Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Точните дневни пропорции за житния режим. Да ги спазвам ли?


Елеонора
 Share

Recommended Posts

Струва ми се - да.

Защото вида и броя на плодовете, количеството жито - всичко има и допълнително значение. Обикновено първия ден и на мен това количество храна чак ми идва в повече. Особено ако ябълките са големи. smile.gif И по едно време намерих разрешение - в началото по-малки ябълки, по-нататък - по-големи 60.gif , а иначе са все по 3, всеки ден.

Link to comment
Share on other sites

Искам да попитам дали е задължително да се изяжда цялото жито, орехите и ябълките, които са предвидени за деня?

На ме определено житото ми идва в повече и ям само толкова, колкото ми се яде.

С меда е същото.

Мисля си, че зависи какво има да чисти от себе си човек.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте,по въпроса поставен от Елеонора ,си мисля,че е добре да използваме правенето на житен режим, за да възпитаме в себе си хранителна дисциплина Това би ни помогнало и в хранителните ни навици за времето след режима.

За да стане ясно какви точно мисли ме занимават ,ще дам пример.Досега не съм си поставяла за задача да разпределя по някакъв начин количетвото и да го приема на всяка цена.Приемах храната ,определена в житния режим,горе-долу на 3 пъти през деня и във варианти-заедно и поотделно .

Вчера ,в един завихрен ден, към 17.00 часа ,резултата беше -20 грама жито изядени в един обеден промеждутък,ябълка не бях яла,орехите около половината ,а водата също в минимално количество.

Днес ,едно пътуване в снежното време извън града,също ме сложи под свой контрол и към момента равносметката ми е като на вчерашния ден.

Понеже днес за пръв път ,имам възможност да размишлявам на спокойствие и да се опитам да наваксам ,си мисля,че правилното отношение е да разпределим и да приемаме житото в ритмични времеви интервали .Ако направим това,без усилие ще изядем всички продукти.И не само без усилие,но и с добро разположение.Препоръката да се дъвче житото бавно -99 пъти, е свързана с това ,да сме в спокойна обстановка,във време отделено на това занимание.То е време на размисъл,на вътрешна хармония и спокойствие.

Както се убеждаваме сами от подобни на моята завихреност ситуации,каквито всеки има пред себе си,Природата и Творецът създават всичко съвършено.Т.е нашето тяло има аварийни клапани и се справя независимо в каква ситуация го поставяме.То ще издържи и без жито.Но трябва ли да го поставяме в извънредна ситуация?Тогава ще е гладуване ,а не житен режим.

Link to comment
Share on other sites

Още малко по темата от други теми:

Учителят не случайно е дал съответното количество и бройка продукти, вие имате нужда от веществата в тях, понеже режимът не е само за пречистване, но и за хранене на клетките. Бъдете здрави и силни телом и духом!

Благодаря за напомнянето, за храненето на клетките, така си е, обаче има и такива приятели наши дето са си усмихнати+ силни+ здрави+ смели+ сръчни+ бодри и с по-малко от определената доза. И никак не са малко. Знайно е, че за различните организми комбинациите/вариантите са различни…Учителят винаги се е съобразявал принципно със средно най – немощните, най - гладничките,по бавно подвижните и т.н. деликатен и точен, но строг и взискателен е бил. Така че това е доза средна максимум…надолу може според хармонията в организма. Като целта ника не е да стигнем до по няколко зърна…като гълъбчетата- щото сме си все пак човеци, но това е постижимо казват. За тези, които например се хранят преобладаващо по един път на ден и понякога „забравят” да огладняват( от този отбор съм ) :) даже отвътре ме "подсеща" когато трябва-приемането на житото + другите благинки е след обяд някъде между 14 – 17 часа …и понякога се получава бързо засищане при бавното дъвчене само от житото :v: добре е да няма пресищане/ насилване/ бързане. Това за всеки организъм си е специфично и си е истинното за него.

Поне за мен определената дневна храна - 3 ореха, 3 ябълки, 99г. жито и три с.лъжици мед ми идваше в повече. Житото, което ми остана обче изядох след като свърши режима. Наистина засища, но и дъвченето е много важно.

Привет на всички :huh: ,

Докато четях постовете, ми минаха забавни мисли, по скоро теми за размисъл:

Житото е в основата режима: свързвам го с Бога и за мен е нещо като единица, начало, зародиш ...предполага развитие, т.е. творчески процес...

Ябълките са за сърцето, допълват работата на житото: свързвам ги с колорит, богатство и радост ... но с усещане за естеството им от типа "между земята и небето";нещо като 3...

Орехите хранят ума, и те допълват работата на житото: свързвам ги с есенцията на земята, завършек на процеса, нещо като 9...

По време на режима изпълнявате ли винаги точните пропорции, или ви се случва да се задоволите с по-малко от нещо? Аз лично от ябълките - по 1-2 на ден.

1)Ако си хапвам житото за деня на 2 порции, към 12 и към 18 и 30 часа вместо на 3 порции, това ще даде ли някакво отражение?

Woqk, лично аз също нямам възможност да спазвам точно часовете на вземане, но се старая да са на три пъти. Възможно е да ти се отрази на усещането за глад!?

Откакто взех решение да се храня от продуктите не по часовник и не с кантарче, режимът върви много леко. Водя се по вътрешния усет и желание. Когато каквото и колкото ми се прииска, това взимам. Странното е, че количеството в крайна сметка е приблизително същото като определеното. Тук с усмивка искам да добавя, че ми се "прияжда" и от Словото няколко пъти дневно. Приискват ми се също молитви и добри дела. От всичко това се чувствам наистина добре!

Бъдете здрави във всяко отношение и Ви пожелавам ползотворен пост!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Здравейте, аз започнах режима преди три дни,без да спазвам пълнолуние или смяна на сезона.Просто имах нужда и се почувствах готова за житния режим.Чувствам се чудесно за момента!

Имам само едно съмнение дали 100-те гр. жито на ден трябва да се теглят в сурово състояние или са 100 гр. след като са сварени?

Аз го тегля в сурово състояние,но моите 3 порции след варенето излизат по 100гр. порцията...може би бъркам нещо.

Предварително благодаря, на които ми отговори!

Модераторска бележка: Моля, пишете на кирилица или ползвайте кирилизатор.

Edited by Донка
Link to comment
Share on other sites

Здравей Андреа.При житния режим ,от скромния ми опит ,се вземат 100 грама жито на ден,като тези 100 грама са за сурово жито.Т.е 1 кг за 10 дни.Това е количеството на житото .

Успех на начинанието.

Link to comment
Share on other sites

Здравей Андреа.При житния режим ,от скромния ми опит ,се вземат 100 грама жито на ден,като тези 100 грама са за сурово жито.Т.е 1 кг за 10 дни.Това е количеството на житото .

Успех на начинанието.

Link to comment
Share on other sites

Кирилица за Firefox - https://addons.mozilla.org​/en-US/firefox/addon/trans​literator/

Кирилица за Google Chrome - https://chrome.google.com/​webstore/detail/dcdhmadoec​cajcfopeanmaempholdfcm

Edited by Розалина
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...