Jump to content
Порталът към съзнателен живот

shelter

Участници
 • Общо Съдържание

  414
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

3 Следващи

Профил Информация

 • Пол
  Жена

Последни Посещения

11670 посещения на профила

shelter's Achievements

 1. Здравей. Ако имаш време, желание и идея, коментирай. Не мога да пиша в темата.

   

   

 2. Само вметка. И не повече. Името на рибката се превежда като "мечоносец". А за " първите хора" има и още ."Пръв" като доминиращ и най-високо в йерархия, както и приближен до. Инак дори и да платиш за "котка-хелер ", не можеш да я "купиш". Поне донякъде. А може и да си я купиш, но да "заплатиш". Впрочем, котките "ядат" риба, стига да не им се налага влизат в мръсната вода.В съня ти "котката" е "хелер в мръсна вода". Колкото за планетата и децата...какво са като част от мирозданието!?
 3. " не е съвсем тъмно","стръмна улица", "бял конец", "кутийка кибрит", "молба на едно момченце". В разговорния език има израз - зашито с бял конец. Можеш ли да попълниш празнината " де ...сън"!?
 4. Нещо-което се сънува, се намира- забравено. Някъде, което не е съществувало в действителност - т.е. никъде. Защо й е на сънуващата нощем да обещава вместо будната денем!? Бягам освен "тичам" има още едно значение -"избягвам","убягвам". От друга страна чувството на щастие си е чувство на щастие и дано за деня ти и нощта ти то е едно и също.
 5. Понеже имената са повторими- еднакви - както и монетите, но както всяка една от тях си имат собствената история. В съня, в един и същ "автобус" пътуват много хора.Един от пътниците е "някакъв мъж"- т.е. човек без име.Същото е и с прочетеното, но забравено име на републиката, същото е и с гробището без надгробни плочи."Чантата" и "джоба" ти са пълни с без-именни, "набрани" "монети". Сетих се за още един щрих в съня.Хората ядат грудките на картофите, а те са подземни. Кореноплодни.
 6. "nomine" е трябвало да се изпише.Бързането ми е попречило. Име.
 7. "nomine" е трябвало да се изпише.Бързането ми е попречило.
 8. "аз знаех как се казва, защото прочетох името и. Но после го забравих. " "Нуминозно", "номинална", "номенклатура", "номер"... "nome"..."нумизматично"... "историческа и колекционерска стойност." Същинският човек е в собствените си сънища.
 9. "Това не беше истина." Истината не покрива необходимостта за лъжа. Сънуващият не знае как спи. В съня не знаеш на колко седалки пред теб седи "някакъв мъж" и как се нарича авто-номната съвет-ска република.Което показва съня не се обговаря със съновното, а с будното. Старите чужди "монети" нямат "стойността", когато и където са имали. "и се опитва (безуспешно) да възкреси поне един от тях". Никой не може да се "откупи" от миналото си.
 10. Често другата дума за бременност е "трудна", но и "бреме" е тегло, тежест.Човек с главата надолу е като бебе в утроба.Лицето с огледало, в което виждаш своето лице невидимо инак е и поглед назад- зад гърба. За човек, който има гръб се говори като за човек, който има опора, защита.Голотата на гърба е уязвимост.Жиг е белег от изгорено, а белязаното е вече различно от предишното.Ето защо се появява двойната дума "огромен" и "о-громен"-/раз-рушен/. Кръгът е и цикъл, повторение. От друга страна -"громко" е и силно, високо, а кръгът е и общност, обитание/об-кръжение/. Да се повториш е различно от да се подновиш.
 11. Велосипедът е "превозно" средство, чрез което се пести време.То и преводът на думата е "бързи крака".От друга страна- за да се кара велосипед е необходимо да се пази баланс. Асоциирай, ако искаш разбира се - "въртя","кръг","оборот","цикъл", "присънва","една и съща небивалица".
 12. Здравей Шелтер незнам дали съм права ,но сънят ти ми остави усещане за някаква хармония.Детайлите които описваш и явно са ти направили впечатление ми говорят че или си много прецизна като личност или се занимаваш с творчество.Елементът със камината и бръшляна ме навяват на мисълта че те вълнува или безпокои старостта.Може би си размишлявала за нея но не те плаши,а и сънят показва че за теб тя ще бъде /колкото е нужно като топлина за вейките/.Мисля че сънят ти е отговор на някакви твои размишления и си видяла твоето бъдеще по начин отговарящ на личността ти. Камината може да има и друго значение,например женските репродуктивни органи,но сънят показва че и там нещата са наред. Но мисля че е по скоро първото. Дано съм успяла да ти помогна или поне да ти дам някаква насока. " Изпиха виното сватбарите. Последното. До капка. Невкусила екстаза от венчилото, заплакала смъртта. Горчиво засияло слънцето, извило гръб, потънало в нощта. На сутринта, по билото на хълма, от капналата мъка поникнала лоза."
×
×
 • Добави...