Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Странно състояние на пръстите на ръцете


Recommended Posts

Здравейте,

Моя позната на 21 г. от 3 - 4 дни има оплакванията, описани по-долу. Като цяло е здрава, с нормално тегло, повече от година не е боледувала от нищо, води нормален начин на живот и хранене.

"От 2-3 дни усещам кожата на дланите си сякаш е покрита с тънък слой восък или нещо друго, което понижава чувствителността на пръстите ми. Усещам кожата на дланите си, но най-вече на връхчетата на пръстите си, безумно суха. Когато имам допир с вода, бил той и само едно измиване на ръцете, кожата ми бива "изпита" от водата. За секунди се сбръчква така, все едно съм седяла с часове в басейн. След като хубаво я подсуша, й трябва повечко време да се нормализира, през което я чувствам напрегната и малко болезнена. Вчера, след като си взех душ, кожата не само на връхчетата на пръстите, но и почти целите ми пръсти и длани бяха "изпити" до неузнаваемост. Отне им поне час да се възстановят. Аз по едно време ги намазах с крем за много суха кожа, защото не се издържаше. Сега са сухи, подпухнали все едно всеки момент ще се пръснат; като напомпани. Усещам кожата си суха до така степен, че ми боцка и леко пари, и не мога да свия или разтворя много пръстите си. Забелязах, че кагото се намокрят, след това чувствам пръстите си лигави сякаш съм се поляла с основа. "

Процесът започва винаги и е най-силен при първите фаланги на пръстите - обратната страна на нокътя. Описва усещането още като опъване след слънчево изгаряне ( но такова не е имало).

Освен това ноктите на ръцете й от 10 дена не растат.

Линк към коментар
Share on other sites

Неправилен обмен на енергия тоест блокаж. Знаем ,че през пръстите влиза и излиза доста количество от енергията. Доста сериозно се е фиксирала. Нека поработи върху вътрешен баланс и енергиина хармония.

Иначе ако иде на лекар невролозите ги обичат тези оплаквания и доста им се забавляват ще и предпишат лекарства за нерви.

Редактирано от Eshavt
Линк към коментар
Share on other sites

Случайно, да е намалила съществено приема на сол напоследък, за определен период от време поне?

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за отговорите до момента.

Eshavt, и аз имам сходно на твоето мнение.

Дианче, не е намалила приема на сол. Може би е учеличила течностите, но не нарочно и насила. Яде също доста плодове.

Венци, яде месо, макар че не прекалява с него.

(Впрочем аз не ям месо, а нямам никакви оплаквания.)

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте :)

Съгласна съм с късметче и Eshavt за блокажа - винаги някакъв блокаж е в основата на проблемите ни.

Описаното ми прилича на дехидратация. Нямам предвид, че може да не пие достатъчно вода, а по-скоро, че може да отделя повече течности, отколкото е приела (броейки супи, таратори, плодове, зеленчуци). При подобно изсушаване усещенето при контакт с водата е като опарване. Кремовете са само временно решение. Добре е зехтин да се използва. Нищо на глицеринова основа.

Сега са сухи, подпухнали все едно всеки момент ще се пръснат; като напомпани.
да си е правила интервенция наскоро? Това се получава при нарушено опроводяване на тъканите, обикновено след някаква хирургическа намеса.

Двете неща - дехидратация + интервенция - не се изключват взаимно.

Линк към коментар
Share on other sites

А тя защо е използвала крем за ръце , като краен вариянт?

По принцип това е процедура която особено в зимните месеци е задължителна.

Има много хубави серии от пчелни продукти.Щом усеща кожата си суха би трябвало да направи всичко възможно, за да я подхрани и омекоти.Въпреки че нямам проблеми с кожата след баня ако не използвам кремове също не се чувствам комфортно и кожата, особено на дланите, е суха.Възможно е да е алергична реакция към определен препарат с който е работила или ползвала.Или просто обострено състояние на кожата свързано със сезона.

По принцин върховете на пръстите са чувствителни зони и там има много точки, коите е хубаво да се знаят и да се стимулират при нужда.

Но това са по- скоро симптоми на алергична реакция(съдейки по симптомите на дъщеря ми, която често се алергизира от разни неща).В този случай според мен посещението при алерголог е загубено-личен опит.Да си спомни нещо ново което е ползвала и ако има такова да го прекрати.Да се погрижи за овлажняване на ръцете си главно бебешки кремове с неутрално PH.Ако въпреки това започне да получава петна по ръцете или грапава кожа на места, да отиде все пак на лекар, за да и направят изследвания.Алтернативите са си хубаво нещо, но само когато има конкретна диагноза.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Да отбележа развитието - момичето така и не отиде на личен лекар, който да даде час за дерматолог, а после на дерматолог... въпреки настояванията на околните за точна диагноза.

Положението беше значително подобрено чрез лечение на ръцете с енергизирана вода.

Линк към коментар
Share on other sites

Може и да е липса на витамини, примерно витамин Е. Аз консумирам редовно ленено масло (смесвам го с извара или кисело мляко и му добавям щипка сол и пипер). Ползвам го и за сос за аспержи и картофи. Може да се добавя ленено масло на пюре от картофи. Полезни за кожата са и ядките, бобовите и житните растения. Въпреки че водата тук е варовита и не ползвам никакви кремове, освен за лице и ръце, кожата ми никога не е суха - просто заради храната и подбора на препаратите, с които се мия, според мен.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Здравейте, виждам, че темата е стара, но се надявам някой да ми отговори, защото имам същия проблем от около седмица.

Работя на компютър и ръката с която държа мишката стана много чувствителна....щом се намокри и "изсъхва", сбръчква се..точно както е описано в първия пост от темата.

Силно се надявам да има човек, който да ми помогне с информация. :(

Линк към коментар
Share on other sites

Добре дошла,

sweetgabsi

,

има положително развитие, но и доста промени в емоционален и житейски план - положителни.

Ефикасно е лечение на енергийно ниво и съзнателно личностно развитие.

Допада ли ти работата, която вършиш сега на компютъра?

Възможно ли е да имаш негативни емоции в интимен план? Не отговаряй тук, защото е твърде лично, но си помисли. Може да ми пишеш на лични.

Линк към коментар
Share on other sites

Попитах по-конкретно.

Оказа се, че оплакванията са през зимата, а тя не обича студа.

Изводът се налага сам. :)

Ще видим другата зима дали ще се повтори.

С енергизираната вода имаше подобрение, но то дори не беше някакво сериозно и трудоемко лечение. Може и повече.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...