Иво Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 "Ангелска супа се приготвя по следния начин: литър и половина леко подсолена вода се варят 3 средно големи картофа, накрая се прибавят няколко стръка нарязан магданоз."Забързани в нашето ежедневие, понякога забравяме за дребните неща. По улиците отвсякъде дебнат закусвални за "бързо хранене". Всякакви синтетични вкусотии ни се предлагат. Но човек, който веднъж е опитал ангелска супа, особено след житен режим, не може никога да забрави вкуса и. Днес ми е първи ден на отпостване след житен режим и искам да споделя, че ангелската супа е най-хубавото нещо на света. Моля споделетеСамо след житен режим ли си правите ангелска супа? По кое друго време? И колко често?Вкусна ли ви е? Препоръчвате ли я на приятели/Има ли вариации на рецептата? Итое 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пламъче Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Аз често правя кремсупа от картофи и праз(или кромид).Подправям я с пресен копър.Чудесна е и човек може да я яде по всяко време в разумни количества. Лошото и е,че някои хора не я харесват. Итое 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Woqk Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Аз често правя кремсупа от картофи и праз(или кромид).Подправям я с пресен копър.Чудесна е и човек може да я яде по всяко време в разумни количества. Лошото и е,че някои хора не я харесват. Като правиш следващия път запази ми една порция хехе. Аз лично подправям супата също с малко лук, сол, морков, чубрица, магданоз и червен пипер. Понякога слагам и пикантина... Дояде ми се Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Аделаида Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Миналата година след края на житния режим и аз си хапнах от Ангелската супичка, но за мен тя е винаги прекрасна и вкусна и ангелска, често когато я приготвям слагам и малко морков и главичка лук-цялата, магданоза и картовките за задължителни обаче, аз я варя почти докато се пораздробят леко картофките, така ми е по - вкусно и магданоза слагам по повечко след като съм изключила вече котлона. Аз ям и приготвям не само след житен режим ангелска супичка, а доста често. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shining_star Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Миналата година след края на житния режим и аз си хапнах от Ангелската супичка, но за мен тя е винаги прекрасна и вкусна и ангелска, често когато я приготвям слагам и малко морков и главичка лук-цялата, магданоза и картовките за задължителни обаче, аз я варя почти докато се пораздробят леко картофките, така ми е по - вкусно и магданоза слагам по повечко след като съм изключила вече котлона. Аз ям и приготвям не само след житен режим ангелска супичка, а доста често. Слагам картофки и 1 глава лук във водата. Като се свари, слагам в чинията малко масло, магданоз и лимон.В нас от край време я ядем за лекарство, и много хубаво действа на стомаха. по едно време страдах от тежка мигрена, и си правех тази супа за лекарство... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Иво Posted February 12, 2010 Author Report Share Posted February 12, 2010 Само да уточня, да не се подведе някой. Това са вариации на тема ангелска супа. Звучи вкусно наистина. Но НЕ всичко е подходящо за първия ден след житен режим. Най-добре е първия ден да бъде само с картофи, подсолена вода и магданоз. После малко по малко, могат да се включват вариациите... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пламъче Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Само да уточня, да не се подведе някой. Това са вариации на тема ангелска супа. Звучи вкусно наистина. Но НЕ всичко е подходящо за първия ден след житен режим. Най-добре е първия ден да бъде само с картофи, подсолена вода и магданоз. После малко по малко, могат да се включват вариациите... Според мен солта през първия ден не бива да се добавя.Количеството сол трябва да се увеличава по малко всеки ден,иначе има риск от претоварване на бъбреците. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Надеждна Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Ето ме и мен, готова за ангелската супичка. Кротко къкри на печката, а аз току се въртя и я наглеждам. Като Иво мисля, че когато става въпрос за захранване след 10-дневен житен режим, трябва да е по-опростена - "картошки", вода, малко сол, лимон и магданоз. След три опита, за първи път не усещам бясно нетърпение да премина все по-бързо към обикновеното хранене. И въпреки мъгливото и влажно време при нас в Пловдив, усещам топлината на слънцето вътре в мен. Заедно с това пробиват първите лъчи на слънцето навън и по това разбирам,че сме в хармония - аз и цялата Вселена. Усещам, че пролетта и радостта са съвсем близо! Хубаво ми е! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest azbuki Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 И аз слагам лук. Друго е. И малко морска сол. Тя не е толкова "солена". Копър и магданоз не забравям. И малко зехтин и пипер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest devashaktika Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 (edited) Вкусна е, да! Даже много. Аз също я правя само с картофи и я подправям с магданоз, с малко лимон, слагам и малко солчица (все пак организмът трябва да се настрои на прием на храна, която съдържа сол, ако се храним с такава. Или?). Картофите трябва да са цели и три, но на мен ми идват в повече Затова си мисля, че броят им би трябвало да е индивидуален. Моника13 и аз се чувствам като теб! Този път също не бързам да преминавам на обикновеното хранене и вече усещам идването на пролетта, дори и когато е мрачно. Природата се пробужда вече. Първият ден на режима тук в София беше много слънчев и хубав и сега като за едно чудесно завършване пак ни огряха слънчевите лъчи Приятно похапване на ангелска супичка! Edited February 13, 2010 by devashaktika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexander Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 Аз съм фен на картофите, а щом има картофи винаги добавям и Дафинов лист. В най скоро време ще я направя! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.