Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Детето на Истината, утринно слово, държано на 6 юни 1937 г.


Recommended Posts

Н А Р Я Д

за 11 юли 2009 г.*

Посветен на 145-годишнината

от рождението на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно)

Начало: 6 ч.

1. Песента Махар Бену Аба

2. Добрата молитва

3. Песента Духът Божий

4. Прочит на Първо послание към Коринтяни, 15: 50-58

5. Песента Стани, стани!

6. Беседата Детето на Истината, утринно слово, държано на 6 юни 1937 г. от т. Старото отмина

7. Песента Грее, грее

8. Заповедта на Учителя

9. Молитва на ученика (Пътят на Истината избрах)

10. Песента Поздрав на Учителя

11. Господнята молитва

12. Формулата на Братството

Братски съвет

Линк към коментар
Share on other sites

Мнозина ме питат защо светът е създаден така: „Защо има толкова много страдания?“ – Виновен ли съм за това? – „Не виждаш ли, че хората страдат?“ – Виждам и ги съжалявам, но и да искам, не мога да им помогна. – „Защо умират хората?“ – Който се е родил, ще умре, но трябва да е готов да роди нещо, да остави нещо на човечеството. Ако страдаш и нищо не родиш, страданията ти не са на място. Трябва да дойде някой да ти помогне да родиш. Ето, Христос дойде, за да помогне на човечеството. Сегашният свят е по-добре, отколкото беше във времето на Христа. Понеже още не сте родили, светът не е напълно оправен. В края на тая епоха ще се роди Новото дете и светът ще се оправи Ще се мъчите, ще страдате, но ще родите. Някои от вас ще заминат за другия свят, а други ще останат още на Земята: да свършат работата, която им е дадена. – „Кога ще възкръснем?“ – Когато минете през големи страдания. Христос възкръсна, защото мина през най-големия изпит и го издържа. Възкресението е процес на Новораждане.

feeding_baby.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Има неща, които засягат всички хора, всички култури. Това, което стана с Христа, засегна всички хора на Земята. „Какво беше то?“ – Разпятието на Христа. Той мина през такива страдания, които и до днес занимават умовете на хората. Когато умре обикновен човек, лекарите дават обяснения от каква болест е умрял. Те знаят причината за болестта и за смъртта на тоя човек. Щом дойдат до Христа, там никакви тълкувания не помагат. Всеки се пита защо трябваше Христос да пострада и да бъде разпнат. Не можа ли по друг начин да стане с Него? В Писанието е казано какво ще стане с Христа. Той трябваше да умре, за да остави богатството Си на човечеството. Не става ли същото и с обикновените хора? Когато бащата умре, синът наследява къщата и парите на баща си. Когато дойде време за роене на кошера, старите пчели се роят, а младите остават в кошера. Старите и младите пчели не се разбират. Две царици на едно място не могат да живеят. Старата царица напуща кошера, а младата остава да живее в него.

Помни: докато Божият Дух не се роди в тебе, ти не можеш да се повдигнеш. Не мисли, че си се самородил. Да се самородиш – това значи да поемеш правия път на Живота. Тогава ще имаш само външни страдания, но не и вътрешни. Да се самородиш – това значи да осмислиш живота си, да придобиеш Любовта и да влезеш в областта на Великата хармония. При това положение страданието има смисъл. Христа разпнаха, но Той роди Божественото дете. За това дете се говори в Откровението. Змеят гони детето на раждащата жена, но Ангел Господен го взе и го отнесе в Царството Божие.

Ти трябва да родиш. Детето ти ще носи Истината в себе си. То ще върви напред, а ти след него. Вратата на Царството Божие ще бъде широко отворена за тебе, защото ти роди Дете на Истината. Песни и музика те очакват. Венци и хваления ще има. Ангели ще те носят на ръце, защото пред тебе върви Детето на Истината. – „Ще се преродя ли?“ – Ако не родиш Детето на Истината, ще се раждаш и прераждаш, колкото пъти искаш. Родиш ли Детето на Истината, ще имаш свобода: ако искаш, можеш да се преродиш; ако не искаш, ще останеш на Небето. Прераждането е условие за развитие, но не е смисъл на живота.

Желая на всички да родите Детето на Истината, което ще върви пред вас и ще ви въведе в Царството Божие. Помнете: само Истината отваря царската врата на Рая. Тази Истина трябва да се роди от вашата душа.

В Божията Любов е благото на човека.

Из Детето на Истината

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...