Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ефекта Махариши


Иво
 Share

Recommended Posts

Здравейте,

Преди време четох статия за ефекта Махариши (Щракнете тук за повече инфо). Ако само един процент от хората в един град имат добро и съзнателно отношение към живота като цяло, то целият град се променя. Това е научно доказано. Колко голяма е да кажем Варна? Около 350 000 човека. Ако в града има само 350 човека, които имат високо съзнание, то целият град ще изпита благотворното им влияние. За София бройката ще е около 130 човека.

Иво

Link to comment
Share on other sites

Здравейте,

Преди време четох статия за ефекта Махариши (Щракнете тук за повече инфо). Ако само един процент от хората в един град имат добро и съзнателно отношение към живота като цяло, то целият град се променя. Това е научно доказано. Колко голяма е да кажем Варна? Около 350 000 човека. Ако в  града има само 350 човека, които имат високо съзнание, то целият град ще изпита благотворното им влияние.  За София бройката ще е около 1300 човека.

Иво

За самия Махариши имам сериозни резерви, иначе още Учителя е говорил в смисъл, че ако например жителите на някой град излязат и се молят, това може да отмени земетресение.

"... Поне за една година дръжте в себе си следната мисъл: Искам окото ми да бъде светло, чисто, за да бъде такова и цялото ми тяло. При такова положение вие бихте спечелили много повече, отколкото ако бяхте слушали всички проповедници в света. Онзи слънчев лъч, който идва отгоре, произвежда много по-добър резултат от всичките печки в света. Такъв е Божествения закон.

Спрете сега ума, мисълта, волята и сърцето си върху това око и запитайте се всеки един в себе си, кой ден от замътването сте. Ако са се изминали 10 дни от замътването, ще кажеш: Мамо, още не е време. На 15-тия ден майката започва да кудкудяка, но ти ще кажеш: Мамо, още не е време. Като дойде 21-ият ден, ще кажеш: Мамо, време е вече. Така и аз ви казвам: клок, клок, но в това отношение съм профан и не зная, в кой ден на замътването си е всеки от вас. Това ще познаете по вашите пориви, желания и мисли. Ако от днес всички проповедници, свещеници, учители, съдии в цяла България, пък и в цяла Европа, започнат да мислят за това око, щяхте да видите, какъв добър резултат щеше да има. Ако българите направят първи този опит, ще видят, как в една година ще има подобрение и в умствено, и в душевно отношение. Мислете за окото, за което Христос е говорил, защото то е във всички и във вас ще се породи Божествена мисъл, обич и добрина. Когато намерите това око, ще бъдете всички безсмъртни: то съживява. Това е искал да каже Христос. Всеки, който иска да бъде безсмъртен, да намери своето око. Тази е мисълта, която Христос е вложил в този стих."

из Беседа, държана на 11 май 1919 година. (цялата беседа тук)

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Здравейте,

Преди време четох статия за ефекта Махариши (Щракнете тук за повече инфо). Ако само един процент от хората в един град имат добро и съзнателно отношение към живота като цяло, то целият град се променя. Това е научно доказано. Колко голяма е да кажем Варна? Около 350 000 човека. Ако в  града има само 350 човека, които имат високо съзнание, то целият град ще изпита благотворното им влияние.  За София бройката ще е около 1300 човека.

Иво

Тук искам да внеса известна корекция по отношение на ефекта на метода на медитацията по метода на Махариши Махеш Йоги - за трансценденталната медитация. Не съм специалист в тази област кой знае колко, но със сигурност знам, че е ефектът е реално измерим, когато медитират минимум не 1% от населението от даден град, а само - корен квадратен от 1% от населението от града в който медитират.

Това означава, че за Варна с около 350 000 живеещи - корен квадратен от един процент ) е равен на ~ 59 :smarty::thumbsup: а не 350.

За София са достатъчни само :) 114 човека за да бъде ефектът реално измерим :)

За България от 8 000 000 живеещи са необходими да медитират поне 283 човека само :):thumbsup::angel::angel::angel:

Братя Българи хайде да медититаме. По възможност заедно и по едно и също време, за да се получи по-силно кохерентно излъчване. Хайде да се обединим какво ще кажете

Link to comment
Share on other sites

Подкрепям идеята за обща медитация.И аз смятам ,че обединената "добра мисъл" прави чудеса!Според думите на Дънов :"Само ако знаехте каква сила има мисълта,никога нямаше да мислите лоши неща."

Тъй като на всяка буква,съответства нота,цифра и цвят- знам че са правени опити да бъдат преведени с ноти добри (благопожелания) и лоши (клетви) изрази.Резултатите били изненадващи! Мелодиите съответстващи на добрите думи били приятни,докато тези отговарящи на лошите-били страшна дисхармония! Прочетох във форума за опитите правени с вода- те са подобни на това за което Ви говоря и смятам,че съвпадението не е случайно!

Така че- нека се договорим за ден и час (поне 2 пъти за този ден,защото може да има сривове и някой да не успее да се включи). За да не говорим напразно,предлагам денят да е Понеделник- сутрин в 9 и следобед в 15ч.,но това е отворена тема и можем да постигнем съгласие накрая,нали? :thumbsup2:

Важното е да не се разсрочва осъществяването на идеята във времето,защото накрая нищо няма да стане!

Желая Ви спокойни и приятни почивни дни! :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Да това е супер. Предложението за определения ден на медитация - Понеделник е наистина много подходящ ден, за това защото:

- първо, той е ден първи откриващ началото на седмицата;

- второ, той е ден първи откриващ началото на месеца -ноември;

- трето, той е не кой да е ден, а Ден на БУДИТЕЛИТЕ .

Така, че той е наистина НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ ДЕН .

Така, че хора, хайде на 1 ноември в 9:00 часа и още веднъж в 15:00 часа да медитираме заедно ... да отправим една обща молитва

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Във връзка с темата, предлагам ви един сайт, който предполагам ще Ви заинтересува www.gradnamira.com/me.htm

Очаквам Вашето мнение да образуваме една медитативна група, която макар и по невъзможност заедно в пространството, то поне по възможност в един точно определен час, да Медитираме заедно във времето, за да се осъществи една времева кохерентност на полето на Съзнанието. Това да бъде по възможност всеки ден, в удобен за Вас час, поне два пъти през денонощието. Сутрин и вечер.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

моля моля въобще не е все едно за какво и как се медитира, още повече с участието на махариши(франчайзингова система за платени курсове по медитация) по думички съставени по таблица дето я имаше и в интернет(по която уж се смятала личната мантра)

за ОБЩА МЕДИТАЦИЯ - медитация с АУМ!

Link to comment
Share on other sites

Да, според мен АУМ е по - добият вариант , дали може и Заповедта на Учителя : " Обичай съвършения път на Истината и Живота. Постави Доброто за основа на дома си, Правдата за мерило, Любовта за украшение, Мъдростта за ограда и Истината за светило. Само тогава ще ме познаеш и Аз ще ти се изявя. " със съответните цветове.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Здравейте,

Казвам се Момчил и съм създателя на сайта www.gradnamira.com. Наскоро прибавих секция с видео-новини в него.

Във видео-новини, можете да намерите информация за развитието на Ведическата наука по света - кратки откъси от прес-конференции, ТВ репортажи и други. За сега всичко е на английски, но се надявам в скоро време да има превод и на БГ.

В Глобални промени ще намерите много интересна информация за глобалните промени, които в момента настъпват с голяма скорост по целия свят благодарение на приложението на Ведическите технологии в Индия и в други страни:

- падането на 3-те берлински стени на Азия - между Индия и Пакистан, между Китай и Тайван и между Северна и Южна Корея;

- положителните тенденции в други райони;

- пробуждането на съзнанието на хората по света;

- данни от научни институти за изчезването на военните конфликти по света;

- упадъка на демократичните системи по света и др.

На същото място ще намерите и прогнозата на Махариши Махеш Йоги за ефекта от прилагането на Ведическите технологии - скорошното падане (до около половин година) на всички деструктивни правителства по света и изгрева на нова светла ера с нови правителства, които ще играят своята грижовна родителска роля спрямо народите си.

И тази секция все още е само на английски :( и се надявам в близко бъдеще да има и превод на български.

Приятно гледане.

Желая ви мир, любов и творчество! :)

Link to comment
Share on other sites

:v: Здравей. Момчил!

Запозната съм със саита "ти" от самото му пускане в мрежата. Винаги може да бъде и по добре , но поздравления ! :thumbsup2:

Отговора можеше да си го пуснеш по самата тема , а не така отделно щом е отговор....това си е маркетингов трик за привличане на внимане/посетители...няма лошо , само дето ще си длъжник...за този трик ! :smarty:

Мощните глобални промени са резултат на съвместните и хармонични усилия на абсолютно всички Йерархии и всички осъзнати души от всички абсолютно всички светли духовни учения с техните егрегори, няма по по и най най метод/практика/учение....знайно е , че съединението прави силата и все някога следва ХАРМОНИЯТА !!! :angel:

:thumbsup2: Да бъде Виделина!

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Здрасти Благост,

Благодаря ти за отговора.

Това, че съм създател на сайта не означава, че съм му едноличен собственик - в него взеха много активно участие и други хора, за което искрено им благодаря.

Това за отговора не можах нещо да го разбера.... Пуснах тема в раздел "Разговор на други теми", а не отговор. Длъжници няма.

Разбира се, че съединението прави силата. Имал съм не един или два случая, когато съм получавал истинска подкрепа от хора извън моите среди. Учението на Учителя живо ме интересува и съм се обръщал към него вътрешно в търсене на отговори. Ето, например днес, докато четях в интернет за Учителя, случайно попаднах на един сайт, който за мен ми даде допълнителна връзка между неговото учение и това на Ведите, с което се занимавам. Ако те интересува, ето и линка:http://www.secondcomingmission.com/no_frames/bglangpage.htm . Но съм откривал и много други близки и естествени връзки.

Мислех, че информацията, която давам ще представлява интерес, защото това, което пише в нея е предречено от Учителя. А що се отнася до мощните глобални промени - според мен и Исус Христос щеше да бъде някой безизвестен Иван Христов, ако нямаше такива, които да го чуят, т.е. без да има съвместни хармонични усилия от различни души.

Желая ти пълно и непрекъснато присъствие всички цветове и на пентаграмата в теб. :)

Link to comment
Share on other sites

:v: Здравей, Момчил = момче мило!

Информацията, която пусна представлява интерес.Верно казваш, че това което пише вече е предречено от Учителя! То като че ли всичко е казано чрез неговото Слово! Непрекъснато се доубеждавам в това.

Благодаря ти и за саита - нов е за мен, но новото небе...не е ново, а относно второто пришествие - коментариите...някой друг път !

Прости, но когато ти писах като че ли беше май нова тема със заглавие отговор...но ...модерирали са сигурно или пък аз съм преплела нещо...случва се понякога и отново прости. Небето знае , че е добронамерено и светло. :hypocrite:

Разбира се, че Съединението с Любов+Мъдрост+Истина+Правда+Добродетел прави Силата!!! :angel:

Благодаря ти за чудесното пожелание!

Дъгата да е винаги с и във всички нас!Вътре в нас сияе Пентаграма! Амин

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Здр,

коя форма на управление имате предвид че е по-добра от демокрацията ? Въпросът ми е от искрен интерес.

:)

C поздрав.

В Глобални промени ще намерите много интересна информация за глобалните промени, които в момента настъпват с голяма скорост по целия свят благодарение на приложението на Ведическите технологии в Индия и в други страни:

...

- упадъка на демократичните системи по света и др.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте отново,

Благост, благодаря ти за добрите думи.

Получил съм чудесни преживявания чрез техниката на трансценденталната медитация, която практикувам и от години дълбоко в мен стои въпроса за връзката между учението на Учителя и учението на Ведите давано от Махариши. Много пъти съм търсил връзката и съвместимостта на прекрасните преживявания, които имам от една практика, която не е дадена от Учителя (а може би все пак е - нали Учителят е жив и днес), но която според мен най-малкото не се изключва като начин на развитие. Няма да крия и че в определен смисъл се чувствам странно, че съм българин, т.е. естествен наследник на висше знание давано на чист български език, а на практика получавам удовлетворение от практика, за която получавам информация от английски език. Когато обаче чух Ведическите Пандити да рецитират Ведите и да отдават възхвала на Кубера, истински се зарадвах. Незнам дали всичките те знаят, че Кубер, който е написал първите 4 Веди, е българин. Самата Веда се съдържа и в българската азбука и означава наука или цялостно знание. Знам и че Учителят е давал песни на санскрит. В една книжка четох, че когато си е отивал от този свят е казал нещо от сорта "Свърши се още едно малко дело за Бога. Ом." и с тази санскритска мантра се пренесъл в другия свят. Мисля, че книжката беше "Петър Дънов и българите", но не си спомням точно. Както и да е... Едно нещо знам със сигурност - никога няма да разбера отговора, докато не го преживея на практика и това състояние на преживяване не се задържи постоянно в мен, за да съм непрекъснато уверен в тази истина. А дотогава всяка искрена подкрепа ще ми е в помощ за развитието ми. Затова благодаря за доброто отношение.

Любо, формата на управление няма никакво значение щом хората са пробудени и започват спонтанно да действат според законите на Любовта. Ти спазваш ли 10-те Божий заповеди? Аз лично не успявам. Как тогава би могла да се спазва каквато и да било конституция от хората? В книжката "Разговори с Бога" намерих интересна интерпретация за тези заповеди. Те всъщност не били заповеди, а обещания. Бог обещава на човек, че ако човек го приеме (ако приеме Любовта за управител) той няма да има нужда нито да лъже, нито да убива, нито да пожелава жената на ближния си и т.н. С четене не е възможно да приемеш Божийте заповеди или конституцията - но виж с музика, която изпълва сърцето ти с любов, може би и да е възможно...

А сега и по-конкретно. Като се казва демокрация, се има предвид онази псевдо-демокрация, която разделя народа и го оставя в страдания и при която дори президентът да има по-малко от 50% подкрепа, той продължава да си управлява страната и да я води, накъдето му хрумне. Мисля, че естествената форма на управление, която ще се появи, ще е нещо като или направо монархия. Махариши сравнява безумието на периодичните избори с това все едно децата на всеки 4 години да си сменят родителите. Впрочем Анастасия, която казва за себе си, че е Ведруса, също говори за заложения в демокрацията механизъм на периодични избори, чрез който в управителите от самото начало се създава напрежение и мисъл да работят краткосрочно - за 4 години да направят поне нещо, което да им осигури следващите 4 години.

Благодаря ви,

Желая ви щастие! :)

Link to comment
Share on other sites

Привет, Момо - успех с проекта! Можеш ли накратко да ни разкажеш основният метод на трансценденталната медитациа, такава каквато е преподавана от Махариши Махеш! Благодаря!

Link to comment
Share on other sites

:v: Здравей, Момчил!

формата на управление няма никакво значение щом хората са пробудени и започват спонтанно да действат според законите на Любовта.

:thumbsup2: Формата на управление - винаги е от много ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ! :thumbsup2:

И относно "безумието" на ПЕРИОДИЧНИТЕ избори - сравнението с децата и смяната на родителите е силно елементарно манипулативно и е за наивници с гладки мозъци !Много си е точна системата с "периодите"...гражданското ни участие също става все по и по разумно !

Ще я бъде ВИДЕЛИНАТА! :thumbsup2:

А отнсно МОНАРХИЯТА...тя е действително вече много остаряла и безсмислена форма...не си спомням точно, но май още от богомилите тръгваше идеята за трансформирането и или при розенкройцерите беше ... но за това повече към темата за Синархията !

И още нещо - спонтанното действие мнооого рядко е разумно действие...особено в по-лиТИ-КА-ТА ...а в законите на Любовта има БЕЗКОРИСТНИ и прочие силни действия , но "спонтанни" действия - няма :1eye: , особено сред тълпите/масите/електората - винаги има сценарии и предварително подготвени заинтересовани хора...:smarty:

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Здравей Благост,

Относно мнението ти за системата на управление:

Малко съм изненадан, че се проявява такъв интерес към формата на управление. Лично аз съм доста аполитичен. Причината за това е, че нямам достатъчно силна интуиция, за да преценя от пръв поглед един човек става ли за някаква определена работа или не. След като нямам и контакт с управляващите, тогава не виждам как бих могъл да си съставя някакво мнение за този или онзи или за системата на управление. Това обаче не ме тормози, тъй като разполагам с Ведическото знание, което може да реши повечето, ако не всички държавни проблеми в страната. Друг е въпросът, че не мога да го приложа сам, а само с вашата например помощ - достатъчно на брой хора, които да създадат ефекта на мир и хармония в обществото (виж обяснение на Махариши Ефекта). При политици не съм ходил да им разяснявам как не за 800, а за 100-200 дни могат да постигнат прекрасни резултати за цялата страна (виж отново Махариши Ефекта). Говорил съм с достатъчно хора, за да разбера, че няма смисъл от настоятелни убеждения и че има други начини да постигнеш същия резултат за страната си, а политиците ако искат могат, разбира се и те да се включат.

За формата на управление.

“В началото бе словото....” С други думи в началото не е била формата. Тя се появява по-късно и се развива по естествен начин въз основа на паметта за нещата в пространството (акаша), нищото, вакуума, абсолюта и т.н. Откъде мога да знам каква точно ще бъде формата на управление, а и защо ми е да я знам? По-важно е мисълта и словото – пожеланието нещо хубаво да стане, а творчеството за формата ще се прояви и тя ще си дойде на мястото, когато й дойде ред. Знам прекрасно, че мислите, които ми идват в главата само след няколко дни групова практика на ТМ-Сидхи програмата са съвсем различни от тези, които получавам сега – каква може изобщо да бъде причината да си блъскам главата над формата на бъдещо управление, след като утре мисълта ми ще бъде различна? За мен по-важното е да се създаде добрата, хармонична среда, в която хората да могат да мислят и да разсъждават адекватно и да се изслушват и чак тогава да се мисли за форма на управление, защото колкото и да е прекрасна идеята (например демократичната), тя винаги ще се упорочи, ако няма хармонична среда, в която да се развие и да се затвърди.

Относно периодичните избори.

Ти би ли си сменяла периодично децата, ако имаш такива? Или пък мъжа?

Лично аз съм сменил няколко приятелки, но това не означава, че не вярвам, че е напълно възможно и естествено човек да се ожени за първата си любов и да живее щастливо с нея до края на живота си. Изхождайки от тези лични моменти, се питам какво представлява управителят? Ами той не е нищо друго освен родител. Нима ще тръгнеш да го сменяш с друг, ако го обичаш, тачиш и уважаваш? Може формата на управление да е демократична (лошо няма), но на практика ще се получи така, че едни и същи хора ще бъдат преизбирани непрекъснато, защото народът ще ги обича и ще е доволен от управлението или ако ги сменя, това няма да е съпроводено с недоволство, от която и да е страна, а ще става по мирен начин.

Христос към Петър:

“Симоне, сине Йонин, любиш ли Ме?”

“Любя Те, Господи!”

“Тогава паси агънцата Ми”

(Повторено от Христос 3 пъти)

Ето какъв трябва да бъде управителя – човек, имащ връзка с Божественото, природата, космоса, който да е любящ пастир (родител) за народа си. В тази връзка ето какво казва и Махариши в прогнозата си от 14.09.2005 :

“...всички правителства ще паднат, защото никое правителство не е достатъчно мъдро, за да даде подслон и да даде своята родителска роля на народа си... Идва времето за всяко правителство да бъде мирно, да бъде родителско към своя народ... напълно автоматично... унищожителите ще бъдат унищожени и разумната мисъл на родителската роля на администрацията в света ще изгрее по естествен начин.”

За монархията

Казах, че това е предположение, а не твърдо убеждение. Ако един управител успешно е ръководил страната в продължение на десетилетия, а след това бива заменен от друг, който не е от неговата кръв, това за мен си е почти монархия. Освен това има различни форми на монархии – по-тоталитарни, както и по-демократични (меки).

За спонтанното действие

“спонтанното действие мнооого рядко е разумно действие”
И за спонтанното действие на децата ли ще твърдиш същото? Под спонтанно действие имам предвид това действие, което произхожда от вдъхновението на Любовта. Например, когато спонтанно запяваш някаква песен или спонтанно решавате с твои приятели да направите нещо интересно... Ще видиш, че спонтанни хубави действия могат да дойдат и в/от политиката. Нима наистина мислиш, че Епохата на Водолея ще дойде, ако това не стане нещо естествено в ежедневието?

Желая ти щастие! :)

Link to comment
Share on other sites

Привет Орлине :) !

Благодаря за пожеланията за проекта. Вече има закупена земя близо до София и в близко време се надявам да пиша на компютър от там :)))), както и най-важното - да се събере бързо голяма кохерентна група (създаваща Махариши Ефекта) за София. (Впрочем днес добавих още интересни материали за влиянието на Махариши Ефекта върху околната среда и възможността за предотвратяване на природни бедствия, ако ти е интересно, можеш да ги видиш).

Тук - http://www.gradnamira.com/tm.htm можеш да намериш информация по въпроса, който си ме питал.

При трансценденталната медитация се използва санскритска мантра. В тази връзка може би ще е интересен този видео-материал, в който чрез ЕЕГ апаратура се вижда хармонизиращото въздействие, което оказват Ведическите рецитации на санскритски език върху човешкия мозък. Подобно е и въздействието, когато се практикува трансценденталната медитация. За съжаление, все още нямам видео-материал, който да показва този ефект и за медитацията, но тук има няколко снимки от такива демонстрации на живо.

Тук http://www.gradnamira.com/tm_answers.htm има отговори на Махариши за някои въпроси свързани с програмата по трансцендентална медитация.

Надявам се, че съм ти отговорил изчерпателно :)

Желая ти щастие! :)

Link to comment
Share on other sites

...

След като нямам и контакт с управляващите, тогава не виждам как бих могъл да си съставя някакво мнение за този или онзи или за системата на управление. Това обаче не ме тормози, тъй като разполагам с Ведическото знание, което може да реши повечето, ако не всички държавни проблеми в страната. Друг е въпросът, че не мога да го приложа сам, а само с вашата например помощ - достатъчно на брой хора, които да създадат ефекта на мир и хармония в обществото.

...

За формата на управление.

... За мен по-важното е да се създаде добрата, хармонична среда, в която хората да могат да мислят и да разсъждават адекватно и да се изслушват и чак тогава да се мисли за форма на управление, защото колкото и да е прекрасна идеята (например демократичната), тя винаги ще се упорочи, ако няма хармонична среда, в която да се развие и да се затвърди.

Разбирам поста на Момчил в смисъл, че проявата на формата е във функция на съдържанието.

Обратната зависимост също е налице, обаче. т.е. духа влияе на материята, както и материята - на Духа. Да си спомним знаменитата фраза на Апостола на Свободата за "времето и нас". Т.е. налице е взаимозависимост, или диалектична връзка.

Формата на държавно управление, наречена "Демокрация" е далеч от съвършенството. Базира се на механизма на подтискане на волята на малцинството за сметка на тази на мнозинството. Поради това, дисхармонията е заложена в самата и основа.

Използват се техники за манипулиране на общественото мнение, за да се компенсират отчасти тези недостатъци и да се внесе стабилност. Което опопрочава идеята.

А каква е идеята?

Идеята е, че човекът е достоен да определя бъдещето си. Именно антропоцентричните идеи на ренесанса са в основата на прехода от монархия към република. Да си спомним и за Апостола на свободата В. Левски...

Уви, човекът все още не е в състояние да носи отговорността за собствената си съдба. Но все-повечве се приближава към това състояние :thumbsup2:

Това е свързано с процеса на събуждане на човешката душа и с епохата на Водолея.

В идеалната държавна уредба:

1) Стратегическите цели и ценности се споделят от всеки член; Индивидуалната инициатива и свобода се поощрява от обществото.

2) Всеки има възможност за достъп до информация относно управлението;

3) Всеки има възможност да инициира промени обществената система;

4) Различните дейности се извършват в оптимална организация.

Идеално уреденото общество може да се състои преди всичко от свободни хора, постигнали свободата си по вътрешен път. Никакво обществено мнение и навиване "колко сме добри" не може да помогне в случая. Само узряване на съзнанието до необходимото ниво :angel:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Здравейте :) ,

Ето тук http://www.gradnamira.com/news/news_world_lynch_tour1.htm можете да видите видео (на английски - 69.8 MB/1:16:45 min/wmv) от презентацията "Съзнание, творчество и мозъка" в Emerson College, Бостън, 01.10.2005 с участието на Дейвид Линч (режисьор), д-р Джон Хегелин (физик) и д-р Фред Травис (изследовател на мозъка). Както се вижда от материала в страницата редица водещи университети на САЩ са спирка на турнето, което изнася тази презентация.

Интерес от тази презентация представлява демонстрацията и анализ чрез ЕЕГ апаратура на активността на човешкия мозък по време на трансценденталната медитация. Вижда се моменталното достигане чрез техниката до цялостно хармонично състояние на функциониране на мозъка. Има и други интересни открития и анализи в тази област. Интересни са още личните преживявания на Дейвид Линч, който отдава разкриването на своя творчески потенциал на тази техника, както и обяснението на ползите от приложението на техниката в университетите на САЩ.

Желая ви щастие ! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...