Jump to content
Порталът към съзнателен живот

veilet

Участници
  • Общо Съдържание

    39
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    veilet reacted to Донка in Шоколад   
    А любовта може ли да се замести с нещо, което да не я измести?
  2. Like
    veilet got a reaction from Розалина in Онлайн курс по астрология в нашия форум - вашите мнения и препоръки?   
    Добро утро на всички съфорумци! Искам и аз да се запиша в курса, надявайки се, че не съм "изпуснала" влака...
  3. Like
    veilet got a reaction from Донка in Онлайн курс по астрология в нашия форум - вашите мнения и препоръки?   
    Добро утро на всички съфорумци! Искам и аз да се запиша в курса, надявайки се, че не съм "изпуснала" влака...
  4. Like
    veilet got a reaction from Inseparabile in Ретрограден Меркурий- допусната грешка или невъзможност да промениш съдбата си...   
    Добро да е утрото днес на всички съфорумци! Бодър дух и ведро настроение пожелавам!!! Признание и огромна благодарност към дадените ми напътствия- ще ме подкрепят при вземането на окончателно решение на 30.07. Да го бъде!!!
  5. Like
    veilet got a reaction from KirilChurulingov in Ретрограден Меркурий- допусната грешка или невъзможност да промениш съдбата си...   
    Добро да е утрото днес на всички съфорумци! Бодър дух и ведро настроение пожелавам!!! Признание и огромна благодарност към дадените ми напътствия- ще ме подкрепят при вземането на окончателно решение на 30.07. Да го бъде!!!
  6. Like
    veilet got a reaction from Иво in Eмиграцията   
    За мен емиграцията е предизвикателство да се интегрираш към определена националност. Тя си има свой манталитет, традиции, привички. Попадаш в един пъстър свят, коренно различен от този, в който си се родил, израснал и формирал като личност. И точно тук е интересното: да намериш златното сечение между двата свята- твоят минал и настоящ. Не е лесно, никак даже...Ала и едно изкачено "стъпалце" по пътя на Новото ми дава неописуемо удовлетворение и пълнота в живота. Тогава се чувствам щастлива по своему. Емиграцията ме е научила да гледам на света с други очи, да разщиря кръгозор и мироглед. Изобщо не намирам нищо лошо в емиграцията. Персонално в повечето случаи обременява личността /трябва постоянно да се доказваш/, но за сметка на това чрез нея духовно израстваш- усъвършенстваш свои добродетели.
  7. Like
    veilet got a reaction from Розалина in Пенсионната реформа   
    Здравейте! Хубав пример за вдовицата от Италия, само дето е пропуснато да се отбележи, че тия 3000 евро не са нето. Те се облагат всеки месец със здравна застраховка, както е и в Германия. За разлика от България, тук всички пенсионери докато дишат плащат здравен данък върху пенсиите си, като той е константен процент. Или колкото по- висока пенсия имаш, толкова повече данък на здравната каса, която си избрал ще плащаш. Другият момент на който искам да обърна внимание е, че когато си правите да кажем "частна" пенсионна застраховка / за времето през което все още не сте пенсионер и работите/, то заделената за тази цел сума задължително отново се облага от държавата с данък. Изводът е, че ако примерно заделяте 100 евро на месец, то от тях 52 спестявате за пенсия- другото е данък под различни форми. Поздрав!!!
  8. Like
    veilet got a reaction from Ани in Трябва ли да критикуваме? Какво значи градивна критика?   
    По природа съм критикарка /Дева/, особено към несправедливостите с които се сблъсквам. Например критикувам в случай, когато Човек ощетява Човека. Намирам за егоистично пасивното поведение в една такава ситуация или може да се изтълкува по следният начин: "Не ме засяга след като камъните не са в моята градина!" В този ред на мисли считам, че критиката е градивна и повече от необходима. По- добре ли ще е, ако си стоя като зрител от близко разстояние?! Със сигурност- не! Поздрав на всички НЕкритикари!!!
×
×
  • Добави...