Jump to content
Порталът към съзнателен живот

А сега накъде?


Recommended Posts

Здравейте! Регистрирах се, защото трябва да споделя с някой притесненията си...

Омъжена съм от 20г., Толкова бяхме свикнали един с друг, че не се забелязвахме - разговорите ни се свеждаха до обсъждане на ежедневните, битови проблеми и децата... Мислех си че живота ми е свършил... намерих си хоби за да не мисля... помогна за известно време... Казано без излишни подробности появиха се съмнения и реших, че ще питам направо - изневерява ли ми? Беше притеснен, но отрече... аз настоях да изясним нещата докрай ...е, отговорите не ми дават мира сега... Оказа се , че няма друга жена, изневяра в смисъл секс няма, но разговори в интернет с млад мъж са се водили дълго... не знам искам ли да знам повече...Унизително е...

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

Имам наблюдения върху развитието на брака около и след 20-та година.

Да, омръзваме си. Физически се познаваме като петте си пръста, а и не сме така свежи.

Децата са пораснали , сами вземат решения, от нас - предимно финансите.

Знаем си дори мненията по битовите въпроси и не е нужно да се питаме.

Често жените се чувстваме пренебрегнати, но не си даваме сметка, че и ние не обръщаме на партньора си същотоо внимание, както в първите години. И той го е потърсил другаде. Без значение, дали говорим за секс или не.

Има 2 изхода:

- по-решителният от двойката намира друг/ друга ... и установява, че не е спечелил кой знае какво, а е загубил много.

- да се преоткрием взаимно - в миналото, в настоящето и в бъдещето си. Често до това се стига от само себе си, ако се случат катаклизми или застрашаващи ситуации.

Дано във Вашето семейство да е по по-мек начин.

Много добър резултат се получава, когато по-осъзнатият партньор започне да се интересува от мислите на другия - работа, хоби, грижи, желания, мечти. Да споделя и да помага за намиране на решение, а понякога просто да изслушва. И от друга страна започне да показва, че има свой богат и интересен духовен свят. На практика това означава разширяване кръга на заниманията - от събиране на вицове или кръстословици, през грижи за вилата / градината до екскурзии - каквото Ви е на сърце, каквото Ви хрумне или от всичко по малко.

Няколко дребни жеста всеки ден и осъществяване на мечтите от младостта, доколкото е възможно. Помним ли, че имахме такива? :)

Успех!

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Объркана!

От това което си написала, предполагам, че притесненията ти са свързани с това, че разговорите в интернет не са с жена (както се очаква), а с млад мъж?

Имаш ли представа в какво се състоят разговорите или просто си притеснена от факта?

Що се отнася до отекчението, неизбежно е на моменти, да бъдеш интересен партньор 20 години си е цяло изкуство, нужно е много енергия, много творческа мисъл, различни интереси, много контакти и т.н.,често и това не гарантира успех.

Всичко е много индивидуално и зависи от мотивацията и желанията на двамата партньори.

Кое те кара да се чувстваш унизително?

Всеки човек е космос, това че съпругът си е намерил обща тема и интерес в разговорите с друг мъж това още не означава нищо......, но може да означава и че много отдавна не се познавате.

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Объркана!

Според мен няма нищо лошо в това, че съпругът ти разговаря с някого. След 20 години съвместен живот се случва на всички - жени и мъже.

Не се огорчавай и не търси причината - тя едва ли е в теб. Приеми факта и насочи вниманието си към приятни и интересни неща, смени визията си, излизай по-често на кафе с приятелки. Почувствай се свободна.

Аз имам 25 годишен брак, в който контактите ми с други хора - мъже и жени бяха умишлено ограничавани от съпруга ми и неговите родители. Малко късно се усетих и сега стъпка по стъпка връщам правото си на личен живот.

Един брак е щастлив, когато двамата партньори не си отнемат свободата.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest объркана

Благодаря ви за отзивчивостта, помогнахте ми да погледна нещата от различни ъгли.

Щастлива съм, защото притесненията и съмненията ми се оказаха не основателни. Само ще кажа (без претенции, че съм открила топлата вода)

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ви за отзивчивостта, помогнахте ми да погледна нещата от различни ъгли.

Щастлива съм, защото притесненията и съмненията ми се оказаха не основателни. Само ще кажа (без претенции, че съм открила топлата вода)

Извинете, нещо обърках и го публикувах като гост...

мисълта ми бе , че осъзнах колко е важно да разговаряме... не спирам да се учудвам колко наивни могат да бъдат хората....Изяснихме всичко и както е написала късметче - преоткрихме се отново. Много е странно, но е прекрасно!

Още веднъж ви благодаря и ви желая усмихнат ден!

Линк към коментар
Share on other sites

Навремето имаше един филм "Да се влюбиш отново", сюжета му беше нещо подобно на описания случай от Объркана. Но накрая всичко завърши страхотно за семейната двойка. Поздравления и от мен.thumbsup.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...