Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Контрацептивите


Recommended Posts

Вчера един въпрос в "Гладолечението" провокира създаването на тази тема. За хормоналните противозачатъчни таблетки и тяхното въздействие.

Откривателят им е евреин с български произход, живее в САЩ. Най-общо казано контрацептивите действат на принципа на "заблуждаване" на мозъка, който изпраща сигнали да не се отделя яйцеклетка.

В брошурите са изброени положителните ефекти, съпровождащи приемането на таблетки, като дори се подчертава балансиращото им влияние върху хормоните. Най-модерното лечение на хирзутизъм /завишено окосмяване/ става с приема на такива хапчета + спиролонактон /лекарство за обезводняване, което взаимодейства с надбъбречните жлези, чиято функция обуславя и окосмяването на неподходящи места/.

Прието е, че забременяване след прием на такива таблети може да се очаква след около 6 месеца след спирането им. Безспорно програмата "антибебе" остава по-дълго време на надорганично ниво, в биополето.

Хайде да си поговорим на тази тема.

Линк към коментар
Share on other sites

Изкуствената контрацепция като цяло е едно необходимо зло за много съвременни хора, тъй като те не желаят да усъвършенстват естествените мерки, а от друга страна прекъсването или дори износването на нежелателните бременности носи много светски проблеми, а от наша гледна точка - и тежки карми. По-конкретно за "хапчетата" - в сравнение с другите методи имат повече странични явления, макар да се твърди, че новите препарати са с по-малко такива. За някои жени с точно определени отклонения могат да послужат като поддържаща терапия, но дали тя е най-добрата възможна, това отново е под въпрос, докато не се опитат по-безопасни алтернативи. Която жена все пак е решила да остане на тоя вариант, задължително да се консултира не само с АГ, но и да си направи общи изследвания доколко е здрава, има ред противопоказания от истемен характер...

Линк към коментар
Share on other sites

:) сериозна + вечно актуална тема ...за саможертвата + невежеството на жената :sleeping: а за мъжа ...ще си замълча, защото ще се изкуша + ще вложа патос, а не ща + затова пропускам засега :D но от дистанцията на времето + преживения опит /излишен + безмислен, ми се иска да споделя субективно, че сега вече бих се въздържала абсолютно категорично + неумолимо от ползването на каквито и да е неестествени външни средства = изкуствена контрацепция ( хормонални таблетки + спирали ) + бих прилагала единствено и само естествените мерки :smarty: в хармония с партньора.

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Редактирано от Благост
Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...

Здравейте ! Много интересна тема и определено вълнуваща ме.

Пиех известно време такива таблетки ,но ги спрях.Не искам да си тъпча организма с глупости. Същевременно не използвам презерватив.Имам постоянен и единствен партньор. Може ли да ми обясните малко повече за естествените средства за предпазване.Благодаря ви ! Лек и усмихнат ден!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Изкуствената контрацепция като цяло е едно необходимо зло за много съвременни хора, тъй като те не желаят да усъвършенстват естествените мерки,

Моля за информация - какво се има предвид с естествени мерки и тяхното усъвършенстване?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Четох някъде, че древните славяни, преди да бъдат завоювани от някои империи и да влезат в състава им, при изнасилване са прилагали чесново хранене за ликвидиране на нежелана бременност. Чесънът е най-силният антиБИОтик.

Но те са имали по-друго отношение към зачеването.

Редактирано от tzveti
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

и аз имам какво да споделя-пиех ги уж да ми помогнат да ми е редовен цикала...е ,нямат видими странични ефекти,но щом ми докараха тромбоза...на мен дето съм си така здрава..и млада..представете си каква химия са..много са вредни,да...И бедата ми бе ,че се доверих на "знаещите"гинеколози.И едва не си умрях млада и зелена..

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Тази мода, навлязла и у нас има и своите вредни последици: увеличен риск от развитие на тромбози, повишаване на кръвното налягане, увеличаване на телесното тегло /често наблюдавано явление/, отоци, акне, разстройства на функцията на щитовидната жлеза, възникване на спонтанни маточни кръвотечения, нервно - вегетативни разстройства-главоболие, депресия, мигрена, умора и др.

намесата в хормоналния баланс на организма може да има трайни отрицателни последици и такава не е желателно да се осъществява, без да има изрична нужда от това и то едва след като са опитани всички естествени средства за лечение и то ако те не са дали резултат.

А днес се предписват и пият масово противозачатъчните медикаменти, дори на жени, които искат но не могат да забременеят. Ето това според мен е чиста глупост и поущряване на медицинската индустрия.

Аз лично съм против противозачатъчните средства и лично не бих ги прилагала.

Линк към коментар
Share on other sites

Като се има предвид статистиката от '07 г., в която на 1300 раждания се падат 1000(регистрирани) аборта,

като се имат предвид статистиките от миналите 10 - 15 г., когато отношението беше 1:10 в "полза" на абортите,

а също, че форумът се чете от млади хора с гореща кръв и във вихъра на светския живот, без това да ги прави лоши,...

...

...апелирам първо да се изяснят съвсем конкретно термините "естествени мерки" и "противозачатъчни средства" от тези, които ги ползват.

Възможно е всеки а влага различен смисъл в тях. Например за мен естествена мярка е само пълното въздържание. Само единици чувстват истинска вътрешна потребност от него.

А всички действия и препарати от химично или механично естество , които пречат на зачатието при наличен полов живот, са противозачатъчни.

Поради важността на темата се надявам смешните псевдоморални табута да паднат, и ако някой наистина има полезен личен опит, да го сподели.

За съжаление аз нямам повече познания от широко рекламираните до момента, и моят живот също като на много други е бил поредица от страхове, двоумления, грешки, компромиси и случайности.

Чудно ли е , че ако поне на един млад човек това бъде спестено, аз бих се чувствала щастлива?

Линк към коментар
Share on other sites

Eто и личният ми опит при употребата на противозачатъчни.

Предписа ми ги гинеколог, два месеца след като се омъжих и не можах да забремения. Отидох на лекар с идеята да си направя профилактични прегледи да съм спокойна, че нямам здравен проблем. Та тази въпросна лекарка ето какво направи - реши да ми предпише противозачатъчни след никакви видимо иначе проблеми, без сериозни изследвания, да ги пия 3 месеца и като ги спра -хоп и видиш ли то щяло да стане. Мъжът ми беше против, но аз викам нека пробваме. Та още на 15-20 ден ги спрях, защото получих неистови болки в гърдите. Просто не можете да си представите, даже ходих на мамолог, защото освен болките се опипваха и бучки по гърдите ми. Мамолога каза веднага да ги спра. Е, аз ги спрях и съжалих за невежеството, което проявих спрямо себе си.

Противозачатачните са хоромони, намеса в организма. Не само заради личният си опит, а и заради литературата, която съм изчела съм против тях. Спроред Д-р Атанас Гълъбов и разни проведени опити и статистики. Приема на такива медикаменти води дори до безплодие.

Партньорите могат да пазят и сами, а има имного други контрацептиви, като спирали и презервативи даречем.

Редактирано от adelaida
Линк към коментар
Share on other sites

Да, всеки уважаващ себе си лекар е много внимателен с хормоналните препарати. Изписват се главно за лечение на вече съществуващи сериозни заболявания.

Има обаче вероятност и обикновената спирала да не е за предпочитане. От личен опит - може да доведе до засилена месечна кръвозагуба, и ако не се вземат мерки - до анемия. Разбира се , изваждането й при такива оплаквания не е проблем, така че най-важна си остава навременната грижа за собственото здраве.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Нормално е да има различни мнения по този въпрос,но аз лично съм приемала противозачатъчни средства и мога да ви кажа че съм доволна организма ми ги прие добре без сранични действия и нежелани ефекти. Спрях да се притеснявам при всяко закъснение на цикъла си :D .Против спиралите съм, защото се получава срастване или отхвърляне от организма. Чувала съм от приятелки, че се стига до операция. Правете любов и внимавайте!

Редактирано от Аделаида
Линк към коментар
Share on other sites

Контрацептивите като лекарство не са винаги удачни. "Лекувах" по този начин миома, от което тя не стана по-малка, но аз пък се увеличих драстично, с около осем килограма за четири месеца. Повече полза получих от алоето.

Като алтернатива на контрацептивите с цел забременяване зная два начина. И двата метода спомагат за освобождаването на тъканите от "слуз", имат прочистващ и подсушаващ ефект. Първият: след едноседмично гладуване, може с плодове и чай по Лидия Ковачева - наистина много лесно се "хваща" след гладуване.

Другият начин е в краен случай - курс инжекции с гентамицин. Направо забравете, че съм го казала! Все пак не е за подценяване, понеже зная за жени, забременели с поликистоза на яйчниците и една дама, с която родихме през няколко дни - тя забременя за първи път на 43 години, след курс инжекции с гентамицин, които собственоръчно й направих по друг повод. Тук някой да не остане с впечатлението, че гентамицинът е бил достатъчен, трябва и плодовит мъж. :3d_042:

Съществува риск от забременяване при всеки контрацептив. Аз в това отношение съм показен случай...

Поносимостта към хормоналните препарати е много индивидуална.

Мога да ви пожелая верни и обични партньори, че само кондомът дава механична бариера срещу болести, предавани по полов път. ;)

Линк към коментар
Share on other sites

От по-възрастни жени съм чувала за следния метод използван като контрацептив, конкретно относно забременяване.

По - едра бучка морска препечена/прегорена на котлон се поставя вечер във влагалището. Също има и пречистващо средство.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...