Jump to content
Порталът към съзнателен живот

аз и моята съдба


Recommended Posts

2007Г.се запознах с моят мъж,нещата станаха много барзо и аз на 2та седмица бях бременна.разбирасе планирано беше.бях малка,влюбена и глупава.след появата на нашето дето всичко започна да се променя.тои започна да пие ,аможеби и преди си е пиел,но аз него познавах толкова добре.и незнаех!малко по малко започна тормоза.не ме е бил ,посягал е но най лошото беше монолога който водеше.всеки пат едно и също,постоянно,всеки ден.парво крещи и обижда и те кара да се чувстваш нищожен,а след това се извинява и ти казва колко е сгрешил и как те обича и как няма повече.няма да пие и т.н.е разбираемо е че не спря психо атаката,най лошотп беше,че аз бях сама,без родители,без подкрепа и закрила.а тои с срмеиство зад гарба си.всичко това се развива в чужбина,където ср запознах с него и където по стечения на обстоятелствата остана да живея.е издаржах 3г на напънат и го напуснах.проблема идва от това че сега когато вече сам сама,и свободна не мога да продалжа напред.след него имах да се каже вразка 2г с едно момче,но чувството на малоценност,на неувереност,на недоверие не ме напускат,да не говорим че бившият ми ми саздавашв проблеми и в един момент аз уж продалжавам нов живот,ново начало,нов приятел.и без да се усещам въвличах новият приятел,с новият живот и новото начало в старото минало,къо не спирах да говоря затова.изпатих много.е новият прител ме остави,и ето на азвече година след раздялата не сам продлжила,на 29г съм,сама с дете.не вярвам и не допускам никого до себе си,съмнявам се във всичко,самотна сам,нещастна,просто буксувам.и колкото и гордо да стоя и колкоъо и силна да съм,просто не ми минава.когато детенце заспи аз ср усамотявам в стаята си,пуша и плача,не се чувствам пълноценна,но дори и споделянето не ми помага никои не ме разбира.с кои да споделя?какво да направя?за парви път в живота си не мога да продалжа напред.

Линк към коментар
Share on other sites

В момента в чужбина ли си или в България?

Линк към коментар
Share on other sites

Извинявайте,но не разбирам!това че сам в чужбина проблем ли е за форума,или за отговор.или вероятно нямам проблем?...ако нямам ще в добре да го знам,за да спра да си го мисля.благодаря все пак,за отдвленото време!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, съжалявам за закъснението с отговора.

Факта, че си в чужбина, изключва варианта посещение при психолог, което бих ти препоръчала.

В теб е засегнато доверието и вярата в себе си.

Самоувереността ти е спаднала от което идва и "задънената" улица, в която си попаднала. 

Имаш нужда от адекватна насока,която не знам как може да стане чрез постове във форума. Има много детайли и подробности, които е необходимо да се изяснят, за да стане по - ясна ситуацията, в която се намираш, а това изисква най - малкото много писане.

Клишета не ми се иска да ти пиша, няма смисъл. Явно е дошъл момент в живота ти, в който трябва да събереш сила и смелост и да се довериш преди всичко на себе си. Твоите чувства и емоции зависят само и единствено от теб. Редът, в който ни се случват нещата е: мисъл - чувство - емоция - действие - житейска стратегия.

 

Ако се опиташ да подредиш това което се случва в теб по този начин, може би ще стигнеш до онази "вредна" мисъл, която ти докарва цялото това състояние и която определя твоята действителност. Тя е това, което е необходимо да се промени. Това е процес, в който имаш нужда от насока и подкрепа. Ако имаш въпроси, пиши, надявам се да успеем да сме полезни.

Линк към коментар
Share on other sites

То при мен всичко е наслоено,насъбрано от доста години,не са едно или две неща.най вероятно ще трябва да се посаветвам със специалист.трябва първо да го намеря,защото езиковата бариера е много голям проблем.и да ще имам много за разказване и много за изасняване,защото тук не мога да си позволя по подробно.а повярвайте ми много е!мисля много,даже от мислене не мога и да заспя,толкова много,че чак се обарквам.толкова се обарквам,сякаш вече не се познавам.кое е правилно,кое не,коя сам аз и какво искам.все незнам.!оптимист съм голям,старая се ,и в момента в които се издигна на повърхноста и сякаш нещо става,смазваме и се сгромолясвам с пална сила.е тогава изпадам в една дупка,една депресия,едно ми е безлично,уморено..минава се ден или два и пак наново.не се предавам.боря се.но ми е трудно.,иска ми се да не съм сама в всичко това да си имам някого да си ме гушне да си ме целуне и да ми каже че всичко ще бъда наред.но...няма!няма никои...на никои не му е до моите проблеми и е нормално,всеки си има такива.пък и колкото и мъже да се навъртат около мен аз някакси ги прогонвам.казвам имам дете и нямам време за срещи.то е и така.комплекс най вероятно.незнам благодаря ви страшно много за отделеното време.!!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, ако живеете във Великобритания може да посетите личния лекар и от там ще ви насочат към психотерапевт (counselling). Обикновено има около 6 безплатни консултации. За съжаление обаче при вас има и езикова бариера. Ако се интересувате пишете ми на лични съощения и ще ви дам повече информация или ще ви препоръчам някого. 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...