Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Жена ми е недостатъчно сексуална за мен


Nqmaznachenie

Recommended Posts

Здравейте!

Мъж на почти 30 години съм. С жена ми сме женени от 1 година; заедно сме от 4. Разбираме се прекрасно, любовта ни е голяма и не спираме да си я показваме един към друг - от вербален начин до най-малките жестове. Уважението един към друг и диалогът са особено важни за нас двамата и винаги, когато сме били изправени пред някаква трудност в заимоотношенията ни, винаги сме сядали, обсъждали и стигали до консесус. Почти не се е стигало до повишаване на тон, защото сме големи и зрели хора и сме наясно, че това е признак на слабост за справяне с даден проблем. Жена ми ми дава абсолютно всичко, за което съм мечтал освен честота и разнообразието в интимния ни живот.

Преди време си бях говорил с нея за нейния опит до преди да се срещнем с нея и тя ми сподели, че е била с 2-3ма преди мен и няма кой-знае какъв опит в секса, но едно е със сигурност (цитирам я): "Сексът с теб е най-страхотния, който съм правила!". Проблемът е там, че аз съм доста разкрепостен и бих искал преживе да опитам какви ли не неща в областа на секса с цел доставяне на удоволствие (но не й причиняване на болка - не изпитвам удоволствие от това). Например жена ми има лош спомен от първия си опит за анален секс. От тогава никога не го е практикувала. Понеже много се обичаме и се съгласи 1-2 пъти да опитаме. Но само при мисълта за самия акт и цялата се стяга, свива и не може да се отпусне и да се отдаде на момента. Отдавна сме минали през периода на задръжките и не ни е срам от нищо. Също така, когато е неразположена, никога до сега не е взимала инициатива да ме задоволи по някакъв начин...било то орален или с ръка... просто да направи жест за мен и да се погрижи за моята нужда. Веднъж й казах, че имам желание да отидем до секс магазин, за да си купим вибратор, който да включи в любовната игра преди акта. Сама си го избра, ползвахме го цели 2 пъти и после каза, че й бил голям. Помолих я да си купи еротично бельо, за да разнообразим сексуалния си живот и тя си взе 2 чорапогащника, които облече по веднъж по свое желание (може би от любопитство и до там). Говорили сме 2-3 пъти на тая тема, че не искам да правим секс в мисионерска и кучешката (на задна) цял живот, но всеки път разговорите започват нормално и завършват със сълзи от нейна страна. Тя казва, че се чувства ужасно зле като й казвам, че искам нещо още, защото тя толкова се стараела да съм задоволен във всякакъв аспект (което е вярно) и по този начин се чувства недостатъчна и неспособна да ме задоволи. Следват сълзи и след това най-сериозно ми заявява, че няма нищо против да съм отишъл "някъде" да се облекча, но не иска да знае и разбира.

Сами разбирате, че щом пиша всичко това, не желая да ходя където и да е... Не желая семейството ми да се провали заради един секс, заради нещо, което така или иначе с времето утихва и постепенно изчезва. Тя е моята прима жена, тя е номер едно и никога няма да допусна за миг да се почувства пренебрегната или да засегна достойнството й. Тя знае това и се чувства точно такава, поради неспирните ми грижи за нейното благо.

Разговорите ни на тая тема са били по 2-3 различни метода - един път подходих като приятел, който има нужда да сподели нещо, втория път бях по-рязък и леко ядосан в тона си, а на третия път се разсърдих. Нищо е помогна... крайният резултат е винаги един и същ - сълзи. Казах й, че повече няма да подхващам тая темата, след като не е способна да говори за това и да се опита да ме разбере. Моля за съвет как да подходя към нея, по индиректен начин, така че само да провокирам у нея, това от което имам нужда. Бих искал да я накарам сама да стигне до това заключение, сама да го пожелае. Не искам на сила. На сила нищо не става...

Благодаря предварително!

 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

Може да се каже, че описваш мен, само че вместо сълзи накрая аз просто се изнервям :)

Да не си съпругът ми? :D

Може и да греша с мнението си, но според мен жена ти няма да се промени по начина по който ти искаш. Понеже аз съм в подобна ситуация и непрекъснато съм под натиск за повече/по-разнообразен/по-продължителен и т.н. секс, в един момент стигаме до момента, че аз НЕ ИСКАМ ИЗОБЩО. И не става въпрос, че искам да го правя с някой друг, или че не обичам мъжа си, или че не ми е хубаво с него, а просто НЕ ИСКАМ. Пишеш, че от 4 години сте заедно, ние сме от 7, но не времето е определящо, а отношението. Преди дори не съм се замисляла колко/какъв секс правим и той просто се случваше често. От както мъжът ми все мрънка, че е незадоволен, аз все повече се отдръпвам, даже когато правим секс вече ми е като по задължение, а не за удоволствие.

" Също така, когато е неразположена, никога до сега не е взимала инициатива да ме задоволи по някакъв начин...било то орален или с ръка... просто да направи жест за мен и да се погрижи за моята нужда." Ейййй, аман вече от тези ваши нужди! :D 

Според мен няма да е зле да помислиш в посока твоята промяна, не може само от нея да изискваш. Жената и до Секс-шоп е ходила с теб, значи е направила опит, просто не е за нея тая работа :)

Хубав ден!

Линк към коментар
Share on other sites

Имам един въпрос - какво ще рече недостатъчно?

Много внимателно прочетох, иска ми се Вие да си отговорите лично. Може би погледнато не само през Вашите очи.

Сега, може да отидете на семеен терапевт, разбира се. Да пратите жена си и сама на терапия, защото ми се струва, че намеквате за някакъв проблем при нея.

Но пък си мисля, че просто сте различни в сексуално отношение. Не че това е нещо толкова страшно и непоправимо, особено когато толкова си пасвате като личности и се обичате, както описвате. Въпрос на търпение, взаимно опознаване. И на диалог. На мен ми е интересно щом във всяко отношение постигате консенсус, защо ви в толкова трудно да обсъдите мило и с разбиране и този въпрос? А може би консенсус не е точно общоприетото във вашия случай...

Линк към коментар
Share on other sites

За мъж на 30 години, доста тъп въпрос... Жената ти е това кое е. Видял си я, приел си я, обикнал си, оженил си се. След като е минала началната еуфория във връзката ви, са взели явно да надделяват сексуалните ти мераци и се чудих как да я промениш, че да живееш с този *твой* избор. Направил си каквото зависи от теб, говорил си с нея, тя е откликнала, но явно не и е по вкуса. Проблемът е твой как да направиш някакъв компромис с тези си мераци, или да хващаш пътя. Ако се съсредоточиш върху истинският проблем, може и да го решиш...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Вариант е да станеш по - добър психолог и да съумееш лека полека, търпеливо и неусетно за нея да я доведеш до това, което желаеш да имате като сексуални отношения. Тоест, да не искаш от нея всичко, което ти се прииска в кратки срокове, а да действаш за поетапно разширяване на границите и ("апетитът идва с яденето", "капка по капка - вир". 

Друг вариант е да станеш по - малко сексуален и по този начин да постигнете хармония в сексуалния си живот.

Трети вариант - любовници, проститутки (с или без нейно знание/съгласие).

Четвърти вариант - раздяла. 

Редактирано от Сингам Морнингстар
Линк към коментар
Share on other sites

Мисля, че съпругата ти изживява секса вътрешно и много по-силно от теб и твоя нагон и разнообразие. Ако е така, както предполагам, разнообразието, за което ти мечтаеш не само че няма да освежи и задълбочи нейното преживяване за секса, а точно обратното - ще го притъпи и ще го направи някак плоско и "техническо" събитие. Говоря от опит (женски). Затова тя плаче и е съгласна на всичко, само да не искаш това от нея... За нас жените някак трудно се съчетават (за да не кажа невъзможно) трепетите на душата с техническите похвати, характерни за една древна професия. Или както казват по нашия край - няма как и китки, и фитки на едно място... 

Линк към коментар
Share on other sites

В 16/09/2016 at 19:09, iti каза:

За мъж на 30 години, доста тъп въпрос... Жената ти е това кое е. Видял си я, приел си я, обикнал си, оженил си се. След като е минала началната еуфория във връзката ви, са взели явно да надделяват сексуалните ти мераци и се чудих как да я промениш, че да живееш с този *твой* избор. Направил си каквото зависи от теб, говорил си с нея, тя е откликнала, но явно не и е по вкуса. Проблемът е твой как да направиш някакъв компромис с тези си мераци, или да хващаш пътя. Ако се съсредоточиш върху истинският проблем, може и да го решиш...

Благодаря за квалификацията на въпроса ми! Приемам я, но не я разбирам. Като цяло по-добре да питаш за съвет, от колкото "много да ги разбираш нещата"...та за това зададох този тъп въпрос :) Благодаря все пак за споделеното мнение!

Линк към коментар
Share on other sites

:) По скоро си мисля че на ,,нямазначение" му идва нанагорно , за това има нужда от  промени . Мисля че е умора от постоянната инициатива която потдържа . Може да опитате ,тя да те прелъсти в леглото . Ако се научиш да чакаш , ще намериш , по точно научиш , колко еротика има в едно погалване .

На времето се чудех защо темата ,,Дон Жуан" е постоянно актуална .Веднъж изброих към 20 филма , оперети , опери , театрални постановки , комедии и драми .Това в рамките на 10 год. да се представят в България .Еми , любовта между мъжа и жената си е изкуство .Тя не може да се ограничи само в един свой аспект .Това я осакатява , става досадна :)

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...