Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте,

Пиша с молба за съвет. От София съм, жена на 23 години. През последният месец изпитвам непрекъсната тревожност, замаяност, мисли за тежки болести, изтръпване на крайниците и пробождания в главата, понякога придружени с изтръпване на скалпа и парене.

Всичко започна след като ми иzписаха антибиотик за настинка и останах 1 седмица болничен у дома, изпих едно хапче след като вечерта бях прочела всички странични ефекти и сутринта се събудих от кошмар и изтръпване на черепа и болка, която наподобяваше оскубване. Уплаших се много и започна да чета в интернет какво ли не. Поставих си най-страшните диагнози на мозъка като започнах да изпитвам и задушаване и непрекъсната замаяност и вечерта не издържах - закараха ме до спешното. Кръвното ми беше леко високо, нямах никакви други симптоми и лекарят ме увери, че всичко е на нервна почва.

Следващата седмица се върнах на работа и беше кошмарно, отидох да си направя изследвания на кръвта, всичко беше нормално и там, въпреки това бях непрекъснато замаяна, усещах пробождания в главата, задух и сякаш хората говореха много тихо. След изследванията отидох на невролог, лекарката ме увери, че всичко е вегетативно и няма реална причина да ми изтръпва главата и да усещам бодежи и парене. За изтръпването на крайниците ми направиха ЕМГ, което отново беше в норма. След всичко това като че ли леко се успокоих, но в различни моменти замайването ме връхлита отново, а изтръпването на главата и паренето не спират. Носът ми е непрекъснато запушен и изпитвам болка в него, което също ме притеснява много.

Тук е момента да спомена, че съм преживявала паническа атака преди година, която беше точно преди да излетя за чужбина на почивка - симптомите бяха замаяност цяла седмица, все едно някои ме блъска, високо кръвно, гадене, разстроен стомах. Личният ми лекар ме прие и констатира силна паника, висок пулс и кръвно и ми поставиха инжекция Диазепам. Излетях благополучно и на следващия ден всички симптоми бяха изчезнали от само себе си. Не усещах нищо, а само се наслаждавах на почивката.

Въпросът ми за сегашното ми състояние се състои в това дали да поиска скенер от невролог, за да се избавя от лошите диагнози, смятате ли и вие, че паренето на главата и пробожданията са на нервна почва?

Моля ви да ме посъветвате с какъв специалист да се срещна или какви методи да прилагам, за да се проборя с тези усещания? Аз съм много активен човек и тези усещания и натрапчиви мисли за болести съсипват ежедневието и близките ми.

Благодаря на всички, които ще отделят време да прочетат написаното от мен и да дадат съвет.

Редактирано от Hristiyana
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...