Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Христос, Христовият Дух


Орлин Баев
 Share

Recommended Posts

ОМ Мисля че в някои от постингите си съм бил доста рязък по темата за Християнството, Христос... Съжалявам - просто съм човек с добрите и лошите си страни, далеч от всезнанието! Скоро бях на братското лозе във Варна и говорих с един много светъл човек, брат, който познавам отдавна, на темата за Христовият дух, разбирането за него, за чистотата и първоизточника на учения като Агни Йога и Теософията, нашето земно Бяло Братство и прочие! Този брат наблегна на това, как Агни Йога и Теософията омаловажават мястото и ролята на Христос и Христовият Дух и го правят умишлено, защото идват от "другата" ложа! Как мислите, дали е така? Как да разбираме Христовият Дух - личностно или като висш принцип? Не може ли този Дух да се прояви във всяка една Религиозно Философска система, без значение на наименованието и, стига резултатите от нея да са чистота и безкористност? Не работи ли този Дух във всеки един добър човек, дори той да не е чувал за Христос? Какво е Христос? Личност от космически и над космически порядък, или ниво на вибрация, вътрешният ни висш принцип? Последното например е било разбирането на Гностиците - първите езотерични Християни!

А може би Христос е личност на един по-конкретен план - по-приземен и близък до разбирането ни - последното го казвам във връзка с книгите на Зечария Сичин! Много научни изследвания водят до това становище!

Нека чуя вашите мнения - благодаря! Желая стремеж към Истината! И нека Любовта и Мъдростта ни водят!!! ОМ

п.п.: Искам само да кажа че вибрацията на Новият Завет и думите на Учителят от Юдея са една от най-силните, чисти и истинни вибрации давани на човечеството... само лично мнение... :yinyang:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Аз мисля, че този Дух живее във съвършено чистите същества-умствено и телесно. Същества изцяло сляти с Разумната Енергия. Образа на такова същество за мен сега е Христос, облечен в бяло.

Link to comment
Share on other sites

Хм... Мъдро и умно поставени въпроси от Орлин .. :

Този брат наблегна на това, как Агни Йога и Теософията омаловажават мястото и ролята на Христос и Христовият Дух и го правят умишлено, защото идват от "другата" ложа! Как мислите, дали е така? Как да разбираме Христовият Дух - личностно или като висш принцип? Не може ли този Дух да се прояви във всяка една Религиозно Философска система, без значение на наименованието и, стига резултатите от нея да са чистота и безкористност? Не работи ли този Дух във всеки един добър човек, дори той да не е чувал за Христос?

Само лично мнение ... но ще почно отзад напред в разсъжденията си .

Христовият Дух е най-чистото същество в поднебесието защото е готов и го е направил ... положил Душата си за приятелите си, но да не вземи нещо което не му принадлежи по Божественното право. Това е най съкровенната и най-голямата саможертва на този Свят.

Христовия Дух живее във всеки един от нас , но не всеки може да го достигне. Само изчистилите си помислите до Неговото ниво.

Този Дух... Христовият, не може да се прояви във всяка една Религиозно Философска система защото ще наруши системата. А да нарушиш религиозно-философската система означава да влезеш в конфликт и конфронтация с Груповия Дух - Егрегора, охраняващ този религиозно-философска система. И неминуемо ще се сблъскаш рано или късно по Йерархията с шаманите пазители на тази система. Които ще те индитифицират като вирус-разрушител на системата и ще те унищожат по един или друг начин.

Въпрос: " Как да разбираме Христовия Дух - личностно или като Висш принцип?"

Отговор ..: Като двете ! Заложения принцип при създаване на Християнството е Личностното Еволюционно развитие на отделния индивид до Абсолютното възможно съвършенство. Това е Егрегора - пазителя на Християнството .

Само лично виждане и разсъждения по така поставената тема и въпроси от Орлин.

Link to comment
Share on other sites

Орлине, благодаря за хубавата тема. Публикация по темата от библиотеката на Портала: Христос

По въпроса за чистотата на ученията, мисля че няма изцяло "бели" и или изцяло "тъмни " учения. Във всяко учение има ученици и от двата "лагера". За нас е важно да се научим на изкуството на различаването и да знаем кое от къде идва. Също да знаем основположника на учението какъв е, биография, методи на работа, излъчване... всичко което можем да проверим.... Благодарение на напрежението, което се създава между творческите и дестркуктивните сили в Природата, се гради еволюцията. Разликата е, че при преобладаване на творческите сили, крайният резултат е добър, а при деструктивните - негативен.

Но нека да се върнем към темата за Христос. За мене темата е толкова свещенна, че каквото и да кажа ще бъде само някакви си разсъждения. В публикацията, към която сложих линк по-горе мисля, че са дадени много добри отправни точки за размисъл. По-добре не мога да го кажа или определя.

Орлине и аз като теб мисля, че този Велик Дух работи във всяка една религиозно-философска система, в науката, в изкуството и най-вече в сърцата на хората. "Сине мой дай ми сърцето си" - се казваше в една Свещенна Книга.

Много са аспектите на разбирането на Христос и прилагането на Христовото учение. Според мен, за да може наистина човек да разбере и да приложи Христовото учение трябва да изработи сърце чисто като кристал, ум светъл като слънцето, душа обширна като Вселената, дух мощен като Бога и едно с Бога.

Надявам се ще видим мнения и от други участници. :angel:

Link to comment
Share on other sites

Браво на Иво !! :sorcerer::sorcerer::thumbsup1:

Прекрасен линк. Особенно това тук ...:

Това е новото, което Христос носи днес на човечеството. Това е Словото на Великото Всемирно братство, това е, което Учителят говори

Интересно ... Беинса Дуно говори за ...Учителя от който се е учил? Моето мнение съвпадаше преди да съм го прочел това.

Надявам се Иво и ти да си прочел тази лекция на Беинса Дуно?

Орлине , Иво ти намери перфектните отговори на въпросите ти. Само не знам дали ги е прочел както аз сега ги прочетах и със внимание достатъчно за да влезем с Иво на една вибрация ...:)))) . Но по същество нещо ново не прочетах тук в лекцията за Христос . Това съм го приел в сърцето си още преди да почна да пиша във форума. Само не можех да го формулирам така точно и пълно. Е..все пак съм само Иван ...раб Божии.

...:))))

Link to comment
Share on other sites

Не доумявам дори въпроса: за Христовият Дух говорим, а питаме и за личностно приемане... На Духа?! Нещо обаче сякаш убягна в досегашното развитие на темата... Духът, Христовият - Той се проявява! Проявява изцяло, всеобхватно! Тази Светлина се усеща вътрешно и се достига вътрешно обаче... Така че може да е навсякъде, не, е навсякъде ( като щете, " нехристиянски " философии ), но разбира се, осезава я приближеният Нему, който и към Него се стреми, понеже е вратата към " Царството небесно ". Какво ако го назовавам с друго име, или въобще не го назовавам след като го познавам, или поне се стремя към познанството ни... Познанството се заключава в приемането на Духа за Водител, най-малкото като далечна Светлина, не и в произнасяне на имена...

Принципно становище... За мен Христос си е Христос, но бих дал всичко да забравя името му, но да се приближа повече до Него и да Го направя по-голяма и пълна част от живота си. Така или иначе към второто се стремим, а първото не ни ползва от самосебе си.

Link to comment
Share on other sites

Няма да разсъждавам от гледната точка кой го е казал, а само от гледната точка на изказаната идея. ...:

Принципно становище... За мен Христос си е Христос, но бих дал всичко да забравя името му, но да се приближа повече до Него и да Го направя по-голяма и пълна част от живота си. Така или иначе към второто се стремим, а първото не ни ползва от самосебе си.

Да така е ..Христос си е Христос. - тук спор няма.

"Но бих дал всичко да забравя името Му, но да се приближа повече до него и да го направя по- голяма и пълна част от живота си"

Просто гениално . Според мене тази идея е емблематичен случай на написаното от мене в първото ми мнение по темата. Там говорих за Егрегора на Християнството и от самосебе си се разбира, че Христос е основата ... основоположника на Егрегора на Християнството. Значи изказаната идея е да се достигне до Христовия Дух (сила) , но да се заобиколи някяк си името Му защото видите ли това име не ни ползвало.

Дано правилно съм разбрал цитираната от мене идея ?

Ей това вече е невъзможно. За да достигнеш според мене до Христовия Дух се минава само през името .. Христос . Просто няма друг начин. Нали точно там е защитния механизъм на Християнството. За да достигне човек Христовия Дух ще трябва да премине през Христовата чистота на помислите чрез Кръста на разпятието. Ако не са му чисти помислите на човек .... много съжалявам за опитващия да се докопа до "Светите и Животворящи и Страшни Христови Тайни". Това последното в кавичките е термин . Да го разбира кой както умее и иска по собственно осмотрение. Определено ви казвам драги форумци, че знам точно какво съм написал. И съм безпределно сигурен , че който трябва ще ме разбере. Дали ще си признае ... това е друга тема.

Живототворящи тайни - защото при чисти помисли отиваш право в Рая и първоизточника на човешкия живот ... Дървото на Живота в Едем. Направо при корените му от където извира пълноводните води на Живототворящия Извор.От където идва Безсмъртието.

Страшни тайни - защото при нечисти помисли на сърцето се отива право при Страшния съд на лошата Карма.

Нали св.ап. Павел казва ...: " За нас които се спасяваме Христовият кръст е награда и Възскресение, а за другите наказание " ( цитирам по памет )

Всичко това може да се каже и по-простичко така...: " Искам билет за Рая , ама няма да си плащам аз, щото е много скъпо. Трябва епохи еволюция. Нека друг ми плати билета. "

Точно там е ключът - в личностното приемане. При Христос няма Комунизъм - всички в кюпа за плащането , облагите за шефа... да да ...

Само лични разсъждения ... :sorcerer::smarty:

Link to comment
Share on other sites

:v: Здравейте!

Познанството/Служенето се заключава в приемането на Духа за Водител, най-малкото като далечна Светлина, не и в МЕХАНИЧНОТО произнасяне на имена...

Принципно становище... За мен Христос си е Христос, но бих дал всичко да забравя името му, но да се приближа повече до Него и да Го направя по-голяма и пълна част от живота си. Така или иначе към второто се стремим, а първото не ни ползва от самосебе си.

Венци, здравей! Като че ли те разбирам и знам че си искрен.Така е! :feel happy:

Въпросът е дали тук и сега Го правиш по-голяма и пълна част от живота си? Ти си знаеш. Обаче винаги Христос в нас и чрез нас! Амин

:hypocrite: Мир и Любов !

Link to comment
Share on other sites

За достигането на Духът Христов чрез името му - не знам чрез кое име обаче - чрез гръцкото Христос, или чрез арамейското Месая(или както и да е), или чрез английското Christ, или чрез китайското Дао, японското До и прочие - сигурно на различните езици п света произмошението му е различно - така че за какво говорим - различното произношение не променя ли вибрацията - не е ли по -важен смисълът, съдържаниетоо, а не опаковката. Може би това което ние наричаме Христос Индийците наричат Маха Пуруша, истината над проявеностите. И дори обясняват как този Христос, Пуруша може да бъде непроявен, но и проявен, като Създател, Поддръжник и Разрушител, Безличностен принцип, движещ цялото битие, самият живот, но може да бъде и личностен, проявен, което в нашият малък диапазон на съществуване ние наричаме Аватар, или Божи Син. Теософията нарича Христос просто духоматерия(Ин, Ян) на различно вибрационно състояние, Кабала Го нарича Айн Соф Аур - вечна непроявена светлина, а проявленията му - Йерархията на същности, ангелски същности от различен порядък и фубкция, изразява чрез т.н. Дърво на Живота. Всичко това е Христос - аз не знам какъв ще е този суетен лидер, водещ, супервайзер(което значи Господ, господар) който иска да му се слави името, а той да се радва и доволно да се захласва във величието си - това е явна нелепост - ако някой може смислено и научно да ми го обясни - слушам! казва се - по делата им ще ги познаете - не по думите ! Простичко, по делата!!!

Link to comment
Share on other sites

За достигането на Духът Христов чрез името му - не знам чрез кое име обаче - чрез гръцкото Христос, или чрез арамейското Месая(или както и да е), или чрез английското Christ, или чрез китайското Дао, японското До и прочие - сигурно на различните езици п света произмошението му е различно - така че за какво говорим - различното произношение не променя ли вибрацията - не е ли по -важен смисълът, съдържаниетоо, а не опаковката. Може би това което ние наричаме Христос Индийците наричат Маха Пуруша, истината над проявеностите. И дори обясняват как този Христос, Пуруша може да бъде непроявен, но и проявен, като Създател, Поддръжник и Разрушител, Безличностен принцип, движещ цялото битие, самият живот, но може да бъде и личностен, проявен, което в нашият малък диапазон на съществуване ние наричаме Аватар, или Божи Син. Теософията нарича Христос просто духоматерия(Ин, Ян) на различно вибрационно състояние, Кабала Го нарича Айн Соф Аур - вечна непроявена светлина, а проявленията му - Йерархията на същности, ангелски същности от различен порядък и фубкция, изразява чрез т.н. Дърво на Живота. Всичко това е Христос - аз не знам какъв ще е този суетен лидер, водещ, супервайзер(което значи Господ, господар) който иска да му се слави името, а той да се радва и доволно да се захласва във величието си - това е явна нелепост - ако някой може смислено и научно да ми го обясни - слушам! казва се - по делата им ще ги познаете - не по думите ! Простичко, по делата!!!

:thumbsup2::feel happy:

knight3.gif

Link to comment
Share on other sites

:huh:

"По делата им ще ги познаете."

Това вече е готовият продукт на една огромна по съдържание и форма извършена работа. За да има извършена работа - трябва технология. За да има технология - трябва наука. За да има наука- трябват единни термини.

За да имаме единни термини ....та те се проявяват в една единна и монолитна Религиозно- Философска система. Формата... името е само "облеклото" .."дрехата" на системата. Обикновенно саботажите тръгват от "разсъбличането" ... отричане на термините , а после и съдържанието им .... Орлине.

Та по същество ...:

Иисус Христос е : Духът + Душата+ Тялото = Светата и неделима Троица

Когато Духът (Христос ) "слезе" изцяло в плътта ( Тялото или Исус) чрез натрупалата опит Душа, Исус(тялото физическо) се превръща вече във Иисус при слизането на Духа(Христос) по силата на освещението по чина Мелхиседиков. Така се проявява във Физическия свят.

И макар , че цялата Света Троица е единна и монолитна се състои от отделни съставни части образуващи тази единноста, за да може да се прояви тук на Земята като такава. Ако махнем коя да е съставна част на монолитното цяло , то цялото ще се разпадне като цяло и няма да може да се прояви.

Звуковият компонент Христос, Иван , Орлин, Петкан, Драган ... и т.н. сам по себе си нищо не означава. Елементарно е . Но виж съдържанието което се крие зад звуковите състовни части на думата вече е нещо друго . Защото хората изразяваме мислите си чрез думи написани на хартия или изречени чрез говор .

А пък Словото е нашата Мисъл.

И така с думата Христос изразяваме една Мисъл.. Слово в която всички хора подразбират определено съдържание.

В другите Религиозно-Философски системи си имат други термини . Тяхна си работа какви звукови компоненти включват и няма да ги коментирам. Но при всички случай съдържанието им е различно, може да е сходно , но не еднакво. Защото в огромното редица прераждания ...въплъщения Духът (Христос) е преминал през тези Религиозно-Философски системи и Той ...Духът ( Христос) ги съдържа вътре в себе си като стара опитност преминал вече през нея. Но в нашия случая има само мнооого далечно сходство. При никоя Религиозно- Философска система няма прекратяване на преражданията и връщане на Духа ( Христос ) във Вечния ... Идеалния свят или по точно Духовния свят , където няма прераждания , раси, цивилизации, етноси, пол, различни породи животни ... и т.н. . И за това трябва нов термин който да изрази това ново състояние .

Състоянието се нарича ... Христов Дух

Човекът в това състояние се нарича Христос

Конкретната личност на Земята .... преди 2000 г. се е казвала Иисус.

Ако ти Орлине ,нямаше тази форма дадена ти от Бога , чрез земния ти баща щеше да си аморфно същество. Ти сега можеш да си пипаш формата (тялото) знаеш , че не е вечна , но не я разкъсваш защото означава самоубийство. Тъй като в ние (формата живее, твори и се проявява твоят Дух. Така, че един път формата присвоена от индивида вече и важна, защото чрез нея се проявава индивида и чрез промяната на формата съдим за промяната на индивида. Но това не винаги е вярно, само когато е вярно отражение на действителната Истина. А при Иисус Христос е проявената действителна истина. И са го питали "Исусе ти ли си Христос или друг да чакаме? "

И ако ти Орлине достигнеш Христовото състояние като Орлин , вече на Небесата ще те познават като Орлин- действителната Истина(прекратила преражданията си) и никой не може да бъде в състояние да промени тази Истина.

Това беше лично виждане само.

Въпроси ...???

Link to comment
Share on other sites

Аз също мисля като Орлин, че е важен не етикета, а смисълът и съдържанието. И също като него съм склонен да гледам по-широко на нещата.

Но от друга страна може би Иван също е прав. Може би наистина има мистерии, които се практикуват само в школите, които са свързани с изначалното Христово Учение. Така че според мен противоречието е само привидно.

В Школата на Беинса Дуно се говори за принципи, закони и факти като проекции на съответно божествения, духовния и физическия живот / свят. Може би Христос като принцип на Любовта се проявява във всички учения и школи, и най-вече в сърцето на всеки човек. Христос като закон, се проявява по специфичен начин само в ученията пряко свързани с Него. Христос като факт - е физическото въплащение на този Божествен Дух в човека Иисус. Това са само разсъждения по темата.

Предлагам в тази тема да помислим на какво е символ Христос.

Кое е първото нещо, за което се сещате, като чуете Христос? Първата асоциция - с няколко думи описана.

Моите първи две асоциации например са: Любов и Вечен Дух.

Link to comment
Share on other sites

:) Здравейте, всички!

Принципно становище... За мен Христос си е Христос, но бих дал всичко да забравя името му, но да се приближа повече до Него и да Го направя по-голяма и пълна част от живота си. Така или иначе към второто се стремим, а първото не ни ползва от самосебе си.

На мен ми е по лесно когато има името - Исус Христос , разбирам че това е времено нещо като етап от Пътя, разбирам че името е само като парола. Благодаря ви!

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Така че според мен противоречието е само привидно.
Дори и така не е! И привидно противоречие няма, въпреки че някой може и да си го мисли, или предизвиква. Струва ми се, че трябва ( дори е неоспоримо, но прилагането куца ) да се опитваме по-добре да вникваме в написаното от другите участници-приятели, понеже понякога сякаш е налице само стремеж за противопоставяне без да съществува обективна причина...
Link to comment
Share on other sites

Всички сме прави,всички рассъждаваме и живеем както можем!

Мир и радост на всички!!!

Link to comment
Share on other sites

Само мнение, предположение: според революционният учен, теолог и изследовател Зечария Сичин всички религии, както и Християнството са ни дадени от астронавти, жители на планетата Нибиру(Мардук), която е пришълец в нашата система, обикаля слънцето за 3600 г. и жителите и живеят около 120 техни, или около 500 000 наши години. Според Г-н. Сичин символа на тези астронавти е кръста, същият този Християнски кръст - поради това че планетата при всяко обикаляне пресича астероидният пояс между Марс и Юпитер, създаден от самата нея при унищожаването на древна планета от нашата система преди много години. Сичин разглежда старият завет като научен документ, доказва че той е само съкращение от много по-древни документи... Но да се върнем на нашата тема - Бащата, лидерът на въпросната планета изпратил един от синовете си - Енки - да разработва и експлоатира нашата земя - той като добър генен инжинер селекционира съществуващото животно подобно човечество, генетически го моделира - създава Адам - тоест Господ, тоест Господарят, Елохим - създават нас, разумните хора. Елохим е в множествено число и Бог е един доколкото лидерът на Планетата е един, но жителите и - боговете са много, разбира се. Но по-късно Ану, Бащата отец изпраща като ръководител на планетата ни другият си син - Енлил - може и да бъркам но мисля че беше от собствената му сестра - всичко е описано ясно в Шумерските, Бабилонски,Акадийски, Египетски текстове, папируси и таблети! И започва борба между двамата братя - Енки става противник на брат си - става Сатана(значи противник)! Интересното е че Енлил на един етап е искал напълно да премахне човечеството, бил е против въвеждането на способността му да се размножава самостоятелно (да познава доброто и злото - историята с райската градина и ябълката) , а Енки ни е спасил - чрез Ной и корабът му - А ако Енки се явява Сатана, то Енлил много ми прилича на първородният син, Христос... Всички тези въпроси могат да се тълкуват многопластово, символично или буквално. Но теорията на Господин Сичин е най-малкото обоснована и силно различна от мъглявото религиозно вярване...

Link to comment
Share on other sites

Всичко до тук написано в тази тема много ми хареса и донякъде вдъхнови. Ето и мнението на моята бедна душа. :angel:

Когато отправям молитва към Господа Исуса Христа да ми прости греховете и да ми помогне да пречистя душата си, когато го призовавам да бъде Неговата воля, а не моята, когато предлагам душата си Нему усещам Христовия Дух в себе си, Неговата любов и животворяща топлина.

Когато медитирам, произнасям мантри, призовавам Буда и всички просветлени Същества и Бодхисатви изживяването и усещането е друго и различно.

Мога определено да кажа, че произнасянето на името Господне има магическа и свръх естествена сила.

С това мое твърдение не бих желал да омаловажавам источните духовни техники, но ми се струва, че Христовия Дух е силата чрез, която се докосваме до нашия небесен баща. Поне за мен.

Успех на всички!

Link to comment
Share on other sites

Добре, но кое име - защо точно на гръцки - може би трябва да изразим името Му с математическа формула - в Кабала Божието име се изразява с логаритми и дроби - а вдъхновението идва от вярата ни - лошо няма - кой както му харесва - истинският път е в простичките неща, така е! А вярата, стига да не е слепият религиозен фанатизъм, е импулс от висшето ни Аз , тоест от ... Христос! Извинете ме, ако понякога се изразявам необичайно - имам и сърце, и то работи добре - но се опитвам и да мисля...

Link to comment
Share on other sites

Името не е безенергийно, естествено. Но жалко, че още само то ни върши работа. Понеже не можем да насочим правилно ограничените си съзнание и сме още доста далеч от познаването на Отца и Сина, но ще има и за нас Светлина...

Link to comment
Share on other sites

Всъщност, принципното различие между Католическата и Православната църква е в трактовката на един елемент от формулировката на Никейския символ на Вярата - по-специално за излизането на Светия Дух от Отца и Сина /в православния вариант/ или само от Отца /в католическия/.

Не давам мнение, само информация. ;)

Link to comment
Share on other sites

Христовия дух за мен е духа на едно новородено същество. Техниката, чрез която стигаме до тази чистота може да бъде и звук, може да бъде и съзерцаване на образа на Христос, ако го виждаме.

Всъщност всеки звук е свещен ако ни помага да се доближим до състоянието, в което е новороденото същество.

http://premavatar.tripod.com/images/gaura.jpg

Link to comment
Share on other sites

здравейте.

ето и моето парçа

зрдавейте.

ако не ви хареса моето мнение-просто забравете!!!

ВЯРАТА-какво е?що?откъде е?защо е?имаме ли същесвенна нужда?какво ни дава ?какво ни отнема?със вярата какво сме?без нея какво?

интересува ме замисълът на вярата във съществуванието....от хуманитарна гледна точка ,взимаме за пример животинските и природнте подходи-действия,но само тези които ни интересуват...

сигурно сте видели щъркел да изхвърля от гнездото си недъгавото,слабо отроче,или пък сте видели как слабото,болното,старото се разкъсва от хишнитсите...къде е мястото на христос и другите ''преносители'' на ''богословието''във тази незаменима-дейсвителност...

според вас животните-АТЕИСТИ ли са''а природата?

ние не вярваме!!!

ние искаме да вярваме!!!

страхът ни е втълпен от разума!!! в смисъл човешкият'' разум''

ето пак стигнахме до дилемата-шовешкото ли е природно ''разумно''или обратното...

Link to comment
Share on other sites

Вярата е ключът към отприщване на свръхвъзможностите на човешкото съзнание, но повечето сме далеч още от тази кристална вяра, плод на абсолютната чистота и воля...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

:v: Здравейте, приятели! Здравей, Венци! :smarty:

Какво ако го назовавам с друго име, или въобще не го назовавам след като го познавам, или поне се стремя към познанството ни... Познанството се заключава в приемането на Духа за Водител, най-малкото като далечна Светлина, не и в произнасяне на имена...

Принципно становище... За мен Христос си е Христос, но бих дал всичко да забравя името му, но да се приближа повече до Него и да Го направя по-голяма и пълна част от живота си. Така или иначе към второто се стремим, а първото не ни ползва от самосебе си.

Името не е безенергийно, естествено. Но жалко, че още само то ни върши работа. Понеже не можем да насочим правилно ограничените си съзнание и сме още доста далеч от познаването на Отца и Сина, но ще има и за нас Светлина...

Има създаден прибор за определяне на статистически торзионни полета на геометрични фигури, букви, думи, текстове и снимки. По специална методика се установяват интензивността , посоката( дясно - ляво) и знакът ( плюс или минус) на торзионното поле.

Анализирани са руската/славянската азбука, цифри и някои геометрични фигури. Тъй като цифрите, буквите и думите(ИМЕНАТА) са написани на хартия, параметрите на създаваното от тях торзионно поле се определят спрямо торзионното поле на белия лист.

:sorcerer: И да си дойдем на темата и думата:

Интензивността на торзионното поле, създавано от думата/името ХРИСТОС спрямо фона , е +19 (което е много голяма величина!!!), интензивността на праволславния кръст например е +5.

Така , че мнооого, мнооого си прав! :):thumbsup2:

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Link to comment
Share on other sites

Знаем торсионния заряд на всяка буква поотделно и можем да си образуваме много по "десни" словосъчетания, но ще ли ни ползват само поради това си качество... Освен това и метода на изследване на Христовото име е доста ограничен в случая - написано и разграничавано от фона на белия лист. Какво всъщност се прави? Аз мога точно това да насоча към " Не споменавай името ми напразно "...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...