royalrife Добавено Март 14, 2024 Доклад Share Добавено Март 14, 2024 Кирил Добрев осъди сайта pogled.info и собственика му Румен Петков Зам.-шефът на БСП е засегнат от 7 новини Зам.-шефът на БСП Кирил Добрев е осъдил собственика и автор на сайта Поглед.инфо Румен Петков за сумата от 7000 лева заради нанесени неимуществени вреди в резултат на негови статии. Решението е на 10-и състав на първо гражданско отделение на Софийски градски съд от 26 юли. Става въпрос за дело, заведено от Кирил Добрев срещу Румен Петков и сайта му за нанесени неимуществени вреди от 7 статии, публикувани в периода май 2016 - септември 2017 г. Искът на зам.-шефа на БСП е бил за 100 хиляди лева, като той твърди, че от публикациите е изпитал "тревога, безпомощност, безпокойство, гняв, унижение и разочарование", наложило му се да дава обяснения пред близки и познати, да отменя служебни ангажименти и планирани семейни ваканции. Според съдебното решение са надхвърлени границите на допустимата критика, защото във въпросните статии няма конкретни факти или описание на действия, постъпки, изказвания на Добрев, които да са дали повод Петков да критикува толкова остро личността му. Така съдът е приел, че тези писания имат за цел единствено да унижи политика, както и определя използвания по адрес на Добрев език като "шокиращ". "Статиите не почиват на достатъчна фактологическа основа, не са обосновани с надеждна и прецизна информация на практика не представляват израз на свободата на изразяване на мнение и журналистическото право на критическа коментар по обществено значим въпрос, а поради необосноваността си имат характер на увреждащи действия", пише още в съдебното решение. източник-Кирил Добрев осъди сайта pogled.info и собственика му Румен Петков - Фактор (faktor.bg) :7000 лева .Тази сума е шскиращо малка. На практика това е поощрение към извършване на нови престъпления, а не присъда. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Август 25, 2024 Автор Доклад Share Добавено Август 25, 2024 Цитат Snezhana Milanova 2дни Съюз на българските писатели/ Union of the Bulgarian writers 4 дни · ПЛАГИАТОРЪТ-РЕЦИДИВИСТ С ПРОЗВИЩЕ „СПАРОТОК"… Милена ВЪРБАНОВА На 15.08. т.г. псевдоисторикът и плагиатор-рецидивист Павел Серафимов, с прозвище „спароток", притежаващ канал в Ютуб, в който прогласява „истинската българска история", в свое видео, озаглавено „Как е звучал езикът на езикът на жителите на Омировата Троя?", похити (освен всичко ограбено от текстовете ми досега) и моите изключителни исторически открития, оповестени в статиите „Българското име на река Тибър, която тече през Вечния град" и „Река Цибър в Рим, Троада и България", публикувани в сайта факти.бг и международния форум Academia.edu съответно на 5.06 и 3.07. т.г., а също в новата ми книга „Името България и етнонимът българи", за чието излизане на бял свят СБП своевременно съобщи. Текстът „Българското име на Тибър..." излезе и във вестника на СБП „Словото днес". След като на 15.08. вечерта и на 16.08 гневно разобличих плагиатора в собствения му „канал" и в електронните медии, срещу мен се посипа градушка от клевети, ругатни и заплахи. Както многократно съм писала в средствата за масова информация, включително във в.“Нова Зора", явлението „спароток", невежа, паразитиращ от години върху моите изследователски трудове и направил благодарение на тях национална и международна кариера, носеща му добри доходи, може да просъществува само в днешния добре организиран български хаос. Плагиаторът е довел до съвършенство своето изкуство, като никога не преписва дословно от „гостоприемника", в когото се е впил, а преразказва „със свои думички" тезата му, пришивайки новите абзаци към свои стари неграмотни текстове. По този начин той винаги може да отговори на обвиняващия го автор, че е „открил" и „записал" въпросната теза много отдавна и че не той – „спароток", а ограбеният автор всъщност е плагиатор. Този изпипан трик винаги го е спасявал. До днес. На 17.08. плагиаторът-рецидивист – в отговор на моите разобличения – ми отправи забележителна по своето безсрамие „паметна записка". Представям я в целия й оригинален блясък, запазвайки „правописа", в който препинателните знаци, както и елементарната етика, не играят никаква роля: „Вашата наглост преминава всякакви граници („моята наглост" да го разоблича за пореден път в опит да спася статиите си от системните му кражби – М.В. ). Хайде нека оставим настрана моите електронни публикакации, през април 2023 г. публикувах Древните корени на българския език – Тракийски речник. Там цитирайки истински учени, съм дал връзката между Цибър и цибрея, светлея – с.414 - с.242. Сега машина на времето ли имам аз, че доста време преди Вас да пиша за Цибър, или просто Вие завиждате и клеветите?" Както можете да се убедите, плагиаторът прави крачка назад и се отказва да защитава „електронните си публикации", след като разбра, че те ще бъдат подложени на щателен преглед от киберспециалист, за да се установи оригиналният им текст и привнесените по-късно плагиатствани абзаци. Затова пък хвърля прах в очите – с факта, че на еди коя си страничка в една от книжиците си (които аз наричам „склад за крадени вещи"), през еди коя си година, бил „дал връзката между Цибър и цибрея". Твое плагиаторско преосвещенство, даже бебе без проблем ще направи връзката между името на река Цибър и (глагола) „цибрея". Но в разобличенията ми изобщо не става дума за това, защо се правиш на неразбрал или невменяем? Въпросът е, че съпоставяйки – подир публикациите на моите статии във „факти", съответно на 5.06. и на 3.07. – името на река Тимбриос в Троада с името Цибрица (за да избегнеш името Цибър, което аз съм употребила) и с глагола „цибрея" (за да избегнеш глагола „изцибрям", който аз съм употребила), ти съзнателно и за n-ти пореден път извършваш престъплението „кражба на интелектуална собственост" в нарушение на авторските ми права. За да си припишеш едно наистина световно откритие в историята, а именно – езиковото доказателство, че троянци и българи са един и същ народ. Но – както многократно съм писала, крадецът, колкото и да се старае, никога не може да извърши „идеално", „неразкриваемо" престъпление. Винаги има детайл, който го уличава. В плагиаторското видео от 15.08., озаглавено „Как е звучал езикът на жителите на Омирова Троя?", похитителят на исторически открития, в усилията си да изглежда по-ерудиран, привежда имената Арисба и Арисбус, като доказателство за троянската и българска тъждественост. Без да споменава откъде взема тези имена. А те са грабнати от моята статия, от цитиран от мен абзац от „География" на Страбон, в който прочутият древен географ, възоснова на множество общи за Троада и Тракия имена, утвърждава принадлежността на троянците към тракийския етнос. Какво друго, освен повдигане на рамене, може да предизвика у всеки нормален човек, „обвинението" на плагиатора, че му „завиждам". То е доказателство, че въпросното лице е загърбило или никога не е зачитало моралните норми, установени в човешката цивилизована общност. Не, плагиаторе, аз не завиждам на престъпниците, а ги презирам и се отвращавам от тях. За никаква облага и дори в името на насъщния хляб, не бих се опетнила с подобна гадост, която за теб е източник на препитание, на имиджови и материални дивиденти. Тия „благини" ще траят ден до пладне, а позорът ще е вечен. Впрочем корпусът за бързо реагиране на плагиатора-рецидивист, чиято задача е своевременно да облее със скверн, да обругае и охули всеки опонент и разобличител на неграмотния си тартор, вече започна да ме клевети и заплашва. Винаги с помиен език и винаги анонимно. Но както плагиаторът – олимпийски шампион в дисциплината, така и неговата подопечна тайфа, не споменават ни дума, че най-малко десет пъти съм призовавала псевдоисторика на научен двубой – с препратки към древните езици, разбира се – и задължително подробно указване на пътя, по който изследователят е стигнал до направените изводи. Защото рецидивистът-нарушител на авторското право пльосва във видеата си директно, без обяснения, плагиатстваните от други автори изводи, също както преписвачът в прогимназиалните класове сервира готовите математически формули, преписани от чуждо домашно. В цитираното видео единствено плагиатстваните от мен доказателства за тъждествеността на троянци и българи са новаторски, исторически и лингвистично достоверни, с реална научна стойност. Всичко останало е компилация от морално остарели, неверни заключения на историци и лингвисти отпреди 70 години – и нелепи напъни на самия плагиатор да „преведе" някое троянско име чрез българския език. В следваща моя статия ще разкрия истинското значение на подхвърлените от псевдоисторика имена като Ил, Илион, Приам, Скамандър, Кебрен и пр., защото подир плагиаторството, смятано от мен за опит за духовно убийство на истинския автор – деянието, което ми внушава най-голямо отвращение, е „научната" заблуда – ако тези несъвместими термини изобщо могат да стоят един до друг. Още сега обаче ще съобщя смисъла на името на р.Кебрен в Троада, за да не си помисли някой, че то наистина означава „Цибрица", както твърди плагиаторът. „Цибрица", отнесена към „Кебрен", в случая е само параван за плагиаторския акт на лъжеисторика. „Кебрен" е прилагателно, което изкушава изследователя да го разтълкува по най-простия начин – чрез речното име „Хеброс", „Ебро" – река, вода, воден източник, извор, вир. Но всъщност то означава „славен" – в обещаната статия ще разясня защо. Задавам следните въпроси към всички мислещи хора: 1. Ако Павел Серафимов с прозвище „спароток" наистина бе открил още в 2018 – 2020 г., че името на р. Thymbrios в Троада всъщност е българското речно название „Цибрица" (аз съм писала в статиите си „Цибър"), което представлява същината на моето откритие в горецитираните ми статии и е недвусмислено езиково доказателство за езикова, а оттам и етническа идентичност на троянци и българи, той нямаше ли да оповести своята световна по значението си теза в книгите, които е издал през 2022-2023 г.? Как щеше да пропусне тоя случай? Вместо това, едва след излизането на моите статии, „народният будител" страхливо, опипвайки почвата, подхвърля части от моето откритие в цитираното свое видео от 15.08., а в „елекронните му публикации" от предишни години, започват постфактум да се появяват цвъкнати тук и там, едно до друго, имената Тимбриос и „Цибрица" – обикнат фалшификаторски похват на „спаротока", чрез който той така да се каже си „запазва правото" на „откривател" на тая златна мина – както кучето препикава дърво, за да маркира територия. Повтарям – всичко това изниква в неговите текстове подир излизането на моите статии. Има и един много показателен детайл: ако някой изследовател тълкува името на р.Thymбrios в Троада (респективно на р.Thybris, Тибър – Рим ), той ще стигне първо до българския хидроним Цибър, а не до „Цибрица", защото съответствието с Цибър (м.р.), звуково е много по-осезаемо. Упоменаването на „Цибрица" (ж.р.), цели да отдалечи чисто звуково и визуално лъжеоткритието на „спароток" от моите текстове и да имитира несъществуваща, декларативна оригиналност. Важен момент в цялата сага е, че след като на 15, 16, 17.08. бе разобличен от мен, той промени заглавния кадър на своето видео в Ютуб, а впоследствие вероятно се готви да променя и части от съдържанието. 2. Как мислите – кое е по-вероятно? Едно историческо откритие и езиков паралел да бъдат направени от образована и ерудирана личност, изучавала древни езици и с развита чувствителност към словото – или от илитерат, който, както ясно личи от неговото „послание" до мен и от „лекциите" в неговите видеа, трудно връзва думите в изречение и изреченията – в текст? 3. Необоримо доказателство, че „спароток" не е автор на нито едно научно откритие, е фактът, че панически се бои от диспут с историци и изобщо с ерудирани представители на интелигенцията, като никога досега не е приел ничие предизвикателство за среща. Вулгарен и неук плевел, посаден с дявол знае какви цели на историческата нива, той предпочита да „спори" отдалеч, използвайки брутални клевети вместо аргументи. Плагиаторът се крие и трие поканите ми за научен исторически и езиковедски дуел, защото за него е „безпощадно ясно", че приеме ли, ще се превърне в посмешище. Той не владее нито един древен или съвременен език, не познава нито един дял от историята, световна и българска. Той е в пълния смисъл на думата „профан". Ако не преписва от някого, лъсва цялата му несъстоятелност. Такъв индивид може да бъде „ограмотител" само на стадо тревопасни. Той очевидно не притежава дори изразните средства, речта и поведението, присъщи на образования човек. Появата му в „публичното научно пространство" мога да характеризирам само като сатанистки феномен. Това е най-точното определение, което ми хрумва и по отношение на неговия плагиаторски тероризъм. Нека не забравяме, че фалшифицирането на съдържанието на неговите текстове не е нищо друго, освен документна измама. Днес историческата „образованост" е хвърлена в ръцете на неграмотни „народни будители", подкрепяни от „неведоми сили", които я профанират, принизяват, изкористяват, покваряват и оскверняват с плагиати. Будителят, възвестяващ историческата правда за своя народ, трябва да бъде безупречно почтена личност – а не самосвал с нечистотии, които стоварва върху ограбените от него автори. За кой ли път народът български, търсещ истината, но лишен от опора и критерии, се залута сред гъмжилото от лъжепророци. За кой ли път, българинът пое подир фалшив спасител и се поклони на лъжлив кумир. С всички произлизащи от тая заблуда трагични последици. Нямам представа за конкретните факти . НО като гледам много други случки с историята , с образованието , с цялото днешно битие . Написаното от М. Върбанова е доказателство за поредната тухличка в коловоза в които се опитват да ни държат . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Август 31, 2024 Автор Доклад Share Добавено Август 31, 2024 Парите за журналистите Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Септември 29, 2024 Автор Доклад Share Добавено Септември 29, 2024 Едно интересно и интервю коментиращо дълбоки течения . И не се чудете за ,,обрязването" Става въпрос за нашия политически елит - обрязан от достойнство и чувство за чест . Подробности в клипа Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Октомври 27, 2024 Автор Доклад Share Добавено Октомври 27, 2024 Има една причина за разделение в обществото и политизиране буквално на всяка тема . Все повече хора се осъзнават като самостоятелно мислещи същества и заемат позиция в социума според разбирането си . Това намалява бройката на пасивните , водените от авторитета на утвърдена група или отделен човек . Днес гледах предаване на водеща телевизия отделила над половин час разкази за ,,Какво губим като не влезем ". Много добри расъждения на тема , много в страни от същноста и вълненията на болшинството от избирателите .Смея да твърдя че основното което ни вълнува е промените в паричните отнощения .Все пак материалния живот се изразява именно в това , паричното съотношение на труд и услуги . И ако найстина медиите се интересуваха за рейтинга си а не за паричните си постъпления щяха да дебатират именно това . Как отказвайки се от българския контрол над парите ни , европейската банка ще ни влияе . .. А те ни занимават с приспивни приказки заобикаляйки важните неща . А когато допрат важна тема то е без алтернатива и изглеждат като агитатори . Може да се каже че модела на поведение е неизменен . Истината може да се забележи само за кратко , но никога след заемането на позиция . Спомняте си пандемията и истината , която изплува в последствие . Как се отраяваше в медииното пространство ? И да вземем един пример с показването на професор Атанас Мангъров . Само три пъти за две години по водещите телевизии . И то след посещението му при тогаващния премиер Борисов . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Октомври 29, 2024 Доклад Share Добавено Октомври 29, 2024 В момента всички централни медии са овладяни и манипулирани - без изключение. Дори майка ми на нейните 85 години го вижда ясно. Има няколко онлайн медии, които все още пазят честта на свободната журналистика и изобщо на професията, но усилията да бъдат задушени се увеличават лавинообразно - с всякакви средства. Когато осъзнаха, че оналйн медиите са "пристанището" за мислещите хора, започнаха да го наводняват и превземат със същите агресивни внушения, с които превзеха и традиционните медии - телевизии и печат (доколкото изобщо го има). Тъжно, страшно, но факт - на живо пресъздаваме Оруел - сюжетите. Връщаме се назад във времето - при официализираната и идеологизирана "журналистика" от преди 1989 г. И ще върнем отново езоповия език и всичко, с което мислещите хора оцелявахме тогава. Проблемът е колко са мислещите хора сега? Имам надежда .... АлександърТ.А. 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Ноември 16, 2024 Автор Доклад Share Добавено Ноември 16, 2024 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Декември 2, 2024 Автор Доклад Share Добавено Декември 2, 2024 (edited) сайт ли е какво ли е Edna.bg С претенции за женски форум . Но ето че и те са превзети от ,,тъмната страна"( виж ,, Междузвездни войни"). Интерестното заглавие ,,На седмото небе: Секс играчките като перфектен коледен подарък". В рекламирането на нарастващи удоволствия и адреналин , какво ли ще ни предложат следващата година ? Май няма друг по силен стимул от ,,убии братчето " ? https://www.edna.bg/pod-zavivkite/seks-igrachkite-kato-perfekten-koleden-podaryk-4678172 Гледайки тази простотия ми става ясно защо има проблем и в ,,културата ". Е , ясно е , че вече не е онази култура даваща правилната посока , дърпаща обществото към все по добър живот .Сега платената,,култура"се занимава с животинската страна у човека .А духовното ,,кауза пердута" . Например ,защо трябва да се почитат народните герои ,защитавали родината? Защо да се сещаме за загиналите български войници защитавали България ? По добре е да се забавляваме с някаква пиеса . Независимо колко добра е . Нека да се забавляваме ? Това западане на нравите раделя цялото общество , както го предричаха някои съвременни предсказатели .А че обществото се разслоява е видно и от превръщането на една мирна демонстрация в международен проблем . И то от няколко закачулени ,,младежи" . Цитат Стартира световна кампания „Съпротива сега: Свободна култура“. Инициативата е на Мило Рау и Виенския фестивал (Wiener Festwochen) / Free Republic of Vienna, мрежата от публично финансирани театри European Theatre Convention, платформата Prospero-Extended Theatre и мрежата Opera Europa. Един от поводите за реакцията по думите им са сблъсъците пред Народния театър „Иван Вазов” в София. Да това е съвременна култура . Култура на забавленията без визия за после , за утре . п.п. За радост само тревожна част от културния живот. Но част , излизаща на челото . пак п.п. Има такъв виц Цитат ,,Държавата те обича- глупав. Църквата- покорен. Доктора- болен. Банката- задлъжнял!!! Значи положението е доста сложно с тези четири направления . Нужна е истинска , отговаряща на времената култура , за да намериш добра пътека . Да не фалираш , да не се разболееш , да бъдеш ти . Редактирано Декември 2, 2024 от АлександърТ.А. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Март 31 Автор Доклад Share Добавено Март 31 Войната срещу каквото и да било Преводна статия на Си Джей Хопкинс: „Системата не се интересува ни най-малко дали се идентифицираме като „леви“ или „десни“ — но ѝ е необходимо да сме разделени на „ляво“ и „дясно“, за да може да ни храни със страх и омраза едни към други... едно правителство след друго, една „спешна ситуация“ след друга, една „война“ подир друга „война“... Не съм на ничия страна. На абсолютно никоя. Но имам няколко основни демократични принципа. Те не се променят според това кое е популярно в момента или кой е в Белия дом. Просто имам нужда да мога да се погледна в огледалото сутрин и да не видя лицемер или… знаете, страхливец.“ Войната срещу каквото и да било не е предназначена да бъде спечелена. Тя е предназначена да бъде непрекъсната — и си е такава. Подобно на безкрайната война в „1984“ на Оруел, тя се води от империята срещу собствените ѝ поданици — но не само за да се запази структурата на обществото, а също, в нашия случай, за да се трансформира обществото в неототалитарна глобално-капиталистическа дистопия. Не сте запознати с Войната срещу каквото и да било? Добре, нека започнем с това, че помните Войната срещу терора Помните как „свободата и демокрацията“ бяха атакувани от „терористите“, и как нямахме избор, освен да захвърлим демократичните си права и принципи, да обявим национално „извънредно положение“, да прекратим конституционните права на гражданите, да поведем агресивна война срещу страна от Близкия изток, която не представляваше никаква заплаха за нас, и да напълним улиците, гарите, летищата и всичко останало с въоръжени до зъби войници — иначе, нали, „терористите щяха да победят“. Помните и когато построихме офшорен гулаг, за да държим неограничено време предполагаемите терористи, които преди това бяхме отвлекли до тайни затвори на ЦРУ, където ги изтезавахме и унижавахме, нали? Разбира се, че помните. Кой би могъл да забрави? Помните ли и когато Агенцията за национална сигурност нямаше друг избор, освен да създаде секретна „Програма за наблюдение на терористи“, за да шпионира американски граждани, иначе „терористите щяха да победят“? Или например как Администрацията за транспортна сигурност (TSA) започна да извършва „антитерористични“ проверки в интимната зона — които все още се прилагат над 20 години по-късно? А какво да кажем за Войната срещу популизма? Може би не си я спомняте толкова ясно Аз я помня — защото публикувах две книги за нея. Тя започна през лятото на 2016 г., когато империята осъзна, че „десни популисти“ заплашват свободата и демокрацията в Европа, а Тръмп набира сила в САЩ. Така беше обявено още едно извънредно положение — този път не от държавата, а от разузнавателната общност, медиите, академичната среда и културната индустрия. Точно така — време беше отново да изхвърлим демократичните си принципи, да цензурираме „речта на омразата“ в социалните мрежи, да заливаме масите с абсурдна официална пропаганда за „Русиягейт“, „Хитлергейт“ и прочее, иначе — „десните популисти щяха да победят“. Войната срещу популизма достигна своя връх с въвеждането на Ново-нормалния райх През пролетта на 2020 г. империята обяви глобално „извънредно здравно положение“ в отговор на вирус с около 99.8% процент на преживяемост. Империята нямаше избор, освен да заключи цели общества, да задължи всички да ходят с медицински маски по улиците, да облъчва обществото с пропаганда и лъжи, да принуждава хората да се подлагат на поредица от експериментални иРНК„ваксинации“, да забрани протестите срещу тези мерки, и да цензурира и преследва систематично онези, които се осмелят да поставят под въпрос измислените „факти“ или да критикуват тоталитарната програма. Империята нямала избор, защото иначе „ковид-отрицателите, антиваксърите, конспираторите и всички други екстремисти щяха да победят“. Сигурен съм, че всичко това го помните И сега… ето ни тук. Да, познахте — време е отново да изсерем огромно лайно върху Конституцията на САЩ, върху свободата на словото, да депортираме хора в някакъв салвадорски ад, който сме наели, защото на някакъв полицай не му харесали татуировките им, да арестуваме и отвличаме студенти, организиращи антиизраелски протести, и, разбира се, да залеем масите с лъжи и официална пропаганда — защото, хайде всички заедно: „иначе антисемитските терористи и венецуелските банди ще победят!“ Започвате ли да забелязвате шаблона? Да? Добре дошли във Войната срещу каквото и да било! Ако все още не можете да съберете две и две, добре, нека ви го обясня съвсем ясно. Глобалната идеологическа система, в която всички живеем, върви към тоталитаризъм. (Тази система е глобалният капитализъм, но я наречете както си щете. Честно казано, изобщо не ме интересува.) Тя разчиства илюзията за демокрация, която вече няма нужда да поддържа. Студената война свърши. Комунизмът е мъртъв. Глобалният капитализъм няма външен враг. Следователно вече няма нужда да подкупва масите с демократични права и свободи. Така че постепенно ги премахва, приучавайки ни да свикнем с тяхната загуба. Прави го чрез поредица от „извънредни ситуации“, всяка с различна „заплаха“ за „демокрацията“, или за „свободата“, или за „Америка“, или за „планетата“, или за каквото и да било — всяка със собствен „чудовищен“ образ, който е толкова опасен, че трябва да се откажем от конституционните си права, да се подиграем с демократичните си ценности, иначе „чудовищата ще победят“. Прави го, като сменя маската си ту от „ляво“, ту от „дясно“, после пак в „ляво“, после пак в „дясно“, после пак — защото има нужда от нашето сътрудничество, за да го постигне. Не от сътрудничеството на всички наведнъж. Достатъчна е една податлива група в даден момент. Системата успява в това, като инструментализира нашия страх и омраза Системата не се интересува ни най-малко дали се идентифицираме като „леви“ или „десни“ — но ѝ е необходимо да сме разделени на „ляво“ и „дясно“, за да може да ни храни със страх и омраза едни към други… едно правителство след друго, една „спешна ситуация“ след друга, една „война“ подир друга „война“. Ето ви обяснението. Това е Войната срещу каквото и да било. Не мога да го обясня по-просто. И още нещо… ако сте един от бившите ми фенове, като Роб, които са объркани относно „анализите“ ми, или „пристрастията“ ми, или каквото и да било… е, току-що прочетеното трябва да ви разясни всичко. Не съм на ничия страна. На абсолютно никоя Но имам няколко основни демократични принципа. Те не се променят според това кое е популярно в момента или кой е в Белия дом. Просто имам нужда да мога да се погледна в огледалото сутрин и да не видя лицемер или… знаете, страхливец. Автор: Си Джей Хопкинс Превод и водеща илюстрация: „От Извора“ Източник: Consent Factory via Off-Guardian https://www.otizvora.com/2025/03/16800/voynata-sresthu-kakvoto-i-da-bilo/ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Април 27 Автор Доклад Share Добавено Април 27 Ето едно интервю на историка , г-жа Вачкова за безсмъртието . То е история , религия , фактология , езотерика . Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Май 27 Автор Доклад Share Добавено Май 27 Цитат Езотерично Християнство За „пияния“ и „трезвия“ стил в устната и писмена реч. Злоупотреба със словото и писмеността Вероятно ви се е случвало да присъствате някъде на събрания, където с речи се изявяват оратори. Ще се съгласите с мен, че убедителността на речта, сама по себе си, не винаги играе единствена роля, а много зависи и от влиянията, излъчвани от самия оратор. Работата е там, че най-обичани народни трибуни понякога стават хора, които използват неправомерни методи. Това е доста разпространено в наше време. Например, стана така, че трябваше да напиша есе за собствения си живот за списание „Гьотеанум“. Може някой от вас да е попадал на статията, целта на която беше да разкаже за всичко колкото се може по-просто, без украси, възможно най-просто, без излишества и преувеличения. Един от критиците, от тези, които особено много ни ругаят, заяви, че аз нося не „поезия и истина“ като Гьоте, а „истината в цялата й трезвост“. Да, именно към това се стремя! Съвсем не се стремя да постигна това, което изискват критиците. Днес подобни критици практикуват това, което по отношение на „трезвия стил“, се явява „пияния стил“. Този „пиян“ стил се е разпространил днес навсякъде. Хората не се стремят да оказват въздействие със съдържанието на речта си, а използват думи, които да смажат другите хора. Започват да се практикуват неправомерни влияния. Ако пиша така, както се стремя да пиша, въздействието е върху Аза, което запазва свободната воля. Ако пишещият използва „пияния“ стил, тогава въздействието се оказва върху астралното тяло, което няма свобода, то е несвободно. Ако човек говори, знаейки, че това ще се хареса на хората, така той може да въздейства върху тяхното астрално тяло. Хора, които използват подобни методи, искат не да убедят, а да уговорят, използват основно думи и речеви фигури, които се харесват на другите; докато този, който иска да каже истината, не винаги може да каже това, което се харесва на другите. В наше време става главно така, че истината не се харесва на хората. И така, вече по стила, по формата, в която човек съставя изреченията си, може да се види: ако човек пише изреченията си така, че те са логични, че едното логически следва от другото, по този начин той действа на Аза на другия човек, който е свободен. Ако човек съставя изреченията си така, че те са лишени от логика, а са ориентирани на първо място да угодят на хората, да им се харесат, да предизвикат в тях въжделения, инстинкти, страсти, такъв човек действа на астралното тяло на другите, което е несвободно. Характерно за нашето време е това, че макар за свобода да се говори толкова много, против тази свобода се извършва голям грях с публичните речи, както устни, така и писмени. Повсеместно в публичните изказвания се злоупотребява с писането и говоренето. И така, по-добре ще разбирате обикновените житейски ситуации, ако правите разлика между Аз и астрално тяло, ако различавате върху Аза ли се въздейства или върху астралното тяло. СС 352 „Природата и човекът от гледна точка на духовната наука“, Рудолф Щайнер Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Май 27 Автор Доклад Share Добавено Май 27 Цитат Квеворк Кеворкян ШАРЛАТАНИЯ Опитват се да ни оглупят по всевъзможни начини. Народният театър „Иван Вазов“ обяви, че в навечерието на 24 май билетите за представленията му ще струват 5 и 10 евро. Това трябвало да подскаже, че там, в светинята на българското театрално изкуство, вече са приобщени към европейските ценности и постижения. Всъщност, няма да плащате с евро, а с левчета – съответно 9,78 и 19,56 лева! Е, този кьорфишек заслужава най-предно място в инфантилната дандания около приемането ни в еврозоната. Вместо това, можеха да ни кажат, че си остават приобщени към славните постижения на Първия ни театър, към бляскавото му минало, ако то все още има някакво значение – дори билетите им все още да се предлагат срещу обречените левчета, а предаността им към западните ценности да се потвърждава от авантюрите с Малкович. Впрочем, така и не чухме сериозен дебат за работата му върху пиесата на Шоу. И тогава данданията и скандалът бяха достатъчни, за да си въобразим, че вече сме приобщени към света – само дето в театралното дело и изобщо в културата и изкуството това е далеч по-сложен процес, отколкото чифтосването ни с еврото. Цв. Ризова пък за малко да причини масов апоплектичен удар на зрителите си, най-малкото със сигурност ги е хвърлила в еуфория, при това без да им иска дори един пробит евроцент. Разговаряше със специалист по административно право за транспортната стачка в столицата – тя пък се оказа, поне според госта й, че не е съвсем стачка, но пък не била и гражданско неподчинение, а нещо друго, което не се знае, какво е всъщност; и затова накрая я определиха като поредният коварен замисъл на иначе скапаната ни политика, на нея вече всичко може да се припише, толкова е безлична и безсилна. И тогава, изведнъж Ризова бе сполетяна от тъй рядко срещаното в телевизионния занаят просветление, което я накара да попита събеседника си: „А какво ще стане, ако сега реша и млъкна и напусна студиото, какво ще последва?“ Как какво - всенародна радост, крясъци „Българи юнаци“ и пр. – би възкликнал някой предубеден телевизионен критик и ще е прав за себе си. Но нека се опитаме да бъдем въздържани и само да предположим, че много зрители ще бъдат обнадеждени, че Цв. ще даде вдъхновяващ пример на колегите си водещи и те ще постигнат далеч по-свестни резултати, ако оставят повечко време за събеседниците си или дори ги зарежат сами в студиото; и така най-после ще проумеят, че ако се опитват да проникнат в някоя тема или гост, това няма да се случи, когато се стараят само да ги надприказват. По начало, на повечето от днешните водещи изобщо не им личи, че искат да научат нещо от поредния разговор, в който са нагазили. Те дори не подозират, че трябва да са по-смирени - тази дума може би ще им се стори неподходяща, но съвсем не е така, ако те вярват, че предаването им е един храм и в него откриването на Истината или поне на някакво знание може да се постигне и с известно смирение. Но малко водещи схващат това и изобщо не се притесняват от факта, че оставят в публиката впечатлението, че устите им са по-големи от главите. И тъй, Цв.Р. се поинтересува, какво ще й се случи, ако избяга от собственото си студио. Обаче се оказа, че това е само една заплаха - нещо като непрекъснатите хибридни атаки срещу европейската ориентация на България, в които вярват само най-изперкалите ни политици. Зрителите вероятно са останали разочаровани от развръзката с Цв., но това е телевизията, тя не е длъжна да ви доставя непрекъснато удоволствия. Ризова обаче свърши много добра работа седмица по-рано, когато с един разговор разби цялата шарлатанска пропаганда около заплатите в България. По навик, националната статистика без никакво колебание подхвърля избрани факти, които прикриват истината, но телевизиите охотно ги консумират и тиражират. Оповестяват например, че средната работна заплата е нараснала за година с малко над 11 на сто – и след благата вест идва ред на присъщата за медиите ни безмозъчна еуфория Но сред цялата дандания, тъкмо в „Лице в лице“, прозвуча един трезв глас - този на заместник-председателката на Стопанската камара Мария Минчева, той ни убеди за сетен път, че живеем в държава, която спокойно може да се нарече „Шарлатания“. Оказа се, че прехвалените заплати от над три хиляди лева получават едва триста хиляди души – от общо два милиона и триста хиляди работещи българи. В употребявания като витрина ай-ти сектор плащат добри пари, но едва на 130 хиляди души. Огромна част от наетите/работещите са в София – 800 хиляди от два милиона и триста хиляди. Най-много хора са заети в преработващата промишленост – над 440 хиляди души, но при тях брутната средна заплата е малко над две хиляди и сто лева. Разломът между няколко големи града и огромната част от страната е направо чудовищен. Неизбежно е да стигнем до заключението, че населението се намира в състояние, което може да предизвика трагични противоборства. Огромна част от него направо е изоставена и трябва да се задоволи със скотско съществуване. Фалшиви са надеждите, че драмата може да се предотврати в някаква степен с увеличаването на дела на младите образовани хора – понеже значителна част от българските ученици остават фактически необразовани. Сякаш наистина сме обречени. Шарлатанията извира отвсякъде, сякаш друго освен нея няма. Лъжите и измислиците за Миналото минаха всякаква мярка, вече толкова свикнахме с тях, че не им обръщаме внимание и те не вършат никаква работа на властовата пропаганда. Тия дни БНТ изпра Симеон с някакъв специален вениш, предназначен за силно лекьосан материал. Той пък не пропусна да се похвали с увредената си памет - между всичко останало, не си направи труда да обясни, защо след като цъфна тук като Месията-Спасител накрая бе изцяло заличен от колективната памет, дори споменаването на Костов все още припламва някоя и друга искрица, макар и на антипатия. Симеон обаче сякаш не съществува и не е съществувал – на изборите през 2023 година, партията, с която той се похвали, че е кръстена на негово име, събра 0,27% от гласовете. Народът извърши някакъв нечуван досега фокус, върна го за малко обратно в образа на Симеончо и сетне го запрати в нечетливите страници на Историята. Гастролът му тук ще натрапва най-вече неприятни спомени - освен за уменията му на брокер на недвижими имоти, също и за предусещането на гениалният Салвадор Дали, който още през 1939 година използва детска снимка на Симеон за известната си картина „Българското дете, ядящо плъх“. Образец на шарлатанстване бяха усукванията му около НАТО, които трябваше да убедят зрителите, че присъединяването ни към Алианса през 2004 година е и негова заслуга. А пет години по-рано твърдеше, че това е скъпо удоволствие и трябва добре да си помислим – януари 1999 година, програма „Всяка неделя“, пред Антон Стефанов. През последните три-четири години вниманието на публиката бе обсебено от кирчовци – момчетата на Радев, които той нарече „шарлатани“ и го направи сравнително бързо, докато и до днес други не се свенят да се надлъгват по братски с тях; дори бе създаден и един чисто български политически модел – така наречената „сглобка“, безподобен властови инструмент, който доказа, че тукашните политикани могат да виреят и тогава, когато доброволно трябва да преглъщат все по-големи дози мерзост. Текущият прочит обаче на политическите мърсувания е лишен от прецизност и в повечето случаи е дълбоко несправедлив: Радев е човекът на Кремъл, но неговите избранници/кирчовци не са, въпреки че имаха нахалството по време на Голямата Газова Криза открито да търгуват със същия Кремъл; не по-малко нахално се опитаха да пробутат в енергетиката ни и фирма, собственост на човек на самия Путин. Но на тях и досега гледат като на дребни шмекери, хваткаджии, които умеят бързо да кярат за себе си и всякак са по-удобни – удобни да бъдат и скрити руски лимонки сред всеобщата шарлатания. А днес вече наистина неудържимо се шарлатанства, държавата е включила на този режим и не се свени да го прави по всеки повод – сякаш съществуването й зависи от това. А може би истината е точно такава, но тя все още няма куража да го оповести. Още приноси към шарлатанията, съобщиха ги по телевизията, докато пишех дописката си: за първи път богатството на българските домакинства надхвърлило един трилион лева. 70 на сто от него било в недвижими имоти. Техните цени обаче от години са силно надути Липсваше най-важната информация: как е разпределено това богатство. Тя винаги ни е плашела, понеже ще покаже опустошителното разслоение на Народа. Хвалбата с трилиона бе съпроводена с новината, че от село Забърдо канят Тръмп, Путин и Зеленски да продължат преговорите си при тях. Кметът на селото бил сигурен, че това ще се случи, понеже вече бил написал песен за Тръмп, която се изпълнявала от хор „Евробаби“. А една зрелостничка каза по телевизията, че английският език е вторият ни майчин език. Всичко е наред. Бавно и необратимо полудяваме. И един пореден абсурд .Имат желание но нямат акъл?Или замаскират диктатура с добри намерения . Цитат Планира се въвеждане на напълно автоматизирана система за санкции – без човешка намеса. Превишаването на скоростта ще генерира автоматично електронен фиш, изпращан на електронен адрес. При липса на електронен адрес, глобата ще бъде удвоявана. Неплатени санкции ще водят до сваляне на регистрационните номера, особено при чуждестранни нарушители. Целта е възстановяване на реда и дисциплината по пътищата. България трябва да спре да бъде на първо място по брой жертви и ранени при пътни произшествия. Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта Гроздан Караджов, който пристигна на железопътната гара в Бургас с пътническия влак от София. Цитат Екатерина Димитрова е в Нова Етика - Нов свят. 23 май 2022 г. · Pomorie, Област Бургас · Росен Петров : "Благодаря на ЕС и САЩ, че съсипаха здравеопазването и опростачиха народа!" Бившата дясна ръка на Слави Трифонов – Росен Петров изказа своите сърдечни „благодарности“ към ЕС и Щатите , които през годините допринесоха с толкова много неща за милата ни родина. На първо място Петров благодари на Европейския съюз и на САЩ, че с подкрепата на Филип Димитров навремето, успяха скоропостижно и немедлено да затрият животновъдството и земеделието в страната ни, с които бяхме на първо място преди 1989-та година и това бе ясно на целия свят. "Благодаря им, да! А после благодаря на Иван Костов, който отново с приятелите от ЕС затриха повече от 3500 завода. Благодаря и на Меглена Кунева, с която бастисаха АЕЦ Козлодуй и съсипаха тотално цялата ни енергетика. После дадоха на изгодни концесии всичките ни залежи от злато и умело унищожиха армията ни. Такава на практика днес няма! Благодаря на нашите управници и на ЕС особено много затова, че буквално разгромиха качественото ни дотогава здравеопазване и опростачиха народа и образованието “. Той не пропусна да изкаже признанието си и за това, че хиляди пенсионери бяха и продължават да са оставени на просешка тояга, че стоят гладни и на студено. „Много, ама много благодаря на Европейския съюз за това, че отвори за нас границите си и щедро приюти над 3 милиона бедни българи, останали без препитание в родината си и им позволи да мият чинии, да берат ягоди и да им слугуват. Безкрайно Ви благодаря, благодетели от ЕС ! Безкрайно ! Ще Ви призная, че се сещам редовно и за майките ви, а дали съм прав… не знам “ Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Май 29 Автор Доклад Share Добавено Май 29 (edited) Поучително : Цитат Златна България · Последване --Полша почти се изравни с Япония по реален БВП на глава от населението, а според прогнозите на Световната банка, през 2026 година ще я задмине! --За по-бавните ще го повторя: ==Полша ще задмине Япония по реален БВП на глава от населението догодина! --Полша е натискана от години да влезе в Еврозоната! Полската централна банка всяка година публикува доклад-анализ, отговарящ на въпроса: "Дали да приемем Еврото?" --Всяка година отговорът е: "Ако го приемем сега, ще навредим на икономиката си! Не сме готови!" --Сега... Да вдигнат ръка всички слаб0у*ници, които смятат, че българската икономика е по-силна и по-развита от полската! --Никой? Добре, може би има шанс...! Да вдигнат ръка всички д3били, които смятат, че поляците са "путинисти" и "русофили" и затова не искат еврото! --Пак ли никой? Що така, драги еврозонци? Да, еврото няма да влезе маскирано в банката, за да Ви обере и така да обеднеете! Когато цените се вдигнат, (а те ще се вдигнат), ще започнете да харчите от спестяванията си за ежедневни нужди. Така ще обеднеете! Да, ЕЦБ няма да Ви бръкне в джоба, за да даде 100те Ви евро на Франция (примерно)! Сега България определя сама кои и какви облигации (дълг) да купува. При еврото, ще ни се казва какъв дълг да държим, т.е. чия икономика да финансираме! Така ще плащате чуждите дългове! Всъщност, хампарцумянчетата, пеканчетата, желязковчетата и другите подобни са прави - хората ще забогатеят! ...това обаче важи за "техните хора", не за Вас! --А проддръжниците, които писукат в захлас, че "Еврото ще ни пази от Москва"... на тях не им се сърдете - те са полезните иди0*и и за повече мисълта не им стига! --Битката за лева" всъщност е загубена на 98% и от 2026 ние ще сме с еврото. 2% са по-скоро статистическа грешка - ако се случи нещо отвън и приемането се отложи за време, когато сме по-готови за него... защото тук сме продадени отдавна от "нашите". Може би точно затова е важно да се вдигне колкото се може повече шум сега...!? --ПС: Аз лично не се притеснявам особено. Историята показва, че договори се нарушават и анулират, а предателите не винаги дочакват съд и присъда. Само пълен иди*т би смятал, че една хартийка ще го предпази, когато (ако) хората решат да търсят тяхната форма на възмездие и справедливост! И няколко думи на Kremena Stanilova Цитат Това е битка за идентичност! А относно икономическите последици от присъединяването ни към еврозоната. Толкова кризи ни минаха през главата от 35 години насам. И през тази ще минем! Остава въпросът. По какво влизането в текезесето през 40-те се различава от влизането в евро текезесето? И как, ако си градил личната си легенда цели 35 години върху насилието от първото, сега одобряваш насилието в името на второто. Знам, че има разлика. И за мен тя не е в полза на последното. Поне в главите и душите на голяма част от българите е така. Но... вчера един от апологетите на еврото каза, че най-после ще облечем европейска дреха. Та за такива, водени от дълбоките си комплекси, народът ни е рекъл: "Облякъл се Илия и пак в тия!" Цитат Румяна Ченалова Росен Желязков(премиер заб.моя) заяви на президента, че политическия дебат за еврото трябвало да се проведе през 1997г.Т.е. вече е късно. Т.е. измиваме си ръцете. Желязков, пак си неподготвен. Влизането в еврозоната се предпоставя от приемане във валутно курсовия механизъм, което е ДОБРОВОЛНО. Споразумението от 2006 г. (Споразумението между централните банки относно ERM II) се основава на резолюция от 2006г. и заменя подобно споразумение, постигнато през 1998 г. С него беше създаден механизъм за стабилни обменни курсове (ERM II), който замени първоначалната европейска парична система, между еврото и националните валути на държавите членки извън еврозоната . Понастоящем ERM II включва валутите на България и Дания, тъй като Хърватия се присъедини към еврозоната на 1 януари 2023 г. Със споразумението от 2006 г.: се потвърждава, че участието в ERM II е доброволно за държавите членки извън еврозоната, които имат право на ОТКАЗ от единната валута, но добавя, че от тях се очаква да участват. Споразумението от 2006 г. се изменя при присъединяване на нова национална централна банка или при ОТКАЗ ОТ ПО - НАТАТЪШНО УЧАСТИЕ на национална централна банка. България участва ERM II от 2020г.и Т.е. дебатите, Желязков не са закъснели! И сега можем да се откажем от участие във валутно - курсовия механизъм, т.е. от единната валута евро. Освен това сме във валутен борд, което осигурява стабилност на българския лев. Чети Желязков, чети.... Редактирано Май 29 от АлександърТ.А. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Май 31 Автор Доклад Share Добавено Май 31 (edited) E и аз да се почувствам ,че съм като другите . Смях , на имейла ми обясняват че било от съображения за сигурност . Чувствам се значим . Цитат Какво означава това Акаунтът ви не е видим за хората във Facebook в момента и не можете да го използвате. Какво можете да направите Остават ви 180 дни да обжалвате решението ни. Може да се наложи да съберем информация от вас, която ще ни помогне да прегледаме акаунта ви отново. Защо се случи това Акаунтът ви или дейността в него не спазват нашите Стандарти на общността по отношение на интегритета на акаунта. Редактирано Май 31 от АлександърТ.А. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Юни 2 Автор Доклад Share Добавено Юни 2 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Юни 9 Автор Доклад Share Добавено Юни 9 Цитат Opposition Rony 2 д · Хванете се здраво за нещо. Сега ще ви разкажа какво се готви зад гърба ни — и не е теория, а документиран факт. ‼️ Репетицията е минала. Сега идва представлението. Catastrophic Contagion (2022) — една от най-показателните "репетиции" за това какво се готви зад кулисите. И то не е конспирация — всичко е документирано и достъпно, само че не се тръби по новините. До ВСЕКИ народен представител — който получава заплатата си от МОИТЕ и нашите данъци: Запомнете — вие не сте назначени от чужди кабинети, а сте ИЗБРАНИ от нас. Тази публикация ще бъде споделяна, за да стигне до всеки един от вас. Гласуването за еврото и за договора със СЗО не е „технически въпрос“, а решение, което засяга поколения българи. И ние ще помним кой как е гласувал. Помнете и вие. Сега е ваш ред да докажете дали служите на народа или на нечии други интереси. Catastrophic Contagion (2022) Това е симулационно учение, проведено на 23 октомври 2022 г. в Брюксел, Белгия. Организатори: - Johns Hopkins Center for Health Security - Световната здравна организация (СЗО) - Фондация Бил и Мелинда Гейтс ‼ Важно: същата група организира и предишното Event 201 (окт. 2019 г.), което симулираше коронавирусна пандемия, точно преди COVID-19. Какво беше сценарието? - В симулацията беше измислен вирус: "Severe Epidemic Enterovirus Respiratory Syndrome 2025 (SEERS-25)" — измислен нов вирус, който тръгва от Южна Америка (Бразилия) и се разпространява глобално. - Вирусът засяга най-силно деца и млади хора (обърнете внимание — тук има промяна спрямо COVID-19, където децата бяха по-малко засегнати). - Симулирана беше пандемия с много висока смъртност сред деца, за да се тества как обществото и властите ще реагират при "по-емоционална пандемия". - Акцентът беше поставен не толкова върху медицинските мерки, колкото върху: - управление на информацията; - контрол над социалните мрежи; - координирана кампания срещу "дезинформация"; - въвеждане на дигитални сертификати; - ускорено внедряване на ваксини. - Демонстрираха се сценарии как лидерите трябва да убеждават обществото да приеме нови ограничителни мерки по-бързо и с по-малко съпротива. Видео и доклади - Има официално видео от учението (може да се гледа свободно): https://catastrophiccontagion.centerforhealthsecurity.org - Ето официалния им отчет (summary): https://centerforhealthsecurity.org/…/2022-catastrophic… Какво е уловката? - Самите организатори казват, че правят това "за да се подготвим по-добре за бъдещи пандемии". - Но между редовете се вижда, че готвят нов модел на обществено управление при пандемия — много по-централизиран. Искат пълен контрол над информацията — за да не се допусне "дезинформация" (включително разумни критични гласове), симулират по-емоционална криза (засягаща деца), за да се постигне по-голямо обществено съгласие за мерки. - Специално беше обсъждано въвеждане на задължителни дигитални сертификати — това е ключов елемент от подготовката за бъдещите "пандемии". - Какво да запомним? -- Когато видите в медиите страшни новини за нов вирус при деца — веднага включете будния разум. - Когато ви кажат, че "трябва бързо да се въведат дигитални сертификати" — знайте, че това е част от сценария. - Целта не е само здравна — целта е да се възпита обществена готовност за централизирано, цифрово контролирано бъдеще. ЦИТАТИ от доклада на Catastrophic Contagion (официален сайт) - Целият доклад не е пуснат в детайли като Event 201, но в официалния summary и в изказванията има ключови изречения. Ето ти буквално преведени части (аз съм ги гледала в оригинал): - "Leaders must be prepared to make difficult decisions with limited information and under time pressure, including triggering lockdowns and deploying digital health certificates." "Лидерите трябва да бъдат готови да вземат трудни решения при ограничена информация и под натиск от времето, включително да задействат локдауни и да въвеждат дигитални здравни сертификати." - "A new pandemic with higher impact on children could provoke stronger emotional reactions, making public acceptance of interventions more challenging but also more urgent." "Нова пандемия с по-високо въздействие върху децата може да предизвика по-силни емоционални реакции, което прави приемането на интервенции от обществото по-трудно, но и по-необходимо." - "Governments should develop systems and strategies to rapidly counter disinformation and build trust in official public health guidance." "Правителствата трябва да разработят системи и стратегии за бързо противодействие на дезинформацията и изграждане на доверие в официалните насоки по обществено здраве." - "Global coordination and equity in pandemic response must be strengthened, with WHO playing a central role." "Глобалната координация и справедливост в отговора на пандемия трябва да бъдат укрепени, като СЗО играе централна роля." - Във видеото се обсъжда и възможност за въвеждане на единен дигитален сертификат за пътуване и достъп до услуги. - Кои страни участваха в Catastrophic Contagion? - По официална информация: 13 високопоставени политически лидери и здравни експерти Участници от: - Сенегал - Руанда - Нигерия - Бразилия - Германия - Индия - Сингапур - Съединените щати - Официално България не е била поканена като пряк участник в симулацията. - Но — всяка страна членка на СЗО (включително България) получава отчети и материали от такива учения, чрез здравните си представители към СЗО. - В България това минава през: - Министерство на здравеопазването — дирекция "Международно сътрудничество и проекти" + ГД "Здравен контрол"; - Постоянното представителство на България в Женева — там има български представители към СЗО, които са информирани за резултатите от учението. - Тоест — България знае за това учение и знае препоръките му. ‼ Какво означава това за нас? - Глобалистите вече подготвят следния шаблон: - емоционален шок (деца и млади хора); - бързи локдауни и дигитални сертификати; - централна роля на СЗО; - тотален контрол над информацията. - И още нещо важно: те пробват как да "пречупят" общественото мнение да приема мерките доброволно — а това става с медийна кампания. Catastrophic Contagion ни дава ясен сигнал какъв е "новият план": - не да се борят за здравето ни, а да изградят постоянна инфраструктура за контрол. - Това е причината да сме будни и да не позволим България да подпише договор, който автоматично ни обвързва с такива "препоръки". ‼ Знаете ли, че СЗО готви договор, с който ще може да решава вместо България какви локдауни, ваксини и сертификати да ни налагат? - Очаква се до края на 2025 г. той да бъде подписан. Може пак да стане както често става — в последния момент, тихомълком, без да сме разбрали, че ни лишават от правото сами да решаваме за здравето си и за страната си. ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА? Официално — не, не всички депутати знаят детайлно какво се готви. Но всички, които искат да знаят — могат да знаят. И вече няма извинение. Не, не всички депутати са наясно. - Но ръководствата на здравната и външната комисия знаят. - ЕС натиска за това — и натискът вече идва към България. - Ако няма обществена реакция — ще мине "по тъмно". - Министерство на здравеопазването участва в работни групи по Pandemic Treaty — това е факт. Те имат достъп до информацията. - Министерство на външните работи също е информирано — защото международните договори минават през тях. - Председателите на парламентарни комисии по здравеопазване и външна политика би трябвало вече да са запознати или да са получили информация по служебен път — защото има доклади от ЕС и от постоянните ни представители към СЗО. - Евродепутатите от България в Комисията по обществено здраве на Европарламента също са информирани — защото ЕС активно участва в тези преговори. А обикновените депутати? Ако не са в комисиите или не следят темата — много от тях НЕ знаят детайлно какво включва Pandemic Treaty. Някои дори не знаят, че до края на 2025 г. се очаква да бъде подписан. Проблемът е, че когато дойде време за ратификация — ще им бъде даден готов текст с обяснение: "Това е в интерес на глобалната здравна сигурност, давай, гласувай!" И ако тогава няма обществен натиск и дебат, мнозинството ще го гласува без да вникне. - Така стана с много други международни споразумения — минават "на конвейер". Значи какво е важно: - Да започне обществен шум сега — за да се принудят партиите да вземат позиция. - Да се информират и "редовите" депутати — чрез писма, чрез обществен натиск. - Да се изисква от Народното събрание да проведе обществен дебат преди каквото и да било подписване или ратификация. И нека не чакаме пак последния момент. Винаги така правим. Будим се късно и после казваме "нямаше шанс". Сега време има — не много, но има. Да го използваме. В мълчанието губим. В хаоса — пак ще ни смажат. Но в умно, организирано действие — там още има сила. .............................................................. ‼Всяка информативна публикация, която не събира споделяния, интерес или реакция, ще бъде изтривана до 3 дни след публикуването. Търся тези неща първо за себе си — и ги споделям с вас. Ако не ви носят полза или не ви вълнуват — нека не тежат тук. Просто е. Свободни сте да ги вземете, да ги споделите като свои, ако не искате да популяризирате името ми. Важното е да стигнат до повече хора. Защото преди всичко стои здравето. А болен човек няма сили да търси истина. Няма сили да се изправи срещу неправда. А светът, в който живеем, днес изисква будни, здрави и осъзнати души. Знайте — когато реагирате или споделяте, не просто предавате нататък. Вие помагате и на мен да разбера кое наистина има смисъл. Така усещам кое да продължа и кое спокойно да оставя да си тръгне. Същото важи и за приятелствата ми тук. Не ги колекционирам. Ще си вадя изводите за вас по публикациите ви. Ако не сме на една вълна — няма смисъл да стоите в листата ми. Бутонът за следване е винаги отворен. Ако желаете просто да следите публикациите ми — можете спокойно да ме следвате, без очакване за реакция. Тук обаче се стремя да оставя място за хора, които са будни, активни, съпричастни — за да можем да обменяме мисли, опит, подкрепа. Нека всеки избере за себе си къде се чувства на място. Уважавам избора на всеки. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Юни 11 Автор Доклад Share Добавено Юни 11 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
АлександърТ.А. Добавено Август 26 Автор Доклад Share Добавено Август 26 Николай Милчев , в-к ,,Минаха години бр.34 Завиждам на монолитните хора, но и се плаша от тях . Има нещо убииствено в тяхната маниакална твърдост , да не се променяш , да не се колебаеш и да знаеш всичко .И винаги да си прав . Да пази господ от такива същества . Мисля си ги тия неща като гледам срещата на Тръмп със Зеленски в Белия дом .Обстановката съвсем не ми изглежда нито толкова тържествена нито толкова помпозна . Най влиятелния мъж на света седи , а от ляво и от дясно има два дивана , на които седят също толкова важни хора .До Тръмп на стол седи Зеленски . В сравнение с впечатляващите мрамори на Кремъл и несвършващата далечина на китайските зали и нарисувани пейзажи в тях , обстановката в белия дом напомня атмосферата в хола на някой български олигарх . Няма да кажа че обстановката е скромна , но е човешка . И , о Боже какви нечовешки разговори се водят . През цялото време се говори за смърт и дали може смърта да спре , а в същото време се приказват странични неща , евфемизми , на моменти Тръмп забравя за какво е срещата и говори за изборите в САЩ , за измамите в гласуването по пощитите , трие сол по главата на Байдън . А Зеленски седи до него и мига на парцали , завалията . Зеленски е ни жив ни мъртъв , Путин е ни жив ни мъртъв , Натаняху е ни жив ни мъртъв , .Гражданите на Израел са ни живи ни мъртви . Палестинците са по скоро мъртви от колкото живи . И всички , всички, които участват във войни и военни конфликти са ни живи ни мъртви . Избиваме се като диваци , за да си откраднем територия и си осигурим спокойствие . Седят и си приказват в Белия дом , а по света всяка секунда някой копае с лопата и изравя гроб . Всяка секунда някой умира , убит от куршум , разкъсан от бомба или просто умира изнемощял от глад .Страхотен свят изградихме . Измислихме изкуствен интелект но не спряхме да си копаем гробове. И пак ще повторя , дожаля ме за Зеленски ,защото го видях свит , уплашен ,притеснен и главно-подведен . Триисет години съм бил учител и знам много добре, че родителите на провинилия се ученик, чието поведение разглежда педагогическия съвет , седят от вън, пред учителската стая където е съветът . Срахотен съюз е западният , страхотно НАТО е НАТО , страхотни цености са ценостите .С тази среща всичко си дойде на мястото --извикали са Зеленски да му намалят поведението, а нашите евро лидери чакат в коридора . Тръмп каза че Байдън бил започнал войната и че това е война на Баидън . Тръмп каза , че му е жал за убитите украйнци , но го е жал и за убитите руснаци и за това шапка му свалям .Щом жалиш убитите украинци трябва да жалиш и руските момчета господин Тагарев и г-н Соломон Паси . Шапка свалям на Тръмп , че жали за убитите украинци и руснаци но ми е жал за него , че дума не обелва за палестинците . Винаги съм си представял Франция ,Англия ,Германия , Италия , като големи силни култури , улегнали държави и народи .Те наистина са такива ,видял съм го с очите си. А сега изглеждат смалени , неважни и учудващото е че от както станахме членове на Европейския съюз и сега от както приехме еврото(?) , Европеиския съюз ми изглежда по малък и несигурен . Парадокалсно е но си мислех че ще е по-добре . А сега тази обединена Европа се свива пред очите ми и се смалява и чака отвън в коридора на Белия дом да чуе какво е наказанието , което педагогическия съвет на САЩ ше наложи на Зеленски . На ученика Зеленски . Опитвм се да оприлича Зеленски на някакъв литературен герой . И привиждам в него шута , забравил своя ранг .И привиждам в него малкия човек на Чехов. И привижда в него гротесковите герои на Гогол . И най-вече , привиждам в него оловния войник , който на края изгаря . Нямам представа какво ще стане . Но това което се случи пред очите ми тия години е , че изгубих вяра в почтеноста , в принципите, в казаната дума , в демокрацията в правото и способноста на хората да чуват и други имена, освен собствените си . Погледнете ги само господарите на света-ще се пръснат от нарцисизъм и ще се пръснат от мъка , ако не чуват единствено собствените си имена . Ами имената на останалите хора по света? Ами имената на загиналите ? Тях кога ще ги признаем и кой ще ги чуе ? Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts