Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Атлантида - мит или реалност


Recommended Posts

А какво мислите за Атлантида- мит или реалност?

Link to comment
Share on other sites

От една страна ми се струва, че е реалност. А от друга, сега са плъзнали всякакви спекулации по въпроса, имат толкова много книги и сайтове, които лансират все различни версии, че... Според мен се касае за наистина съществувала древна цивилизация (по времето на Платон лъжата не е била толкова на мода, колкото е днес, та сигурно е бил прав човекът). Но кое от легендите е мит и кое е вярно... струва ми се например невероятно, че те са били чак толкова духовно и технологично напреднали, въпреки че и това не е изключено. но нали ако например ядрена война ги е довело до самоунищожение, това щеше да даде отражение в съответните земни пластове, а археолозите май не са много склонни да постигнат единодушие по това, има ли наистина странни находки около предполагаемите потънали континенти, или това са неща, които ги има и другаде...

Edited by Добромир
Link to comment
Share on other sites

Guest Мона

Атлантите са първите хора от рода homo sapiens. Платон е прав, само дето бърка местоположението на острова. Съвременние учени по никакъв начин не могат да открият реални исторически/физически доказателства за тяхното съществуване, освен с едно изключение - египетската цивилизация до Старото царство.

Link to comment
Share on other sites

Според теософите нашата човешка раса е Петата-Арийска раса.Четвъртата раса е великата раса на Атлантите.Твърди се че гръцката азбука е с основи на Атлантската писменост.А Атлантида е изчезнала в следствие на поредица от катастрофи една от които предишното сменяне на полюсите.Ако не е имало други раси преди нас , нима ние сме единствените достигнали напредък в това измерение?Доколкото съм запозната те са достигнали до много високо духовно развитие ,за разлика от нашия технологичен напредък.

Link to comment
Share on other sites

"Учителя"- Мисията на Културите и Расите

"Атланската или Четвъртата раса. Тя е населявала континента Атлантида, който освен мястото на сегашния Атлантически океян, е заемал и обширни околни области. Научно е установено съществуването на този континент.

Загатването за него дава още Платон в книгата си Тимей , където се излага разговорът между гръцкия законодател Солон и един жрец от храма при град Саис. Жрецът казал на Солон , че и в техните книги е записано за съществуването на Атлантида западно от Херкулесовите стълбове( Гибралтарски проток).

Португалците преди няколко века откриха Канарските острови . Те намериха там туземни жители , който до тогава мислели , че са единствените обитатели на Земята .У тях съществувало предание , че западно от тях съществувала голяма суша, която потънала под морето и , че останки от нея са само техните острови със своето население.

Когато испанците откриха Америка, те влязоха в досег с туземните племена на Мексико и Перу. Последните разказали на испанците за едно предание , съхранено от тях, а именно , че източно от земите им имали в старо време голяма суша , която после била погълната от вълните на океана.

Останките от Атланската раса са днес монголската и туранската раси в Азия, червенокожите племена в Америка, ескимосите и лапланците.

Човек през голяма част от Атланската епоха не е могъл да казва за себе си Аз.

Той е нямал развити умствени способности, не е могъл да направи и най елементарното пресмятане."

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Има една беседа(за съжаление не помня коя точно) от Учителя, в нея се говори за потъналата Атлантида, как със потъването душите на атланците минали в океана т.с в астрала, че центъра на цивилизацията бил някъде около Мексиканския залив(възможно е явленията около бермудския триъгълник да водят произхода си от там, това обаче е мое мнение).В беседата се говореше за едни риби, мисля че пъстърви които правели една голяма обиколка и винаги се връшали там където била Атлантида защото тези риби имали някаква връзка с потъналите атланци.

Друго което си спомням от беседите е, че много може да се научи от културата на Атлантида, но и много работи имало за които е по-добре да си останели там под водата

Link to comment
Share on other sites

От всички страни,се носи сякаква информация ,че те са саществъвали но сериозни данни има единствено тибетския будизам,аз смиятам че когато му доиде времето ще стане ясно и то не на еденици хора а,на цялата земя.според мен те са някаде в четвартото измерение на шамбала.

Link to comment
Share on other sites

Мога само да кажа, че духовният напредък на човечеството предстои. Технологиите вече са добре развити, но човекът забрави, че има и душа, която трябвя да се събуди вече... Шестата раса ще произлезе от арийската-бялата раса, но когато човекът овладее единството между сърцето и ума... Т. е. Любов, Мъдрост, Истина.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Пръстена от Атлантида

След като прочетох тази история се замислих, дали е вярно всико онова, което тук пише за пръстена..? И ако примерно си го направя поръчка в бижутерски магазин, дали ще е зареден със същата енергия, която по принцип се зарежда при правене на друго място(от 'специалисти')?

Link to comment
Share on other sites

Аз наскоро превеждах от руски една статия за Атлантида, ето я:

Терра инкогнито - това била Атлантида до скоро. И нищо, освен казаното в дълбока древност за нея, не било известно. Сега положението започна да се променя: специалистите признаха автентичността на древната книга, посветена на удивителните страни в зората на цивилизацията. Сред тях е и Атлантида. А екстрасенсите приели от ноосферата съобщения, косвено потвърждаващи сведенията на тази книга. Остава всичко това да се разбере и приеме.

Още през 1969 година в библиотеката на Леварден, административен център на провинция Фризландия , намираща се в северна Холандия, се появила старинна ръкопис. Около нея се разгорели яростни спорове. В ръкописа се съобщавало, че записите се отнасят към времената на атлантите, а написани били от неизвестен автор 3449 години след ужасната катастрофа и потъването на Атлантида. Но по данните от Платон, античен философ, писал за Атлантида, катастрофата се случила много отдавна - в десетото хилядолетия преди нашата ера. Получава се, че древната книга е писана около 7000-8000 години преди нашата ера и в този случай тя е с хилядолетия по-стара от всички известни на науката писмени паметници от миналото. Съществувала ли е толкова отдавна писменост? Неотдавна на този въпрос се отговаряше отрицателно. Докато професорът от Миланския университет Радивое Пешич, югославянин по произход, не намерил на стръмните брегове на Дунав писмени знаци, приличащи на етруските. Като изследвал находките на археолозите от този район, той съставил най-древната азбука в света от 48 знака.

Неговата работа взривила научните среди. Получило се, че книгата от Фризландия действително е могла да бъде написана много отдавна. И това веднага премества в трудно представимо далечно минало не само източниците на писменост, но и първите стъпала от стълбата на нашата цивилизация.

Още по-голямо изумление предизвикват съобщенията в книгата за океански плавания на кораби, за търговия между континентите, за известни капитани, ходили до Атлантида и обратно. Всичко това - хилядолетия по-рано от появяването на най-примитивните лодки.

Ето какво съобщава книгата за катастрофата:

"През цялото лято Слънцето се криеше зад гъсти облаци, като че ли то повече не искаше да гледа към Земята. На Земята цареше тишина, влажна мъгла, сякаш мокро платно беше надвиснало над жилищата и нивите. Въздухът беше тежък и гнетящ, и хората не знаеха радост и веселие. Тогава и започна земетресението, като че ли предвещаваше края на света. Планините избухнаха в пламъци - някои пропаднаха в земята, а други се издигнаха по-високо.

Страната, която мореплавателите наричат Атлан изчезна, а разбеснелите се вълни толкова високо се повдигаха над планините, че тези, които се спасиха от огъня, бяха погълнати от морската бездна. Земята гореше не само в страната Финда, но и в Твискланд. Горите пламтяха, а когато вятърът духаше оттам, цялата страна се покриваше с пепел. Реките измениха своето русло, в техните устия се образуваха нови острови от пясък и наноси. Това продължи три години..."

Трудно е да се разбере за какви страни, освен Атлантида се говори в книгата. Някои атлантолози смятат Твискланд за Германия. Но германците дошли в Европа от Азия, за което има съхранени писмени източници - и дошли в доста по-късно време от написването на книгата, когато никой вече не говорел за гибелта на Атлантида. Възможно е следното заключение: Германия се е намирала тогава на друго място. Но тогава и жителите на Фризландия (фризи) следва да са били на друго място. Те дошли на територията на днешна Холандия от Фригия. А Фригия се намирала в Мала Азия. За това говорят археологически находки. И не само те. Ето загадъчна фраза от книгата:

"Много страни изчезнали под водата, появили се нови континенти, в Твискланд били унищожени половината гори, народа на Финда се заселил на безлюдни земи, а местните жители били или изтребени, или взети в робство."

Възможно е книгата да съобщава за глобалното преселение на народите след бедствието. Но от ръкописа са останали само фрагменти. Не е изключено, че пълният вариант на книгата, ако бъде намерен някога, ще може да даде сведения за първата родина на много народи, включително и за фризите. Да отбележим нелогичността на неизвестния автор на книгата. Той говори за безлюдни земи, на които се заселил народа на Финда, а в същото време - за вземане в робство или за изтребване на местното население.Възможно е тази логическа грешка да са допуснали преписвачите на книгата, а не самият автор. А че книгата е била преписвана, това не подлежи на съмнение.

Странни имена се срещат в тази книга. Например Нееф-Туна. Това е командващ на флотилия. От неговата флотилия се отделили кораби, под командването на капитан с име Инка. Инка тръгнал към западната част на океана. Там той се надявал да намери непотопени части от страната Атлан. Моряците даже мечтаели да се заселят там. С какво е могла да ги привлече тази страна? Вероятно с нейните чудеса, Атлантида е била център на света.

Името Нееф-Туна извиква в паметта лика на древния бог на морето Нептун. Римляните не случайно са го почитали. В книгата направо се говори, че Нееф-Туна отправил своите кораби в Средно (вероятно Средиземно) море - след като Инка тръгнал на запад към потъналата земя. Може да се допусне, че древният капитан е бил обожествен именно тук в Средиземноморските страни. Други атлантолози говорят и за обожествяване на Инка, който би могъл да предаде своето име като основател на цивилизацията на инките, неизвестно откъде дошли в Америка.

източник

Link to comment
Share on other sites

Guest hrisko_89

Според Едгар Кейси атлнтите са ни превъзхождали в духовно и технологично отношение.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest pavletA

Атлантида е реално същестувал континент, който потъва.В книгата на Милан Миланов "Тайните подземия на България" се упоменава, че има информация за живота, технологиите на атлантите.Всичко се съхранява във свръхмощни компютри, скътани в тайни подземия.Атлантите са били високоразвита цивилизация, която се самоунищожава заради технологичния си напредък.Преродения бог Тот се заел със задачата за оцеляване на духовното и подгатвял свои ученици.Те се пренасочват към пирамидите в Египет и оцеляват.Атлантида е съществувала като реалност.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...