Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте!

Първо, като новобранец , бих искал да ви поздравя и да ви благодаря за прекрасния форум, който сте създали и който продължавате да обогатявате с невероятно полезна и интересна информация. :3d_127:

Навярно на всеки му се е случвало да изживее дежа вю. Било то виждайки, чувайки, усещайки нещо вече много познато. Често оставаме с впечатлението, че преживяваме неща, които сме преживявали преди. Понякога даже имам чувството, че това не е случка от реалността, а точно обратното - от сънищата. След дълги размишления осъзнавам (или поне така си мисля), че не е нито едно от двете, тогава напълно объркан просто се отказвам и си казвам, че това е било заблуда и че паметта ми си играе с мен. Имало е и доста по-странни случаи - нещо като двойно дежа вю, все едно изживявам нещо многократно, не просто за втори път.

Как мислите... Какво представлява дежа вю-то? Как трябва да се тълкува? Възможно ли е това да се случки и събития от предишния/те ни живот/и ? Иска ли да ни каже нещо подсъзнанието ни ?... или това е обикновенна грешка на паметта.

Линк към коментар
Share on other sites

Добре дошъл!

Никак не е учудващо. Иска се време, докато свикнеш и малко информация, за да не ти се вижда странно. Тук и във виртуалните библиотеки, както и в линковете към книги информация има достатъчно.

Аз си имам една къща, по-точно фоайе и стълби, които преди време си сънувах всяка седмица, да не ги забравя... B) ...може би. Понякога ги виждам , когато съм с отворени очи, като някаква втора картина в съзнанието. Вече ги познавам така добре... но имам вътрешната увереност, че в настоящето ги няма. Не ровя излишно; ако трябва да знам, ще се случи.

И други подобни.

Не ровя излишно; ако трябва да знам, ще се случи. Може би има и други мнения, по-аргументирани.

Линк към коментар
Share on other sites

Да, имала съм преживявания на "дежа вю"; най-отчетливо си спомням един случай преди много години, още като бях ученичка в гимназията.

Стояхме двете с майка ми у дома в кухнята и разговаряхме за нещо. Изведнъж аз придобих, не знам как да се изразя, примерно "мигновено познание" за това как ще се развият събитията по нататък - какво тя ще каже, какво аз ще отговоря, как майка ми ще отиде към прозореца и какво ще ме попита ... въобще вървях поне 3 реплики напред :) . На всичкото отгоре, аз като курдисана си отварях устата и казвах точно това, което "трябваше". След няколко реплики обаче реших, че ще изляза от този сценарий, тръснах глава и отговорих умишлено нещо съвсем друго - в този момент и усещането ми за "дежа вю" изчезна :rolleyes: - вече не знаех кой какво ще каже или ще направи.

За мен "дежа вю"-то е едно понякога случайно и непредвидено (както в моя случай :) ), а понякога умишлено и съзнателно (както е при ясновидците) подключване към общия "сървър" с информация, някои го наричат Акашови записи или по най-различни други начини ...

Моето решение (свободната ми воля) за промяна на текущата ситуация доведе до известен "срив в системата" или по-точно до ле-е-е-ека промяна в хода на събитията, което от своя страна ме изхвърли извън точката, към която без да искам се бях включила и от която можех да черпя информация (не е ясно до кога, разбира се).

Сега противниците на съществуването на сободна воля могат да изкажат своята гледна точка по въпроса. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...