Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кирил Чуканов и прототип на квантов генератор


Recommended Posts

Извинете, че давам цялата статия. Нямам линк към "168 часа" от 2009 г.

 

 

 

 

>
>КирилЧуканов - откривателят на свободната квантова енергия» Сеп 28, 2012
>(Препечатано от вестник „168 часа”, юли2009 г.)
>
>Българският изобретател Кирил Чукановсъздаде прототип на „квантов генератор”, който е в състояние да произвеждаелектрическа енергия буквално от Нищото. Пазена в дълбока тайна, новата машинае на път да предизвика истинска революция в световната икономика.
>
>„Квантовият генератор” работи на съвсемразличен принцип от познатите досега изобретения на инженерната мисъл, тъй катотехнологията му позволява да бъде пренебрегнат един от основните закони наНютоновата физика – този за запазването на енергията. Двигателят е в състояниеда произвежда неограничено количество електрически ток, без да ползва горива ивъншни енергийни източници. Революционният генератор работи с непозната все ощеза конвенционалната наука „свободна квантова енергия”, чийто първооткривател еКирил Чуканов. Тя се отделя при изкуствено предизвикана кълбовидна мълния,която, при определени условия, би могла да генерира неизчерпаемо количествоелектрически ток.
>
>Откритието на Кирил Чуканов е истинска заплаха за световните енергийнимонополисти, тъй като „квантовият генератор” осигурява десетки пъти по-евтинаелектрическа енергия от произвежданата сега и практически прави потребителитенезависими от доставчиците на енергийни суровини. По тази причина българскиятизобретател е предупреждаван многократно да преустанови работата си върхуреволюционния двигател, за да не му се случи нещо лошо.
>
>Лаура Чуканов и свободната квантова енергия
>
>От 20 години Кирил Чуканов живее отвъд океана. Фамилното му име придобисветовна известност, след като една от дъщерите му спечели титлата Мис Юта ибеше класирана на четвърто място в надпреварата за най-красива американка.Сексапилната Лаура Чуканов се превърна в световен секс-символ. Покрайшумотевицата около титлата Мис Америка, името на баща й остана почтинезабелязано за широката публика, макар българският учен да е сочен като единот пионерите в съвременната квантова механика. Към изобретенията му провявяватинтерес могъщи транс-национални компании, включително японският гигант„Мицубиши”.
>
>Лаура е третото дете на Кирил Чуканов. Той има три дъщери и един син. Освенсексапилна, Мис Юта е изключително интелигентна. За нея баща й казва, че винагиму е носела много радост: „Лаура /или Лора/ винаги е била първа в училище иуниверситета, много добра спортистка, танцьорка, активно участваше в живота науниверситета (беше президент на студенсткото правителство в университета наЮта), интересува се много от култура и изкуство, сама рисува добре, нейностихотворение от тинейджерските години беше публикувано в престижно литературносписание.”, споделя пред „168 часа” Кирил Чуканов. Малцина знаят, че пеленитена бъдещата Мис Юта са били щателно преглеждани от служители на ДС, коитотърсели опасните за комунистическата власт ръкописи на баща й.
>
>Лаура е дете на изпепеляваща любов. Родителите й се срещат в средата на 80-тегодини, когато Кирил Чуканов работи в Научно-изследователския институт построителни материали. По онова време майката на бъдещата Мис Юта, Ангелина, етоку-що дипломиран строителен инженер. Между нея и колегата й Кирил Чукановпламва любов от пръв поглед. През декември 1985 година двамата сключватграждански брак за ужас на еснафски настроената местна просъюзна организация.Бъдещият изобретател на „квантовия генератор” скандализира колегите си с факта,че се развежда с първата си съпруга и заживява на семейни начала с достапо-младата от него Ангелина.
>
>„Как преживях атентат и бях преследван от ДС”
>
>Кирил Чуканов е убеден, че нищо на този свят не е случайно. Българският ученостава невредим след атентат, извършен от турски терористи по време наВъзродителния процес. Авторът на „Общата квантова механика” е преследван отДържавна сигурност заради доноси на „доброжелателни” колеги. Вместо да муосигурят лаборатория, в която да изследва практическите ползи от откритията си,комунистическите власти го подлагат на психически тормоз и всячески му пречатда продължи научната си дейност.
>
>Въпреки препятствията, бащата на„квантовия генератор” е роден под щастлива звезда – в началото на 90-те годиниуспява да спечели стипендия и заедно със семейството си заминава за САЩ. Там сепревръща в един от пионерите на съвременната квантова физика.
>
>Пред „168 часа” Кирил Чуканов споделя,че не е религиозен, но е сигурен, че има Висша сила, която го пази и направлявав научните му изследвания.
>
>„Свободната квантова енергия епоследният дар, който Създателят дава на човечеството, за да го спаси отгибел”, категоричен е ексцентричният учен. По думите му, всяко от откритията муе плод на необясним вътрешен импулс „Нещо ме подтиква да гледам в определенапосока. Винаги, когато съм осенен от подобен тип откровения, сядам и започвамда пиша…”, обобщава Кирил Чуканов.
>
>Той твърди, че интересът му къмсвойствата на изкуствено създадената кълбовидна мълния се появил внезапно през1987 година: „Идеята за квантовата свободна енергия от изкуствено създаденакълбовидна мълния ми хрумна някъде през 1987 година. По онова време работехкато научен сътрудник в Научно-изследователския институт по строителниматериали в София. Скучна работа, зле платена, често безполезна, наглиръководители, клюкарство, вечен надзор, опекунство и контрол от партийнитеоргани и скрити агенти на ДС.
>
>По това време разработвах технология иотраслова нормала за оцветени бетонови керемиди. Помагаше ми бъдещата ми женаАнгелина, току-що завършил строителен инженер.Така се и влюбих безумно в нея.
>
>Във връзка с проекта ми имах чести командировки в Димитровград, където сенамираше фабриката за цветни бетонови керемиди. Една вечер, както се разхождахв центъра на града, някаква мощна вътрешна сила ме тласна към местнатакнижарница, където същата сила ме тласна към рафт, където ръката ми неволнограбна книга за … кълбовидната мълния. Никога дотогава не бях се интересувал отподобни неща, даже и не знаех какво представлява кълбовидната мълния, с каквосе отличава от обикновената линейна мълния…”, спомня си Кирил Чуканов.
>
>Между 1980 и 1984 година той работи като професор в Технологическия Университетв Алжир. Там написва книгата „Обща квантова механика”, заради която по-късно епреследван от комунистическите тайни служби.
>
>“General Quantum Mechanics” е откровение, дадено ми от Бога. Тази книга бяхпубликувал на френски (университетско издание), когато бях професор вТехнологическия Университет в Алжир (1980-84). Този фундаментален труд засъщината на вселената и Живота в нея, е публикуван вече в четири тома (наАнглийски) в САЩ и Канада..”, разказва пред „168 часа” Кирил Чуканов.
>
>През 1986 година бъдещият изобретател на „квантовия генератор” се оказва нанеправилното място в неподходящо време. В ресторанта, в който обядва по времена командировката си Ямболско, избухва бомба. „Бог ме спаси – нямах идраскотина по мен, независимо, че седях на две маси от епицентъра на взрива.Бях все още нужен на Бога за изпълнение на Неговия План”, твърди Кирил Чуканов.Днес той не може да си спомни името на населеното място, където е извършенатентата.
>
>След това започват неприятностите с Държавна сигурност. „Доброжелателни” колегиот Научно-изследователския институт изпращат доноси срещу Кирил Чуканов и сеопитват всячески да очернят името му. По повод лабораторните му опити сизкуствено създадена кълбовидна мълния, мастити учени от БАН го обявяват за„шарлатанин”: „Един ден агенти от ДС дойдоха в института и ми казаха, че искатда ме разпитат. Арестуваха ме за книгата, чието копие държах в бюрото си винститута. “Доброжелателни” колеги от стаята-офис (бяхме 7 човека там) бяхапреснели този напечатан на пишеща машина ръкопис и го бяха предали на ДС. Втази книга, между другото, доказвах близкият колапс на комунистическата системав началото на 90-те години.
>
>Това беше през 1987 година – тогава никой не вярваше, че това ще стане.”, сболка си спомня за най-мъчителния период от живота си Кирил Чуканов. Агенти наДС го разпитват денонощно, опитват се да го смажат психически, ровят дори впелените на малката Лаура. „Търсеха да открият и конфискуват всякави чернови покнигата. За щастие майка ми , без да ми каже това (за да не се огъна и признаяна ДС), беше заровила в двора на къщата ни в Бояна всички ръкописи, коитодържах там. Така бяха спасени откровенията, които получавах от Бог презпоследно време. Там беше и теорията за кълбовидната мълния и квантоватаенергия.”, разказва пред „168 часа” българският учен.
>
>При разпитите, служителите на Държавна сигурност го заплашват с убийство.Опитват се да го пречупят: „Заплашиха, че ще ме тикнат в затвора за сгазване начовек и бягане от местопрестъплението. За тях всичко бе възможно и позволено –човешкият живот нямаше грам цена. Това не стана, понеже се съгласих да съмкротък и да не се оплаквам. И все пак бях уволнен от института, а и много другипакости ми направиха тогава.”, спомня си Кирил Чуканов. Приятели му помагат дазапочне работа в Домостроителния Комбинат в София, въпреки черното досие в ДС.Там Кирил Чуканов организира малка лаборатория, където провежда първитеексперименти над кълбовидната мълния и производство на квантова свободнаенергия от нея. „Комунистическото правителство (още през 1987 година)проявяваше голям интерес към моето откритие и желаеше да ми помогне. Уви, товане стана поради голямата съпротива от страна на учените от БАН, които бяхапърви научни съветници на Партията и правителството.”, разказва Кирил Чуканов.
>
>Американската мечта на Кирил Чуканов
>
>През 1990 година българският изобретател привлича вниманието на американскакомпания, която е заинтригувана от неговите авангардни теории и отизследванията му върху „свободната квантова енергия”. Семейство Чукановизаминават за САЩ и се установяват в Калифорния. По онова време бъдещата МисЮта, Лаура Чуканова, е едва на четири години. В Америка Кирил Чукановпродължава опитите с изкуствено създадена кълбовидна мълния.
>
>Извършва и експерименти в сферата на студения ядрен синтез. „За съжаление,фирмата, която ме покани да работя в САЩ, беше с малки финансови възможности. Аи “правилното” време за усвояване на свободната квантова енергия не бе настъпилоще. Един богат американец от български произход – Генчо Генов – ми помогна впроекта, но за съжаление неговите финансови възможности също не бяха особеноголеми”, спомня си трудното начало отвъд океана Кирил Чуканов. Официалнатанаука приема скептично идеите му за създаването на квантов генератор, който неползва гориво и буквално от Нищото създава енергия.
>
>В началото на 90-те години физиците смятат, че най-голям потенциал имастуденият ядрен синтез. За щастие, българинът работи паралелно и в тази сфера.Открива сплав, която засилва интензитета на ядрената реакция. Това е повод,през 1992 година Кирил Чуканов и семейството му да бъдат поканени в столицатана щата Юта – Солк Лейк Сити. Там българскиянт учен и съпругата му Ангелиназапочват работа в престижния Национален Институт по Студен Синтез: „Тамзаварихме прекрасно модерно оборудване и скоро бяхме тренирани добре как до гоползваме. Назначиха и други сътрудници, а аз бях шеф на департамент, койтоработеше по моята технология. Минаха няколко месеца и се разбра, че СтудениятЯдрен Синтез не става за Нов Източник на Енергия”, уточнява Кирил Чуканов.
>
>По онова време за семейството му настъпват тежки дни. Докато работата в американскиянационален институт по студен синтез буксува, богати бизнесмени предлагат набългарина да финасират изследванията му в любимата му област “квантова енергияот кълбовидна мълния”. Предлагат му голяма заплата като научен сътрудник, но муотказват дял в акциите на създадената за целта компания. Ако приеме условията,Кирил Чуканов ще се раздели завинаги с авторските права върху своите открития.
>
>Българският учен отказва и семейството му остава буквално на улицата, безсредства за препитание: „Бях притиснат до стената: в момента можехме да работимлегално само в този институт (имахме работни визи), ако напуснехме, щяхме да сеокажем на улицата нелегални и без доходи. Тъкмо се беше родил моят син Антони,трите ми деца с нас, майка ми, жена ми и аз.
>
>И все пак отказах унизителните условия за работа над моя проект; напразни бяхаусилията ми да намеря някаква, макар и проста, работа; живеехме в голямапартамент под наем, нямахме спестявания”, разказва Кирил Чуканов и продължава:„И в този страшен за семейството ми момент Бог показа, че следи моето развитиеи е готов да ме измъкне от всякакъв батак, застрашаващ усвояването наквантовата енергия в необходимото за това време. В апартамента ми дойдоха еднавечер инвеститори, които ми предложиха добро финансиране за продължаване наработата над Студения Синтез. Купиха ми много голяма луксозна къща, купихасграда за компанията, дадоха ми голяма заплата, направиха ме партньор с 80%акции за мен. Светът се преобърна наопаки за нас – от нежелани емигранти ние сепревърнахме в уважаеми американци…”
>
>Студеният ядрен синтез така и не проработва и финансирането свършва, но КирилЧуканов вече е известен сред научните среди отвъд океана. Българинът продължаваизследванията си върху „квантовата енергия от кълбовидна мълния” със собственисредства. Упоритостта му накрая е възнаградена – в края на 90-те години създаваняколко експериментални квантови генератори. Така се ражда първият проект нареволюционната машина „Анлотрон 1000”.
>
>Пред „168 часа” ексцентричният български изобретател обобщава изследователскитеси търсения по следния начин: „По онова време бях построил няколкоекспериментални генератори. Имах акумулиран голям опит, добро оборудване(приятели ми даваха за безплатно ползване оборудване, което ми липсваше), и вечемного години работа над теорията на кълбовидната мълния. Получих дваамерикански патента за квантовата енергия. Бях готов за Голямия Щурм попрактическо усвояване на Квантовата Свободна Енергия. Правилното време за тозищурм също беше дошло. Игнорирах учените от официалната наука – те нито меразбираха, нито желаеха да приемат моите открития, които заплашваха техниястатус на абсолютни суверени в науката..”
>
>Днес Кирил Чуканов работи върху създаването на индустриален квантов генераторсъс средна мощност около 150-200 киловата.
>
>Квантовият генератор на българския Никола Тесла
>
>Създаденият от Кирил Чуканов квантов генератор има малки размери и може да семонтира в мазето на всяка къща. Той може да произвежда електрическа енергия,топла вода и пара в количества, достатъчни да осигури напълно нуждите нажилищен квартал. Цената на електрическата енергия е десетки пъти по-ниска оттази, произведена в конвенционалните ТЕЦ, ВЕЦ и атомни централи. На практикахората ще бъдат независими от големите енергийни компании, тъй като няма даимат нужда от външни източници на енергия.
>
>По предварителни изчисления, един квантов генератор забитови нужди ще струва около 140 хиляди долара. Произведената от негоелектрическа енергия ще е достатъчна за 50 домакинства.
>
>Ако го закупят с общи средства, разходите на потребителите в един квартал щебъдат минимални. Според Кирил Чуканов, разработената от него технология енапълно безопасна и не отделя вредни емисии в околната среда. Българскиятизобретател в момента обмисля и вариант за приложение на квантовия генератор втранспорта. Двигателите с вътрешно горене ще бъдат изместени от свободнатаквантова енергия. Автомобилите ще се движат с електрически ток, произведен отминиатюрен квантов генератор. При тези условия транспортът ще бъде практическибезплатен и достъпен за всеки.
>
>Интервю, Кирил Чуканов, изобретател на квантовия генератор
>
>-Г-н Чуканов, какво представлява откритата от Вас свободна квантова енергия?
>
>-За първи път в историята си Човечеството разполага с източник на енергия,който не изисква първичен източник на енергия. Квантовата енергия е безгоривен,неизчерпаем и неизтощаем, абсолютно безвреден за околната среда (няма никаквистранични отпадъци при нейното генериране), много евтин, достъпен за всичкистрани и местности по света, произвеждан на мястото на неговата консумация,източник на енергия. Квантовата свободна енергия ще замени всички съществуващиизточници на енергия и ще премахне монопола на големите компании истрани-производителки на петрол и газ над енергийните източници.
>
>Трудно е да се опише същината на квантовата енергия даже и за статия в научносписание. Проблемът е, че разбирането на същината на тази енергия изисквакоренно изменение на нашите представи за устройството на света. Кълбовиднатамълния представлява гигантски макро-атом, състоящ се от двумерно атомно ядро –квантов макрообект и тримерен електронен облак около него. При определениусловия – създавани в квантовите генератори – е възможно нарушаване на Законаза Запазването на Енергията и с това да се генерират огромни количествасвободна енергия от Нищото! Знаете как Съвременната Физика се отнася към такиваидеи! Тя или ги игнорира или прави всичко възможно да ги затрие, ако не е всъстояние да ги игнорира. Това става сега,и преди, с квантовата енергия.
>
>Какви са възможностите на създадения от Вас квантов генератор?
>
>Сега съм в подготвителен етап на построяване на индустриален – за бизнес –квантов генератор със средна мощност – около 150-200 киловата. Това ще бъдезатворен цикъл генератор (без употреба на каквато и да е външна енергия илисубстанция), произвеждащ електрическа енергия, топла вода, топъл въздух и принужда гореща водна пара. Този генератор ще има малки размери и може да семонтира в мазето на всяка къща или в малка сграда, ако обслужва блок от къщи.
>
>Цената на един такъв генератор ще бъде десетки пъти по-ниска от тази на единвятърен генератор със същата мощност. Такива генератори могат да обслужват ибизнеси, големи магазини, обществени сгради, ферми.
>
>Освен стационарни генератори, ще създадем и квантови генератори за транспортнисредства: камиони, тежки строителни и селско-стопански машини, локомотиви,кораби, самолети и ракети.
>
>Квантовата свободна енергия е ефикасна и работи в голям интервал на изходнитемощности. Може да се построят и по-маломощни варианти, а и генераториобслужващи цял град. Но дали е нужно да се строят такива мощни генератори?Квантовите генератори произвеждат енергия там, където е необходима тя – те несе нуждаят от скъпа мрежа за транспортиране на енергия, както е сега. Няма даима и загуби на енергия при транспортирането й до консуматорите.
>
>-Има ли интерес на тайните служби към проектите Ви?
>
>-И да има, то те няма да го покажат – затова са тайни служба. Но има,определено има такъв интерес – аз го разбирам това, усещам го, понякога ми сезагатва или ме предупреждават да внимавам. Има и голям интерес от страна напетролните компании – квантовата енергия е голяма заплаха за техния бизнес.Имам чувството, че те ми пречат в бързото усвояване на квантовата енергия впрактиката. Някои ме предупреждават, че могат да ме убият. Не ме е страх,продължавам!
>
>-Някои учени твърдят, че предварително са сънували най-великите си открития иизобретения. При Вас как беше?
>
>- Подобно беше и продължава да е.
>
>Великите идеи идват от Бога, те се предават от Него напророка-откривател във вид на сънища-откровения, внезапни озарения, интуиция,видения понякога.
>
>Аз чувствам, когато идват такива “сеанси”, сядам на масата, взимам лист ихимикалка и започвам да пиша това, което идва в съзнанието ми отвън.
>
>Често тези откровения идват в съня ми, пробуждам се веднага и тичам към масатада ги запиша, докато не съм ги забравил.
>
>Великите открития не стават по поръчка или по желание. Те идват в момента,когато са нужни на Човечеството и се предават на хора, избрани от Бога.
>
>Днес всеки учен или инженер, даже и лаици-хора, смята, че само като се напънемалко и откритието му е в ръцете.
>Така смятат погрешно хиляди изследователи на свободната квантова енергия посвета. Всички те се смятат за потенциални Айнщайновци или Бекерели. Те не могатда разберат и да признаят пред себе си, че велики открития не стават всеки дени от когото и да е било.
>
>(Препечатано от вестник „168 часа”, юли 2009 г.)
>
>Links:
>
>http://ezernagradina.dir.bg/_wm/library/item.php?did=476542&df=8&dflid=3
>http://www.chukanovenergy.com/
>

>http://www.ufo.bg/forum/viewtopic.php?t=1282&p=1534

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Тъй, поредния перпетуум мобиле.

Само защо не виждат реализация тези чудо-разработки се чудя.

Дежурният отговор го знам - световната конспирация. И не, че я няма, ама в този информационен век, все ще се изхитри някой някак да се справи с нея. И то в случая се оказва, че инфото дори го има, но самото нещо го няма - това как си го обяснявате? Че на мен ми омръзна да чета такива информации за поредния гениален, но непризнат физик, то не бяха българи, руснаци, американци ...

Линк към коментар
Share on other sites

То е същото, като когато доктори откриват евтино и ефикасно лечение срещу нелечими болести

но не се признава, а някои по-настойчиви доктори дори умират при нещастни случаи много внезапно

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...