в близкия космос, падането на астероид и някакво странно явление, характеризиращо се с „тридневен мрак”, които щели да предизвикат грандиозни катаклизми или край на човешката представа за подреден свят. 

 

Определено се знае, че смяната на магнитните полюси на Земята предстои и съвременното човечество като цивилизация не е наблюдавало в своята история такова явление. Специфичното тук обаче е че този процес не може да протече за един ден, а трае десетки или стотици години. Ако започва трансформация на магнитното поле на Земята, то това ще има важни симптоми, които ще бъдат видими от всеки с обща култура: странно и необикновено поведение на магнитната стрелка на компаса, нетипично поведение на животните и нарушаване на техните миграционни цикли, наличие на северно сияние на географски ширини, които обикновено не се свързват с това явление, дестабилизация на магнитното поле и поява на магнитни аномалии по цялата земя – трансформация на магнитното поле от дипол в мултипол(от двуполюсна структура в структура с многобройни по-слаби точки на северно и южно магнитно поле - виж графиката), нарушаване на нормалното действие на електронната апаратура особено при самолети и поява на по-силна космическа радиация, проникваща до земното равнище. Тъй като такива симптоми в Природата не се наблюдават в момента, трябва да се отхвърли възможността за такъв род скорошен катаклизъм. Той може да се случи през 2013 или всяка следваща година в близките хилядолетия. В такава ситуация най-опасна би била космическата и слънчевата радиация и ако човечеството открие способи за създаване на силни магнитни полета за екранировка на алфа и бета радиацията, както и метод за екранировка от рентгенови и гама лъчи, би увеличило шансовете си за оцеляване.

 

В РЕЗЮМЕ: В МОМЕНТА НЕ СЕ НАБЛЮДАВАТ СЕРИОЗНИ СИМПТОМИ, ЧЕ ПРЕДСТОИ СМЯНА НА МАГНИТНИТЕ ПОЛЮСИ ДО НЯКОЛКО ДНИ И СЕДМИЦИ И ХОРАТА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТ , ЧЕ ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ИЛИ В НАЧАЛОТО НА СЛЕДВАЩАТА.

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

СУПЕР СОЛАРНА БУРЯ НА 21.12.2012

 

В интернет пространството често се говори за смяна на магнитните полюси на Земята, за изключително мощно Слънчево изригване или пък за навлизане в Слънчевата система на планетата с нестандартна траектория – Нибиру, избухването на свръхнова звезда, мощно гама избухване в близкия космос, падането на астероид и някакво странно явление, характеризиращо се с „тридневен мрак”, които щели да предизвикат грандиозни катаклизми или край на човешката представа за подреден свят. 

Слънчевата активност е ключов фактор за развитието на човешката култура, живот и съзнание. Нашата звезда, гледана от Земята с просто око, има спокоен и уравновесен вид, но ако използваме вече свободно достъпните в Интернет данни от различни спътници, които постоянно следят светилото ни от достатъчно близо, ще видим, че то има изключително динамичен и бурен живот. За радост мощните изригвания на Слънцето достигат планетата ни и тя защитава своите организми, чрез магнитното си поле. Главната и то сериозна опасност е налична ако при свръхмощно соларно изригване държавите по света не реагират навреме и не изключат своите електрически мрежи, електроцентрали и трансформатори. Тогава дадена малка държава, която няма ресурс за бързо възстановяване след такава критична ситуация, би изпаднала в затруднено положение за десетилетия. Ето защо всяко правителство има специална служба за реакция при нестандартно Космическо време, която получава наличната информация от световните наблюдателни мрежи. Остава само да вярваме, че администрация в българското правителство ще успее да си свърши навреме своята работа ако случайно грандиозна слънчева буря все пак се случи. Полезно би било, ако българските граждани и по-специално депутатите в настоящото народно събрание потърсят отчетност, как работи и готова ли е за спешна реакция тази администрация в изпълнителната власт. По този начин хората ще имат повече информация и няма да се подават на страх и масова параноя. За радост настоящата Слънчева активност не може да се характеризира с наличие на твърде чести свръхмощни изригвания и едва ли в близките няколко месеца тази тенденция ще се промени. 

 

Освен това българското езотерико-християнско учение на Учителя Петър Дънов и антропософската традиция на Рудолф Щайнер ни дават информация, че Слънцето е всъщност физическото тяло на космическия Христос, а Логосът – Христовият Дух е макрокосмичното съзнание на Слънцето. Освен това според тези духовни учения, разумен живот има навсякъде във Вселената – буквално на всички планети и звезди, включително и на самото Слънце, дори нещо повече - самите планети и звезди са живи разумни същества от висш порядък. Знае се, че слънчевата активност и процесите на Слънцето пряко зависят от работата на т.нар. Слънчеви посветени и великата духовна цивилизация, която обитава Слънцето. Ето защо, всяка една мощна слънчева буря зависи не от някакви материалистични и механични процеси на Слънцето, а от разумната дейност на изключително напреднали и еволюирали в духовно и морално отношение Велики същества, които се грижат постоянно за повдигането и добруването на цялата Слънчева система, включително и на човешката цивилизация на Земята, проявена единствено в нашия локален космос на материален план. Знае се също така, че ако човечеството прояви тенденции на духовно извисяване, миротворчество, справедливост и приложение на Христовото учение във всички нива на цивилизацията ни, то Слънчевите посветени ще помогнат на земните разумни души да се повдигнат и да имат стабилни условия за живот и развитие. Обаче ако човечеството продължава да се подчинява и робува на тъмните сили, които съзнателно и активно се борят с Христовия Дух, като създават редица войни, ужасни престъпления, хаос, дестабилизират духовния и физическия живот на хората и ги превръщат в роби на консуматорския материализъм, то вероятността от слънчеви шамари към цялото земно човечество става много, много голяма. Те ще припомнят, че Христовото съзнание на Слънцето е центърът на системата ни и че ние хората на Земята сме призвани от Христос да се извисим в духовно и морално отношение, както на лично, така и на общочовешко ниво.

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

21.12.2012 - Съвсем обикновен ден. 

 

И ако го гледаме от гледна точка на духовно развитие, това няма да е духовен ден, а по-скоро ден подчинен на материализма.

 

За раждащите се през деня деца в България:

 

Всички деца, които се раждат през този ден ще имат склонност (а и големи възможности) да се грижат материално за семейството и рода си и от тази гледна точка ще бъдат добри търговци, ще могат да убеждават добре околните и ще продават, за да трупат материално благосъстояние в името на рода и да се докажат в рода. Освен наклонността към търговски операции тези деца ще имат наклонност и да продават служейки с различни методи за убеждаване и манипулация. 

 

Около 17 часа нещата ще се усложнят, защото освен наклонността към търговия и манипулации, раждащите се деца ще имат склонност и към краткотрайно сексуални връзки и основното в главата им като пораснат е как да създадат потомство, приключат една връзка и тръгнат към нова. 

 

Хубавото е, че половината деца (родени до 17 часа) при подходящо възпитание, могат да станат визионери и да допринесат много за развитието на обществото като правилно се насочат усилията им. 

 

За настроенията на хората през този ден:

 

През целия ден много хора неочаквано за себе си ще видят как успешно търгуват в името на семейството :)

 

А след 17 часа някои ще усетят силна склонност към краткотрайна сексуална връзка и дори ще срещнат подходящия за това човек. 

 

Някои ще усетят голяма склонност да командват и налагат властта си, а това в повечето случай ще им се удаде. 

 

Други след многократни творчески усилия ще получат откровения и творчески проникновения. 

 

Трети ще могат много лесно и структурирано да изкажат концепции и  мисли, които са градили със седмици в главата си и то на правилните хора. 

 

Други пък ще се почувстват длъжни да се включат в борба за някоя кауза. 

 

И накрая: много хора просто нищо различно няма да усетят в този ден. 

Edited by Божидар Цендов-БожидарЗим
Link to comment
Share on other sites

НИБИРУ

 

Хипотетичната планета Нибиру е другият често споменаван обект, който се свързва с възможни сериозни промени в Слънчевата система. Редица конспиративни автори разказват, без да посочат реални източници, че древните шумерски астролози споменават тази планета, като я описват с твърде странна, наклонена с голям ъгъл спрямо равнината на еклиптиката орбита и огромен период на ротация спрямо Слънцето – около 3-4000 години. Ако се подходи сериозно от историческа, астрологична и астрономична гледна точка, дори и да съществува такъв обект, то той би имал сериозно гравитационно влияние върху планетите от Слънчевата система. Всеки астролог или астроном, който има редовна наблюдателна практика с достатъчно съвършен телескоп, имащ система за електронно изчисление и позициониране на наблюдението на планетите в системата ни, би забелязал сериозни отклонения в позициите им, поради навлизане на масивен обект в нашата област от космоса. Всяка достатъчно добра компютърна програма, изчисляваща небесните обекти, показва точното разположение планетите. Ако се наблюдава отклонение между реалните позиции на планетите и техните предварително изчислени ефемеридни данни, то само тогава може да се говори за проявата на голяма гравитационна сила, вероятно свързана с масивен астрономичен обект, навлизащ в Слънчевата система. От моята наблюдателна практика на небето и благодарение на това, че имам възможност да проверявам позициите на планетите както с модерни телескопи, така и с най-съвременни софтуерни продукти, твърдя, че няма отклонения в орбиталните движения на планетите в системата ни и поради тази причина не може да се говори, че нов масивен физически обект под формата на планета навлиза в локалното ни космическо пространство. 

 

Освен това, има специални астрономични инструменти, които чрез лазерни лъчи измерват разстоянието между Земята и Луната с точност до сантиметри. Тези измервателни уреди моментално биха засекли промяна в лунната орбита, което е симптом, че масивен обект навлиза в системата ни и дестабилизира гравитационно Слънчевата система. Вместо да унижава всяка година учените от Роженската обсерватория с липса на пари и средства, българското правителство може да създаде условия на астрономите от тази най-мощна на Балканите астрономическа обсерватория да си вършат полезната работа и редовно да наблюдава най-малките отклонения на лунната орбита и реалните позиции на планетите в слънчевата система. Така те навреме биха алармирали държавата ни, ако случайно опасен масивен обект(Нибиру, черна дупка, неутронна звезда, кафяво джудже или други непознати обекти със силна гравитация)навлезе в локалния ни космос.

 

В интернет пространство регулярно на няколко седмици излиза поредния видео клип, който уж показвал планетата Нибиру. Ту ярък обект наблюдаван от Австралия, ту нещо странно записано от камера на Южния полюс, ту 2-ро Слънце появяващо се до Слънцето по изгрев, ту странни петна около Луната. Всеки човек, който е наблюдавал небето и има възможност да различи планетите от звездите, веднага успява да види, че повечето снимки или показва Юпитер, или Венера, или мираж, или рядкото явление „слънчеви кучета”, или става въпрос за откровен фалшификат. До сега нито едно видео, което съм гледал (а повярвайте доста съм изгледал...) не можа да ме впечатли и да ми покаже нещо ново. И ако съм честен, не очаквам да се появи такова видео, защото планетите и Луната първо ще усетят Нибиру, ако евентуално тя навлезе в планетната ни система и това моментално ще доведе до промени спрямо предварително изчислените положения на планетите. А както обясних вече, такива отклонения в момента не се наблюдават.

 

ИЗВОД: ПЛАНЕТАТА НИБИРУ В МОМЕНТА НЕ НАВЛИЗА В СИСТЕМАТА НИ, ЗАЩОТО ПЛАНЕТИТЕ СА СИ ТАМ, КЪДЕТО СА СИ СПОРЕД ФОРМУЛИ И ИЗЧИСЛЕНИЯ, ПРАВЕНИ ПРЕДИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ. И ДОРИ И ДА СЕ ПОЯВИ ОТ НИЩОТО И НАВЛЕЗЕ В СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА, ТО ТОВА ЩЕ СЕ ВИДИ И УСЕТИ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ПО-РАНО.

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

АСТЕРОИД, КОМЕТА ИЛИ ГОЛЯМ МЕТЕОРИТ И 21.12.2012

 

Падането на голямо тяло, подобно на Тунгуския метеорит или на астероид или комета е феномен, който е напълно възможен и дори може да се изчисли вероятността на колко хиляди и милиони години се случва веднъж. Ако комета приближи опасно Земята, то ние ще имаме шанс предварително да я видим ясно и конкретно. Големите астероиди също се виждат достатъчно време по-рано, но има един клас малки астероиди, които много трудно се засичат и които не могат да бъдат предвидени като удар спрямо Земята достатъчно рано. За радост има десетки световни астрономически обсерватории, които постоянно търсят нови обекти и следят опасните за Земята тела в Слънчевата система. Съмнението в тяхната работа е безсмислено, защото за радост данните от техните изследвания са публично достъпни в Интернет. Ако случайно обаче има опасно тяло, което е било засечено, че предстои да удари Земята на 21.12, то слуха за това ще се разпространи в цялата астрономическа общност. Със сигурност сред астрономите по света ще има хора, които ще скрият тази информация, но със същата доза сигурност ще има и съвестни и честни астрономи, които поне ще предупредят семействата си. Вероятността подобна информация масово и бързо да се разпространи като пожар в социалните мрежи е огромна и клони към 100%. Освен това, астрономите ще са първите, които ще искат да създадат специални спасителни убежища от критични ситуации. За радост такива процеси не се случват, няма публични данни за предстоящ удар на Земята от голям астероид в края на 2012, не се вижда никаква комета на небето и няма опасни слухове разпространени от астрономи. Малките астероиди, които са също опасни и не могат да бъдат видяни седмици и месеци по-рано, могат да бъдат локализирани по скорост и положение няколко дни по-рано и тогава може да се изчисли траекторията на движението им и така да се прецени къде точно ще паднат. Има прецедент на такъв феномен след 2000 г., който за радост не протича с голям наземен взрив, защото малкият астероид избухва в главната защитна система на Земята – атмосферата. Вярвам и знам, че ако обсерваториите и астрономите констатират, че малък астероид предстои да удари Земята до дни, ще може да се изчисли къде точно ще падне и ако е над населено място, то ще бъде своевременно евакуирано. Убеден съм, че всички процеси в космоса са промислени от Разума на Космичния Човек – Христос и нашият живот и души са в Неговите ръце.

 

ИЗВОД: БЕЗСМИСЛЕНО Е ЧОВЕК ДА СЕ СТРАХУВА ОТ ТАКАВА ОПАСНОСТ, ЗАЩОТО СТРАХЪТ САМО ВРЕДИ И НИЩО НЕ ПОМАГА В СЛУЧАЯ. УБЕЖДЕНИЕТО, ЧЕ БОЖЕСТВЕНОТО Е ПРОМИСЛИЛО ЖИВОТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И ЗЕМЯТА ВНАСЯ СПОКОЙСТВИЕ И СИЛА В ЧОВЕШКАТА ПСИХИКА.

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

ТРИ ДЕНА МРАК

 

Така нареченото явление на „тридневен мрак” беше разпространено от някакви шамани, псевдо окултисти и злонамерени интернет маняци, които обикновено търсят или финансова изгода или желаят да манипулират хората чрез страх и параноя за свое налудно удоволствие. Физически тридневен мрак е възможно да се случи, ако Слънцето спре да излъчва светлина. Такъв процес нито е известен на науката, нито се наблюдава спрямо подобни на Слънцето звезди. 

 

Обяснява се тук таме, че подобно явление щяло да се случи поради тотален преход на човечеството от физическата реалност към друго духовно измерение. Такъв преход е възможен ако Великите Учители на човечеството, Духовните творци на Земята и Самият Господ Бог – Христос са решили, че човечеството е готово за една нова реалност или че човечеството кардинално не заслужава живот и битие, поради големи отклонения от промислената от Твореца посока на еволюция и духовно развитие. 

 

Всеки един от нас вижда, че човечеството не е достатъчно узряло за колективен преход към една по-висша реалност. От друга страна, съвременната цивилизация не е затънала в абсолютно зло и масовият човек е все пак морален и повечето случаи желаещ да има правилна и силна връзка с Бога. Поради тази причина, няма как Господ на Любовта – Христос, да желае цялостна ликвидация на човешката раса на Земята. Ето защо, от духовна гледна точка тази концепция за „тридневен мрак”няма никаква стойност. 

 

Най-вероятно тези манипулатори и невежи са използвали неправилно факта, че точно 3 дни около зимното слънцестоене продължителността на нощта сякаш застива и е най-голяма през годината. Тогава деня е най-кратък и трае 9 часа и 2 минути за нашите ширини. Отново се вижда, че тази фалшива теория за „тридневен мрак” се базира на манипулация и няма никаква сериозна основа.

 

ИЗВОД: ТАЗИ КОНЦЕПЦИЯ Е ВИДИМО КРАЙНА И ГРУБА МАНИПУЛАЦИЯ, ЦЕЛЯЩА САМО ЕДНО СТРЕС И ПАРАНОЯ СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА И ТЪРСЕНЕ НА ОБЛАГИ ОТ ТОВА.

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

ГРАНДИОЗНИ КОСМИЧЕСКИ ВЗРИВОВЕ

 

Избухването на свръхнова звезда в близост до Слънчевата система или мощно гама избухване в нашия регион на галактиката ни са другите опасни възможности от реален апокалипсис, проявен на космическо ниво. Според Езотеричното християнство, могъщата светлинна проява на свръхновата звезда е моментът когато едно космическо същество със степен на съзнание на свръхеволюирало ангелско същество от йерархията Господства (имащо цели 6-7 степени по-високо ниво на съзнание и битие от нашето човешко ниво) завърши своята физическа еволюция и навлезе в Духовните нива на Вселената. Ако се изрази чрез една метафора и аналогия, звездите –тези Велики разумни и добродетелни същества, са един вид космически неврони в галактичния физически организъм на Космичния Човек. Когато един такъв неврон ярко просветне и озари с виделина цялата ни галактика, това е един от най-красивите и величествени моменти в космоса, който променя условията на живот на всички същества в нея. На този процес трябва да се гледа с благоговение и благодарност, а не със страх и ужас. Ако някоя звезда, която е на няколко десетки и стотици светлинни години от нас, завърши еволюцията си и подари на галактиката своята субстанция и духовен опит, то ударната вълна, която ще се излъчи в този момент ще е нещо наистина мащабно и космически грандиозно. Всички звездни системи в околността ще бъдат завинаги променени и трансформирани. Това е част от естествения живот и мисловен процес на Космическия Човек, който ние съзерцаваме и познаваме като галактиката Млечен път. Например звездите Бетелгейзе и Антарес от съзвездията Орион и Скорпион са на финалната права на своята еволюция. Най-вероятно в близките няколко стотици хиляди или милиони години те ще се превърнат в мощни свръхнови и това със сигурност ще повлияе на Слънчевата система. Ако това се случи в нашето обозримо бъдеще, трябва да приемем този факт с духовна благодарност, защото това ще трансформира живота на човечеството от физическо на духовно ниво. До тогава трябва да живеем добродетелно и да приложим истинското Христово Учение, за да бъдем готови, когато този величав момент настъпи.

 

Гама-избухването в космоса е друго грандиозно явление, която е сериозна нерешена мистерия за съвременната наука. Най-вероятно става въпрос за: избухването на свръхмасивни звезди в хипернови, или съчетаването на две или повече звезди гиганти в едно цяло, или сливането на два пулсара и избухването на специален тип свръхнова звезда, или сливането на две черни дупки от стандартен тип, или поглъщането на масивна звезда от гигантската черна дупка в центъра на галактиката ни (която е няколко милиони пъти по-масивна от Слънцето), или избухването на квазар в наша посока, или сливането на две свръхмасивни черни дупки в центровете на две приливащи една в друга галактики, или нещо което съвременната наука дори не може да си представи и осмисли. Тези космически процеси могат да се случат във всеки един момент по Божия воля и ако човечеството преживее това събитие, то ще е поради общочовешката ни карма. Ако искаме да имаме шанс да оцелеем трябва да напредваме както в духовно, така и в научно отношение.

 

ИЗВОД: АКО ЧОВЕК СЕ СТРЕМИ ДА РЕАЛИЗИРА СЕБЕ СИ В ДУХОВНО ОТНОШЕНИЕ ЩЕ ПОСТИГНЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО АКО С МАТЕРИЛИСТИЧНО МИСЛЕНЕ СЕ СТРАХУВА ОТ КОСМИЧЕСКА ЛИКВИДАЦИЯ ПОРАДИ ГРАНДИОЗНИ ВЗРИВОВЕ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА.

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

ПРИПЛЪЗВАНЕ НА ЗЕМНАТА КОРА

 

Друга много интересна теория, която се рекламира като поддържана от самия Айнщайн и дори реализирана от Холивуд като апокалиптичен филм е концепцията за т.нар. приплъзване на земната кора спрямо мантията. Ако се разгледа сериозно тази идея ще се види, че такова явление звучи потресаващо сложно, защото Земната кора не е с еднаква дебелина навсякъде – на места тя е сравнително тънка, на други нормално поставена, а на трети е свързана с вулкани, които имат връзка с по-дълбоки пластове на Земята, а вулканите не са никак малко по лицето на Земята. Те и подпъхнатите тектонични плочи играят ролята в случая на един вид сериозни пречки и спирачки за евентуално мащабно преместване на земната кора . Така че имаме един сериозен довод да се отнесем скептично към тази ексцентрична концепция.

 

Друг важен момент е, че нещо трябва да провокира такова грандиозно явление. Ако се съди по мащаба на теорията, би трябвало да става въпрос или за много силен вътрешен процес в недрата на Земята или за грандиозна външна намеса, например поради навлизане на изключително масивно тяло в Слънчевата система.

 

Ако става въпрос за първия вариант, то подобни явления би трябвало да са съществували в далечното минало на Земята и от това да са останали геологични артефакти. Като цяло, геологията твърди, че няма такива белези по лицето на Земята и въобще такава концепция е смятана за напълно безсмислена. Понякога се изтъкват намерени мамути или дръвчета, които са замръзнали много рязко... и това се използва като довод за прогнозиране на евентуално приплъзване. Обаче рязка смяна на климата най-често става поради изригване на вулкан или падане на астероид и може да доведе до същите резултати. С други думи, приплъзването не е необходимо, за да се обяснят странните замръзнали артефакти от биологичен тип.

 

Ако става въпрос обаче за външно влияние от много силно гравитационно поле, то промяна на оста на въртене, а защо не и приплъзване, са напълно възможни. За радост, както вече обясних в поста за Нибиру, няма никакви белези, че масивен обект навлиза в Слънчевата система, защото ако това беше така, планетните орбити и движението на Луната, а и Слънчевата активност рязко щяха да се променят. Нито един от тези симптоми е наличен в момента и поради тази причина няма основания да се мисли в тази посока.

 

ИЗВОД: ЕКСЦЕНТРИЧНАТА ТЕОРИЯ ЗА ПРИПЛЪЗВАНЕ НА ЗЕМНАТА КОРА Е ТОЛКОВА АЛОГИЧНА, ЧЕ ЗА ТРЕЗВО МИСЛЕЩИЯТ ЧОВЕК Е ВИДИМО НЕАДЕКВАТНА И ЗА НЕЯ ЛИПСВАТ ДОВОДИ И ПРИЧИНИ, КОИТО ДА ДОВЕДАТ ДО ПОДОБНО ГРАНДИОЗНО ЯВЛЕНИЕ.

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

МАСОВАТА ПСИХОЗА-2012 И АПОКАЛИПТИЧНАТА ИНДУСТРИЯ

 

Психологията отдавна е изследвала и е описала т.нар. явление масова психоза. На няколко десетилетия и векове, особено на кръгли числа или в края на нечий календар, в колективно несъзнавано протичат ударни вълни на грандиозно безпокойство. Знае се, че това се случва поради потиснатото желание на хората за промяна. Почти всеки днес говори за това, че не харесва конструкцията, устройството и начина на живот на социалната среда и то до такава степен, че всеки ден по улиците на големите градове по света има многохилядни протести и улични боеве. Народите са критично недоволни, политиците се опитват с какви ли не мерки да удържат властта, но практически сериозна и съществена промяна към по-добро липсва. В такива моменти силният импулс за промяна в колективното несъзнавано се трансформира в убеждението, че външен фактор спрямо човечеството ще промени за винаги и ще ликвидира досегашния начин на живот, а дори и цялата планета. С други думи, отразеният естествен импулс за промяна към по-добре се насочва към опасни разрушителни посоки. Точно тук се намесват и конспиративните манипулатори, които искат да яхнат тази разрушителна вълна в колективното несъзнавано и да я насочат в свой интерес, та дори и да изкарат милиарди и билиони от това. Не възможно е да не ни направи впечатление как в рамките на поне 5 години какви ли не автори от цял свят изписаха стотици и хиляди книги за 21.12.2012. В медиите систематично се разпространяват видимо фалшиви и понякога сериозни материали за всякакви странни явления. Почти всяка голяма телевизия излъчва не само репортажи и новини по темата, а цели многочасови поредици за това как света щял да свърши в края на 2012 година. В кината могат да се видят свръхнапудрени холивудски клишета, показващи какви ли не видове апокалипсиси. Прави впечатление как реакцията на учените, религиозните лидери и хората на изкуствата по света е определено вяла, елитарно игнорираща и безрезултатна. Всеки с логическа мисъл, наблюдаващ тази добре оркестрирана медийна кампания, лесно забелязва модела, структурата и методите на т.нар. социален експеримент. Там е работата, че ако до сега са се правили локални социални експерименти(припомнете си случая с Орсън Уелс в САЩ и неговата радиопиеса „Война на световете”), ние вече живеем в епохата на глобалното човечество и може да се каже, че е дошло времето на първия глобално-психологически експеримент. Има определени среди в западния свят, които си задават въпроса: „как ще реагира не отделния народ, а цялото човечество ако му внушим, че на дата едикояси предстои глобален апокалипсис?” Речено и сторен, машината се завъртва и резултата вече е видим за всички, хора в САЩ се готвят с какви ли не методи за оцеляване за поне 10 вида апокалипсис и това се дава всяка вечер по канал Нешънъл Джиографик, във Франция са почистили всички бомбоубежища, че да се ползват около 21.12.2012 от хората, а в Русия са по практични и силово поставени, всеки проповядващ края на света, бива надлежно заточен в Сибир, за няколко годишно или доживотно разсъждение... А каква е ползата от всичко това за конспиративните среди, пуснали пипала в почти всяка властова структура по света? Ползата е масовия, параноичен, истеричен и животинско брутален страх, който прави от човешкото същество животно, което може да бъде подкарано в стадо в точно определена, полезна от финансова гледна точка, посока... Вече са налични цели апокалиптично насочени производства и фирми, застрахователни дейности, банкови процедури, борсови операции и силово изкупуване на злато и диаманти. С други думи, развива се нова индустрия – апокалиптичната!... Няма да се учудя, ако по световни телевизии и медийни канали умишлено се пуснат фалшиви сигнали, които да стресират максимално хората по света около споменатата дата и това с една главна цел – новата индустрия да получи своята мащабна, но фалшива кулминация.

 

От духовна гледна точка, това е ясен симптом, че властимащите тотално са се отдалечили от естествените духовни процеси и дори нещо повече, вече систематично и целенасочено се работи срещу естествената еволюция на човека, като същество на Любовта и Свободата. Защо?... По-удобен и лесен за употреба във финансово отношение е консумиращия всякакви параноични състояния човек-животно, ръководен от страха и робството.

 

Само че тези подмолни и тъмни люде, които насочват хората в бездната на масовата психоза са пропуснали да осъзнаят, че дълбоко в човека има заложена един могъщ стремеж към цялостност, хармония и внасяне на ред и порядък. Мисля, че с астрологичните си статии, прогнози и демонстрации за това как работи Цялото спрямо човечеството и отделния човек, достатъчно ясно демонстрирам това. Точно този стремеж може да се пробуди в тези изключително благоприятните условия в момента и това да внесе крайно изненадващи промени в глобалните процеси по лицето на Земята. Колективното несъзнавано на потиснатите хора, може да се пробуди и да стане Колективно съзнавано и то чрез един универсален стремеж към единство и хармония с Цялото. Точно тук е силата на хората в момента и всеки, искащ промяна, е призван да я направи, като на 21.12.2012 поиска от Христос и Вселената да се реализира Божествената промисъл за човечеството и планетата ни.

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

АСТРОЛОГИЧНАТА ВИЗИЯ НА ЕЗОТЕРИЧНОТО ХРИСТИЯНСТВО ЗА ВСЕЛЕНАТА

 

Материалистичното разбиране на Вселената не може да обясни редица процеси в човека и колективния, социален живот на цивилизацията ни. Това прави впечатление на съвременния човек и той търси по-цялостна и висша гледна точка. Езотеричното християнство от древността и в наши дни дава по-съвършена и напълно различна гледна точка за Космоса, от колкото мъртвата и отчуждена теория на материалистичната наука.

 

Ако за астронома Вселената е нещо като сложна машина с много зъбчати колела, то за астролога, основал визията си върху Първичното учение на Христос, Космосът е грандиозен жив организъм, притежаващ велико свръхсъзнание. Ако разсъждаваме от най-съвременната научна гледна точка върху Христовите думи: „Аз съм Лозата, вие – пръчките, а Отец ми е земеделецът”, можем да достигнем до така наречения фрактален принцип за структурата на Вселената. Целият космос (не само физическия и духовния, но и Божествения космос) е организиран на йерархичен принцип с безброй нива, като на всяко ниво има реализация на общи модели за Цялото. Например атомът, клетката, плодът, човекът, държавата, Земята, Слънчевата система и Галактиката - цялата тази структурна йерархия на Вселената има общ универсален модел на организация – моделът ЦЕНТЪР-ПЕРИФЕРИЯ. Според Езотеричното Християнство и Великите Учители на Човечеството, (които са посланици на Слънчевия Логос – Христос) други два ключови универсални модела на йерархично структурираната Вселена са ЖИВОТЪТ и СЪЗНАНИЕТО. 

 

От това веднага става ясно, че както ние сме живи същества, организирани от стотици милиарди клетки и безчет атоми, така и цялото човечество е живо самостоятелно същество, като хората са неговите клетки, планетата ни също, както и всички останали планети в звездната ни система и разбира се, за Слънцето, Галактиката и самата Вселена Първичното учение на Христос учи, че те са живи разумни същества със свой живот и съзнание, със свои мисли, идеи, преживявания, чувства и воля. 

 

От дълбока древност се знае, че има Велик Космичен Човек, Който има за свои клетки планетите, звездите и слънчевите системи, а физическото му тяло е цялата Галактика - Млечен път. На тази база, когато живия организъм на Слънчевата система направи нещо, то влияе директно на планетата ни, на цялото човечество, на всеки един от нас, чак до всяка една отделна клетка в организмите ни. И обратното също е вярно - има двупосочна връзка. Поради тази причина живота, съзнанието и волята на Слънчевата система и Галактиката пряко ни влияят и това по същество изследва астрологията. Ако астрономията е анатомията на космоса, то астрологията е физиологията на космоса, а има и психология на космоса....

 

Например българският клон на Езотеричното християнство - Учението на Учителя Петър Дънов (човекът създал българската астрологична школа) твърди, че ако нашия организъм е съставен от голям брой клетки, то има едно Велико същество, чиито организъм е изтъкан от слънчеви системи, звезди и планети – те са всъщност неговите живи космически клетки. Учителя Петър Дънов обяснява, че всяка клетка в нашия организъм е свързана с определена звездна клетка в Космичното тяло на Христос. 

 

Съвременната наука косвено също захранва тези идеи с факта, че броя на клетките в човешкото тяло се изброява от порядъка на няколкостотин милиарда, а астрофизиците изчисляват звездите в нашата галактика също на няколкостотин милиарда. Астрологията на Учителя Петър Дънов още в началото на 20 век говори и за Великото Слънце Алфиола, около което като планета обикаля нашето Слънце със своите планети. Едва през 1922 г. човечеството окончателно прие идеята, че Вселената е съставена не от една единствена галактика, а от много галактики подобни на нашата, благодарение на делото на Едуйн Хъбъл. А около 2000 г. астрономите окончателно видяха с мощни инфрачервени телескопи как около свръхмасивната черна дупка (което е ядрото на Великото Галактично Слънце Алфиола), обикалят, като един вид планети, звезди гиганти. 

Така може да се направи извода, че астрологията и Езотерико-християнското учение, родено и проявено сред българския народ от Учителя Петър Дънов, е толкова напредничаво в своите идеи, че изпреварва с десетилетия и векове научните открития и теоретични разработки.

 

 

Фракталната визия за Вселената, тази древна идея, излъчена от Самият Христос – Съзнанието на Слънцето ни, живяло за 3 години в човешкото тяло на високо еволюиралия индивид Исус, прониква съвременната научна гледна точка на човечеството чрез един простичък, но гениален математически принцип – т.нар. Златно число. Тази универсална математическа пропорция е възможно най-простата фрактална геометрична структура – един вид фрактал в зародиш. Ако вземете една отсечка и я разделите на две част, така, че малката част да се отнася към голямата част, така както голямата част се отнася към цялата отсечка, ще получим едно безкрайно реално число – едно трансцедентно число: 1.6180339887… В точен математически вид, можем да кажем следното: ако маркираме частите на тази отсечка съответно с a и b, то тогава можем да напишем следното равенство: b/a=(a+b)/b=1.6180339887…∞. Тук фракталния модел се състои в това, че имаме една пропорция, която е проникнала цялото йерархично отношение на малката част, голямата част и цялото. Това се превежда на мистичен език чрез един фундаментален принцип на Езотеричното християнство: частта трябва да се отнася към по-голямата част, така както по-голямата част към Цялото или изразено по-конкретно и точно: човекът трябва да се отнася към Христовите ангелски йерархии, структуриращи Духовните нива на Космоса, така както тези високо напреднали в еволюционно отношение същества се отнасят към Господ. Казано на кратко: човек е призван да се отнася към Живата Разумна Природа, така както тя се отнася към Бога.

 

И тогава ако разгледаме съкровената геометрия на Природата, ще открием тази пропорция почти навсякъде: в молекулата на живота на Земята – ДНК, в цветовете на розата и лицето на слънчогледа, в пропорциите на телата на пеперудата, делфина и тигъра, в ритъма на човешкото сърце и красотата на нашите ръце, лица и телесни измерения. Тази златна пропорционалност прониква естествено и човешките творби като например тя е налична в геометричните структури на Хеопсовата пирамида и Партенона, както и в естетиката на картините „Мона Лиза” и „Тайната вечеря” на Леонардо да Винчи. Но същественото е, че тази фрактална математическа трансцедентност се протяга и обхваща със своите прецизни ръце и Слънчевата система като се открива сравнително лесно в съотношенията между Земята и Луната, в геометрията на Венерината орбита, наблюдавана от Земята, в орбиталните периоди на планетите, та дори и в красотата на Сатурн с неговите пръстени. И дори нещо повече: ако вземем радиуса на Галактиката ни и го разделим чрез златната пропорция, ще намерим къде в периферията на Млечния път се намира Слънчевата система... Така ние докосваме с мисълта си фракталната структура на Битието, защото всички му йерархични нива са проникнати от Златната пропорция на красотата. По този пределно ясен начин разбираме как Вселената живее, диша и ражда в себе си свои образи и подобия, докато един ден е било създадено човешкото същество, което е призвано да осмисли цялото нейно Величие, да осъзнае колко е важно и безценно да се живее в хармония с Космоса и да съпреживее мислите, чувствата и действията на Вселената чрез астрологичните влияния и процеси...

 

 

64997_504540619579039_77562002_n.jpg

 

В следващия пост ще протълкуваме съвсем конкретно астрологичното значение на съвпада на Слънцето с Алфиола и символите от звездната карта в момента, когато Слънцето навлиза в точката на зимното слънцестоене.

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

Николай Радев,Астролог:

 

И последният цикъл Уран-Плутон, действащ и в момента, стартира на 9.10.1965 година в знака на Дева. Дева е знак на технологиите и прилагането, поради което от тогава насам в живота на хората навлязоха свръхмодерни технологии. Не само в промишлеността, но и в бита на хората. Около 1965 година стартира голямото овладяване на космическото пространство, на Луната и на другите планети. Пак тогава стартираха и ядрените електроцентрали и други ядрени мощности и технологии за мирни цели. Пак тогава генетиката отбеляза нови, смайващи достижения. Отпуши се истинска лавина от нови технологии и достижения в най-различни области.

Само че в противовес на технологиите, храната за духа и душата днес започна рязко да намалява. И видимо все повече намалява. И това е така, защото Пътя на красотата и изкуството, за който стана дума в началото, сега най-силно започна да се пренебрегва за сметка на Пътя на науката и технологиите. А това води до голям дисбаланс  - и вътре в човека, и вън от него. И в обществата, и в природата. Дисбаланс, създаващ все по-голямо напрежение между природата и човека и между Небето и Земята. А днес - при новия квадрат Уран-Плутон - плодовете от всичко това са най-изобилни. И щем не щем - ще ги берем тези плодове. А тъй като Дева е знак и на здравето, то най-закономерно човешкото здраве стана най-атакуемо. Тъй че днес същите тези технологии убиват хората. Само че повечето хора не знаят за това. А станаха ли те по-щастливи от въвеждането на новите технологии? Подобри ли се качество или количеството на техния живот?… Едва ли. Защото, докато техният ум става все по ангажиран, а душата им - все по-празна и лишена от радост, това не може да стане.

 

Но ето че настъпва и нещо ново - като лъч светлина в мрака. Бавно и постепенно, но необратимо. Какво? Планетата Нептун, господар на вдъхновението и въображението, на душевния екстаз и изуствата, навлезе в собствения знак Риби. А точно това е мястото, където Нептун най-силно се проявява. Скоро това ще започне да се усеща от всички. Най-осезаемо, по целия свят. Чрез музиката, която хората слушат, чрез танците, които изпълняват, чрез новите предпочитания, чрез края на голямото и всеобщо затъпяване. Чрез края на псевдомузиката, на камарите от тъпи филми, на набеденото изкуство, лишено от смисъл и живот.  Лишено от способността да раздижва и очиства душата, да възстановява и лекува тялото, да повдига духа и да прави от човека - човек - дете на Господ. Тъй че стартирала е вече новата Божия програма за уравновесяване на ума и сърцето. Някои ще го усетят това доста разтърсващо, болезнено и драматично, но за повечето то ще има ефекта на ново прераждане.  Защото последният път преди 150-160  години, когато на небето се случва почти същото (Нептун в Риби), главно това е ставало и на земята.

 

Цялата статия:http://tayni.net/?p=3029

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ФИЛИП  ФИЛИПОВ

 

АСТРОЛОГИЧЕН АНАЛИЗ НА ПРОЦЕСИТЕ В КОСМОСА НА 21.12.2012 (ЧАСТ 5.2, публикувана на 18.12.2012 22:55)

 

Ето и обещаното продължение на езотеричния и астрологичен анализ на процесите във Вселената около 21.12.2012 г. Първо нека осмислим съвпада на Слънцето с центъра на Галактиката.

От няколко десетилетия, точката на Зимното слънцестоене се намира много близо до галактичния екватор на Млечния път. Всяка година Слънцето, движейки се по еклиптиката, преминава през Галактичния екватор.Когато това се случва, се създават условия за големи промени в човешката цивилизация и за ново спиритуално начало относно всички съзнателни същества по лицето на Земята. Това е така, защото практически нашето Слънце съвпада с Великото Слънце Алфиола, позиционирано в центъра на галактиката ни. Изразено астрологически, когато наблюдавано от Земята е наличен съвпад на Слънцето с Алфиола – Галактическото централно слънце, тогава човечеството има шанса да възприеме и приложи най-висшите идеи на Бога чрез едно разширено космическо съзнание. 

 

Ако това се случва естествено и според свободния избор на хората, не се случват мащабни катаклизми, а само благоприятни и хармонични събития и процеси. Но ако Космосът създава условия за еволюционно развитие, а човечеството не използва условията, а дори противодейства на тези импулси, често се стига до мощни катаклизми или големи трансформации на социално, политическо и икономическо ниво, които са един вид необходими корекции в еволюцията на цивилизацията ни. Както вече показах, точното изравняване на точката на зимното слънцестоене с галактичния екватор се е случило през 1998 г. Това означава, че плюс минус 10-20 години около 1998 г., благодарение на съвпада на Слънцето с Алфиола(случващ се всяка година в този времеви период около 21 декември), се проектират благоприятни духовни условия за еволюционно повдигане на човечеството. Ако то възприеме и реализира правилно тези импулси, хората и всички същества на тази планета ще се повдигнат на едно по-високо спиритуално ниво на съзнание. Ако обаче се пренебрегват тези астрологични процеси, са възможни редица пречистващи трансформации спрямо човечеството. И наистина, в този период ние вече видяхме мащабни промени, глобални пертурбации, грандиозни природни катаклизми и съвсем ясни знаци, дадени от Вселената, че са необходими големи промени в съзнанието на човека и колективния живот на планетата ни.

 

Казано по друг начин, всеки път когато от наша гледна точка Слънцето съвпада с центъра на Галактиката ни, се проявява най-висшата Божествена страна на космоса конкретно за нас хората на Земята. Тогава Божественото, проявено в нашето Слънце и Галактика, дава импулс на цялата Земя и всички нейни същества, да спрат своето низходящо движение в материализма и да започнат своя спиритуален и еволюционен възход. 

 

Древните култури са посвещавали специални церемонии в такива моменти, за да се насочи съзнанието към висшите енергии на Вселената. В случая е интересен и факта, че този период съвпада с момента на Зимното слънцестоене, което е друг важен празник още от най-древни времена. Зимното слънцестоене е онзи момент, когато нощта е най-дълга и деня най-кратък, но веднага след него тъмнината започва вече да намалява, а деня да расте. Това символизира най-трудния, най-сложния момент за съзнанието, когато то попада в дъното на най-ограничените условия, но използва тази ситуация за опора и започва своя възход. 

 

Ето защо, вместо да се подхранва масова параноя с персоналната енергия на човека, по-адекватно би било ако на 21.12.2012 г. в точния момент на навлизането на Слънцето в знака Козирог (13:11:37 ч. българско време) хората се обединят в колективни молитви, с които да поискат от Христос, проявен в Космоса, човечеството и индивидуалната душа, да реализира пълноценно в живота на Земята Неговата Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Добродетел. По този начин разумните човешки души ще възприемат правилно висшите духовни енергии на Космоса и вместо да се усилват негативните вибрации в този период, ще се утвърди повдигането на човечеството в една по-висша степен на съзнание, морал и начин на живот.

 

А сега да анализираме във висш духовен смисъл аспектите на планетите и светилата в хороскопа, построен точно в момента на зимното слънцестоене.

 

Прави впечатление, че е налице една много силна и благоприятно поставена звездна карта. Ако се погледне по-строго, практически има само един проблемен аспект срещу 4 хармонични и 3 духовни аспекта.

 

Първо Слънцето се намира в особена конфигурация с висшите планети Нептун и Сатурн, съответно 60-градусов ъгъл и ъгъл равен на 1/7 от 360 градуса. Това говори, че Космическият Аз на Христос(проявен чрез Алфиола и Слънцето) работи усилено за една хармонична реализация на Мировата Любов(Нептун) и духовна трансформация на общочовешката карма(Сатурн). Тук Духът(Слънцето) ни припомня истината, че само Любовта(Нептун) може да пречисти и освободи човека от кармата(Сатурн). Аспектът 1/7 (ъгъл от около 51 градуса) говори и че Христовият Дух(Слънцето) ще внесе справедливост и правилно изпълнение на Божията Воля(Сатурн) и това ще стане заради Любовта като Принцип.

 

Сатурн, обаче, погледнато от геоцентрична гледна точка, оформя точен 60 градусов ъгъл към Плутон, което подсказва, че в гореописания Божествен процес ще участват огромен брой хора и същества от Земята и то синхронизирайки своята колективна воля(Плутон) в една обща посока. Христовата Правда(Сатурн) ще трансформира и облагороди колективното несъзнавано(Плутон), като този процес ще бъде хармонизиран и духовно катализиран от Космичната Любов на Бога и от милосърдието, състраданието, емпатията и колективната медитация и духовна работа на човечеството (това е така, защото Нептун прави също аспект 1/7, но този път към Плутон).

 

Луната и Меркурий са в точен 120 градусов ъгъл, което показва, че Душата на човечеството, психичните процеси и народа(Луната) е подпомогната ментално и интелектуално чрез изобилна информация и знания за процесите(Меркурий).

 

Венера прави едновременно три аспекта: приблизително 180-градуса към Юпитер, 51 градуса към Марс и приблизително точно 120 градуса към Уран. Това показва, че човешкото сърце (Венера) трябва и може да преодолее духовните различия (опозицията от Юпитер), защото получава силен духовен импулс от Волята (Марс) и енергия и подкрепа от Ангелския свят и интуицията(Уран). Силно хармоничния аспект между Уран и Венера говори и за това, че астрологичното знание може да докосне човешките сърца и да се прояви правилно и на място.

 

Виждайки тази много силна и благоприятна за духовно пробуждане космическа атмосфера, искам да споделя това знание с читателите на постовете ми. Ако работим заедно чрез молитва и медитация, ако утвърдим тези космически идеи на 21.12.2012 в точния момента на зимното слънцестоене, можем да помогнем за еволюционното повдигане на цялото човечество и самата планета Земя като живо същество.

 

532605_508097499223351_1540194571_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Николай Радев

 

Голямата Коледна Медитация

 

Лесно можем да пресметнем, че 3/4 от 40 дневния коледен пост протича във време, когато Слънце минава през небесния сектор, наречен Стрелец. А Стрелец се управлява от какво? От Юпитер. От планетата, която ни движи Нагоре. Но Юпитер управлява и черния дроб в тялото. А той пък е подобие на пречиствателна станция, благодарение на която кръвта става чиста. Е тогава? Какво се цели чрез коледния пост тогава? Имено това: максимално облекчаване работата на черния дроб, за да бъде кръвта най-чиста в най-важния момент. А когато кръвта е най-чиста, то и мислите, и душата стават най-чисти. Затова този орган най-пряко влияе на вярата и оптимизма и на връзката с Всевишния. Както и на късмета, който пък е вид Божия подкрепа. И когато постът се съчетае с емоционално, мисловно и духовно преживяване и приближаване, за които стана вече дума, получава се една глобална, 40 дневна медитация, както е модерно да се казва напоследък. Една медитация, в която синхронично участват всички християни по света. Така се създава едно мощно общо поле, което опасва планетата и влиза в резонанс с могъщия егрегор, създаден от самия Христос. По този начин този егрегор се проявява като непробиваем щит срещу всички възможни злини и заплахи. И като неизтощим извор на сила и жизненост. Така се прави сред християните. И когато се прави така, това дава най-добри резултати.

 

 

А има и още няколко съвременни алтернативи на голямата 40 дневна Коледна медитация. Какви? Силно напиращи тибетски, китайски, индиански, хиндустански, шамански и прочее религиозни практики и ритуали, главно в Източна Европа - в някои страни от бившия соцлагер, прегазени от духовното цунами, при продължителната агония на соц-системата и на нейните останки. А напоследък пак там най-често се срещат и нови “научно-духовни” технологии за “квантови” скокове, преходи и прочее нови “чудеса”. Както - и “методи” за възнасяне и превъплъщаване… във “висши измерения”. И дявол знае за какво още. Всички тези алтернативи, обаче, както и да звучат и да се наричат, колкото пари и усилия да поглъщат, правят и ще правят съответните участници в тях извънредно уязвими към психически, здравословни и житейски атаки. Защо? Най-напред защото, когато планетата на асоциирането и сдружаването Уран е в положение на трайна квадратура с Плутон (обсебването), създадените в този период групи, били те най-големи, средни или малки и независимо за каква групова дейност, имат изключително разрушително действие върху индивида. В тези случаи той неизбежно загубва своята индивидуалност и идентичност. Действието е много сходно с действието на силен наркотик: с времето участникът става изцяло зависим и обсебен. Но този път - от груповите енергии и от идеите и начините на водача (гуруто), които в случая се явяват като вид наркотици. Само че и сега, като мине еуфорията и дойде абстиненцията, обсебените (зависимите) започват да разбират за какво е идело реч…

И всичко това става във време, когато от година и половина насам и още две и половина напред, се води и ще се води мащабна война между егрегорите в целия свят. На всички нива. Точно толкова, колкото ще продължи и действието на квадратурата Уран-Плутон. А който се съмнява в нещо тук, нека направи малка историческа справка за времето между 1931 и 1935 година, когато за последно се е проявявала подобна квадратура! И да види какви групи са се появили и въздигнали тогава и какво са направили те с хората? А светът и днес бъка от пратеници на Рогатия, представящи се за ангели-спасители, които искат, обаче, да вземат душите на онези, които “спасяват”! Но преди това, главното което искат и се опитват да нпаравят е да им вземат парите. И то не само веднъж, а многократно, години наред - с истинска страст на вампири! И точно по последното те могат да бъдат безпогрешно разпознати

 

 

Наближава и моментът, който винаги е бил особено важен:  когато Слънце е най-ниско над хоризонта и минава през точката на зимното слънцестоене. Само че в настоящата година този момент е предварително и умишлено натоварен с много говорене, страх и очакване. И то - в целия свят. И тъй като точно тогава става формирането на една от основните енергийни матрици за идните три месеца, това може да вкара много разрушителна енергия в тази Матрица, която после ще се проявява цели три месеца. Вярващите хора, обаче, не ги е страх, те са се оставили на Господ - Той да ги води. Сигурно защото знаят, че Неговата сила се разпростира далече отвъд планети, звезди и галактики и че Той ще намери начин да ги защити и съхрани. Каквото и да става! Та нали те са Негови чада? Тъй че, уважаеми приятели, бъдете чада на Господ и на 21.12.2012 г. в 13:11 часа! И страхуващите се дотогава ще станат безстрашни.  Точно това ще има за тях ефекта на истински скок!… Па бил той и квантов.

 

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети името Твое,
да дойде Царството Твое,
да бъде волята Твоя,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от лукавия;
защото Твое е царството,
и силата, и славата вовеки.
Амин.

 

Приятели от близо и далече! Нека Рождество Христово донесе на всички вас силен дух, весело настроение, вътрешно повдигане, добро здраве и много щастие и любов!

 

Цялата статия:http://tayni.net/?p=3090

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

След „края на света” остава работата

 

Не живей в миналото, не мисли за бъдещето, концентрирай се на настоящия момент”

Антоан дьо Сент Екзюпериперифразирайки Буда

Дали не дойде време да спрем да тълкуваме чуждите календари, а да напълним нашия собствен календар с дела, които да се помнят?!”

 Антонин Винклер

 

ID-100659261-300x199.jpg

Човек по време на жизнения си път минава през различни етапи. Прави поредица от избори. Те изграждат живота му. Той обикновено избира между два Пътя. Пътят на Страданието и Пътят на Работата. Когато страдаме от текущото си състояние, ние сме в Пътя на Страданието, а когато работим и сме се концентирали върху решението, ние сме в Пътя на Работата. Когато се оплакваме от бедност, сме в Пътя на Страданието, а когато работим, за да достигнем до благополучие, сме в Пътя на Работата.

 

Има природен закон. Това, върху което концентрираме съзнанието си, е това, което остава да живее с нас. Ако се концентрираме върху проблема, ние си го обичаме. Ако се концентрираме върху решението, това ще ни покаже благотворните промени в живота ни.

 

Знаем, колко важно е самопознанието. Навсякъде се говори за това. Убедени сме в ползата му. Парадоксът е, че самопознанието само по себе си не върши никаква работа. Може идеално да познаваме проблемите си и страданията си. Колкото повече ги опознаваме, толкова повече ги държим при себе си.

 

Добрият резултат идва от добрия подход. Това е, което бихме желали да приложим. Може да концентрираме съзнанието върху добрите решения, които логично биха могли да помогнат, но и това не върши работа. Всеки човек е различен. Има свой живот, особености и задачи. Всеки си има своето решение. Венецът на самопознанието е самопознанието на собствените, на истинските за самия човек негови правилни решения. Така се опознава следващата стъпка в личния път, която е действие. Което е движението.

 

Ние всички сме свързани по някакъв начин помежду си. Всеки преди или сега може да се сети и усети за подобни примери. Целия ни живот е част от цялото. Така, за да се промени нашата духовна система, обикновено е нужен импулс отвън, чувство от цялото, образ от цялото, глас от цялото. Именно затова казваме, че всеки човек се нуждае от помощ, от знания и подкрепа, които да го заредят, за да може той да върви по Пътя на Работата. Проблемът е, че не обръщаме внимание на тези подкрепи, които може и да са много чести, но са винаги в настоящия момент. Колко много подкрепа и сила сме пропуснали…

 

Върху каквото концентрираме съзнанието, то ще живее с нас и ще трябва да му отдаваме енергия и сили. Ако се концентрираме в миналото, то ще живеем и чуваме само миналото, ако сме се концентрирали в бъдещето, живеем и виждаме само в бъдещето. Така лишаваме от съзнание настоящия си момент, а животът се изживява в настоящето. Нищо не може да го спре. Ще се изживее със нашето съзнание или без нашето съзнание. Лошото е, че когато се изживява без нас, се оказва, че живеем живота на другите. Лишаваме се от идентичност, глухи сме за мисията си, забравяме всяка надежда за удовлетворение.

 

Всяко нещо може да донесе полза. Всичко е житейски урок. Има полза и от масовата психоза относно календара на Маите и „края на света”. Има полза от това, че хора са концентрирали съзнанието си в бъдещето. Има полза от това, че се продаде огромно количество «духовно” обучение за подготовката на“края на света”, за подготовката на “портала”, за обучение, за разясняване. Има полза, че огромни суми пари смениха притежателите си. Само че ползите са за Пътя на Страданието.

 

Концентриране на съзнанието в бъдещето, предаване на настоящия момент в чужди ръце. Всичко това говори за живот не според собствените решения, не според собствения настоящ момент. Пропускане на собствения живот. Независимо дали става въпрос за «край на света” или надеждите за преминаване през някакъв облагородяваш «духовен портал”.

 

Всички искаме всичко да стане за един ден. По възможност без много труд, без много работа. Да стане изведнъж. Да дойде «Порталът” и да размаха магическа пръчица. Всичко да стане по магически.

 

Има една истинска магия, една истинска мистика. Да приложиш на момента това, което знаеш и да реализираш себе си в момента. Защото всичко е момента. Ние изживяваме собствените си портали всеки един момент, но не ги искаме и се стремим към въображаемото, фантазмите, магическата пръчица.

 

Сега като мине „краят на света” става болезнено ясно като става ясно след ден или два, че Пътят на Страданието не носи удовлетворение. Така ще се отправят очите към Пътя на Работата. Пътят, който носи смисъл и удовлетворение в настоящия момент. Собственото правилно решение точно в този момент, което ни води до правилните действия, които създават собствения ни изпълнен с удовлетворение живот огласен с красиви картини и усещания.

 

 

Image courtesy of fotographic1980 and David Castillo Dominici/ FreeDigitalPhotos.net

Last updated by BojidarTzendov at 

December 21, 2012

.

Edited by Божидар Цендов-БожидарЗим
Link to comment
Share on other sites

Такааааа..."трите дни на мрак" минават нормално, слънцето си изгрява и залязва където му е мястото.

Аз лично не усещам в себе си прояви на супер-паранормални-способности, като телепатия, телекинеза, левитация , не виждам аурите на другите хора.

Не виждам невиждани досега картини от четвърта, пета, шеста и прочие плътности, не чувам гласове и не усещам непознати супермиризми на цветя или някакви други...не ми се мержелеят пред очите и някакви светещи летящи точици.

Не са ме срещнали и извънземни от Плеядите, Орион или други системи.

За щастие все още предметите не ми се размиват и разтичат пред очите, не са изчезнали от дома ми и предметите на техническата революция...гледам засега всичко си е на мястото.

Не минах през тунел нито от светлина, нито от тъмнина....дори нищо не сънувах, както обикновено.

Тю, май не съм сред избраните:))))))

Единственото, което се случва все по-бързо и по-често е, че мислите или желанията ми се материализират почти веднага....е, не винаги :)))))

Link to comment
Share on other sites

Явно за по мащабно и бързо осъзнаване и събуждане на хората е нужено хаосът да достигне своята най висока точка ,а това все още не е станало ,но предстои поне в бизките 10-20 години вероятно и по рано ,когато ресурсите от петрол свършат може би ,ще се съчетаят с крахът на дивият капитализмът и на който се чудя ,как още не му е дошъл краят :) ,но ни чака след това един по добър свят и Земята ,ще си отдъхне от отровите и отпадъците на капитализма ..А и Сирия още не е паднала ,по предсказанията на Ванга ,но пък е на път като гледам как "империята на доброто" Америка и Израел жадно потриват ръце .Предстои да видим .

Link to comment
Share on other sites

Мда

едно време аз учех в училище, че петролът ще свърши след 10 години

Сега децата ми учат, че отново петролът ще свърши след 10 години

чуда се колко пъти по 10 години му трябват на тоя петрол

за да свърши....ако свърши въобще

И капитализмът едно време също беше загниващ и го чакахме да се разпадне всеки момент

сега пак си е загниващ, ...и пак очакваме да се разпадне

Edited by mvm
Link to comment
Share on other sites

Три степени трябва да премине безмълвникът, за да освободи духа си от греха, а душата му, свободна от затъмнение и веществени склонности, да стане съвършено умна по природа, както е бил Адам до грехопадението. Комуто се удаде да достигне това, той ще види своето възкресение преди очакваното общо възкресение и ще каже с думите на апостола: «В тялото ли съм, или не — не зная.»

св. Григорий Синаит; из "Трите степени"

 

Следователно преходът е преди всичко вътрешен. Онзи, който е преминал вътрешния преход, няма да е необходимо за него да чака евентуален външен преход.

Външният преход е в следствие, до голяма степен, от вътрешния. Няма вътрешен преход, няма и външен.

Link to comment
Share on other sites

Мда

едно време аз учех в училище, че петролът ще свърши след 10 години

Сега децата ми учат, че отново петролът ще свърши след 10 години

чуда се колко пъти по 10 години му трябват на тоя петрол

за да свърши....ако свърши въобще

И капитализмът едно време също беше загниващ и го чакахме да се разпадне всеки момент

сега пак си е загниващ, ...и пак очакваме да се разпадне

Ако петролът беше безграничен ,цената му щеше да бъде по ниска от тази на водата ,а сме свидетели че тя постоянно расте ,макар че е възможно дори и ако е в неограничено количество собствениците му да го продават на високи цени ,но това е по малко вероятно :).А за капитализмът ,и запасите от петрол не си спомням да се учи по училищата ,но пък по медиите си върви тяхната пропаганда .А капитализмът ,както всяка друга порочна система ,ще дойде до логичният си завършек ,защото в основата си тя потъпква човешките права ,моралните устои на обществото ,има колониелен строй поробват се дадени общества и техните богатства отиват за потдържането на високият стандарт на поробителката и за да не звучи така грубо са е украсили с думата демокрация .Разбирасе струва ни се че живеем по добре ,и е така благодарение на технологите ,които улесняват живота .

Иначе промяната към по човешка система ,ще дойде когато повече хора се подобрят вътрешно ,така променят и вибрацията на материята ,но виждаме че колкото повече хората се пробуждат им става ясно ,че някак си умишлено човечеството са се опитали да го вкарат в капан с постояна пропаганда по медиите ,която маниполира съзнанието на хората и го насочват в желаната посока от тях посока ,но както се казва са си направили сметките без кръчмар ,защото има и друг Божествен план за еволюцията на човек .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ako  в Библията (петокнижието)  има  скрити  пророчества, то може би именно ултра ортодоксалните  кабалисти и равини са ги разбрали най-добре.

 

В това видео се говори, че според един начин на тълкуване хората имат около 232г., за да се върнат  хората към правилния път към Бога.

 

Ако всеки ден на творението е 1000 г. и сега (по време на тази лекция на равина)  е било 5768 г. от еврейския календар, то остават 6000-5768 = 232г.

 

Коментират се предсказания на Библията за война дълга само 9 мин, което е било пълен абсурд поврмето, което е писана тората. Но сега за съжаление  това не е абсурд.

 

 

***

Дните на месията, възкръсването на мъртвите и какво ще стане след годината 6000 и 7000г.. ( по еврейския календар), предсказания на Танах,Кабала, Гмара, Тора...

 

 

Според някои равини  и кабала (не от това видео)   в света ще има големи промени около 2036х. или 2046г. (не помня точно).

 

И след като минат катаклизмите и идването на месията,  се очакват 1000 години мир и разбирателство.

 

П.С.: Може би е добре това мнение да се отдели като нова тема,защото темата 2012 е  реално неактуална, а мъдростта на Тората е вечна.

Edited by Дъгата
Link to comment
Share on other sites

Тези клипове на еврейски равини, постнати из почти всички теми 

взеха да ми идват в повече...не че ги гледах..... :))..но самото им присъствие

все пак форумът е за Петър Дънов и неговото учение

Edited by mvm
Link to comment
Share on other sites

Тези клипове на еврейски равини, постнати из почти всички теми 

взеха да ми идват в повече...не че ги гледах..... :))..но самото им присъствие

все пак форумът е за Петър Дънов и неговото учение

 

Поне аз чета: "Порталът към съзнателния живот".

 

П.Дънов  казва, че глава на Б.Братство е Христос и постояно цитира Библията.

Новият завет е  неразривно свързан със Стария завет (Тората).

 

А равините имат авторитет да превеждат и тълкуват собствената си история и символика.

Това за мен са основателни причини да си разширя светогледа с много практични коментари, съвети и обобщения.

 

Извинявам се, че тези мъдрости не са на български, за да се обогатят всички от тях.

:3d_053:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...