Jump to content
Порталът към съзнателен живот

За покълналото Жито


Recommended Posts

:angel:

Мир Вам Добри Хора :о)

Последно време ми се върти из главата нещичко, което мисля трябва с Вас да споделя.

Става въпрос за покълналото жито

Всички знаем за "качествата" които то носи в себе си -на тях няма да се спирам.

Наскоро обаче прочетох нещо доста интересно - за "семенцето лекат" от една книжка, която няма да споменавам(няма да давам и линкове - в интернет има достатъчно инфо :) Няма да изяснявам и същността на "метода:)" за да не ме анатемосат/кикнат(их че не ми харесва тази дума:-) модераторите, пак :D (шегичка)

Пък и съм сигурен че повечето от Вази знаят за какво говоря :-)

Та се чудя дали не може да приложим/съчетаем здравословния ефект на житото "обработвайки" го(Преди да покълне) по този начин и да го направим цяр/лек за всяка болест, при неизискващ минимум време

:angel:

Ще се радвам да чуя вашето мнение по въпроса

П.С

Интернеа ми е доста слаб и допълнителните опции(иконките) не излизат, затова минах на HTML, ама пак същата - Благодарности на модераторите за редакцията на иконките- Голямо Благодаря!Ако знаете няко й др начин --моля едно л. съобщение

Link to comment
Share on other sites

Здравей, покълналто жито си е много наред, за каква обаче обработка говориш? Колкото по-необработено е, по-добре покълва. При кълненето се активизират биологичните му процеси и става далеч по-полезно. Също се разграждат трудно усвоимите и евентуално алергизиращи протеини, така че много хора, на които не се отразява много добре хлябът, се чувстват добре на покълнало жито. Но трябва да се промива редовно, иначе може да развие плесени, особено ако се държи на много топло.

Link to comment
Share on other sites

Така е, никога не съм твърдил обратното :) От житото по - хубав хляб няма!

Тук обаче говоря за една малко по странничка "обработка" (не преработка:) -

Изкушавам се да пусна нещичко за семенцето лекар- ако не ви харесва може да го изтриете, но си мисля че полза от туй ще да може извлечете :о)

Та:

"

Всяко посадено от вас семенце съдържа в себе си огромен обем космическа информация. Този обем не е сравним с нито един ръкотворен. С помощта на тази информация семенцето знае точно, до милисекунда, времето, когато трябва да оживее, да израсте, какви сокове да вземе от земята, как да използва излъчването на космичните тела - Слънцето, Луната, звездите, в какво да израства и какви плодове да дава. Дадените плодове са предназначени за жизненото обезпечаване на човека. Тези плодове могат ефективно и по-силно, от най-добрите в света ръкотворни лекарства, настоящи и бъдещи, да се борят и да противостоят на всяко заболяване в човешкия организъм. Но за да стане това, за тях трябва да знае още семенцето и да може в процеса на узряването си, да насити плода с необходимото съотношение и вещества, именно за лечението на конкретния човек и неговите заболявания, ако те съществуват или има предразположеност към тях.

За да има семенцето от краставица, домат или от всяко друго растение на участъка такава информация, е необходимо следното: преди посаждането, без да се накисват семенцата да се сложат в устата, където да стоят не по-малко от 9 минути. След това да се поставят между двете длани и да се подържат 30 секунди. Добре е през това време да се стои бос в участъка, в който ще се посаждат семената. След това дланите се разтварят и се поднасят към устата и върху тях се издишва въздухът от дробовете и да стоят открити 30 секунди на Слънце. След това да се посадят, но в никакъв случай да не се поливат. Поливането е възможно само след не по-малко от 3 денонощия след посаждането. Тази процедура трябва да се прави в благоприятни за всеки зеленчук дни (съобразно лунния календар). По-ранното засаждане, ако не се полива, не е толкова страшно, отколкото по-късното. Да не се изскубват покрай даденото растение всички плевели, защото те имат свое предназначение. Едни предпазват растенията от заболявания, а други им дават допълнителна информация. Необходимо е от различните видове да се остави поне по един. Плевелите могат да се подрежат.

По думите на ...

семенцето по този начин събира в себе си информация за човека и в процес на отглеждането на своя плод, ще подбира максимално от Космоса и Земята необходимата енергия за този човек. По време на отглеждането е необходимо да се общува с растението - поне веднъж, докато расте, по време на Пълнолуние да се отива при него и да се докосва.

... плодовете отгледани от семенце по този начин и употребявани от човека, който ги е отгледал, са способни да го излекуват от всякакви болести, значително да забавят стареенето на организма, да го избавят от вредни навици, многократно да увеличат умствените му способности, да му дадат душевен покой..."

модераторска бележка: Моля посочете източник на цитирания текст

Link to comment
Share on other sites

Съществува и един друг вид "обработка”.

С него може да се "обработва"/"преработва" материята и той е известен като Чудо Божие. Влияе на всичко и на всеки!

Ражда се с Вяра, Израства с Мъдрост, Разцъфва с Истината, Опрашва се с Намерение, за да Даде Плод с Любов.

Любов + Благодарност + Съгласие = начина за промяна.

Хубаво е Житното Зърно да попадне на плодородна почва.

:smarty:

Link to comment
Share on other sites

За много години :) и на Здраве!

Прощавайте за забавянето, но си бях на село:), далеч от ИнтерНет ...по близко до истинския нет :D

Ta, Виждам Словата Синеви пак Сияят :) Мога само да се радвам и Благодаря на/за което :). Да се съглася искам и присъединя към всичко казано/написано от теб! :) С изключение на едно :D

Според мен 'семенцето лекар' (ако мога така да се изразя) е аспект/част/начин имено на този вид обработка (чудо Божие).

Пак според Мен (и само според мен:) без чудо Божие обработката/преработката :) би била излишна (не би довела до резултат желан)-

От друга страна - щом имаш чудо Божие, защо ти е да обработваш

Но воля всеки му - всеки как може/иска :)

И последно, този път Не според мен :D,

Нека който иска/може полза извлече! от всичко написано/казано/показано до тук!

Нека бъде Светлина

Мир, Любов и Радост по Майката Земя!

П.С.

За Справка - горепосочения от мен цитат (В предното ми мнение) е от съветите на една руска сестрица на име Анастасия :). Публикуван е от руския Автор В. Мегре в първата му книга от поредицата (няма да я напиша за да не правя реклама :D ) Книгата е със заглавие Анастасия и свободно (до колкото знам - izvorite.com) се разпространява в интернет - или поне този цитат от нея...

стр. 78 :о)

Edited by Приятел
Link to comment
Share on other sites

За да покълне и израсте семето, то трябва да бъде:

"Хвърлено на добра Земя”,

"Поливано с Вода”,

"Пречистено в Огън”,

"Милвано с Въздух”,

"Осигурено с Пространство”,

"Облято със Светлина”,

за да "Добие Смисъл".

Това не е в нашата власт и трябва да бъде внесено в нас, за да можем на свой ред да го приложим. Целият живот е един Подарък от Бог!

Всичко е Дар. Всичко е Чудо Божие. Кое не е Чудо. Не съществува друго, освен Чудото.

Поздрави и на теб, Приятелю!

Благодаря ти за добрите думи.

:smarty:

П.П. Това са седемте чакри:

7 – Смисъл - Духовност, одухотвореност

6 – Светлина - Възкресение, новият човек

5 – Пространство, Етер - Ораторство, говорене на истината

4 – Въздух - Даване и получаване

3 - Огън - Лична любов, инстинкт към самосъхранение

2 - Вода - Страст

1 - Земя - Вашата първа фамилия, земното

Edited by Синева
Link to comment
Share on other sites

НирВан или МирВам - май разлика няма голяма :D:)

Чудничко е написано :P:) Чудно прекрасничко даже :)

Няма какво да добавя ...

Освен :D

е може би само няколко реда :D:)

Нека всеки от нас посее семенцaта на Мира, Любовта и Светлината в плодородната почва на Същността си и поливайки ги с Истина, Радост и Благодарност, с Вяра, Надежда и Светли дела да изникнат/разцъфнат Цветята на Чудото Божие :) А от тях по красиви май няма :D

Насам градинари - Започвайте да сеете! че Света ви вази чака :)

Па ще дойде време и за жътва и вършитба :)

А до тогава - нека се радваме на всеки миг от своето съществувание и Блгадарим на Бога за Чудно - прекрасния Дар, с който ни е Дарувал - Чудото Божие - а то е всичко и всички, и във всички...за всички! :)

Нали ви казах- семенцето наистина е лекАр :D:)

Поздрави!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

:feel happy: В Колелото на Живота (будисткото) + Дванадесетте Взаимозависимости + Първата - Невежеството (1) символизира СЕМЕто + докато Имената и формите (4) и Новото Раждане (11) се изразават с ПОКЪЛНАЛОТО семе или покълналото семе е символ на тези процеси :sleeping:

:feel happy: Любов + Светлина + МИР + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Покрай житото опитах да покълна люцерна. Стана. 4 лъжици семена като покълнаха напълниха цял трилитров буркан, та от 5 дни на всяко ядене хрупам люцерна като животинче, иначе няма кой друг вкъщи да я яде.

Link to comment
Share on other sites

Покрай житото опитах да покълна люцерна. Стана. 4 лъжици семена като покълнаха напълниха цял трилитров буркан, та от 5 дни на всяко ядене хрупам люцерна като животинче

Максим, много се смях :feel happy: ;

също покълвам алфа-алфа /или казано още люцерна/ и я прибавям към салатите.

Може да опиташ да не я оставяш толкова много да прораства...

Link to comment
Share on other sites

Може да опиташ да не я оставяш толкова много да прораства...

Ръководих се по едни указания, оставих я за 6 дни, толкова, колкото там беше написано. Явно съм сложил много семена. Нищо, днес изядох и последната порция, добре ми дойде.

Link to comment
Share on other sites

До Максим:

хубаво е че експериментираш с хубави неща.

Впрочем в люцерната има едно вещество - канаванин (кликни тук за повече инфо),

което служи на растението за защита от изяждане от животни (и е може да е токсично).

То се разлага едва след 7-дневно покълване.

Това обаче касае предимно хора които ядат всеки ден покълнала люцерна,

която иначе се нарича и "царицата на кълновете"...

:3d_138::)

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за информацията. Иначе си падам по експериментите :thumbsup1: Пробвах и със соя, нахут, слънчоглед и сусам. Но най-удачно и вкусен ми се стори покълналия нахут. А соята е най-добра за соев пастет. :thumbsup2:

Link to comment
Share on other sites

:thumbsup: мнооого обичам соев пастет + покълнал нахут + кълнове люцернови не съм експериментирала + щото си ги хапвам наготово :rolleyes:

:feel happy: Любое +Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

А бе, гледам ... а!

Пак гледам- пак ...а!

Ми добре си е формулирана темата от този Приятел. И за "семенцето" добре си го е казал, и за "лекАР" добре си го е казал. Ми така си е - к`во сега? Да се самолъжа ли? :3d_146:

И за "покълнатото жито" ( семенцето) , пак добре си е казано.

Всички мнения са ми безкрайно интересни, но да си призная като за пред себе си- ...а бе лекичко се подсмихвам и все се въздържам да не се засмея. Толкова много информация научавам от вас - /цяла инциклопедия сте, не ми трябва да влизам изобщо в Уикипедията/, но все не можах да науча нищо за "семенцето лекАР" , но онова "покълналото" семенце.

А този дето се е регистрирал като Приятел, е голям майтапчия. С много голяма чувство за хумор. Пуска "мухата" и после бяга.

Ей, не бях чувал да се похапва покълнала люцерничка, но и това чух. Гледам и не вярвам на ушите си ... :3d_101: !!

Щом си я похапвате- значи е вкусно. Ммммм...ммм.... да ви е сладко.!!

И аз си похапвам като овчица разни тревички и кулинарни вкуснотийки когато мога. Но никога не ми е минавало през ум, че с храна която гние, ще постигна негниене. И поради тази причина си похапвам според джоба, каквото си ми душица иска, стига да не е чужда плът. И съм си впрегнал съзнанието и мисълта към "семенцето лекАР"- точно както го е формулирал този Приятел. / че и усмивчица сложил накрая майтапчията/.

Но този Приятел - майтапчия, ми нека да обясни, зощо така е сложил кавичките. А бе, разбрах го какво иска да кажи. Не че не го разбрах- добре си го разбрах даже. Но нека го помолим дружно - да се появи пак и да обясни, защо е сложил кавичките. Защото доста хора залитнаха към кулинарните специалитети .... :3d_039: , пък да му изземвам функциите на обяснител и тълкувател, аа... по-добре да си го попитам, той да си обясни .. :3d_157:

Хайде Приятел "скачай" във Форума и обясни !

Моляяя...!!!

:3d_142:

Link to comment
Share on other sites

:thumbsup2:То и при мен има "впрягане" на съзнанието и мисълта към "семенцето лекАР" + затуй се разписах по темата :sleeping: дано Приятеля се обади :sorcerer:

Защото доста хора залитнаха към кулинарните специалитети ....

Летенето има и добри моменти :dancing yes: при залитането ( тъдявашното ) също + та и ти - моля те сподели и ни светни за "семенцето лекат" :feel happy:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Скок...

подскок,подскок и пак скок :3d_139: -без кирилизатор не е същото-губи се

Привет и мир Вам добри хорица :feel happy:

Прощавайте за забавянето и благодаря за хубавото доразвиване на темата.

Много се смях /и продължавам да се смея :thumbsup2: / докато четох мненията ви - бре, хубава тема стана :feel happy::thumbsup2: благодаря Ви че ви има

и аз много обичам да експериментирам - един път дори експериментирах със соеви кълнове/реших да ги oвкуся и...имах само ябълков оцет на разположение и...пробвах-действа-

действа много разтоварващо...особено следващите 4 часа ... :dancing yes:

За да отговоря на въпроса и да разсея/разсмея съмненията/недоуменията - "семенцето лекар"* - ами така го е формулирал/кръстил/измислил самият писател в книгата си :rolleyes: . Звучи простичко, но в природата всичко е така :sleeping:

ще се радвам да чуем/видим/прочетем и други варианти /тълкования/размишления

Поздрави с усмивка

Мир и Лиобов :3d_053:

*

Знам че това обяснение няма да Ви удовлетвори, затуй и свойта точка гледна ще изложа

"семенце+лек+Ар", то какво по-хубаво от туй

Edited by Приятел
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Приятел, тази идея не е лоша! Чела съм книгата, за която говориш, но не бях се сещала, че и житото и семената за покълване могат да се "обработят" както казваш :dancing yes: и да съберат информация за нуждите на организма. Благодаря ти за идеята, :feel happy: може да се приложи при някои семена за покълване, но за житото специално знам, че е по добре да се яде преди да е покълнало. "Когато житото покълва, всичката му сила отива в кълна и човек не може да се ползва от силите на житото"/от "Хранене, пост и житен режим" Беинса Дуно/

Link to comment
Share on other sites

:feel happy: Мир Вам Петина :feel happy: ,

Радвам се че инфото ти е харесало / ти е от полза :feel happy:

На здраве :thumbsup2: + още една "мъничка обработка" :dancing yes::whistling: "Само Божията Любов носи изобилния и пълен живот" :dancing yes:

и да ти е сладко :feel happy:

Поздравkи с усмивка

Мир и Любов :3d_053:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Здравейте! Бихте ли могли да ми обясните как точно си правите кълновете.Имам голямо желание да започна да хапвам кълнове,но не знам как стават.А в Билла освен ,че са много скъпи са и престояли.

Link to comment
Share on other sites

:)

Здрасти Rainbow-Eyes,

препоръчвам ти инфото от следния нов и хубав български сайт за суровоядството

(там някъде определено има за приготвяне на разни кълнове):

http://www.surovo.hit.bg/start.htm

:feel happy:

Link to comment
Share on other sites

:)

Здрасти Rainbow-Eyes,

препоръчвам ти инфото от следния нов и хубав български сайт за суровоядството

(там някъде определено има за приготвяне на разни кълнове):

http://www.surovo.hit.bg/start.htm

:feel happy:

Любо,благодаря ти за сайта.Мисля ,че намерих нужното. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...