videlinka Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 ето една страхотна рецепта за овесени кюфтета-ядките се киснат 40 минути във вряла вода,около400 гр,оцеждат се 15 мин в гевгир,слагат се 3 с.л. бряшно,падправки по желание,малко олио,омесва се добре,с намаслена лъжица се гребва от сместа и се сипва в сгорещено олио или зехтин,супер вкусни са! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
марсин Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Предпочитам си ги сурови-накиснати в топла вода -добавям нарязан плод,семена и кисело мляко и така вече 10-15г...Очистват стомаха перфекЦиозно! Не прекалявай обаче с тях -високо калорични са,както всички ядки естествеННо/ препоръчват ги за подсилване на слабите!!!/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 (edited) ... в киселото мляко заедно с ядки, стафиди, мед и плодове на парченца. Перфектно и винаги различно - според сезона и наличието в къщи. Edited June 22, 2010 by късметче Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
марсин Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 ... в киселото мляко заедно с ядки, стафиди, мед и плодове на парченца. Перфектно и винаги различно - според сезона и наличието в къщи. ...и много много свежо Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Пламъче Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Овесените ядки освен че са много вкусни,са полезни при железодефицитна анемия! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pavletA Posted June 26, 2010 Report Share Posted June 26, 2010 Съгласна съм за полезността на овесените ядки granat1, но повече ми допадат с прибавени ядки или сушен плод.Много съм доволна от овесените зърна, по- точно от отвара с това чудно растение- има невероятен целебен ефект, подобно на житото.Набавя се така необходимия за организма витамин B. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Донка Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Овесените трици са перфектен сгъстител на суровите сладкиши. Ето една рецепта: - настъргана ябълка (основното съдържание) - сусамов тахан (за залепване) - мед (за сладост) - овесени трици - докато се сгъсти на тесто - ядки на вкус - смлени орехи или кокосово брашно за овалване тестото се сгъстява с овесеното брашно докато може да се заваля на топчета. Топчетата се овалват в кокоса или орехите и се слагат в хладилника да се втвърдят тахана и меда. МНОГО вкусно и съвсем полезно! Розалина 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.