Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Пророчества и очаквания за 2012г.


Recommended Posts

Някой знае ли нещо за годината 2012-та. Защо чувам все по-често да се споменава като нещо преломно и като праг за други светове, като за ново време за Земята. Възможно ли е толкова скоро да станат кардинални промени с нашата планета. Какво казва астрологията за 2012 година. Моля ви,ако някой знае нещо конкретно да го сподели. Ще съм благодарен на всеки.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 494
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

АСТЕРОИД ДУМВА ЗЕМЯ

А за 2012 - ми според всички астролози, пророци, майски календари, жълти вестници, интернет и др. - тогаз се определя като хубаво време за апокалипсиса.

Промените са си постоянен процес.

То едва ли ти казвам нещо, дето не го знаеш :) Важното е, че каквото и да става всичко е наред :)

Link to comment
Share on other sites

Ето една най-обща синтезирана информация, която се базира на древни документи (напр. календара на маите и др.), научни измервания и послания на контактьори. Общо взето оптимистичен вариант New Age на Апокалипсиса. :)

1. Резонанса на Шуман - това е нещо като пулса на Земята, земните вибрации. В продължение на хиляди години резонанса на Шуман е бил 7,8 херца. Започнал е да се ускорява от 1980 г. насам, в началото бавно, а от 1997 все по-бързо. Днес е 12 херца. Ускоряването на вибрациите на земята води до ускоряване на времето - ще рече че 24 часа по часовник отговарят днес на 16 реални часа. Това отклонение, ускоряване на времето ще продължава докато стигне до 13 херца през 2012. Времето което е представлявало 24 часа в 1980 г., в 2012 ще е НУЛА!

2. Магнитното поле на Земята - в същото време то намалява непрекъснато, което предсказва скорошно обръщане на полюсите. За два-три дена Земята ще остане без магнитно поле, което да я защитава от излъчванията на Слънцето и космичните радиации. В този момент тя ще смени и посоката на въртене. Добрата новина е, че в този момент Земята ще се намира в огромен фотонен облак, който ще я предпази от унищожаване - ще навлезе в този облак в 2009 година.

3. quickening - тези промени не са без ефект върху хората. Англосаксонците нарекоха този синдром quickening - главоболия, голяма умора, електрически усещания по тялото, схващания на мускулите, грипни симптоми, интензивни сънища, човешкият организъм и сетива стават изключително чувствителен.

Структурата на нашата ДНК ще претърпи изменения, интуицията ще се развие неимоверно, както и телепатията третото око ще започне да се отваря и даже външните ни очи ще станат много по-чувствителни към светлината и високите енергийни честоти.

4. Всичко това води до НУЛЕВАТА ТОЧКА (POINT ZERO) на 21 декември 2012 когато ще направим големия скок в новата епоха, в четвъртото измерение, към шестата раса - оцелелите. Ще можем да се движим безпрепятствено през материята, времето и пространството, нашите мислоформи ще се материализират моментално.

Източник: http://www.erenouvelle.com/dossshumphot.php

Версията е много разпространена в Западна Европа и САЩ.

Доста съм склонна да вярвам, особено когато аз самата (и не само) констатирам ускоряването на времето и гореописаните симптоми.

П.П. Излишно е може би да добавям, но тТова за стойностите на резонанса на Шуман и магнитното поле е измерено и констатирано с научни средства.

Edited by Теодора Андреева
Link to comment
Share on other sites

:) малко тук и тук и тук и тук от други теми, но по тази тема :)

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Edited by Благост
Link to comment
Share on other sites

Всички тези и други сценарии са възможни. Зависи от това, в какво човек вярва, дали следва сърцето си и интуицията си ...

:thumbsup1::)

Link to comment
Share on other sites

:thumbsup:

Този, който следва посоката за изцеляване на Земята от агресията и омразата, от страха и бездушието, ще отхвърли чуждите на сърцето му мисли. така според пророчеството, заложено в календара на маите, някои ще преминат отвъд омагьосания кръг на парите и времето, като освободят съзнанието си от всякаква негативност и отворят път към новия свят - на безмерната любов."

Благодаря, Благост! Ето това се опитвах да кажа и в някои други теми. Всичко направено с Любов е добро... :thumbsup:

Нека има повече будни душички и Любовта да расте :thumbsup:

Хубав ден на всички!

Edited by xameleona
Link to comment
Share on other sites

:)  кое сърце и коя интуиция  :sleeping: мисля си, че сценарият е само един  :whistling:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост  :feel happy:

Сценарият е такъв, какъвто си го направим. Впрочем цитатът е взет от тебе :) в постинга ти от четвъртото "тук" последния параграф. :)

Edited by Теодора Андреева
Link to comment
Share on other sites

Моята прогноза за 2012 :

България вече ще е в Европейски съюз .Границите на света ще са отворени за нас в всяко едно отношение .

Ще има много смесени бракове . Ще има и много постоянно живеещи хора придошли от целия свят в България .

Ще бъдем известни и познати на Европа и Америка .

Ще имаме млади хора , които са завършили къде ли не и са видяли какво ли не .

Светът ще напредва в научно - технологично отношение .

Ще бъде избегната войната в Ирак и тези страни ще бъдат малко - по малко цивилизовани . Ще има световен мир и добри комуникации и културен обмен на бързи обороти между народите .

Славянските народи ще променят западния свят.

Ще се въведе кирилицата в компютърния език .

Ще следват едно след друго сериозни открития в космоса и медицината .

Ще има обмен между народите на религиозна основа и търпимост .

:D

Предпочитам да не правя негативни прогнози .:)

Edited by Инатари
Link to comment
Share on other sites

:):angel::feel happy::) Бог да е с нас и целия свят !
Link to comment
Share on other sites

Хубава година! Достатъчно се е изговорило за нея, но много не е и казано. Смисъла не е обаче в това, а как ще я посрещнем, нея и предните и следващите. Който има стремеж да се развива и работи в тая насока няма от какво да се притеснява. А ако искате да разберете повече за 2012, то определено ще стане, много повече отколкото очаквате, но тогава.

А какво лошо има в апокалипсиса, много хора се молят за него. Разбира се, знаят малко повече какво означава. Разбира се - откровение, но и него знаят какво означава, понеже са приближени на Йоан, не за друго...

Link to comment
Share on other sites

Достатъчно се е изговорило за нея, но много не е и казано. Смисъла не е обаче в това, а как ще я посрещнем, нея и предните и следващите. Който има стремеж да се развива и работи в тая насока няма от какво да се притеснява.

:thumbsup: Много точно.

Всъщност 2012г. ще е резултат от действията на АКТИВНИТЕ и СИЛНИТЕ.

Без значение дали те са ЛОШИТЕ или ДОБРИТЕ.

Естествен подбор просто. :D

Ако "добрите" само "философстват" и се уединяват в медитация и размишления - то "лошите" ще определят действителността - по свой избор. И на 2012г. и на следващите и предишните.

Защото те действат по групово и ежедневно.Не губят и минутка.

Link to comment
Share on other sites

Участвал съм вече в ентусиазирани опити "ние да променим нещата". Проблемът винаги беше, че все още не сме подходящите за това хора, способни към стопроцентното сработване и въздействащи повече с личния си пример, отколкото с теориите си как е необходимо да станат нещата. А това като факт считам, че не на последното място е поради недостатъчно време и отдаденост, посветени на медитации и други духовни практики, както и несъвършено спазване на всекидневните принципи на поведение в осъзнатост. Ако можеше предвижданията за катаклизми да имат единствено подтикващ ефект, щеше да е чудесно, но богатият опит от хилядолетия говори по-скоро за противното. Или нищо особено не се случва (във всеки случай промените са по-постепенни от очакваните чудотворни преобръщания - няма преминаване от въглероден към силициев живот например). Даже и положителните прогнози имат негативна отсянка в резултатите, тъй като пък други хорица си въобразяват, че без достатъчно възприети от самите тях вътрешни и външни промени в техния скромен животец, просто ще бъдат понесени на крилете на Промяната и всичко ще е наред... Доколкото си спомням, в Новия завет като по-адекватен стимул се предлага нещо съвсем друго - бъдете будни винаги, защото не знаете кога ще е оня ден и час...

Link to comment
Share on other sites

Ако АКТИВНОСТТА активните не е ШУМОТЕВИЦА, а

стопроцентното сработване и въздействие повече с личния си пример, отколкото с теориите си как е необходимо да станат нещата
Ако СИЛАТА на силните не е ВЛАСТТА, а

неуморната тихата, анонимна ежедневна "сеитба" на "заразата" :D , наречена

Обичай ближните си така, както обичаш себе си

не в душите на ВСИЧКИ - на МАСИТЕ, а

в душата на всяко малко и незначително за СИЛНИТЕ, но ценно за Бог Човешко съзнание....

Може би това ще е годината, в която ще се научим да не мислим за света си с понятията ДОБРО - ЗЛО....и съзнанието ни ще се хармонизира с Божественото? :angel:

Link to comment
Share on other sites

Добромир - напълно съм съгласен с теб :thumbsup:

Лично според мен тези,които предпочитат да въздействат повече с личния си пример са не само индивидуалисти.Те са хора,с много голямо самочувствие,

с отлична самооценка и средна до добра - за другите. Предпочитат хората да казват "Той...... / а не "Тази група" / ми помогна". Чужди мнения рядко възприемат.Свои грешки не признават.

От тях безпорно екип не става-с тяхната индивидуална игра те оказват негативно влияние върху дейността на "отбора". Примерите от футбола и другите групови игри са еднозначни - отбор съставен от "звезди" губи редовно.

А 100-процентово сработване считам,че не е необходимо.Според мен е достатъчно толкова,колкото е нужно в съответния случай.Вярно - трябва да търсим максимума.

Защото "Искаш ли петица - бъди готов за шестица".Предполагам Донка ще се съгласи с това :)

бъдете будни винаги, защото не знаете кога ще е оня ден и час...

Как го виждаш това - като практически,житейски дейности?

Донка -ти си ми най-активния опонент :angry: Определено обаче уважавам енергичните хора :)

Искам да си наясно - не съм против личностните изяви,не съм

против индивуалния пример.Но индивидуализма трябва да се контролира и съответно-ограничава.Екипа решава степента.

А и ти предполагам ще се съгласиш - ако за един час един човек свърши "Х" работа,то за този част сто човека ще свършат 100"Х" - сто пъти повече.И по-качествено - защото всичките те се и самоконтролират и следят дейността на другите 99 и им помагат.А когато човек е сам - единствено самоконтрола остава.

Не си против училищата,против болниците,против полицията - сигурен съм.

А това са ЕКИПИ.Вярно - наложени от закона,но екипи.

Представи си,а и знаеш какъв е бил живота когато ги е нямало.

А ти точно към това ни призоваваш.Защо? :(

И защо считаш,че индидуализма не трябва да се ограничава.Нима считаш,че всеки действащ индивидуално - не греши,а действайки екипно- греши?

Не възприемай тези въпроси като атака или нападки към теб - НЕ СА. :)

Link to comment
Share on other sites

:D:D

Колко много предположения само в един пост. :)

За инфо - моята работа е 11 часа на ден да създавам временни екипи от деца и възрастни, усвояващи нов език в процес на общуване. Така че..... това по-горе ми звучи малко... :D Прости ми - нищо лично, само ми е смешно, че точно аз съм опонент на екипността. :D:D По думите на Майкъл разбирам, че той има опитност само с формален тип екипи. Моята е с неформални групи - те са доказано по-ефективни. Тях Бог ги събира.

"Искаш ли петица - бъди готов за шестица"

Не пиша оценки - смятам мотивацията тип "шестица" (перфектен резултат, превъзхождащ останалите и даващ висок авторитет) за най-страшната болест на нашата образователна система. Надявам се, че ще успеем да я преодолеем (Аз вече имам положителен опит) ...някой ден не знам дали ще успеем до 2012. :D

Тук става дума обаче за екипност в "творене на добро" и в "борба със злото" в името на определено учение или идеал и с цел въздействие върху съзнанието и поведението на големи групи хора.И тези екипи се предполага да получат правото и задължението да ограничават "индивидуализма" - т.е. свободата на индивида .. Дано грешно да съм разбрала. Ако обаче правилно съм разбрала, искрено съветвам мераклиите да прочетат отново "Фашизмът" на Жельо Желев.

А за силата на индивидуалното влияние върху човешкото съзнание....Не училищата, а Учителите стигат до сърцата и умовете на децата; не болниците, а Лекарите помагат на болните да се излекуват... нали? Бог праща при ВСЕКИ човека или хората, който му са нужни в момента.... Очи в очи, сърце до сърце, аурите да са съвместими ...никак не е просто и лесно... :) прави се само с много Любов и без зависимост от резултати, без ограничаване,без налагане.

Така си представям моята професия през 2012.

Edited by Донка
Link to comment
Share on other sites

Ако човек не е личност, ако е неосъзнатта индивидуалност, то той не би могъл да работи и в екип.

По думите на Майкъл разбирам, че той има опитност само с формален тип екипи. Моята е с неформални групи - те са доказано по-ефективни. Тях Бог ги събира.
:thumbsup:

Събраните "полицаи", "лекари"и др. са по-скоро съсловия, които се поддържат.Те работят в екип само в определена област. Общочовешкото, духовно развитие не се организира. Ние сме само проводници на волята Божия. Затова сме едновременно иученици, и войни, и учители. "Водим се, слепци от слепци". :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

не съм против личностните изяви,не съм

против индивуалния пример.Но индивидуализма трябва да се контролира и съответно-ограничава.

А така! Не е лош значи индивидуализма, но ако се контролира!

Ами малко ли ни беше да ни контролират 45 години? Сега някои искат пак да контролират. Аз не искам! Не искам да ме контролират разни идейки, принципчета и постулати! Наситих им се!

ако за един час един човек свърши "Х" работа,то за този част сто човека ще свършат 100"Х" - сто пъти повече.

Математически вярно...."реалистически"....демагогия! Тук е важна мотивацията. Никакъв колектив няма да свърши качествено работата си без нея! Иначе се стига до...."те мислят, че работим, ние си мислим, че ни плащат!

И защо считаш,че индидуализма не трябва да се ограничава.
Ами много простичко е! Човек се ражда свободен и свободен трябва да е избора му! Всяко ограничаване е "тероризъм"! Живях 40 г. в такъв тероризъм...държавен тероризъм. Сега не искам и да чуя за никакво ограничение! Човек сам да си се ограничава, ако от това му е по-добре! Така става! Така ще се получи!

Ако човек не е личност, ако е неосъзнатта индивидуалност, то той не би могъл да работи и в екип.

В този случай няма да е Човек! Нещо друго ще е! Защо ми се струва, че долавям мизантропия? Не бива да се плашим от човека! Той по дефиниция е добър и широко скроен! Винаги може и в екип да работи, и с хората да общува без проблеми! Покажете Му, че вярвате в него и ще се изненадате!

Те работят в екип само в определена област.
Точно това е смисъла на екипноста! Работиш в екип при изпълнение на основните си задължения в обществото! Едва ли става дума за екипността в сектата на МУУН....например!

Затова сме едновременно иученици, и войни, и учители.

Ако отпадне войни(не е важен смисъла, вложен тук) съм съгласен! Нека не връщаме Игнасий Лойола и подобните нему "войни"! Страшничко ми звучи всяка дума от подобен порядък.

Edited by izgrev
Link to comment
Share on other sites

:) тъпо ми е когато се отклонявам/аме от темата :sleeping: простете

има опитност само с формален тип екипи. Моята е с неформални групи - те са доказано по-ефективни. Тях Бог ги събира.

:) Донче, що за прийом е това ... неговата - моята опитност + да правиш изводи такива... категорични относно ефективността на разните групи...Бог всъщност "събира " всички групи / екипи...неформални/формални ... първо студенти, после професията, а и желаещите да "научат" чужд език имат обща потребност/ интерес...плащат си и стартират...но общуването е еднократно независимо от продължителността...води ги личния интерес към нещото...като пътниците в бързия влак.

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Наистина се отклоняваме от темата. Относно професионалните групи тук има интересно четиво.

В една тема за мъжете и жените пък стана дума за ускоряването и свиването на времето, което Максим и Диана Илиева споделиха че усещат. Аз цитирах един френски сайт, посветен на 2012 в който между другото се говори за свиването на времето, като например това което е било 24 часа в 1980 година например, днес е 16 часа, също така и за синдрома "quickening". Добромир изказа мнение, че това е усещане, свойствено за детството, с което Силвия СД изрази несъгласие. Дъщеря ми която е на 16 год. също усеща, че времето тече много бързо. Предлагам всеки да попита децата си по този въпрос и да сподели резултата от анкетата тук. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share


×
×
  • Create New...