Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Изгорелият път-какво ни показва той в хороскопа


Recommended Posts

Здравейте!

Напоследък все се сблъсквам с "изгорелият път" т.е. планети в градусите 15 Везни и 15 Скорпион.До сега смятах, че това е свързано само с хорарната астрология, но скоро се сблъсках и с мнение, че се тълкува и в рожденния хороскоп.Какво е Вашето мнение и какво бихте споделили?

Благодаря! :hmmmmm:

Link to comment
Share on other sites

Напоследък все се сблъсквам с "изгорелият път" т.е. планети в градусите 15 Везни и 15 Скорпион.

Здравей :)

Къде се сблъскваш с това? Защото аз напоследък все се сблъсквам с разни термини, продукт на руски астролози.

Може ли да поясниш за какво точно става дума и в кой случай си се сблъскала с него? И 15-гр във Вени и 15-тия гр. в Сорпион, или 15гр. Везни до 15гр. Скорпион?

Link to comment
Share on other sites

Здравей, Диляна!

Наистина съм го срещала в книга от руски астролог, но и една позната ми спомена същотото, но източника й не го знам. Става дума за градусите от 15Везни до 15 Скорпион.Ако знеш нещо за тълкуване в тази връзка в рожден хороскоп, моля те сподели. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Здравей

Нарича се "изгорял път", защото в хорарната астрология когато се търси някакво решение, има няколко главни показателя. В случай, че някой от тези главни показатели е точно в тази коментирана област, тогава се приема, че ще много сложна развръзката. В Хорарната Астрология, има много митове които не е добре да се спазват, но руските астролози явно могат да защитят дисертация на всяко зрънце в картата :angel: Май и аз трябва да опитам, да измисля нещо, например "Небесен огън", от 15 градуса в скорпион, до 15 в стрелец. Ако там попадне някой показател, със сигурност ще има положителна развръзка. Не ме питайте защо, :1eye: така ми харесва :feel happy: Шегувам се :harhar:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Здравейте! да си призная не разбрах какво точно е този "изгорял път"... :rolleyes: Но тъй като аз имам доста планети в този "отрязък", това живо ме интересува... :hypocrite: Някой може ли да ми обясни по-подробно?

Поздрави! Елина

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Зара_

"Изгорелият път" е понятие,известно от индийската астрология,но няма единно мнение по въпроса кои знаци и градуси обхваща. Най-разпространено е мнеието, че това са последните 10 градуса на въздушните знаци, след него-това,че е от 15 градуса Везни до 15 градуса Скорпион. Според индийските астролози хора с планети в тези граници имат склонност да вредят на самите себе си.

По-популярно от "Изгорелия път" обаче е тълкуванието на "изгорелите планети"-такива,които се намират от 4 градуса до 0,30` от Слънцето, което отслабва естественото им влияние. Е,това не е кой знае каква беда,защото обикновено функциите им в такъв случай се поемат от други планети.

Планета,която е на по-малко от 0,30` от Слънцето, се нарича "планета в сърцето на Слънцето". Влиянието й е изключително благотворно върху областите й на действие.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте,

Чела съм някъде, че недоброто влияние, което се споменава за тъй наречения "изгорял път" - 15 взн. - 15 скр., е свързано с наличието на някои неподвижни звезди, концентрирани в този отрязък.

Аз много не се съобразявам с "изгорелия път", дори в хорарната, но ми е интерересно, ако наистина "недобрата му слава" идва от неподвижните звезди, не трябва ли да отчитаме прецесията, когато го взимаме под внимание!?

И принципно, вие използвате ли прецесията, ако решите да работите с неподвижните звезди? Аз нямам богат опит с тях, но ми прави впечатление, че някои я отчитат, други не, а ми се струва, че с отместването нещата стават по-достоверни, поне при тълкуване на натал.

Link to comment
Share on other sites

Guest Зара_

Лично аз не използвам прецесията. От това тълкуванието не става по-малко достоверно. Основание да не я ползвам е възгледа ми,че всяка астрологична система е добра стига да е в добри ръце. Ако двама добри астролози, от които единият отчита прецесията, а другият не, направят хороскоп на един и същи човек,те ще достигнат до сходни изводи. В карта,построена според прецесията, нищо не е същото; изолирано всяко положение на планета и точка в дом и знак е кардинално различно от това в карта без прецесионно отместване, но ако се разгледат всички отношения помежду им, пак ще се достигнат еднакви резултати.

Смятам, че наличието на много астрологични системи и равностойността им идва от това,че Вселената и всичко в нея е построено на принципа на аналогията, т.е. човекът се отразява в звездите и звездите в човека. От тази гл.т. по звездите се "чете" за човека-с или без прецесията,и в единия,и в другия случай звездната карта показва докъде сме стигнали и накъде е добре да вървим, без да си противоречат. Освен това работата на астролога какво е - "тълкувание"; разчитане на нещо чрез принципа на аналогията.

При избора на астрологична система имай предвид това, че например за методите на индийските астролози се знае сравнително малко и ще ти бъде трудно да намериш нужната за пълноценно тълкувание информация. Лично аз използвам наученото не само от една система. Не отчитай нищо изолирано, това е голяма грешка. Не е толкова важно дали ще посочиш конкретен ден и час на дадено събитие, колкото ще успееш ли да получиш добър синтез между отделните елементи,а оттам-вярна насока за действие.

"Изгорелият път" пък изобщо не го ползвам. Той е свързан с отчитането на други фактори, използвани пак от индийските астролози, а аз не ги знам. Как мога тогава да си позволя да тълкувам.... и аз не знам какво B)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
:yinyang: аз съм ЗА използуването на прецесията. не за друго, а защото астрологията колкото и абстрактна да е като наука, все пак е наука когато има някакъв математически съответствуващ й модел. Прецесията е астрономически доказана като фактор - мисля, значи съществувам. А дали ще се използува или не - това зависи как всеки чувствува картата си.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Съжалявам ,но някой тук не е наясно за каква точно астрология се говори-за тропическа или сидерална. В Индия има много и различни школи в астрологията. Имат и блестящи математици и астролози,които работят със звездите.Наричат прецесията айнамша.Официално със закон е приета от 1.1.1950 год айнамшата на Лахири. За точка на отчитане приемат прекрасната Спика,която в тропическата астрология попада върху "изгорелия път" ,а в Сидералната -0 гр.0мин 0" -везни.С понятието "изгорял път" си служи Фирмикус Матернус. В тропическата астрология пътят обхваща от 13 гр.Везни до 13 гр. Скорпион. Счита се от средновековните и арабски астролози,че планетите губят част от своите достойнства,а лошите планети-Марс и Сатурн усилват силата си .Много астролози са на мнение,че щом попаднат върху този участък, планетите не дават достатъчно ясни отговори на зададения хорарен въпрос. Обяснението е ,че Слънцето в знака Везни е в падение,Марс е в заточение,а Сатурн в екзалтация.Преди повече от 2000 год.зловещата неподвижна звезда Антарес също е попадала върху "изгорелия път".Затова,че и благодатната Венера е в заточение в знака Скорпион -този факт също допринася за лошата слава. Повече инфо -следващия път. :o Лейла

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Здравейте приятели! Имам нужда от вашата помощ.Може ли някой да ми отговори какво означава позицията на Слънцето в изгорения път в наталната карта? СЛЪНЦЕТО е в 10 дом в Скорпион и в съвпад със Плутон и южния лунен възел.Другият съвпад, който е точен- в 22 градуса във Везни е Венера с Медиум Цели в 9 дом.Използвам системата на Кох.Очаквам вашите отговори с нетърпение.

Link to comment
Share on other sites

Здравей, Ева (или Ема wink.gif)!

И на мен ми е интересно проявлението на планетите в т.нар. изгорял път - от 13 градуса Везни до 13 градуса Скорпион.

Традиционното тълкуване е, че планетите намиращи се в тези градуси имат отслабено проявление.

За съжаление моите лични впечатления не съвпадат съвсем с това, но може и да нямам база за сравнение на същите планети, намиращи се в същия знак, но извън изгорелия път. Сега за Слънце, намиращо се там, забелязвам, че действително волевите импулси са някак по-слаби, не са ... как да кажа, конкретизирани; на човека сякаш му е трудно да определи какво иска и колко го иска, а дори и да реши, какво иска, не е толкова нахъсан да го следва - т.е не е особено последователен. Ситуацията "Слънце в изгорелия път" ми прилича много на "неаспектирано Слънце".

При теб е интересно и друго - съвпадът с Плутон и Венера на МС, обаче пак в този сектор; пусни ако искаш точните данни, да разгледаме цялата карта тук, в темата или пък на ЛС.

Link to comment
Share on other sites

Благодаря ти Диана за отговора.Това са данни на сина ми.Роден е на 11 ноември 1985 год. в София в 11.00 часа.Ако можеш кажи ми нещо което знаеш за тези съвпади.Аз съм още съвсем в началото в тази прекрасна тема която ме привлича страшно много.Искам да се науча на много неща и се надявам да да успея с твоя помощ и на други добри хора в този форум.Нека светлината да бъде с теб!

Link to comment
Share on other sites

Интересна карта!

Утре ще отделя време да я разгледам. Той е вече голям - ще продположа и ще ми е интересно какво е избрал за свое поприще в живота.

П.П. Слънцето не е в съвпад с Плутон според мен, а обратно има стелиум Плутон-Венера-Луна, "кацнал" на МС - така ли е или не са точни написаните данни?

Link to comment
Share on other sites

Много съжалявам,но съм написала грешно датата на раждане-явно съм много развълнувана че участвам за първи път във форума и съм повторила два пъти месеца на раждане.Роден е на 03.11.1985год.

Link to comment
Share on other sites

Мда, цели 3 планети във въпросния изгорял път ...

А синът е вече голям.

В случая дори Вие може да сте ни много от полза, ако ни кажете как се проявяват качествата на тези 3 планети при сина Ви и как върви и накъде е ориентирана кариерата му от друга страна.

Чудя се, към какво ли се е ориентирал. При него са някак взаимоизключващи се нещата. Какво ще да е това ... А Венера, не само, че е там, ами и никак не е аспектирана. Затова пък е на МС. Би могло - рекламна (вкл. компютърна) графика, уеб-дизайнер ...

Пък и въобще - противоречива личност: хем не се внедрява лесно сред връсниците си, в групите/колективите, в които попада, хем успява да поддържа много добри партньорства (с близки по душа хора), хем е свободолюбив и широкоскроен, с богата душевност, а за някои неща - доста консервативен, ...

Link to comment
Share on other sites

Благодаря ти Диана.Искам да те попитам също за съвпада на Нептун с Асцендента,както и за съвпада на МС с неподвижната звезда Спика.Интересува ме също тригонът между Асцендента и Парс Фортуне-какво означава.Ако можеш направи твоите тълкувания за картата на сина ми.Благодаря ти слънчице предварително.

Link to comment
Share on other sites

Ева-Ема, разгледай темата за НЕПОДВИЖНИТЕ ЗВЕЗДИ , има добра информация за съвпадите на Спика и Арктур.:sorcerer:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...