Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ангел хранител


Иво
 Share

Recommended Posts

Ангел-хранител. В дебелите книги пише, че всеки човек си има ангел-хранител. Чудех се дали това е вярно? Дали има начин да проверим? Дали ангела хранител е нашето висше аз? Или може би е същество различно от нас, което се е заело да ни помага? Или може би това е просто нашета интуиция?

На мен лично много хора са ми разказвали, че са им се случвали събития, в които са оцелявали като "по чудо". Примерно един роднина ми каза как една кола излязла от отсрещното платно и тръгнала към него по магистралата и без малко да стане фал. Друг ми беше разказал за една гума, която хвръкнала от колата насреща и прелетяла на сантиметри от горния капак на колата му... после спрял разтреперен и се чудил как е оцелял. Аз също бях един път на косъм и мога да кажа със сигурност, че тогава имаше една невидима ръка, която бдеше над мен. Това е по-скоро чувство, но даже да се замисли човек логически, каква е статистическата вероятост да се случат подобни събития и човек да оцелее.

Може би нашите ангелите хранители всеки ден ни спасяват от някоя проблемна ситуация, а може би понякога ни спасяват живота даже без да разберем за това?

Link to comment
Share on other sites

А може би пък не го правят...

Аз мисля, че ги има за тези които вярват в тях! За тези които не вярват - няма ги! Нищо особено не казах, нали?! Не е баш тъй.

В крайна сметка няма голямо значение как точно го наричаме, но то е много повече вътре в нас, отколкото извън... Освен това може и да не ни служи по най-добрия начин, но това са други теми.

Link to comment
Share on other sites

Четох някъде, че всеки човек има ангел хранител някъде до 30 годишна възраст, който го напътства, предпазва, помага. И след това, се очаква, че той е научил достатъчно и бива оставян да се оправя сам.

Преди време имах здравословен проблем, заради който отидох при една позната докторка, която... (хъм, не знам точните термини) лекува чрез енергийни сеанси и билки. Та тя ми каза "Не се притеснявай, има кой да те пази. Зад едното ти рамо е застанал Архангел Михаил. Иди да му запалиш свещ на 8 (беше през ноември)".

Link to comment
Share on other sites

Точно Архангел Михаил е доста по-високо от едното ти рамо според мен. Но всъщност може всеки ангел да бъде негов пратеник, макар че както казах, те са повече вътре в нас. Мир и Любов!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Мисля ,че има голямо значение дали човек си е дал сметка за евентуалната опасност.На мен ми се е случвало да ми настръхва косата след дадено събитие при мисълта как на косъм съм се разминала с голяма беля/да не кажа трагедия и ужас/.Дълго време след това, като прочетях за аналогични ситуации и пострадалите, почти ми ставаше лошо.В един момент стигнах до извода ,че винаги съм "минавала метър" в случаи при които не съм си дала сметка за евентуалните последици.А когато макар и за миг в съзнанието ми е прминавала мисъл за евентуален проблем и си кажа "аз ще се оправя сама ,ще бъде интересно,я да видим" ,не са ми били спестени болката,плача разочарованията.В периода с доста "щастливи избавления"не бях вярваща.

Наистина ангел-хранител стои до всеки човек,Но както малкото дете го оставяме да опита да ходи,защото то иска така и си мисли че ще успее,така и той ни оставя ,когато ние искаме да се проверим или да опитаме сами.

След като се кръстих /осъзнато/,такива неща не са ми се случвали.

Народът най-мъдро го е казал - ще отида ,ако е рекъл Бог;ще направя с Божията помощ...

Може би това е знак за Ангела до теб ,че не отказваш помощта му.Че не си против да те държи за ръка.Пък каквото Бог е рекъл.

Дано не съм ви доскучала.

Link to comment
Share on other sites

Guest Приятел

Здравей Аца ! :D

Изобщо не си ни доскучала. Много точно и хубаво разсъждаваш. Само ще направя една малка поправка.

А бе, хора тук в този форум много трудно се изправяли погрешно научени неща.

Самото име ...Ангел-хранител подсказва, че този Ангел има задачата да храни Душата. Ангела-хранител храни Душата ни при изтощение. Защо непрекъснато го бъркате с Ангела -пазител? Според мене всичко което се казва тук е вярно с тази малка подробност. Народните вярвания още са му дали името Архангел Михаил (Пазителя ) . Като най-старшия Ангел в Елохима, има най-голяма власт и Ангела-хранител му се подчинява при разпределянето на душевната и духовна сила за опазване на Елохима като цяло в триединството му на Дух, Душа и Тяло .

Поне така виждам нещата .

Link to comment
Share on other sites

Според мен си по-близо до истината от останалите досега изказани мнения по темата. Това, разбира се е само моето мнение. Пак ще кажа, че аз виждам този ангел повече като част от нас отколкото като нещо външно... Мир и Любов!!!

Link to comment
Share on other sites

Аз също съм склонна да мисля, че е нещо вътре в нас самите, част от връзката ни с Божественото, но имам в живота си два много ярки случая, които не мога да забравя, а те говорят в потвърждение и на двете мнения. С риск да ви доскучее, ще ви ги разкажа:

Първият е когато бях малка - на около 6-7 години. Живеех в къща с двор и външна чешма. Един ден бях сама в двора и си миех ръцете на тази чешма, когато съвсем ясно почувствах на гърба си разперена ръка и ясно усетих лек натиск на дланта и 5-те пръста. Моментално се обърнах с мисълта, че някой е дошъл незабелязано и се шегува с мен, но нямаше никой и никой не се появи наоколо.

Вторият е следният: пътувах в автобус, пристигайки от гарата и имах багаж и в двете си ръце, бях с обувки с висок ток. Малко преди спирката, на която трябваше да сляза, чух в главата си изключително ясен и отчетлив глас, който ми звучеше като мъжки (това е единствения път в живота ми, в който съм чувала този глас) да казва "Като слизаш ще паднеш" - много се впечатлих, но в суматохата при слизането от автобуса го забравих и токчето на едната ми обувка се закачи на скъсана гума на второто стъпало на автобуса и аз паднах от автобуса на двете си колене с багажа в двете ръце - картинка! Веднага си спомних думите, които чух в главата си и въпреки много силната болка, бях изумена! И най-интересното е, че нямах счупвания и въпреки болките в коленете станах и се прибрах.

Link to comment
Share on other sites

Хранить- от руски -пазя.От там и охранител,телохранител.

Все пак поддържам мнението си ,че човек трябва да мисли и предвижда в границите на нормалното действията си ,думите си и последиците от тях.Помогни си сам за да ти помогне и Господ,съответно Ангела-пазител.

Стоиш пред трапезата.Бог ще ти даде всичко,което ти поскаш/ако е за твое добро/.Но ако ти не знаеш че има печена риба,а виждаш само суровата и посегнеш да се нахраниш с нея,няма да те спрат и да ти дадат от другата,защото това е твоя свободен избор.Може да си любопитен да видиш вкуса на суровата риба.А Бог те обича и не би ти отказал нищо.Може би не питаме поради недостатъчна вяра ,че има кой да ни чуе,че няма да сме удостоени с внимание или друга някоя причина.

Наистина нашата вяра е малко особена -половината от познатите ми/може би дори повечето/се обозначават ,като християни,но в разговор казват"вярвам че има една сила".В църквата няма олтар на "една сила" все пак.

"...И да нямаш друг Бог освен Мене..."

Ако няма да се подразните ,ще перефразирам Ванга-Искайте толкова ,на колкото можете да платите цената.

А Ангелът ни пази от нещастия,напътства ни ,кара ни да изпуснем самолета,който после пада;да се забавим в трафика и да не се набутаме във верижна катастрофа.А в повечето случаи дори не знаем какво ни е спестено.За това е важно чувството за благодарност.

Стана много дълго,дано не звучи поучително.

И ако само можеше моят Ангел да ми подскаже някоя "хватка" за бързо овладяване на гневни изблици.Може би иткриването на този сайт е негово дело.

Смирено чакам съвет и моля да не е с броене.Ако можете да броите до 10 в момент на гняв,според мен не сте гневни, а само раздразнени.

:)

Link to comment
Share on other sites

Guest Гост_лоницера7_*

здравей,

много ми харесва това,което си написал.Затова искам да ти кажа за гнева-прочети нещо на Луиз Хей!Предполагам,че ще ти прозвучи много елементарно този съвет,но съм забелязала,че мъжете четат един вид духовни книги,жените-друг.И понякога могат да си бъдат много полезни в това отношение!

Мир и светлина!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Да ангели има и то най-различни,

човек най-лесно усеща своя ангел хранител,

но поради това 4е го вълнуват други неща, за него се сеща когато има голяма трудност.

Между впрочем ангела се грижи от това 4овек да заспи до това да се влюби. Нито един човек не може да се влюби без подкрепата на ангела си. Не случайно казваме на любимия колко е хубав като ангел.

Или "Ангелю мой" ... и прочие

Глас идващ от подсъзнанието ни който трудно разбираме...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

В крайна сметка няма голямо значение как точно го наричаме, но то е много повече вътре в нас, отколкото извън... Освен това може и да не ни служи по най-добрия начин, но това са други теми.

Ангел = пратеник на Бога, вестител( от гръцки);

Що е то Ангел...?

Прилики и разлики между Човека и Ангела....да интересно въпросче...ще поразмишляваме ли по него...

Прилика 1 - Ангелите също като нас хората имат дадена възможност за свободен избор.

И ангелът ама никак.. нито повече нито по малко... не е вътре в нас...отделни същества сме...така го преживявам аз....

Любов + Светлина+Мир+Радост !

Link to comment
Share on other sites

Благост, нищо не съм казал за ангелите. Това което ти споменаваш е неприемащо опозиция, но говорим за ангел-хранител. Това, което хората наричат ангел-хранител, изказвам за него мнението си...

Link to comment
Share on other sites

Казал си..все пак.....и всяко казване си е с времето ...

Въпросът ми е ..къде са ...вътре или вън...

Любов + Светлина + Мир + Радост!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

По моето скромно мнение ангел-хранителя това е Духа у човека. У повечето хора (за изключенията не бих желал да говоря сега - не е по темата) Духът е основата, около него е душата, обвила го изцяло. Духът е в мъжки род (при все, че като понятие при този случай сравнението е неуместно), душата - женска. При навлизането си в материята тя е заслепена, опиянена, несъзнавайки че носи в себе си най-чистата енергия като пътеводител - Духа. Третото измерение е ада за който се говори в библията - изгарянето на паметта и мъчението от това. Душата няма логика - тя само чувства и измерението за време при нея е различно (травмите и фобиите се лекуват трудно и не подлежат на логиката на мозъка - своево рода компютър). В трудни за човека моменти - тогава, когато мозъка не може да се справи с дадена житейска ситуация - душата се "натъжава" и отваря енергийни "канали" - "обръща се" към Духа. Ето така се случват "чудесата" на ангела-хранител. Има само 1 условие - не трябва да има страх - страха ни придвижва надолу по веригата и прекъсва енергийните потоци. Аз самия съм бил в доста безизходни житейски ситуации - просто "виждаш смърта в очите" - и съм получавал помощ от Духа - по най-абсурден начин - нещо, което просто не подлежи на логика. СМЪРТ НЯМА!!! Просто няма.

Страха от смърта (ах - това психе) ни запушва енергийните канали и ни отдалечава от това, което сме - ДЕЦА НА БОГА!

Link to comment
Share on other sites

Здравей, Венци!

Част - вътре, част - вън! Задължително, но не времепространствено...

Малко ще доразвия темата за ангелите.Само отвън са....така си мисля много убедено!Защо ли? Целта на съществуването им е да отговарят на молитвите на хората - да ни оказват помощ, да ни пазят и да ни служат.В материалния свят нашата връзка с Бога става единствено и само чрез Ангелите , Архангелите....Йерархията. Божествената искра, която живее във всеки един от нас ни позволява да молим ангелите за помощ и да очакваме резултати.Ангелите съвсем буквално казано очакват от нас ние да ги помолим...на глас...,защото съществува Вселенски закон и те не се намесват в нашите дела/нашия свят, до тогава докато ние не ги помолим за помощ!

Псалм 90:11 казва:"Защото ще заповяда на АНГЕЛИТЕ си за тебе, да те пазят във всичките твои пътища."

Ангелите чуват всички наши искания( разумни и не съвсем), но спазват няколко условия:

1.Ангелите не могат да се намесват в Божия План за нашата душа и карма.

2.Ангелите не могат да правят зло на когото и да е.

3. и т.н.

Когато се молим всеотдайно те понякога могат да отстранят действието на кармата( в изключително редки случаи) или по - често могат само да я смегчат.Всичко си е наш избор и действие.Но са отвън...времепространствено!!!

Защото всяко нещо е с времето си...тук на земята...така казват.А и ние сме част от пространството.

Любов+Светлина+Мир+Радост

Link to comment
Share on other sites

    И ако само можеше моят Ангел да ми подскаже някоя "хватка" за бързо овладяване на гневни изблици.Може би иткриването на този сайт е негово дело.

 

:) усмихни се :) но не насила :)

погледни отстрани :) поеми въздух и се усмихни вътре в себе си :) после ще дойде и усмивката отвън

и ще видиш ,че гневът няма значение :)

права си :) благодарна съм ,че намерих този сайт :) или той ме намери :)

поздрави на всички

Link to comment
Share on other sites

Guest Кристиян

Здравейте,

Изчетох темата и мненията по нея. Знаете ли, когато става въпрос за Ангел Пазител/Хранител, или за Ангелите изобщо, всички мнения са верни. Това, което знам за Ангелите едва ли има някакво значение за развитието на темата, но когато говорим за Ангели и общуване с тях, трябва да отбележим едно общо явление за всички онези напреднали същества, които изграждат ангелските йерархии и светове- Любовта. Без да има Любов, няма Ангели, няма и общуване с тях. Общуването с Ангели е акт на проява на Любовта, ето защо и контактът с Ангелите, и възприемането им, са твърде различни, понеже се основават на Любовта-Мъдрост, отколкота на Интелекта-Мисъл. Мисълта и интелекта работят с конкретни мисъл-форми, с определени символи и прочие, което прави нещата все пак доста по-унифицирани за онези, коитио използват мисълта и интелекта за общение с по-фините материи.

Ако общуването с Ангел е основано на молба, отправена с Любов, то и преживяното си е такова едно специално, тъкмо като за мен, теб или някой друг...чувстваш се специален и уникален.

Със сигурност всуеки един Ангел, независимо дали е обикновен, или Архангел, всуе пак взема някаква форма- от чисто знание за това, което ни е накарало да потърсим Ангела, през чуване на неговия глас, възможно е и чрез зрително осезание, или пък усещане, подобно на приятен освежаващ бриз...или просто като глътка чиста вода, или като залък тъй вкусен или засищащ глада....вероятно много са начините на осъществяване и преживяване на контактите с Ангелите, ....но със сигурност знам, че Ангелите избират най-приемливата форма за определената степен на развитие на съзнанието на съответния човек, така че да не му причинят никаква вреда (например светлината на Ангелите със сигурност води до увреждане на зрението и ослепяване, големината на ангелите може да бъде различна- не е проблем планетарния размер например, или най-често такъв, който се възприема от човешкото око приблизително като 35-50 метра височина....и аура (възприемана като криле) светеща в някой от цветовете по-интензивно, или пък Ангела държи характерен за него символ, за да бъде разпознат- например Рафаел (Рафаил) разпознаваме по предимно златния цвят, със сякаш напръскани тъмно сини петънца, и по характерния му жезъл- всъщност жгезъла на Хермес или Меркурий...Архангел Михаил разпознаваме по ярко червено-оранжевата багра, доминираща в аурата му, и зелените петънца в нея, досущ като царска манвтия, а атрибутът, характерен за него е някакъв вид оръжие- меч, копие, често е възседнал кон, може да е и в съвсем съвременни военни камуфлажни дрехи, и въоражен до зъби....Михаил е Терминаторът на Бог, отстоява и довежда докрай всичко онова, което изисква лична борба, воля, вдъхновение, смелост, подвиг, геройство, дълг и служба...

Ангелите и Архангелите са тясно свързани със зодиакалните знаци и планетарните енергии в нашата Слънчева система. Ако знаете слънчевия си знак, асцендента, и разположението на планети и знаци в домовете, то със сигурност много точно може да определите кой е например Зодиакалният ви Ангел, Ангела на декадата, или Архангела, управляващ съответния зодиакален знак...и спрямо това, може при нужда да се обърнете към определен Ангел- "специалист" по въпроса, който ви вълнува...

Ангелите също така имат връзка и с посоките на света, с елементите-земя, вода, огън въздух....и още редица неща, които просто научавате някак си....колкото повече правите съзнателна връзка с ангелските и архангелсдките светове, толкова повече неща научавате- това не зная как става точно, но мъдростта и знанието, придобити чрез Любов, по начин на придобиване и осъзнаване нямат нищо общо с това, което е най-често свързано с нашия опит, като например заучаване чрез четене или слушане, анализ, и впоследствие приложение-резултат-натрупан опит-познание и мъдрост; със сигурност при работа с Ангелите тези неща съвсем не са такива....за време от няколко минути може да установите, че сте научили огромно количество неща....побиращи се в стандартна книга от 300-500 страници например...

Това мога да споделя, и не защото няма още, но ми прекъсва нетяа и се боя да не се загуби информацията, и поствам на части...все пак, да пиша тук и сега не е най-важното нещо, което имам да правя...

Много би било интересно, ако споделите личния си опит в това отношение, просто всички ние ще имаме възможност да се убедим, че опитът на всеки един е уникален, като по този начин се надявам онези от нас, които само са чели за ангелите, да могат да избягат от създадения в себе си шаблон, само така биха могли бързо и лесно да опитат да се свържат с ангелите...

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

:) Когато излезе книгата на Папюс - Кабала - Наука за Бога, Вселената и Човека - 1994г. ми беше интезивно настолно четиво - помагало и там е дадена Таблицата за астрологичното влияние на 72-та гения, съответстващи на 72-те имена с подробни описания, съгласно Ленен.

Занимавах се "относително" сериозно :smarty: само когато имах импулс и така няколко седмици, после ми светна че се "сещам" много точно баш навреме....отлични приятели и помагачи са :angel:

Знайно е, че греховната плът е създадена от отрицателните сили на Битието, а Душата е вдъхната от Бога и за да се освободи човек от греховната плът единственият начин за пробуждането и избавлението на душата е тя да о+Дух+отвори плътта чрез Добродетелите....минавала ми е въпросителната...72-та гения всъщност май не са само от ангелската йерархия :angel: сега пак се появи. :sleeping: Някой има ли идея :)

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Благост ,откъде си си купувала тази книга на Папюс,и аз много искам да я прочета и не мога да я открия в моя град,Пламен Румпалов,виден наш астролог ,много говори за Папюс в своята книга Основи на Астрологията и Окултизма .Той също споменава планетните гении и ангелите ,но много общо все пак.

Link to comment
Share on other sites

:) Купих си я от книжарницата :):smarty: издателството е Аратрон на цена 86 лв. тогавъшна цена :) на слука

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...