Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Календар на маите,


Креми (късметче)

Полезен или не  

4 гласа

  1. 1. Доколко прогнозата е познала за Вас лично?

    • 100 -75%
      1
    • 75 - 50%
      1
    • 50 - 25%
      0
    • 25 -5%
      0
    • 5 -0%
      0
  2. 2. Интересува ли Ви следващият период?

    • Да
      2
    • Не
      0


Recommended Posts

Извадка от www.die-virtuelle.com

Oт 15. - 27.12. в нашия живот се въздига Жълтият боец.

Неговият усет за справедливост , мъдрост и суверенност може да се наложи върху периода доста интензивно.

В тези дни разполагаме с най-висока интелигентност,която в добрия вариант е свързана с чувствата и съблюдава златната среда на здравомислието.

Трудът с концентрация и дисциплина носи удоволствие,делата ни се движат прекрасно, чувстваме се сигурни и можем да заблестим като зрели личности.

Всичко е о'кей...ако не бяха някои околни, чието его без предупреждение изживява възход. Съграждани, които и без това имат предостатъчно високо самочувствие, могат да станат арогантни.

Тъй като всички ние в тези дни сме центрирани в себе си, ще се намери подходящ съотборник, който да направи нещата поносими. В най-лошия случай на някой ще му дойде до гуша и ще избухне,което ще му се отрази добре. След това поне ще си осигури респекта на другите.

Най-добрите дни, за да победим вътрешния подлец и пак да започнем редовно и с желание да спортуваме.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

За съжаление, през погледа на календара на маите, Жълтият боец е подсъзнателния ми аз.

Понякога е много тежко...

В този сайт: date decoder можете, да си въведете рожденната дата и да видите, опростенна или образователна форма (с кратък курс на обучение в работа с календара на маите) на своето съновидение.

А тук Маyan Astro можете да откриете своята "зодия" - съновидение - усложнен вариант, както и други интересни неща.

Редактирано от Ники_
Линк към коментар
Share on other sites

Линка трябва да е die-virtuelle.com

С немския хич ме няма :)

Извинявам се, печатна грешка, поправих я.

Затова попреведох нещо, а може би има и по-добри неща.

Линк към коментар
Share on other sites

Това ме заинтригува.

Погледнах сайта, обаче ми е трудно с немския. Откъде е тази информация? Чела съм за системата на маите, календарите с различните периоди - май са единствените, които са поддържали два вида календари. Обаче доколкото знам първо има много малко писмени източници, останали от тях и второ - не са разчетени. Календарите и астрономическите им наблюдения, записването на цифрите - това е, което е разшифрирано със сигурност. Откъде са тълкованията на периодите?

Линк към коментар
Share on other sites

И аз си зададох същите въпроси, особено като видях, че уж на шега, а няколко поредни периода доста познават и помагат. Не исках да пиша това в началото, за да не влияя. Няма информация откъде е преведен или как е разшифрован текстът. Рубриката се води от г-жа Евелине Бергер (Камира)и вероятно от г-н инж. Й. Маузер , които са регистрирали фирма във Виена Ev.Berger&Ing.Joh.Mauser и са подали имейл за връзка office@lichtkraft.com. Мое предположение - вероятно превод от амер. английски, сега ще излиза и книга . Изобщо май имат доста дейости, свързани с езотерика. (?!). Мисля, че ще отговорят на кореспонденция на английски. Аз нямам време за това, пък и ми се вижда по-важен критерият, дали върши работа и на други хора.

Линк към коментар
Share on other sites

Ами за вършенето - май ще върши :thumbsup1: Аз погледнах за предходния период (вярно, не можах добре да си преведа) и коментирам от моята си камбанария, но - също има попадения.

Сега се сетих за една книжка, в която също имаше нещо за периодите на маите - ще я погледна и ще докладвам :smarty:

Би ли превела за следващия период?

Линк към коментар
Share on other sites

Превеждам и следващия период, както съм обещала, и до тук ще спра. Формулировките са за твърде широка аудитория. Например "чистата чувственост и наслада" (вж. по-долу)са най-важното за огромен процент от населението на Земята, но не и тук във Форума. Аз за себе си правя своя интерпретация, но...

28.12. - 9.01.08.

Последните дни на 2007 са обгърнати от Червената луна . тя отговаря не само за божественото,да се наслаждаваме, да осъзнааме своята божественост, но и обуславя 13-годишния цикъл 2006 - 2019! Поради това тези дни са съдбовни и трябва съответно да се отпразнуват с желание.

Просто гениално, че в тази фаза се струпват толкова празници. Най-после с чиста съвест да признаем, че нашето най-важно мото в живота са чистата чувственост и наслада. И всички, които може би вече живеят на пълни обороти, са пример за нас! Не е ли чудесно, колко бързо могат да се променят ценностите*? Не "завиждайте", а подражавайте! Какво ще промени този начин на живот? Куп неща! Никога вече стресирани и приклещени, без емоционално недоволство и зависимост, страх за съществуването си и т.н. Най-добре се огледайте какво пречи на насладата от живота и пристъпете към действие.

Но моля без екстремно изразходване на сили. Вземете пример от водата - поток или река, която тече наблизо.

* Вероятно се има предвид, че германците, (а и други)"не работят, за да живеят, а живеят, за да рабтят".(Сентенция с неизвестен автор, но често цитирана.)

Впрочем на няколко пъти да съм изтрила този пост, ако по време на писането не бях се сетила за следното:

Докато още само четях във Форума, забелязах, е най-дълги (мнооого страници) са три теми и те се отнасят до храненето ,парите и секса. Първо се учудих, после преминах през едно особено чувство...докато разбрах - най-труден е балансът между духовно и материално, когато

Духовното Го Има.

:3d_077:

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря, късметче!

Днес имах разговори точно по темата и сякаш определих стойностите и търсенията си. А те не са материални, привлича ме една друга материя и там искам да навляза.... :feel happy::angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Аз също благодаря за превода!

Погледнах в една книга, където има данни за календара на маите - тези 13-дневни периоди явно са от така наречената малка година от 260 дни. Пишат, че маите имат 20 наименовани дни, които се повтарят 13 пъти и всеки от наименованите дни носи свой смисъл и предзнаменования за периода.

Текстът за този период според мен е многозначителен.

Нека да го прижевеем и тогава ще преценим...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...