Jump to content
Порталът към съзнателен живот

моля за съдействие/насока/съвет


Recommended Posts

здравейте, мноого дълго търся правилния път/правино лечение или незнам вече какво.Затруднението идва от това че живея в малкото китно селце Царева ливада, обл. Габрово. Имам циклотимия с периоди на две години на нестабилно настроение, редува се депресия с хипомания(чувство че мога да правя всичко - което е доста уморително) с много кратки периоди на нормално настроение. Нямам доверие към почти никого, Социално оттегляне(с което се боря благодарение на синчето ми на почти годинка и мъжа ми които са слънчицата в живота ми). В момента пия по 4 феварина + ксанакс вечер доста хапчета са за млада жена на 22, някак нямам желание да се тровя с тях...  :3d_104:  

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте. Някакси не съм сигурен ,че циклотимия се лекува с антидепресант SSRI, който дори и да стабилизира депресивната фаза, може да спомогне за влизане в хипоманията. Принципно се пият тимостабилизатори - те са друг клас медикаменти. А тенденцията е вие самата, чрез стабилизиране на ума си, с помощта и на телесна активност и на ментална практика, да намирате все повече баланса си, като с времето все по-малко разчитате на хапчетата! Бих се радвал и д-р Първанов да се включи по темата за медикаментите при циклотимията (ако е вярна диагнозата...).

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Точно така, средство на избор са тимостабилизаторите-литий, под различните му търговски наименования, депакин, стазепин и т.н.

Но спорта и медитирането също трябва да станат част от живота ви.

Линк към коментар
Share on other sites

Моля Ви за насока към специалисти в област Търново.. Иска ми се да си ми се направят необходимите изследвания и да бъде назначено подходящо лечение. Извинвам се за копирането и настойчивостта но наистина се чувствам в безизходица

Линк към коментар
Share on other sites

Обърнете се към Валентина Христова. Тя е клиничен психолог и психотерапевт, но работи в психиатрия и може освен да ви помогне чрез консултации, да ви насочи и към добър психиатър, който да ви изпише адекватен медикамент! Намерете я в нета и я поздравете от мен. Преценявам, че можете да и се доверите, добра колежка е. Успехи! 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...