Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Най-красивия празник в годината - Вайзак, Индия


Guest BlueHawaii
 Share

Recommended Posts

Guest BlueHawaii

който не е ходил не е видял и не е опитал не може да знае какво е

"Днешната беседа е свързана с това преселение на змиорките, които започват да се връщат към Европа, понеже Слънцето е в Телец и Луната ще влезе тази нощ в полунощ в Стрелец и змиорките идват. Следователно, окултните ученици и окултистите знаят, че през годината има едно събиране на много издигнати ученици, които пътуват като змиорките. Къде отиват те? На голямата церемония на Вайзак в Индия, място, което посветените знаят добре. Там се събират всички посветени. В кое време? Всяка година в пълнолунине през май. Луната е пълна и сме 14 ден през май, когато след полунощ тя се намира в Стрелец. Всички истински ученици и посветени оставят своите физически тела и се отправят към това място в Индия, за да присъствут на голямата церемония на Вайзак с великите Учители на човечеството. Това, което става там ще знаят само тези, които ще отидат тази вечер и следващите дни. Имам позволение да ви говори за тези неща, макар че е забранено да се говори за това в обикновено време. Тези неща са святи и не са за всички. Великите Учители, които присъстват на тази церемония не се страхуват от нищо, защото този който не може да проникне в царството на съдаржанието и смисъла, няма да разбере нищо, даже ако му покажат великите тайни на природата. Той остава свързан с физическото си тяло на Земята. Обратно, който ще разбере , ще се притече на това място. Той ще отиде там, където Великите Учители ще раздават безсмъртна храна, двете риби и петте хляба.

Какво значи следващото съотношение? Бройте 75 градуса източна дължина и 30 градуса северна ширина. Това са Хималаите, Агарта, където става церемонията Вайзак. Бройте 75 градуса западна дължина и 30 градуса северна ширина, това е мястото където змиорките хвърлят хайвера си и благоприятното място за образуване на облачните маси. Тези две точки имат известно съотношение. Агарта, събранието на възвишените същества, които образуват магнетични и електрически течения, които излъчвайки се от града на Посветените ще се съсредоточат в това събрание на Антлантическия океан.

На това място се намира Антлантида, континент, който вече е изчезнал. Там имаше по-рано едно голямо начинание.

Затова науката ги нарича полушария, но тя не знае защо те са там. Исус Христос е напуснал Палестина, чиято ширина е 30 градуса за да отиде в Хималаите, да яде божествената храна и да научи всичко, което има в човешката природа. Той беше готов да познае великите тайни, които са в оста Риби-Дева. Той останал дълго време да учи в Агарга и на 30 години се върнал в Палестина, за да нахрани хората с 5-те хляба и двете риби, но те не бяха физически риби."

http://www.douno.hit.bg/3805142100.htm

Вечерна беседа от Учителя на 14.05.1938 г.

20 Май ~ 5:11 ~ 2008г.

Всяка година .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Мона

Не е ли странно, че точно в тази част на Индия е разпространен шиваизмът (култът към Шива и Ума/Парвати).

За мен е странно.

Шива се приема за покровител на планините, където мъдреците-аскети се оттеглят за размисъл и медитация. Изобщо митът за Шива е изключително интересен и натоварен с много окултизъм и съкровени истини за всеки, тръгнал по духовни пътища.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Guest Мона

Благодарение на мой сън, по асоциативен път стигнах отново в размислите си до празника Вайзак и до майското Пълнолуние. Попаднах в нета на информация, която препраща този празник към Буда и Христос, прави синкретична компилация от езотерични инвенции, които аз не споделям, но пък е интересно да се знае и това :)

Празникът УЕСАК

Link to comment
Share on other sites

Много благодаря за тази тема! Както и за беседата "Двете риби и петте хляба".

В тези дни наистина е добре да се направи обща молитва/медитация и всеки сам да отчете промяната, която ще настъпи за него, както в съзнанието му, така и в живота на всички. :3d_053:

Тази година пълнолунието през май е на 10.

Edited by xameleona
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

"Великите Учители ще раздават безсмъртна храна, двете риби и петте хляба"

Беше тази сутрин в 4 ч.

Поздравявам ви с красотата на новото утро!

И не само в Индия - на много места по света духовно пробудените хора се събират, за да се обединят в по-мощен приемник на Божията сила.

http://www.pranic-healing.it/

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Здравейте, драги приятели!

Искам да споделя нещо, на което се натъкнах преди два дни. Тази беседа не е на Учителя, което не значи, че е маловажна. Просто да знаем, че тя с голяма вероятност е на Михаил Иванов и това лесно може да се разбере. Имам конкретни доказателства!

Ако някой се интересува за подробности, да пише на geotoni@abv.bg

Г.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...