Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Да се сънуваш като представител на противоположния пол?


Recommended Posts

Случвало ли ви се е да се сънувате като представител на другия пол? Ако да - какво беше усещането? Как си обяснявате появата на такива сънища? Какви са възможните обяснения?

В последния месец, два пъти ми се случи да сънувам, че съм жена (макар че - нямам желание да съм жена, харесвам жени). Било ми е любопитно понякога, какво е усещането да си човек от противоположния пол и какъв би бил животът ми, ако бях се родил жена. В интернет съм задавал на разни хора въпроса "какъв според вас щеше да бъде животът ви, ако бяхте се родили като представител на противоположния пол". Но толкова. Касае се за любопитство, не за желание да съм от другия пол. Нямам проблем с факта, че съм част от мъжкия пол. В първия сън имах съзнанието, че съм с дълга черна коса, а във втория - с дълга руса (но на практика, не виждах и не усещах да има дълга коса на главата ми).

В споменатите сънища, не се чувствах по - различно отколкото в сънищата, в които съм се сънувал като мъж, какъвто съм си на практика (нито физически, нито душевно съм се усещал по - различно). Просто имах съзнанието, че съм жена - нищо повече. Не съм изпитвал радост от факта, че съм се сънувал като човек от другия пол, нито съм харесвал мъже.

В единия от сънищата, някакъв тип ме гонеше (бях си мъж). Изскочих от двора ми и се озовах на улицата, където се превърнах в жена. Качих се на мотор и потеглих към планината. Когато се озовах там - пак си бях мъж.

Във вчерашния сън пък се сънувах като българска актриса от руски произход (дори по едно време взех да говоря с акцент). Опитвах се да изрецитирам наизуст мои реплики пред някаква режисьорка, но не успявах да ги повторя точно и я попитах дали може да импровизирам. После сънувах, че съм в автобус и съм си мъж и се опитвам успешно да привлека вниманието на хубаво русо момиче.

Редактирано от Агент Сингам
Линк към коментар
Share on other sites

Доста често сънувам, че съм мъж. Честно казано - нямам представа защо. На всичкото отгоре и сюжетите на сънищата, в които съм мъж са странни. Всеки път съм в ролята на агент, шпионин или нещо тип екшън, а аз дори не гледам такъв тип филми или чета такъв тип книги, за да ми повлияят по някакъв начин на подсъзнанието. Усещането е абсолютно нормално. Все едно винаги съм била мъж и изпълнявах задълженията си да спасявам някаква богаташка дъщеря, която беше отвлечена или да се гоним с моторници в една екзотична река с някакъв бандит.... 

Линк към коментар
Share on other sites

Не ми се е случвало, но знам ,че в съня и актьора,и режисьора си ти самия.Всичко в съня е твоята психика,или различните аспекти на душата.

Такива сънища помагат за опознаване на онази част от психиката,която съзнанието трудно приема.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Преди 5 лета може да съм сънувал неща от предни мои животи. :D Не само тогаз де, ала тези имат общо с темата.

"Сънувах, че съм у баба ми и ни гостува някаква македонка. В следващия момент бях съпруга на знатен индиец, който си беше довел втора по - млада жена и тя ми беше поверена на грижите. Онзи беше май ревнив и все подир нас вървеше (пак бяхме у баба ми, но като че ли в друго време - много често сънувам баба ми и най - вече двора/дома на баба ми). Помолих го поне в банята да не ни последва (приличаше на циганин и имаше ревнив поглед. :D ). После сънувам как аз и някакви други хора, сред които жени бягаме от някакво селище. Май бяхме нейди из Северна Америка по времето на заселването на белите. От индийско отидох на индианско. :D Бяхме бели, обаче изведнъж някакви индианци взеха да ни преследват. По - логично е бели да ни гонеха, но пък току виж сме бягали от индиански плен, знам ли. Обстановката като че ли беше съвременна - асфалтирана улица, тротоари. Реших да прикривам другите - бях с една мотичка, криех се зад дърво, когато червенокожите стреляха със стрелите си. Даже по едно време се опитвах да им покажа, че съм приятелски настроен, не съм враг. Докосвах ръката до сърцето си в знак на мир. До мен достигна една индианка, която си беше досущ бяла - тръгна да ме трепе, но аз бях решил да се държа ненасилствено и се помирихме. Навярно и другите индианци не са ме убили. След това наблюдавах сражение между индианци и бели заселници. Между индианците имаше бели хора, които бяха на тяхна страна. Наблюдавах отстрани и май се опитах да спра битката с думи, но безуспешно. Залетяха стрели, копия. Помислих си нещо от сорта на : "Не могат ли да се разберат мирно. Защо им трябва да се бият. Не е ли по - лесно да не се бият и убиват." После сънувах, че играя доста оспорван баскетболен мач срещу по - едър и тежък противник. Който вкара кош, дори един, печели. Беше доста оспорвано. Той си позволяваше да играе грубо, но нямаше съдия. Имаше някакви момченца наоколо, като май някои симпатизираха на мен, но и той може да е имал привърженици. Понякога ни подаваха топката. Когато прекаляваше с борческите похвати, успявях с техничност да го съборя на земята. По едно време взех и да летя, да се задържам във въздуха - по този начин поне веднъж му попречих да вкара топката, а аз самият я вкарах и го победих. Преди това не му виждах лицето, но после ми заприлича на бившия ми вече съквартирант. След края на мача отидох при него, за да го успокоя, че е загубил (може би и от страх, че може да ме набие). Прегърнах го и му казах нещо от сорта на : "Голяма работа, че си загубил, приятел. Не се нервирай." 

 

Линк към коментар
Share on other sites

И аз съм се сънувала като мъж. Бях още момиченце и имах една поредица от сънища в различни нощи, да го наречем сънуван сериал, в който аз съм главният герой - мъж - полицай и ми се случват най-различни приключения. Вероятно съм била повлияна от полицейски филми, макар сега да не си спомням никакви подобни филми от този период.

Не е нещо странно или необичайно.

Наслаждавай се на приключенията. Ако се сещаш за тяхното тълкуване - тълкувай ги. Сънуването е благословия и едно от най-невероятните функции на мозъка и съзнанието. Аз всяка вечер заспивам с невероятно позитивно очакване какви ли приключения ще преживея вечерта.

Редактирано от User123
Линк към коментар
Share on other sites

Много често си лягам да спя с една позитивна настройка, с радост! Това е най - безгрижната и приятна част от денонощието. Често и най - интересната. :D 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...