Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Наследствени тъмни кръгове под очите. Причини?


Креми (късметче)

Recommended Posts

Имам въпрос, който бих желала да разгледам от тази, а не от медицинска гледна точка:

Какво означават наследствени тъмни кръгове под очите на човек, който няма оплаквания от черен дроб.

Не става въпрос за нередовен живот, безсънни нощи или алкохолизъм.

Също така лекарите не могат да дадат обяснение на база изследвания. Освен да е свързано с малко занижени нива на хемоглобина, но човекът няма оплаквания , живее нормален интензивен живот без засилена уморяемост или нещо друго.

Редактирано от Иво
Линк към коментар
Share on other sites

Това е, защото се учат главно признаците при сериозни болести. Най-често и тук, както и при мн.др. признаци се касае за вариации на нормата - и това се пропуска. При тънка подкожна тъкан и едновременно вегетативна нервна нагласа към разширяване на венозните съдове... може да има, но често и да няма придружаващи анемии др. подобни клинични причини.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Не знам доколко ще помогне, но намерих няколко цитата от Учителя.

"Щом около очите започва да потъмнява, показва едно неестествено положение на сърцето и симпатичната нервна система не е в изправно положение. Щом започнат очите да потъмняват, самите очи потъмняват, погледът се размътва, показва, че стомашната система е в безпорядък."

"Влюбване и любов", 03.04.1940

"Всичките болести, от които сега страдаме, говорят против нас. Нечистата кръв, с която хората са се покваряли, говори против тях. Мътните очи говорят против нас, жълтият цвят, вишневият цвят, говори против хората, черният цвят говори против тях. Ако имаш черно под очите, не говори за твоя полза. Ако имаш сенки под очите, това показва едно тягостно състояние, едно душевно състояние, в което се намираш."

"Благословен", 05.10.1941

"Или по някой път онези хора, които много се тревожат, под очите си имат черно, което показва, че дишането не е правилно. Тревожат се за нищо и никакво."

"Минало и настояще", 28.02.1940

"Черната краска, която се образува около лицата ви, показва, че във вас има едно негативно течение. Ако вземем черната краска, според както се определя във физиката, тя поглъща всичко в себе си. Значи всичко потъва в нея. Следователно тя е негативна. И бялата краска е негативна, но тя отблъсква всичко. Едната възприема всичко, а другата връща всичко назад. Затова, ако искате да въздействате на черната краска, непременно трябва да й поставите контраст, ще турите бялата краска - нищо повече!"

"Цветът на лицето се определя от мислите. Черният цвят е земен. Когато лицето на човек почернее, това показва, че той е свързан със земята. Недоволството в човека предизвиква потъмняване на лицето."

От книгата "Себе си познай"

Линк към коментар
Share on other sites

Засилено влияние на Сатурн + неумение за уползотворяване на сексуалнатна енергия= тъмни кръгове- "сенки" под/около очите. Не е наследвествено, но енергийно свързано с някоя от кръвните линии всемейството, поради което състоянието се придобива от хора със съответно предразположение.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...