Jump to content
Порталът към съзнателен живот
B__

Лютеница с небелени печени чушки

Recommended Posts

Бъркам ли бъркам сега една тава огромна :)

Гледах едни купешки лютеници, уж с небелени печени чушки и си викам дай и аз така.

Смлях чушките с обелките и сега опитвам и е горе-долу добре, но се чудя какъв ще е крайния ефект като се стерилизира в буркани.

Някой дали има такава опитност? Дали не е автогол?

Редактирано от БожидарЗим

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Божидаре,ти си гениален лютеничар!:)

Според обработката на чушките,лютениците се делят на два вида:

- лютеница с печени и белени чушки;

- лютеница със сурови чушки;

Това съм го чела в книгите!:smarty:

Редактирано от granat1

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Бъркам ли бъркам сега една тава огромна :)

Гледах едни купешки лютеници, уж с небелени печени чушки и си викам дай и аз така.

Смлях чушките с обелките и сега опитвам и е горе-долу добре, но се чудя какъв ще е крайния ефект като се стерилизира в буркани.

Някой дали има такава опитност? Дали не е автогол?

Божидаре,хайде да не ти секвам ентусиазма,приятелю,но според мене си е малко автогол,това с небелените чушки.....Но пък добрата новина е,че кучето от гледане не станало касапин,обаче ти имаш шанс да ни споделиш ценен опит.А ето,че и гранат,те поддържа,а аз и вярвам .Така,че да погледнем на нещата от захаросано-розово,креативната им страна,на пук на вразите и да видим резултата.Обаче надявам се честно да го споделиш....

Поздрави и успех в начинанието.

Редактирано от Klaudia

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ъъъъъ ти малко си постъпил като мен, аз така като реша да съкратя някоя процедура и става голяма обърквация, сложноооо много по- сложно и трудно. Допитах се до пазителя но дом. огнище :3d_073: който отсече, че не могло хем печени хем небелени и ми отвя плявата (:hmmmmm:пътьом май ми се сЧу, че ако са небелени трябвало да бъдат сурови), но ми се губи щото нали ти казах, че ми отвя плявата и отиде да си чисти магданоза който аз така упорито цял ден отказвам да изчистя. Такава съм си аЗ, като се запъна за нещо и си го навия на единия рог на асцендентта (нали е в овен, и зАтуЙ сИгУр така мощно мА дРъПа езотериката :))) ). Та като запъна петички за нещо еЛиМеНтАрИшЕн и няма отпецване. Иначе през това време мога да свРЪша много повече неща ама баш за това за което съм се запънала не та не. Карай да е весело, пени се не пени Ше го ручаш, че бая пари и време ти е отнело пък и ценен опит ще придобиеш, нали човек цял живот се учи...И аз се надявам да споделиш резултата, пък и к'во от това, то си е чушка. Нали знаеш какво казва народната мъдрост, за онази част от нас която покриваме с най- голямо благоприличие ( по рИлИгИоЗнОмУ казано).... :) Успех :smarty:

Редактирано от Eлф

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ами това не ми е първата лютеница.

Сега като вече изстина е още по-вкусна. Май разбихме догмата на "печени белени и сурови небелени" :)

Редактирано от БожидарЗим

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ами това не ми е първата лютеница.

Сега като вече изстина е още по-вкусна. Май разбихме догмата на "печени белени и сурови небелени" :)

Знаех си аз,че си гениален!:sorcerer:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ами това не ми е първата лютеница.

Сега като вече изстина е още по-вкусна. Май разбихме догмата на "печени белени и сурови небелени" :)

Знаех си аз,че си гениален!:sorcerer:

За съжаление не съм, но имаш още едно черпене от мен :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

И да не забравиш да вземеш патент!:)

Ами патент. Всеми може да се сети.

Както и всеки трябва да си прецени дали му харесва:) За външен вид са достатъчни и само няколко небелени чушки. За вкус и полза за корема всичките.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
БожидарЗим , ей това е идея. Хем лесно, хем бързо:3d_097: хем мързеливо, то като се смели няма да се забележи. Ще опитам тазгодишната лютеница така и ще докладвам

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Миналата година правихме лютеница със сварени чушки, които смелихме после в машинката за доматен сок и така отстранихме люспите. Стана лесно и вкусно.

Ако иска някой да опита. :thumbsup1:Успех!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×