Jump to content
Порталът към съзнателен живот

сиси1

Участници
  • Общо Съдържание

    44
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    сиси1 got a reaction from kipenzov in Сиси1   
    Благодаря.То се повтаря от време на време и всеки път ми е като за първи път,но да ,психотерапия онлайн явно не става.Благодаря за вниманието и май наистина ми трябва компания и психотерапевт.
  2. Like
    сиси1 got a reaction from Ивета in Молба за помощ!   
    Много благодаря за съветите и подкрепата!
    По лесно се живее,като усетиш вниманието и подкрепата на добри хора като вас!
    По лесно е,когато знаеш че има кой да те разбере и подкрепи в трудният път на себеопознаването и промяната!
    Голямо БЛАГОДАРЯ,че ми връщате доверието в хората,което бях изгубила!
    Аз не вярвах,че някой ще ми обърне внимание камо ли толкова бързо.
    Направихте днешният ми ден по добър и бих се радвала ако мога да отвърна със същото!
    Бъдете здрави!
    Наскоро научих едно много смислено пожелание,което отправям към вас:Пожелавам ви достатъчно!
  3. Like
    сиси1 reacted to Stefan Grekov in Молба за помощ!   
    Здравейте! 
    Как се лекува е един много коварен въпрос? Явно вие още живеете в утопията, че сте болна. Това със сигурност е така, тогава. И понеже нашият ум е толкова гениален, че той е готов постоянно да ни прави проблеми и да ни въвежда във вътрешни  пререкания. Намирането на решение обаче моментално води и до намиране на ново пререкание. И докато човек не разбере, че това е съвсем нормално и че умът ни е буквално, като лабиринт, който ни води и ни движи почти всеки ден ту по старите, ту по нови пътища. Ние няма как да се измъкнем, защото измъкване от мислите ни няма!
    Ние постоянно мислим и това е работата на умът, както работа на сърцето е да бие. Ако умът ни спре да мисли, а сърцето да бие, повярвайте ми, че тогава с физическите и човешките ви проблеми ще се свърши! Защо ли? Защото ще бъдете мъртва!  
    Отношението е нещото, което променя нещата, а отношението се гради с време, с малки стъпки и с много лична мотивация. И когато разрешите този проблем с ОКР-то, тогава ще дойде нов и това е съвсем нормално, защото по някой път един проблем може да бъде решен, тогава когато дойде по-голям...
    А липсата на проблеми, води до необратими последствия в нашия живот. Радвайте се, че има какво да решавате, това ви прави жива!  Потърсете терапевтична помощ
  4. Like
    сиси1 reacted to Орлин Баев in Молба за помощ!   
    Не можеш да се самолекуваш, тъй като не си болна. Можеш да се учиш - разликата е огромна.
    И да, ако добри автомонтьори има немалко, както казва д-р Първанов, то въпреки масовия бум на желаещи да учат психология и психотерапия, истински ефективните терапевти в малката ни страна се броят на пръстите на двете ръце (ако не и на едната...).
    Има професори, представящи се за терапевти, но всъщност преподаватели в университети. Има казващи че са и слагащи се в позицията на психотерапевти, но всъщност франчайз дилъри на някоя/ някои школи в терапията, здраво хванали финансовия кокал, но на дело с твърде слаба или никаква ефикасност. Има и мнозина опитващи се да бъдат терапевти, но с твърде слаби енергия, призвание, любов, харизма, пробивност и още много други дефицитни качества, които дипломите не могат да купят, а само качествено смленият и тежък житейски път и опитност могат. Защото това е истинският личен опит, извън илюзиите за предлаган и фасилитиран такъв в терапевтичните школи. Има терапевти, самите те прекалено слабо докоснали се до състоянията, с които се занимават, застават пред пациента от позицията на знаещи, като всъщност с тялото, с клетките си не чувстват в дълбочина преживяваната болка и динамиката ѝ, тъй като не са били в нея  -а тази липса на лична опитност тук поставя такъв терапевт в позицията на сляп слепец да води. Има и бизнес ориентирани тв звезди с огромни такси, но ниски съзнания. Има и похвално духовни, но неумеещи да свържат духовност и наука в холистично цяло, в което да добавят и огромната палитра от необходими лични качества...
     А има и чудесни, преживели две и двеста, интелигентни, знаещи, можещи, отдадени на помагането на човека да си помогне, на събуждането на любовта в хората чрез собственото им пламъче. Но са огънчета всред много колегиален пушек и мъждене... 
  5. Like
    сиси1 got a reaction from Орлин Баев in Молба за помощ!   
    Много благодаря за вниманието , за обстойното и красиво обяснение на нещата!
    Бъдете здрави!
  6. Like
    сиси1 got a reaction from Лина Коцева in Молба за помощ!   
    Слава на Бога!
     
  7. Like
    сиси1 got a reaction from Лина Коцева in Молба за помощ!   
    Благодаря,
    чудя се как в този свят където преобладаваща е меркантилността се намират хора като вас?
    Вие ми помогнахте много повече от психотерапевтката ми.
    Най-вече с това,че благодарение на вас започвам да се чувствам тук отново у дома си! 
    Благодаря ви че ви има!
  8. Like
    сиси1 reacted to д-р Тодор Първанов in Молба за помощ!   
    Много си недоверчива.Каквото и да те посъветваме ти вече си решила какво да правиш, иначе би послушала Пламен и мен и си живееш живота, а не да търсиш Михаля.Но понеже нямаш цели в живота и не знаеш какво да правиш си решила да уплътниш времето си с безсмислици.
    Приличаш ми на пътника от тази притча
    Веднъж по пътя към къщи Хинг Ши срещнал човек, който толкова бързал, че разминавайки се с мъдреца го блъснал. Хинг Ши спокойно и вежливо се обърнал към пътника с въпрос:
    -Кажи, уважаеми, за къде толкова бързаш, че не забелязваш нищо по пътя си?
    -Моля за извинение, - отговорил странникът без да забавя ход - бързам, защото съм зает с търсенето на смисъла на живота и нямам право да се бавя, докато не достигна своята цел.
    -Е, какво пък, - промълвил Хинг Ши - чувал съм за един човек, който търсил цял живот този смисъл.
    -Надявам се, че истината му се е открила? - полюбопитствал нетърпеливият пътник.
    -Да, той умрял, достигайки просветление и успял да прошепне на тези, които били край него, какво е проумял, едва когато вече умирал.
    -И какво казал той?
    -Казал, че смисълът е в избора...
    -Благодаря ти за беседата! - казал човекът, поклонил се на мъдреца и продължил пътя си почти бегом.
    - ... избора или да живееш, или да загубиш целия си живот в търсене на същия този смисъл- завършил Хинг Ши, но гласът му прозвучал в пустота.
    Пътникът бил вече далеч. Той бързал.

  9. Like
    сиси1 got a reaction from Лина Коцева in Молба за помощ!   
    Направо в десятката на 100 процента.
    Знаех си,но трябваше да го чуя.
    Благодаря!
    Да сте здрав и жив още многоооо време.
    Светът има нужда от хора като вас!
    Нека ви се върне доброто,което давате!
     
  10. Like
    сиси1 reacted to Лина Коцева in Молба за помощ!   
    Искам само да ти кажа как аз се чувствах когато бях малка и когато същото нещо се разиграваше между родителите ми - тайничко се надявах майка ми да се раздели с баща ми, а когато поотраснах и станах на около 12-13 направо питах майка ми защо не се разведе. Тя каза, че е заради нас, за наше добро. Аз всячески се опитвах да я уверя, че ние със сестра ми ще сме добре, дори много по-спокойни. Много пъти говорихме за това. Разбира се тя остана с него, нещата никога не се промениха, ние със сестра ми порастнахме, създадохме свои семейства. Е, майка ми е още с баща ми - вече не се тревожи за нас в това отношение, но на 55г. едва ли е ентусиазирана да го напусне с идеята, че може да е щастлива с друг. 
     
  11. Like
    сиси1 reacted to АлександърТ.А. in Молба за помощ!   
    дяволът няма такава обич .Това че не знаеш да живееш не е лошо .Просто не знаеш , липсва ти знание .Живееш по навик .Вярваш в неправилните неща . Изброяваш мързел ,завист, егоизъм и т.н.. Е не виждаш ли хубавото ?Щом знаеш нещо , можеш да работиш по него .Значи можеш да добавиш още нещо в списъка си .Знание .Май от тогава не си ходила при психоложката си , иначе щеше да знаеш за какво ти е дала този списък .Да се научиш да намираш хубавото във всяко нещо .На популярен език да се научиш да живееш .
    Да не мислиш че изброените черти не ги забелязвам у себе си ?Опитите ми да ги изхвърля продължават.
    Това за мъжът ти го обсъди с психоложката .Според мен е добре да му показваш когато те наранява ,независимо кой е прав .
×
×
  • Добави...