Jump to content
Порталът към съзнателен живот

А сега накъде.....


Recommended Posts

Здравейте, мили хора. Вече не знам накъде да поема. В главата и мислите ми е тотален хаос. Страдам от години. Но напоследък особено много. В следствие на катастрофа получих световъртеж от който остана един страх. Чувствам много често замайване. И това замайване ме сковава, буквално. 3години някак успявах да живея, но към момента  нещата според мен са извън контрол. Контрола изцяло е  от страха ми. Страх, който на моменти ме парализира. Този страх погълна живота ми. Погълна срещите ми с приятели, срещите ми с близки. Този страх погълна много от любимото ми време навън. Погълна самостоятелността ми. Вече съм един зависим човек. Зависим от близките ми хора. Зависим от познатото. Без съпруга ми не смея да отида до магазина. За друго място, абсурд. 
Ходя на работа. Пътувам с автомобила ми. Само по един и същи път. Плашат ме натоварените пътища, плашат ме скоростните пътища. Живея буквално като мишка. Живота си минава. А аз съм в дупката. На теория зная, че трябва да се изправям пред страха с бавни крачки. Чета книги на тази тема. Но уви, не се случва.
Пред хората съм веселяк, много силен човек, преминал през рак и всичките гадост около него. Всеки има очаквания да се справя. Дори и аз. Страх ме е да се разпадна. Не зная ще успея ли да се събера. Въпросното замайване усещам като потъване, докато ходя, докато стоя. Сякаш не мога спокойно да седя някъде, в колата си, на стола си. Във всяко положение. Адски натоварващо е. Имам чувството, че ми влияе и на зрението. В годините съм била на много невролози и отоневролози, освен хапчета нищо друго не съм получавала.
И на психолог съм била също преди около година, но не беше моя човек. Не успях да отворя душата си някак.
Всякакви съвети са добре дошли.
Взимам се в ръце и много искам да успея и да върна живота си. От днес почвам да спортувам вкъщи, въртя колело и да правя гимнастика. На храненето също ще обърна по голямо внимание. Моля Ви, хора, моля ви, дайте ми посока, дайте ми съвети. Накъде да поема? Къде е пътя към справяне с този страх? 
❤️❤️❤️

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Здравей, понякога се налага човек да посети няколко психолога за да намери този който да му помогне.Не виждам какво друго може да направиш сама освен да потърсиш друг колега. 

Хубав ден!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...